Wat kost een Beagle pup met stamboom? – Dit is wat je kunt verwachten!

Wat kost een Beagle pup met stamboom? Wanneer je er over uit bent dat je graag een Beagle pup wilt gaan aanschaffen, kijk je waarschijnlijk enorm uit naar zijn komst. Dat is ook niet zo gek. Beagles zijn hele lieve, sociale honden die bij veel mensen in de smaak zal gaan vallen. Grote kans dat jij ook op slag verliefd word op deze jachthond.

Nu je weet dat je een Beagle pup wilt aanschaffen, is er nog wel een overweging die je zult moeten maken voordat je tot de aanschaf overgaat. Een overweging die het een en ander gaat bepalen. Namelijk of je een Beagle met stamboom wilt of juist niet. Zeker wat de prijs betreft kan daar wel degelijk een aanzienlijk groot verschil in zitten en wil je daar op voorbereid zijn.

Een Beagle pup met stamboom kost ongeveer tussen de € 700,- en € 900,-. Dit is een algemeen plaatje en het verschilt natuurlijk ook erg per fokker. Tenslotte is iedere fokker weer anders. Dit is echter wel de algemene richtlijn waar je vooraf rekening mee kunt houden.

Wil jij graag meer te weten komen over de Beagle met stamboom, over de leeftijd of over hoe groot een Beagle uiteindelijk gaat worden? Daar kunnen wij je bij helpen. Wat dat betreft ben je hier helemaal aan het juiste adres. Jij krijgt in dit artikel namelijk antwoord op al je vragen over de Beagle pup.

[automatic_table_of_contents][/automatic_table_of_contents]

Wat kost een Beagle pup met stamboom?

Wanneer je hebt besloten om voor een Beagle pup te gaan, zul je een overweging moeten maken. Namelijk of jij een Beagle pup wilt hebben met stamboom of juist zonder stamboom. Als we alleen al kijken naar de aanschafprijs, dan zit er wel degelijk een verschil tussen een Beagle pup met stamboom en zonder stamboom. Dat is dan ook wat we gaan bespreken.

Om direct met de deur in huis te vallen, gaan we natuurlijk eerst kijken naar wat een Beagle pup met stamboom nu eigenlijk kost. Als je gaat voor een Beagle met stamboom, dan moet je al gauw denken aan een bedrag tussen de € 700,- en € 900,-.  Dit geld echter alleen voor de aanschaf van de Beagle zelf en niet de zaken daaromheen. De kosten willen nog weleens verschillen. Tenslotte is niet iedere fokker en niet iedere stamboom helemaal hetzelfde.

Toch weet je nu wel waar je aan toe bent en waar je dus globaal rekening mee moet houden. Uiteraard moet je naast de aanschafprijs ook rekening houden met bijkomende kosten die bij de aanschaf van een puppy horen. Zoals het juiste hondenvoer, speeltjes, kosten voor de dierenarts, een hondenbench, een hondenmand etc.

Wat kost een Beagle pup met stamboom? – Dit is wat je kunt verwachten!
Beagle puppy liggend in het gras

Hoe oud wordt een Beagle?

Wanneer je Beagle al een tijdje bij je in huis is en je hem helemaal zelf hebt opgevoed, dan is de kans groot dat je aan hem gehecht bent geraakt. We geven je geen ongelijk daarin. Het geld voor ieder baasje dat de hond een maatje voor het leven word en vaak niet meer weg te denken is uit het gezin.

Het is dus vrij logisch dat je als baasje je Beagle zo lang mogelijk bij je wilt houden. Kortom, je hoopt dat je Beagle op een gezonde manier een hoge leeftijd gaat bereiken. Je vraagt je hoogstwaarschijnlijk af hoe oud een Beagle nu eigenlijk kan worden. Laten wij nu net dat antwoord op die vraag voor je hebben.

Een Beagle is oorspronkelijk gefokt voor de jacht en dat maakt hem ook een rasechte jachthond. Je zou denken dat dat helemaal los staat van zijn leeftijd, maar dat is niet helemaal waar. Omdat de Beagle van oorsprong een jachthond is, heeft hij een standvastig karakter en is hij fysiek ontzettend sterk. Tenslotte heeft een jachthond dat nodig. Dat in combinatie met het feit dat een Beagle een middelgroot hondenras is, maakt dat dit hondenras een aardig eindje oud kan worden.

Als we eventuele gezondheidsproblemen of andere externe factoren even weglaten, dan kan de Beagle tussen de 12 en 15 jaar worden. Is 15 jaar dan het maximaal haalbare? Dat is het zeker niet. Beagles kunnen namelijk makkelijk de 15 jaar overtreffen. Aan de andere kant kunnen ze ook op een jongere leeftijd dan 12 jaar uitkomen. Wat dat betreft is het ook wel een kwestie van geluk.

Wat kost een Beagle pup met stamboom? – Dit is wat je kunt verwachten!
Volwassen Beagle

Hoe groot wordt een Beagle?

Het is je vast niet ontgaan dat de Beagle geen grote hond is. Dat klopt ook, want de Beagle behoort tot het middelgrote hondenras.

Als we kijken naar hoe groot een Beagle word, dan berekenen we dat vanaf de schoft. Dat is dat uitstekende botje boven op zijn rug, tegen de nek aan. Dat noemen we officieel de schofthoogte. Nu is niet iedere Beagle hetzelfde wat betreft de schofthoogte, want mannetjes kunnen net wat groter worden dan vrouwtjes.  

De mannetjes kunnen een schofthoogte bereiken die tussen de 35 en 41 centimeter ligt. De vrouwtjes daarentegen kunnen een schofthoogte krijgen tussen de 32 en 39 centimeter. Zoals je ziet word de Beagle dus geen grote hond en verschillen de mannetjes en vrouwtjes ook van elkaar. Het zijn geen schokkende verschillen, maar het is wel een verschil dat kan opvallen.

Wat kost een Beagle pup met stamboom? – Dit is wat je kunt verwachten!
Hoe groot wordt een Beagle?

Waar moet je rekening mee houden als je een Beagle pup wilt aanschaffen? 

Weet je inmiddels zeker dat je voor een Beagle puppy wilt gaan? Dan is het goed om te weten dat je met een aantal dingen rekening moet houden voordat je overgaat op aanschaf. Tenslotte heb je het beste met hem voor en is het voor jou en wellicht ook voor je gezin een goede voorbereiding.

Om jou een stukje op weg te helpen, vindt je hieronder een aantal punten die jou hoe dan ook zullen helpen bij de aanschaf van een Beagle pup.

  • Het is van tevoren handig om voor jezelf te besluiten of de Beagle bij jou en bij jouw levensstijl past. Zeker als je een gezin hebt met kinderen, is het belangrijk om na te gaan of dat bij elkaar past.
  • Bereidt het gezin eventueel voor op de komst van de Beagle pup. Spreek bijvoorbeeld met elkaar af wie de pup gaat uitlaten en wie de overige taken op zich neemt. Zo weet je wat je aan elkaar hebt.
  • Zorg ervoor dat je de Beagle pup bij een betrouwbare fokker koopt. Zo weet je namelijk zeker dat hij niks mankeert en dat je niet voor verassingen komt te staan.
  • Houd er rekening mee dat Beagles hele sociale honden zijn. Hoewel ze na wat oefenen best even alleen thuis kunnen blijven, vinden ze dat eigenlijk helemaal niet prettig.
  • Beagles zijn van nature jachthonden en hebben op een dag veel beweging nodig. Dat is wel iets om rekening mee te houden.

Ik wil graag nog meer weten over de Beagle

Heb je het artikel helemaal tot en met hier gelezen? Dan heb jij alles kunnen lezen over de kosten van een Beagle pup met stamboom, over hoe oud een Beagle kan worden en hoe groot dit hondenras uiteindelijk zal worden.

Hoewel je veel informatie hebt gekregen, zijn we natuurlijk nog lang niet uitgepraat over de Beagle. Er valt nog veel meer te vertellen en te leren. Sprak dit artikel jou aan en zou jij nog veel meer willen weten over de Beagle in het algemeen? Dan hebben wij in dat geval de gouden tip voor jou.

Beagle Geheimen is een digitaal handboek dat vol staat met leuke en handige informatie. Behalve dat jij alles over het hondenras Beagle te weten komt, krijg jij ook veel tips wat betreft de opvoeding van een Beagle pup. Schaf het handboek vandaag nog aan en kom alles te weten over de Beagle.

Conclusie

Wat kost een Beagle pup met stamboom? Waar je van tevoren met deze brandende vraag zat, weet je inmiddels met welk bedrag jij rekening moet houden. Misschien geeft dit de definitieve doorslag of jij wel of niet voor een Beagle pup met stamboom wilt gaan.

Wil jij je goed voorbereiden op de komst van je Beagle pup of wil lijkt het je gewoon leuk om meer te weten te komen over dit gezellige hondenras? Schaf in dat geval het handboek Beagle Geheimen aan en begin hier vandaag nog mee.

[faq faq_number=”1″]
[/faq]
Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie