Wat moet je weten over Beagles? – De leukste informatie over de Beagles!

Over ieder hondenras valt genoeg te vertellen. Over het gedrag, het uiterlijk, de groei en over de opvoeding. Zo is dat ook het geval bij een Beagle. Ook over dit hondenras is er genoeg interessante informatie. Zeker als je nadenkt over het in huis halen van een Beagle pup, zul je je toch echt moeten verdiepen in het ras. Wat moet je weten over Beagles? Dat is nu precies waar we het over gaan hebben in dit artikel.

In dit artikel gaan we veel bespreken over Beagles. Alles wat je moet weten over Beagles ga je in dit artikel terug vinden. Zo gaan we er bijvoorbeeld achter komen of Beagles hypoallergeen zijn, hoe groot een Beagle precies is, wanneer een Beagle volgroeid is en of een Beagle veel beweging nodig heeft. Daarnaast laten we je ook weten welke informatiebron jij nog meer kunt gebruiken voor informatie over dit lieve hondenras.

Ben jij na het lezen van deze introductie wel benieuwd naar dit hondenras? Dat komt goed uit, want wij gaan je helpen aan alle antwoorden op de bovenstaande vragen. Het enige wat jij hoeft te doen is het artikel helemaal tot het einde lezen en je bent al een stuk wijzer geworden over de Beagle. Een goede en fijne voorbereiding voor de komst van een Beagle, mocht je daarover nadenken natuurlijk.

[automatic_table_of_contents][/automatic_table_of_contents]

Zijn Beagles hypoallergeen?

Je hoort en ziet het tegenwoordig steeds meer voorbij komen. Allergieën. Allergieën zijn er in allerlei soorten en maten, om het maar even zo te noemen. Wat je vaak hoort is dat mensen allergisch zijn voor bepaalde noten, hooikoorts hebben of last hebben van de huisstofmijt. Weet je wat nóg vaker voorbij hoort komen? Een allergie voor honden.

De allergie voor honden ontstaat meestal doordat je een allergische reactie krijgt op rond slingerende haren of door het speeksel van de hond. Adem je dit in? Dan kan die allergische reactie ontstaan. Zoals hoesten, niezen, een snotneus of jeukende ogen.

Vooral erg vervelend, want hoe moet je dat nu doen als je graag een hond in huis zou willen nemen? Misschien worstel jij ook met een allergie voor honden en vraag je je in het kader van dit artikel af of Beagles hypoallergeen zijn. Met andere woorden, of de Beagle een vacht heeft die geen allergische reactie kan veroorzaken.

Wat moet je weten over Beagles? – De leukste informatie over de Beagles!
Zijn Beagles hypoallergeen?

Hoewel er geen enkel hondenras is die geen allergische reactie veroorzaakt, zijn er wel hondenrassen waarbij een allergische reactie beperkt kan blijven en waardoor je er dus een stuk minder last van kunt krijgen. Helaas hoort de Beagle niet thuis in dat rijtje. De vacht van een Beagle is geen vacht die je intensief moet verzorgen, maar kan wel allergische reacties veroorzaken. De Beagle is dus niet hypoallergeen.

Hoe groot is een Beagle?

Wat je direct op zal vallen als je een Beagle bekijkt, is dat het geen schokkend groot hondenras is. Dat klopt ook wel, want de Beagle behoort tot het middelgrote hondenras. Hoe groot een Beagle nu precies is? Daar gaan we samen achter komen.

Als we kijken naar de grootte van een hond, dan bereken je dit altijd vanaf de schoft. De schoft herken je vast wel. Dat is het uitstekende botje bovenop zijn rug. Waarom we vanaf dit punt rekenen? Dit is namelijk het hoogste punt van de hond. Hoe groot een Beagle uiteindelijk word, dat wil nog weleens verschillen. Over het algemeen kunnen deze honden tussen de 30 en 41 centimeter worden.

Hierbij gaat het vooral om het verschil tussen een reu en tussen een teefje. Een reu kan namelijk aanzienlijk groter worden. De schofthoogte van een reu ligt tussen de 35 en 41 centimeter, terwijl die van een teefje tussen de 32 en 39 centimeter kan liggen. 

Wanneer is een Beagle volgroeid?

Wat moet je weten over Beagles? – De leukste informatie over de Beagles!
Wanneer is een Beagle volgroeid?

Iedere pup zal uitgroeien tot een volwassen hond. Dat is onvermijdelijk. Behalve dat het gedrag van een hond volwassener zal worden, groeit zijn lichaam daar natuurlijk ook in mee. Wanneer is een Beagle volgroeid?

Als de Beagle ongeveer 1 jaar is, dan kun je zeggen dat hij volgroeid is. Met volgroeid bedoelen we dat de lichamelijke groei en extreme veranderingen officieel stoppen. Uiteraard kunnen bijvoorbeeld de spieren van een Beagle wel blijven doorgroeien en blijven ontwikkelen.

Wanneer een Beagle volledig volgroeit is, heeft hij zijn maximale lengte en gewicht dus bereikt. Het uiteindelijke gewicht van een Beagle ligt tussen de 10 en 20 kilogram. Ook dit ligt weer aan of het een reu of teefje is. Nu is het altijd belangrijk om het gewicht van een hond in de gaten te blijven houden, maar bij een Beagle is extra oplettendheid geboden. Dit hondenras heeft namelijk aanleg om overgewicht te ontwikkelen.

Heeft een Beagle veel beweging nodig?

De informatie die je tot nu toe in dit artikel hebt gekregen geeft je een duidelijker beeld van het hondenras Beagle. Zeker als jij nadenkt over een Beagle pup, zou dit een goede voorbereiding voor je kunnen zijn.

Voordat je een hond kunt aanschaffen, zul je ook met een aantal punten rekening moeten houden. Dit doe je om beter te kunnen bepalen of het hondenras bij jou en bij jouw levensstijl zou kunnen passen. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat de hond alle aandacht krijgt die hij verdiend en dat jij die aandacht ook kunt geven.

Wat moet je weten over Beagles? – De leukste informatie over de Beagles!
Hoeveel beweging heeft een Beagle nodig?

Logischerwijs heeft een hond dagelijkse beweging nodig. Om zijn behoefte te kunnen doen en om zijn gezondheid te kunnen waarborgen. De ene hond heeft meer beweging nodig dan de ander en dat maakt dat je hier rekening mee moet houden. Heeft een Beagle veel beweging nodig? Ja, Beagles hebben zeker veel beweging nodig en dat is dus iets waar je rekening mee moet houden. Omdat het hondenras oorspronkelijk is gefokt voor de jacht, maakt dat het jagersinstinct in het bloed zit en deze honden veel energie hebben die ze kwijt moeten kunnen.

Zodoende heeft een Beagle dagelijks veel beweging nodig om die energie kwijt te kunnen en om uitgedaagd te blijven. Behalve het dagelijkse rondje, heeft hij ook genoeg ruimte nodig om lekker te kunnen ravotten. Bijvoorbeeld een ruime tuin, regelmatige wandelingen door het bos of over het strand.

Wat je nog meer moet weten over een Beagle? Dat ontdek je hier!

Er valt genoeg te ontdekken over de Beagle. Wat moet je weten over Beagles? Je hebt het precies kunnen lezen. Niet alleen is het interessant om te lezen, maar natuurlijk ook nuttig wanneer je erover nadenkt om een Beagle in huis te nemen. De beste voorbereiding tref je tenslotte door je voldoende in te lezen.

Ben jij na dit artikel echt nog lang niet uitgelezen over Beagles en zou je nog veel meer willen weten? Daar hebben wij een goede oplossing voor. Het digitale handboek Beagle Geheimen verteld jou gegarandeerd alles wat je nog zou willen weten over de Beagle. Het handboek staat er helemaal vol van. Zo kom je meer te weten over de geschiedenis, het karakter en krijg je handige opvoedtips.

Zeg nu zelf, een betere voorbereiding op de komst van een Beagle is er toch niet? Het handboek aanschaffen is vrij simpel. Het enige wat jij hoeft te doen is het handboek na betaling te downloaden op je smartphone, tablet of laptop en je kunt direct aan de slag. Het handboek word met regelmaat geüpdatet zodat jij altijd over relevante informatie beschikt over de Beagle. Beagle Geheimen is een dikke aanrader voor baasjes, toekomstige baasjes of voor geïnteresseerden. 

Conclusie

Wat moet je weten over Beagles? In dit artikel heb je alles kunnen lezen wat jij moet weten over de Beagle. Zo weet je of een Beagle hypoallergeen is, hoe groot de Beagle kan worden, wanneer hij volgroeid is en of dit hondenras veel beweging nodig heeft op een dag. Allemaal vragen waar jij uitgebreid het antwoord op hebt gekregen.

Mocht jij een Beagle in huis willen nemen, dan is dit artikel natuurlijk een hele goede voorbereiding en weet je nu alles wat je verder zou kunnen helpen. Hoe fijn is dat? De knoop zou jij nu officieel kunnen doorhakken.

Ben jij nog lang niet uitgelezen over de Beagle en kan je nog wel wat meer informatie gebruiken? Dat is geen onmogelijke opgave. Integendeel zelfs. Download gewoon Beagle Geheimen en verbreed op een leuke manier je kennis over de Beagle.

[faq faq_number=”1″]
[/faq]
Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie