Hoe oud moet een puppy zijn voor puppytraining?


Het opvoeden van een puppy gaat altijd met vallen en opstaan. Jij moet je draai zien te vinden, je puppy moet zijn draai zien te vinden en jullie moeten op één lijn zien te komen.

Uit ervaring weten alle baasjes van een hond dat dit enige tijd in beslag kan nemen. Tijdens deze periode is het onwijs belangrijk om geduld te tonen, maar ook om de juiste stappen te zetten. Een van die stappen betreft een zogeheten puppytraining.

In dit artikel kan je meer informatie over een puppytraining vinden. Je leest in dit artikel onder meer wat een puppytraining is, waarom een puppytraining zo belangrijk voor je puppy is en hoe oud je puppy moet zijn voor de hondentraining.

Dat is eigenlijk het belangrijkste onderwerp in dit artikel, waardoor we ook met dat onderwerp aftrappen. Hieronder lees je het antwoord op de vraag ‘Hoe oud moet een puppy zijn voor puppytraining?’.

[automatic_table_of_contents][/automatic_table_of_contents]

Minimale leeftijd

Het doel van een puppytraining is om één te worden met je puppy. Hij moet regels gaan leren, hij moet leren hoe hij zich moet gedragen en hij moet leren naar jou te gaan luisteren.

Al deze aspecten komen tijdens een puppytraining uitgebreid aan bod. Tijdens deze training is het uiteraard wenselijk dat je pup alles zo snel mogelijk onder de knie krijgt.

Net zoals bij mensen is het een feit dat jonge honden sneller kunnen leren dan oudere honden. Mede daarom is het aan te raden om zo vroeg mogelijk met de puppycursus of puppytraining te beginnen.

Over het algemeen komt een puppy na ongeveer 7 á 8 weken bij je thuis. Tot die tijd worden de puppy’s nog met hun moeder bij de fokker gehouden. Op het moment dat je jouw puppy in huis krijgt, is het meestal zaak om enkele inentingen te halen bij de dierenarts.

Aangezien dit soms enkele weken in beslag kan nemen, adviseren meerdere dierenartsen om pas na 12 weken te starten met de puppytraining.

>>Klik hier om direct naar de Online puppycursus te gaan<<

In de ogen van veel ervaringsdeskundigen is het echter te laat om pas na 12 weken te starten. In de weken daarvoor doet een pup namelijk onwijs veel ervaringen op en kan hij dus ook al direct ongewenst gedrag gaan vertonen.

Door zo vroeg mogelijk met de puppycursus te beginnen, kan je vanaf het eerste moment de juiste regels aan je pup gaan leren.

Hoe oud moet een puppy zijn voor puppytraining?
Shattig heh

Het advies is dan ook om je puppy al na ongeveer 8 weken naar de eerste puppytraining mee te nemen. Rond deze periode kan je hond onwijs veel leren.

Daarnaast is het vanaf deze periode ook onwijs belangrijk om aan de socialisatie van je hond te gaan werken. Deze socialisatie heeft onder meer betrekking op de omgang met andere honden.

Door je hond al vanaf een leeftijd van 8 weken in contact met andere honden te laten komen, kan je hem alvast laten wennen aan de omgang met andere honden. Daar plukken zowel jij als je hond in de toekomst de vruchten van.

Volgens veel ervaringsdeskundigen is het dus níet nodig om tot een leeftijd van 12 weken oud te wachten. Juist in de periode van 8 tot 12 weken kan je puppy onwijs veel leren. Het is daardoor onwijs zonde als je deze weken laat ‘schieten’.

Hoe oud moet een puppy zijn voor puppytraining?
Hoe oud moet een puppy zijn voor puppytraining?

Ons advies is al met al om je puppy zo snel mogelijk naar de puppytraining mee te nemen. Vanaf het moment dat je puppy bij jou in huis trekt, kan je direct naar de training gaan.

Daarbij is het wél van belang om de juiste hondenschool te kiezen. Daarover lees je hieronder iets meer.

Voor welke hondenschool moet je kiezen?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, speelt de socialisatie een belangrijke rol in de eerste levensweken van je hond. Om in contact met andere honden te kunnen komen, is het dus aan te raden om voor een populaire hondenschool te kiezen.

Bij een populaire hondenschool zijn immers meerdere honden op de trainingen aanwezig, zodat je hond in eerste instantie al met veel andere honden om kan gaan. Maar, waar moet je verder op letten bij het kiezen van een hondenschool?

Hoe oud moet een puppy zijn voor puppytraining?
Hoe oud moet een puppy zijn voor puppytraining?

Het is goed om te weten dat alle hondenscholen eigen voorwaarden hanteren. Deze voorwaarden hebben onder meer betrekking op de minimale leeftijd van de pup. Bij sommige hondenscholen mag je pas langskomen als je pup 12 weken oud is.

Dit heeft te maken met de inentingen die een hond nodig heeft; deze inentingen zijn meestal pas na 12 weken voltooid. Om de andere honden op de hondenschool te beschermen, stellen sommige hondenscholen dus een minimale leeftijd van 12 weken in.

Bij andere hondenscholen is het daarentegen wél mogelijk om langs te komen met een puppy van 8 weken. Als dat het geval is, is het uiteraard wel van belang om ook op andere voorwaarden te letten.

Ons advies is om bij meerdere hondenscholen langs te gaan en deze scholen vervolgens met elkaar te vergelijken. Door bij deze hondenscholen langs te gaan, kan je alles zelf met eigen ogen aanschouwen.

Daarbij is het onder meer goed om op de lichaamstaal van andere honden te letten. Zijn er op het moment dat jij er bent andere honden aan het trainen? Dan kan je veel aflezen aan de lichaamstaal van deze honden?

Hebben deze honden plezier in de training? Kwispelen ze met hun staart of vertonen ze vervelend gedrag? Dit zijn belangrijke signalen die al veel duidelijk kunnen maken over de (kwaliteit van de) hondenschool.

Uiteraard is het ook aan te raden om naar de faciliteiten van de hondenschool te kijken. Op wat voor grasveld worden de hondentrainingen gegeven? In dit grasveld groot genoeg en ligt het gras er een beetje verzorgd bij? Zijn alle benodigde faciliteiten op het grasveld aanwezig? Is het grasveld netjes omheind?

Op dergelijke vragen moet je ook antwoord zien te vinden, aangezien deze faciliteiten van doorslaggevend belang kunnen zijn. Ook hiervoor is het aan te raden om de hondenscholen met eigen ogen te bekijken.

Je kunt je wat dit betreft niet volledig laten leiden door bijvoorbeeld beoordelingen op het internet. Het is vele malen beter om dit met eigen ogen te aanschouwen.

Tot slot willen we je aanraden om goed te letten op mogelijke certificaten en diploma’s. Alle hondeninstructeurs dienen namelijk een opleiding genoten te hebben.

Bekende opleidingen daarvoor in Nederland zijn onder meer HACR, Quiebus, De Bolster Academy en Dogvision. Vraag bij de instructeurs van deze hondenscholen na of ze een opleiding hebben genoten bij één van deze opleidingen.

Waarom is een hondentraining zo belangrijk?

Tijdens het opvoeden van een puppy krijg je met de nodige obstakels te maken. Je puppy is een jong wezen en jonge wezens moeten simpelweg nog een hoop leren.

Aangezien jonge wezens nog veel kunnen leren, is het aan te raden om zo vroeg mogelijk hondentrainingen te volgen. Maar, waarom is deze hondentraining verder zo belangrijk?

Als je een puppy in huis neemt, is dat uiteraard voor de lange termijn. Sommige honden worden 13 jaar (of zelfs nog ouder), waardoor je veel tijd met je hond door gaat brengen.

Gedurende deze periode is het van belang dat je hond braaf is, naar je luistert en het gewenste gedrag vertoont.

Door naar een hondentraining te gaan, kan je het gewenste gedrag in je pup naar boven halen. Tijdens een hondentraining kan je simpelweg jouw hond alle regels aanleren. Je leert hem bijvoorbeeld dat hij niet aan de lijn mag trekken en je leert hem te reageren op commando’s.

Hoe oud moet een puppy zijn voor puppytraining?
Hoe oud moet een puppy zijn voor puppytraining?

Eigenlijk is het volledig duidelijk waar je een hondentraining moet volgen: jij en je hond kunnen door die training op één lijn komen te zitten. Tijdens een hondentraining leert namelijk niet alleen je pup onwijs veel, maar jij zelf ook.

Je leert hoe je om moet gaan met je hond, je leert hoe je hem moet belonen en je leert zijn gedrag te analyseren. Dat is voor de rest van zijn leven van onschatbare waarde, aangezien je daardoor bijvoorbeeld al snel door kan hebben of/wanneer je hond pijn heeft.

Belangrijk is wel dat bij de hondentrainingen een positieve trainingsmethode gehanteerd wordt. Het is tijdens de eerste weken van je puppy namelijk onwijs belangrijk om het beste bij jouw hond naar boven te halen. Dat doe je alleen door positief gedrag te belonen en niet zo zeer door negatief gedrag te straffen.

Puppytraining volgen?

Wil je graag jouw puppy op de juiste manier opvoeden? Kies daarvoor voor een goede hondenschool waarbij een positieve trainingsmethode gehanteerd wordt.

Aan de hand van deze positieve trainingsmethode kan je jouw hond op de juiste manier opvoeden. Je leert hem wat het gewenste gedrag is, je leert ongewenst gedrag voorkomen en je leert zelf ook onwijs veel van een hondentraining.

Het advies hierbij is om op een zo’n jong mogelijke leeftijd te starten met de hondentraining. In de eerste weken van zijn leven leert een puppy het makkelijkste en het snelste; maak daar optimaal gebruik van door zo snel mogelijk met hem naar een hondentraining te gaan.

Veel plezier en succes met de hondentrainingen; je gaat er geen spijt van krijgen!

Wij adviseren de Online puppytraining van Maanen en Loca met jaren lange ervaring, De meest uitgebreide Online puppycursus van NL.,

De realisatie van deze puppycursus heeft 2 jaar tijd gekost en is zeer uitvoering getest. Wij zijn er 100% van overtuigd dat deze puppycursus elke vraag zal beantwoorden die je maar kunt hebben. >>Start hier direct met de Puppy Power cursus<<<

Foto van auteur

Geschreven door Daisy