Kan een Beagle alleen thuis blijven?

Kan een Beagle alleen thuis blijven? De Beagle is een ontzettend leuk hondenras dat naast het jagen, ook steeds vaker voorkomt in veel gezinnen. Dat is ook niet zo gek. Beagles zijn gek op aandacht en zijn hele sociale honden.

Logisch dus dat jij waarschijnlijk voor een Beagle hebt gekozen of dat je daarover aan het nadenken bent.

Toch kunnen jij en je hond niet 24 uur per dag samen zijn en er is niet altijd iemand thuis om bij je Beagle te blijven. Je zult toch af en toe eens de deur uit moeten en dan is het niet altijd even handig om je Beagle mee te nemen.

Je Beagle alleen thuis laten is dus de enige optie. Maar, kan dat eigenlijk wel? Wij gaan je helpen bij geven van het antwoord op die vraag.

Het antwoord op de vraag of een Beagle alleen thuis kan blijven, is eigenlijk vrij simpel. Het niet direct een ‘nee’, maar het is zeker niet aan te raden.

Beagles zijn wat dat betreft echte gezelschapshonden en vinden alleen thuis blijven helemaal niet leuk of soms een beetje eng. Dit zul je je Beagle dus in kleine stapjes aan moeten leren.

Wil jij graag meer te weten komen over de Beagle zelf of wil je een uitgebreide uitleg over of een Beagle alleen thuis kan blijven? Lees het artikel dan helemaal tot het einde om daarachter te komen.

[automatic_table_of_contents][/automatic_table_of_contents]

Kan een Beagle alleen thuis blijven?

Heb je de introductie van dit artikel helemaal gelezen? Dan heb je kunnen zien dat het niet altijd aan te raden is om een Beagle alleen thuis te laten blijven. Tenminste, niet direct. Beagles zijn hondjes die heel erg sociaal zijn.

Ze vinden het heerlijk om mensen om zich heen te hebben en voelen zich daardoor ook erg veilig. Ze zien hun baasje liever niet vertrekken.

Zodra een Beagle alleen thuis blijft, kan dat nare gevolgen hebben. Zo kunnen ze bijvoorbeeld paniekaanvallen krijgen of juist het tegenovergestelde, namelijk gedragsproblemen ontwikkelen waarbij de kans groot is dat je meubels het moeten ontgelden.

Mocht jij je Beagle op een rustige manier alleen thuis willen laten, dan zul je hem dit stapje voor stapje moeten aanleren.

Kan een Beagle alleen thuis blijven?
Mooie Beagle

Op deze manier raakt hij er namelijk aan gewent en komt hij erachter dat het helemaal niet eng of vervelend is om alleen thuis te blijven.

Dus op de vraag of een Beagle alleen thuis kan blijven, kunnen we nu concluderen dat dat inderdaad kan, mits je hem dit stapje voor stapje aanleert en het geduldig aanpakt.

Dan moet het zeker weten goed gaan komen en kan jij met een gerust hart even de deur uit voor bijvoorbeeld een boodschap.

Houd er ook rekening mee dat iedere Beagle weer anders is. Waar de ene na een tijd prima een uurtje alleen kan zijn, kan de ander dat juist weer niet. Mocht jij nog aan het nadenken zijn over het in huis nemen van een Beagle, houd daar dan altijd rekening mee.

Wanneer wordt een Beagle rustiger?

Tja, hoe leuk die Beagles ook zijn, ze kunnen erg actief uit de hoek komen. Zelfs zo actief, dat je je misschien weleens afvraagt wanneer een Beagle eens rustiger gaat worden. Dat gaan we met je bespreken.

Van jongs af aan zijn Beagles hele actieve hondjes en vinden ze veel mensen om zich heen erg gezellig. Nu is het voor een jonge pup vrij normaal om zo actief te zijn, maar wanneer jouw

Beagle volwassen word kan ik me voorstellen dat het voor jou wel even genoeg is al die energie. Voor honden geld dat naarmate ze ouder worden, ze automatisch ook een stuk rustiger gaan worden.

Kan een Beagle alleen thuis blijven?
Beagle puppy met bal

Nu hoort die energie wel bij het karakter van een Beagle, maar je zult merken dat hij later in zijn leven wat rustiger gaat worden.

Wanneer een Beagle ongeveer 1 jaar is, heeft hij zijn volwassen leeftijd bereikt en zal het speelse er af gaan. Nu verschilt dat wel per hond natuurlijk, maar dit is een algemene richtlijn.

Naast de volwassen leeftijd bereiken, kan jij hier als baasje uiteraard ook genoeg aan doen. Die energie, die moet je Beagle ten slotte kwijt zien te raken en daar kan jij hem bij helpen. Een aantal dingen die jij als baasje kan doen om jouw Beagle rustiger te maken zijn:

 • Geef hem dagelijks voldoende beweging. Bijvoorbeeld door hem minimaal drie keer per dag uit te laten.
 • Wissel de dagelijkse rondjes ook eens af voor een grote boswandeling of strandwandeling.
 • Speel genoeg met je Beagle. Dit schept ook een band tussen jullie beiden.
 • Het is voor een Beagle prettig als hij rondom het huis genoeg ruimte heeft. Bijvoorbeeld een grote tuin of een groot weiland.

Waar komen Beagles vandaan?

Ieder hondenras heeft een achtergrond, zo ook de Beagle. De naam van het hondenras zal al een hele hoop verklappen, want deze komt oorspronkelijk uit Engeland en is net als de Jack Russel gefokt voor de jacht.

Waar Jack Russels gefokt werden voor de jacht op vossen, is de Beagle juist gefokt voor de jacht op konijnen. Het jachtinstinct, dat zal je duidelijk terug kunnen zien in het karakter van de Beagle.

Je zou zeggen dat juist grote honden gebruikt worden voor de jacht, maar dat is niet helemaal waar. Het voordeel van zo’n klein hondje is namelijk dat deze overal goed bij kunnen. Ze kunnen bijvoorbeeld perfect in het hol van een konijn komen om deze op te jagen.

Naast het jagen en ook opjagen van konijnen, werd de Beagle ook veel gebruikt voor het zoeken en volgen van een dergelijk spoor. Daarin zijn ze ware professionals.

De karaktereigenschappen van een Beagle maken dat ze niet alleen een goede jachthond kunnen zijn, maar dat ze ook een goede gezinshond kunnen zijn. De karaktereigenschappen van een Beagle zijn:

 • Soms een beetje ondeugend
 • Erg sociaal naar andere mensen toe
 • Ontzettend lief voor zijn omgeving
 • Intelligenter dan sommige mensen denken
 • Lekker actief
 • Kan erg goed met kinderen omgaan
 • Trouw naar zijn baasje(s)
Kan een Beagle alleen thuis blijven?
Beagle aan het zwemmen

Zijn Beagles lieve huisdieren?

Als je een Beagle ziet, of dit nu een puppy is of niet, dan is de kans groot dat je op slag verliefd word. Want zeg nu zelf, hoe leuk zien deze honden eruit? Naast het uiterlijk beschikt de Beagle natuurlijk over nog veel meer kwaliteiten die hem een leuke hond maken.

Mocht jij nog geen Beagle hebben of je bent hierover aan het nadenken, dan vraag je je wellicht af of Beagles lieve huisdieren zijn. Voornamelijk als je een gezin hebt thuis, is dat een belangrijk aspect waar je toch wel rekening mee moet houden.

Dat een Beagle een jachthond is, hoeft niet te betekenen dat deze niet geschikt zou kunnen zijn als huisdier.

We kunnen je verklappen dat Beagles enorm lieve huisdieren zijn, zeker als het om een gezin met kinderen gaat. Misschien had je die al wel zien aankomen.

Zo zijn Beagles de perfecte speelmaatjes voor de kids, is hij soms een beetje ondeugend, is hij lekker actief en is hij naar andere mensen toe erg sociaal.

Kan een Beagle alleen thuis blijven?
Beagle is een lief huisdier

Je Beagle alleen thuis leren blijven?

Je hebt in het artikel kunnen lezen dat het belangrijk is, wanneer je Beagle alleen thuis moet blijven, dat je hem dit stap voor stap aanleert. Op deze manier voorkom je dat je Beagle paniekaanvallen krijgt of dat hij gedragsproblemen ontwikkelt.

Vraag jij je af hoe je je Beagle moet aanleren om alleen thuis te blijven? Dat is geen probleem. Beagle Geheimen leert jou hoe je dat het beste kan gaan aanpakken.

Behalve dat het handboek tips geeft voor het alleen thuis blijven, leer je ook het een en ander over de Beagle zelf en weet jij straks alles over dit gezellige hondenras. Omdat het handboek een e-book is, heb je deze altijd bij je.

Conclusie

Kan een Beagle alleen thuis blijven? Zeker als jij zelf een Beagle hebt of je denkt erover na, dan zul je je dat vast afvragen. In het artikel heb je kunnen lezen dat dat kan, maar dat je dit wel stapje voor stapje zult moeten aanleren om een aantal dingen te voorkomen. Pak het rustig aan en heb veel geduld.

Ben jij enthousiast geworden van dit artikel en zou jij nog veel meer willen weten over de Beagle? Download het e-book Beagle Geheimen en krijg naast veel informatie, ook handige tips over de opvoeding.

[faq faq_number=”1″]
[/faq]
Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie