5x De Beste Halsbanden voor Puppy’s, Getest & Beoordeeld [2022]

Zodra je jouw nieuwe pup in huis hebt is vaak een van de eerste spullen die je aanschaft een halsband. Niet alleen leuk maar ook enorm belangrijk voor het opvoeden en beheersen van je pup.

Een halsband is van onwijs groot belang, je wilt immers dat hij op een veilige manier uitgelaten kan worden. Tegelijkertijd moet je ook rekening houden met de groei van een puppy. Een puppy groeit behoorlijk hard en dat geldt ook voor de hals.

Het is daarom van belang dat je een halsband aanschaft welke in lengte/omtrek verstelbaar is zodat je de levensduur kunt verlengen en je pup er niet (te) snel uitgroeit.

In dit artikel vind je alle relevante informatie en waar je op moet letten bij het aanschaffen van een halsband én wat in onze ogen de beste puppy halsband is.

Aan het einde van het artikel vind je ook nog enkele handige tips voor het gebruik van een halsband.

De 5 Beste Halsbanden Voor Puppy’s

Hieronder vind je mijn selectie van de beste halsbanden voor puppy’s. Hiervoor heb ik 11 halsbanden getest, 3 uur onderzoek gedaan en ruim 60 ervaringen doorgenomen.

En daarvan heb ik er 5 geselecteerd.

[affiliate_products style=”list” order_by=”rating” numbering=”enable” hide_elements=”description,product-label,logo,price,stock,show-all-merchants,last-updated” heading_title=”h3″]
[/affiliate_products]

Beste keuze:

Duurzame keuze:

Waarom een puppy halsband aanschaffen?

In de eerste dagen trekt jouw puppy ongetwijfeld veel aan de lijn, waardoor er continue een spanning op zijn hals komt te staan. In deze periode is het skelet van de pup, en dus ook zijn hals, nog volop in groei. Het trekken aan de lijn mag deze groei absoluut niet in de weg zitten.

Door een juiste halsband aan te schaffen, wordt de kracht op de hals van de puppy minder. De kracht die wél op de hals uitgevoerd wordt, wordt op de juiste manier afgevoerd.

Beloon bovendien goed gedrag, zodat je puppy doorkrijgt wat het gewenste gedrag is.

Er zijn ook baasjes die een halsband aanschaffen omdat het een mooi sieraad is. Je kunt bovendien aan de halsband bijvoorbeeld een hartje hangen of een plaatje met daarin jouw gegevens gegraveerd mocht je hond weglopen.

Waar moet je op letten bij het uitkiezen van een halsband voor je pup?

Wil je graag een halsband voor jouw puppy aanschaffen? Dan heb je in ieder geval meer dan genoeg keus. Om de beste halsband voor jouw pup te vinden, is het advies om op de volgende facetten te letten:

  1. De lengte van de halsband
  2. Is de halsband verstelbaar?
  3. Het materiaal van de halsband

Als je op deze facetten let, is het mogelijk om het juiste halsbandje voor jouw puppy te vinden. daarbij willen we je graag nog één tip meegeven: let ook goed op de beoordelingen die je over de halsband kunt vinden.

Je bent namelijk niet het enige baasje van een puppy die op zoek is naar een nieuwe halsband. Zijn veel andere baasjes te spreken over een bepaalde halsband? Dan is dat een goed teken.

Mogelijk is dat zelfs een doorslaggevende factor om uiteindelijk voor een bepaalde halsband te kiezen.

In bovenstaande lijst is wat ons betreft met name de lengte van groot belang. Het is namelijk belangrijk dat de halsband goed om de hals van je puppy heen zit:

  • De halsband mag niet te strak zitten; daarmee knel je de hals af en komt ook de groei van het skelet in het gedring.
  • De halsband mag niet te los zitten; dan kan de halsband afschieten en kan je puppy vrij over straat rondrennen.

Zorg er dus voor dat je een halsband koopt met de juiste afmetingen. Het is daarbij super wenselijk dat de halsband in lengte verstelbaar is, aangezien je daarmee direct op de groei van jouw puppy in kunt spelen.

Je hoeft de halsband dan niet direct na het eerste levensjaar weg te gooien, maar kunt hier juist jarenlang gebruik van maken.

Wat zijn de beste puppy halsbanden?

Je hebt hierboven kunnen lezen dat je op de nodige facetten moet letten. Vind je het daardoor lastig om de beste halsband voor jouw puppy te selecteren?

Dan hebben wij goed nieuws voor je; wij hebben namelijk een top 5 van de beste puppy halsbanden voor je opgesteld.

Hieronder bespreken wij alle puppy halsbanden in het kort, zodat je de juiste informatie hebt om uiteindelijk de juiste keuze te gaan maken!

Max & Molly Hondenhalsband Comic XS

Deze halsband, met maatje XS, is absoluut aan te raden voor kleine hondjes. De halsband is verstelbaar van 22 tot 35 centimeter. Door deze verstelbaarheid is deze halsband met name geschikt voor honden die niet al té veel groeien.

Voor puppy’s biedt deze halsband in ieder geval het gewenste comfort en de gewenste veiligheid. De halsband is van polyester vervaardigd, waardoor je ook van een lange levensduur kunt genieten.

Is de halsband vies geworden? Geen probleem; je kunt deze op maximaal 30 graden wassen!

Beeztees Puppyset Tori

5x De Beste Halsbanden voor Puppy's, Getest & Beoordeeld [2022]

Deze halsband is specifiek voor puppy’s ontwikkeld en brengt meerdere voordelen met zich mee. Als je voor deze halsband kiest, krijg je een bijbehorende riem meegeleverd.

De riem en de halsband hebben hetzelfde patroontje en passen durf perfect bij elkaar. De halsband is verstelbaar tussen 20 en 30 centimeter en de riem heeft een maximale lengte van 120 centimeter.

Al met al is dit een prima halsband + riem voor de meeste puppy’s!

Collar Soft – Ronde leren halsband

5x De Beste Halsbanden voor Puppy's, Getest & Beoordeeld [2022]
Bron afbeelding Bol.com

Deze prachtige halsband ziet er onwijs fraai uit én is in meerdere maten verkrijgbaar. Afhankelijk van de afmetingen van de hals van jouw pup kan je uit de volgende maten kiezen: XXS (17 tot 20 cm), XS (20 tot 25 cm) of S (25 tot 33 cm).

Ook voor de grotere pups zijn geschikte maten te vinden. Met deze halsband steelt jouw puppy in ieder geval de show. Dankzij het hoogwaardige leer geniet je bovendien van een lange levensduur!

Trixie Puppyhalsbandjes 22-35 cm.

5x De Beste Halsbanden voor Puppy's, Getest & Beoordeeld [2022]
Bron afbeelding Bol.com

Heb je meerdere pups in huis rondlopen? Dan zijn deze puppyhalsbandjes absoluut aan te raden. Je krijgt zes van deze bandjes geleverd met allemaal een andere kleur.

De bandjes zijn in lengte verstelbaar (22 tot 35 cm) en hebben dus een kenmerkende uitstraling. Doordat de bandjes allemaal een andere kleur hebben, ben je in staat om de puppy’s uit elkaar te houden.

De bandjes zijn van nylon vervaardigd en zijn daardoor comfortabel voor een pup!

LED Honden Halsband – Blauw

5x De Beste Halsbanden voor Puppy's, Getest & Beoordeeld [2022]
Bron afbeelding Bol.com

Deze lijst met beste puppy halsbanden sluiten we af met deze LED halsband. Met dank aan deze halsband valt jouw puppy/hond altijd goed op; vooral in het donker is jouw hond een opvallende verschijning.

Dit maakt het uitlaten ’s avonds laat of ’s ochtends vroeg direct een heel stuk veiliger. Voordeel van deze halsband is dat je hem kunt verstellen tussen 20 en 75 centimeter; ideaal dus voor honden die relatief snel groeien.

Tips voor het gebruik van een puppy halsband

Labrador met poot op een bal
Ja die bal is van mij klopt!

In bovenstaande top 5 heb je vijf geschikte halsbanden voor een puppy kunnen vinden. Naar welke halsband gaat jouw voorkeur uit?

5x De Beste Halsbanden voor Puppy's, Getest & Beoordeeld [2022]

Ongeacht voor welke halsband je kiest; het is onwijs belangrijk om de halsband op de juiste wijze te gebruiken. Met behulp van onderstaande tips is dat voor elk baasje mogelijk:

  • Controleer regelmatig de sluiting van de halsband; werkt deze nog naar behoren?
  • Controleer regelmatig de lengte van de halsband; passen er twee vingers van jou tussen? Dan heeft de halsband nog de juiste lengte.
  • Laat de halsband goed drogen nadat deze nat geworden is; daarmee verleng je de levensduur.
  • Doe de halsband ’s nachts af; daarmee verbeter je de nachtelijke slaaprust van jouw trouwe viervoeter.
Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie