Petplan hondenverzekering review

Je zal wellicht vaker hebben gehoord over het afsluiten van een huisdierenverzekering. Tegenwoordig is dit een steeds verstandigere keuze om te doen. Je wil zo goed mogelijk voor je huisdier zorgen en hem de beste zorg bieden die maar mogelijk is.

Een ongelukje zit in een heel klein hoekje. Daar kan je als baasje niks aan doen. Wanneer dit het geval is, wil je je huisdier zo snel mogelijk beter laten maken of laten verzorgen.

Dierenarts kosten kunnen namelijk in de praktijk heel hoog oplopen. Kosten die je vaak niet direct kan opvangen. Het afsluiten van een huisdierenverzekering kan je daar heel erg goed bij helpen.

Tegenwoordig is het verzekeren van je kat ook de normaalste zaak van de wereld en soms zelfs een vereiste. Want hoewel katten altijd op hun pootjes terecht komen, ook hier zit een ongeluk in een klein hoekje en kunnen de dierenartskosten gigantisch oplopen.

Kortom; je zit met heel erg veel vragen over het afsluiten van een honden- of kattenverzekering. Wanneer je actief opzoek gaat naar huisdierenverzekeringen, zul je waarschijnlijk heel erg snel terecht komen bij Petplan.

[automatic_table_of_contents][/automatic_table_of_contents]

Wie is Petplan?

Voordat ik begin over de diensten van Petplan en hoe het werkt, ben ik eerst gedoken in de achtergrondinformatie van Petplan. Want wie is Petplan? En hoe is Petplan precies ontstaan? Dat ga ik je vertellen.

Met bijna 40 jaar ervaring, is Petplan de nummer 1 huisdierenverzekering. Petplan is sinds 2006 actief binnen Nederland. Het hoofdkantoor van Petplan is op dit moment gevestigd in Amsterdam.

Petplan heeft door de jaren heen een aantal betrouwbare partners binnengehaald. Waaronder Unigarant. Unigarant is een dochterbedrijf van de ANWB, en staat garant voor het uitbetalen van de declaraties.

Unigarant is opgericht in 1972 en is gevestigd in Hoogeveen, waar het bedrijf ook is opgericht. Unigarant heeft op dit moment 400 medewerkers.

Petplan is door de jaren heen enorm gegroeid. En dat zie je aan het aantal huisdieren die op dit moment verzekerd zijn. Inmiddels zijn er heel wat huisdieren verzekerd bij Petplan. De teller staat op dit moment op ongeveer 1.500.000 huisdieren! Dat zegt wel iets, toch?

De medewerkers van Petplan zijn niet zomaar werknemers, de meeste werknemers hebben een diergeneeskundige achtergrond. Sommige werken zelfs nog parttime in een dierenkliniek.

De werknemers weten dus precies waar ze het over hebben. Dat maakt het advies van Petplan zeer betrouwbaar.

Wat ik een mooi bijkomend voordeel vindt, is dat Petplan de huisdieren daadwerkelijk om nummer 1 plaatst en zeer gespecialiseerd zijn in dierenverzekeringen.

Waar je dat duidelijk aan kan zien? Naast honden- en kattenverzekeringen, biedt Petplan als enige verzekeraar, verzekeringen aan voor konijnen en papagaai-achtingen. Hoe tof is dat?

Daarnaast vind ik het feit dat er zoveel professionele werknemers werken, een erg fijn bijkomend voordeel. Je hoeft je nooit zorgen te maken dat je verkeerd advies krijgt of iemand aan de lijn krijgt die geen verstand heeft van huisdieren.

Schroom nooit om je vraag te stellen. Petplan zal hierin altijd voor jou en jouw huisdier klaarstaan

Hoe werkt Petplan?

Nu je wat meer weet over Petplan zelf, gaan we het hebben over hoe Petplan precies werkt. Een verzekering afsluiten bij Petplan is namelijk erg makkelijk.

Petplan biedt allerlei verzekeringen op maat aan. Ieder huisdier is anders en heeft behoefte aan verschillende dingen. Daarom is het mogelijk om uit 4 verschillende pakketten de kiezen bij Petplan. Op deze pakketten zal ik later in deze review wat uitgebreider terugkomen.

De premie die je gaat betalen zal afhangen van het gekozen dier, het ras, leeftijd en de postcode. Mocht je huisdier klachten hebben, dan hoef je niet bang te zijn dat je huisdier niet wordt geaccepteerd. Ook die dieren zijn bij Petplan van harte welkom.

De huisdierenverzekering kan je volledig online aanvragen bij Petplan. De aanvraag zal direct in behandeling genomen worden. Om je huisdierenverzekering aan te kunnen vragen bij Petplan, doorloop je een aantal stappen:

  1. Kies je pakket: De eerste stap is het kiezen van een pakket. Petplan heeft een breed aanbod aan pakketten waar jij als baasje uit kan kiezen. Bepaal wat jij nodig hebt voor je huisdier en hoeveel jij per maand kan besteden. Je leest later in het artikel meer over de verschillende pakketten.
  2. Kies een aanvullende dekking: Je kunt als aanvulling op je huidige pakket, ook een aanvullende dekking kiezen. Dit bestaat uit 4 verschillende pakketten. Op deze pakketten kom ik later terug.
  3. Vrijwillig eigen risico: Iedereen heeft een verplichte eigen bijdrage. Deze verschilt per pakket, behandeling of dienst. Bij Petplan kan je kiezen voor een vrijwillig eigen risico.
  4. Kies de betalingswijze: Het is bij Petplan mogelijk om te kiezen voor een jaarlijkse- of maandelijkse betaling. Bij een jaarlijkse betaling ontvang je 3% korting. De looptijd van de verzekering is altijd 1 jaar.

Eigen dierenarts bij Petplan

Bij Petplan zijn niet alleen werknemers met een diergeneeskundige achtergrond te vinden, ook werkt er een heuse dierenarts in dienst; Peter van Rooijen. Sinds 1996 is hij betrokken bij het ontwikkelen van professionele verzekeringen voor huisdieren.

Daarnaast is hij sinds 2006 de directeur van Petplan en het eerste aanspreekpunt voor dierenartsen. Ook voor vragen van klanten over dergelijke declaraties staat Peter klaar. Dat moet wel geruststellen, toch? Er werkt gewoon een dierenarts bij Petplan!

Beschikbare pakketten

Wanneer je kies voor Petplan, kan je kiezen uit een aantal pakketten. Niet alle pakketten zijn hetzelfde en brengen ook een andere prijs met zich mee.

Afhankelijk van het gekozen pakket, kan je verzekering uitgebreid worden met een aanvullende verzekering. Hieronder vind je een overzicht van de beschikbare pakketten:

  • Het basispakket
  • Het pluspakket
  • Totaalpakket
  • Ongevallenverzekering

Het basispakket

Wanneer je kiest voor het basispakket, betaal je per verzekeringsjaar 3000,- euro. Petplan vergoedt 80% bij het plaatsen van een chip en 50% bij een onderzoek van een dierenarts of specialist. Petplan vergoedt bij het basispakket nog een aantal behandelingen of bijzonderheden.

Standaardbehandelingen zoals operaties incl. narcose worden voor 50% vergoedt. Bijzondere behandelingen zoals heupbehandelingen, worden ook voor 50% vergoedt.

Mocht je huisdier fysio- of gedragstherapie nodig zijn, dan vergoedt Petplan deze ook voor 50%. Als laatste vergoedt Petplan alternatieve behandelingen, zoals de homeopaat ook voor 50%.

Het pluspakket

Het pluspakket kost per verzekeringsjaar 4000,- euro. Het chippen van de hond of kat wordt voor 80% vergoedt. Bij het pluspakket krijg je wat meer behandelingen vergoedt dan bij het pluspakket. Een consult bij de dierenarts of specialist krijg je bij het pluspakket voor 75% vergoedt.

Verder worden standaardbehandelingen voor 80% vergoedt. Bijzondere behandelingen voor 75%, specialistische zorgt voor 50%, fysio- en gedragstherapie voor 75%. Anders dan bij het basispakket, krijg je bij het pluspakket ook extra zorg vergoedt.

Onder extra zorg valt onder andere een ziekenhuisverblijf, mocht dit nodig zijn. Dit wordt voor 50% vergoedt. Als laatste wordt de alternatieve zorg voor 75% vergoedt.

Je zit dat bij het pluspakket meer vergoedingen zitten en een hoger percentage zijn.

Het totaalpakket

Het totaalpakket kost per verzekeringsjaar 5000,- euro. Het chippen wordt voor 80% vergoedt, net als bij de andere pakketten. Maar ook dit pakket verschilt weer met het basispakket.

Bij pluspakket worden alle behandelingen of zorg voor 80% vergoedt. Niet voor niets is het een pluspakket. Natuurlijk hangt er wel een ander prijskaartje aan.

Ongevallenverzekering

Mocht je wonen aan een drukke weg, dan is dit misschien iets voor jou. Je huisdier kan zomaar in een onbewaakt moment de weg oversteken en een ongeluk krijgen. Bij Petplan is het ook mogelijk om te kiezen voor een ongevallenverzekering.

Deze kost 2000,- per verzekeringsjaar. Deze verzekering vergoedt alleen incidenten wanneer het gaat om een ongeluk. De standaardbehandelingen en de ongevallen worden voor 80% vergoedt.

Deze verzekering is duidelijk goedkoper dan de andere pakketten. Dat is logisch, want er zit veel minder bij. Dit is wel iets om rekening bij te houden. De standaardzorg wordt vergoed, maar de andere behandelingen niet.

Aanvullende dekkingen

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, is het mogelijk om naast je pakket te kiezen voor een aanvullende dekking. Dit is natuurlijk helemaal aan jou om te beslissen of je dit wil. Hieronder lees je een uitgebreid overzicht.

Castratie/Sterilisatie

De kosten van een eventuele castratie of sterilisatie kun je bij Petplan aanvullend laten verzekeren. Dit kan vanaf het Pluspakket. Petplan zal 50% van de kosten vergoeden. Hier geldt een maximum van 75 euro voor een kat en 150 euro voor een hond.

Chemotherapie of Radiotherapie

De behandelingen van tumoren bij huisdieren zijn vandaag de dag enorm verbeterd. Hoe fijn is dat? Huisdieren met een tumor kunnen gewoon behandeld worden en krijgen een kans op herstel.

Helaas zijn de kosten hiervan ontzettend hoog en moeilijk te bekostigen. Petplan denkt met je mee en vergoedt daarom 50% van de kosten voor chemo- en radiotherapie.

Crematie van een overleden huisdier

De dag dat je afscheid moet nemen van je huisdier is helaas onvermijdelijk. Ook voor huisdieren komt er een dag dat ze gaan overlijden. Een moeilijk moment voor jou als baasje.

Wanneer je een Crematie Verzekering afsluit, vergoedt deze de kosten van de crematie en eventueel het vervoer daarnaartoe. Fijn idee, toch?

Doorlopende reisverzekering (Werelddekking)

Wanneer je drie maanden achter elkaar met je huisdier in het buitenland verblijft, worden eventuele dierenarts kosten vergoed tot 1000,- euro per verzekeringsjaar.

Reviews van klanten

Wanneer je op internet opzoek gaat naar huisdierenverzekeringen, zal je ongetwijfeld uitkomen bij Petplan. Waarom? Petplan onderscheidt zich duidelijk van andere huisdierenverzekeringen.

Dit komt door de ruime pakketten die ze aanbieden en het aantal dierenverzekeringen die beschikbaar zijn. Wat mij betreft is het checken van reviews altijd een belangrijk aspect.

Hoeveel mensen zijn er wel niet die eerst reviews checken voordat ze een aankoop doen? Je zal zeker niet de enige zijn die voor een huisdierenverzekering bij Petplan kiest. Een aantal klanten lieten een review achter.

Vooraf van het schrijven van de review, was ik zelf ook heel erg benieuwd naar reviews van huidige klanten. Om je een idee te geven wat die klanten schrijven, heb ik hieronder twee reviews geplaatst:

Ik ben heel erg tevreden met Petplan. Je hoopt ze nodig te hebben, maar als je beroep op ze doet (mijn hond had in het weekend in het glas gestaan) zijn ze snel met uitkeren en doen ze totaal niet moeilijk over declaraties.

Wij zijn bijna een jaar verzekerd bij Petplan met een totaalpakket voor onze hond. Tot nu toe vinden wij het prima gaan. Het declareren gaat erg makkelijk en snel. De medewerkers heb ik als erg vriendelijk ervaren. Het niveau waar ze op zitten is erg goed en prettig. Blijft dit aanhouden, dan blijft onze hond absoluut verzekerd bij Petplan. Mijn complimenten.

Je ziet dat de reviews erg positief en veelbelovend zijn. Dit laat zien hoe betrouwbaar en goed de service van Petplan is. Wat mij betreft echt een pluspunt.

5 redenen om te verzekeren bij Petplan

Zoals je hebt kunnen lezen is de huisdierenverzekering bij Petplan erg betrouwbaar en veelbelovend. Ik kan me voorstellen dat je benieuwd bent naar de grootste voordelen wanneer je een huisdierenverzekering gaat afsluiten bij Petplan. Hieronder vind je 5 redenen om te verzekeren bij Petplan:

1. Meerdere huisdierenverzekeringen

Dit vind ik absoluut een heel erg groot voordeel. Honden en katten zijn niet beter of meer waard dan andere huisdieren. Aan huisdieren raak je altijd gehecht. Dat vinden ze bij Petplan ook.

Daarom is het bij Petplan mogelijk om naast een honden- en kattenverzekering, ook een huisdierenverzekering af te sluiten voor konijnen en papagaai-achtingen. Ook die verdienen de allerbeste zorg die er bestaat. Absoluut een voordeel dat de eerste plek echt verdiend.

2. Aanvullende dekking mogelijk

Naast het huidige pakket waar je voor kiest, is het mogelijk om een aanvullende dekking af te sluiten. Dit vind ik super. Ieder baasje heeft een andere prioriteit en wil ook voor eventuele gebeurtenissen verzekerd zijn. Het ene baasje vindt de crematie ontzettend belangrijk, terwijl het andere baasje het belangrijk vindt verzekerd te zijn voor eventuele tumoren bij het huisdier. Jij mag hier helemaal zelf voor kiezen. Niks is verplicht.

3. Betrouwbaar advies van professionals

De medewerkers bij Petplan zijn ontzettend professioneel. De meeste medewerkers hebben een dierengeneeskundige achtergrond of werken zelf nog parttime bij een dierenkliniek. Je hoeft bij Petplan dus nooit bang te zijn dat je verkeerd advies krijgt of advies krijgt dat gebaseerd is op geld.

Alle werknemers hebben het goed met jou en je huisdier voor, en proberen jullie zo goed mogelijk te helpen bij het maken van keuzes of beantwoorden van vragen. Voor professioneel advies kan je zeker terecht bij Petplan.

Er is zelfs een ervaren dierenarts aan boord. Mooier kan het niet, toch?

4. Verschillende pakketten beschikbaar

Er zijn bij Petplan verschillende pakketten beschikbaar, waar jij je keuze uit kan maken. Ieder pakket is anders en voldoet aan andere prioriteiten. Niet ieder huisdier is immers hetzelfde.

Ook jij als baasje bent anders dan andere baasjes van huisdieren. Het is dus mogelijk een pakket te kiezen dat aan jouw en behoeften zal voldoen.

5. Betalingsmogelijkheden

Bij Petplan kan je kiezen voor twee verschillende betalingsmogelijkheden; maandelijkse en jaarlijkse betaling. Niet iedereen kan maandelijks een bedrag van zijn/haar rekening missen. Hoe prettig is het dan om te kiezen voor iets anders?

Conclusie

Je bent aan het einde gekomen van deze review over Petplan. In deze conclusie wil ik ook graag mijn eigen mening met jou delen. Je hebt in dit artikel veel informatie kunnen vinden over Petplan en wat ze precies doen.

Ook heb je een aantal reviews kunnen lezen van tevreden klanten. Maar wat vind ik zelf van Petplan? Dat ga ik je vertellen.

Naar mijn mening springt Petplan, vergeleken met andere verzekeringsmaatschappij, er echt uit. Petplan onderscheidt zich in heel veel opzichten. Ik vind het geweldig dat je naast honden en katten, ook andere huisdieren kan verzekeringen.

Veel dieren zijn welkom bij Petplan. De professionele werknemers bij Petplan vind ik zeer positief. Je kan altijd rekenen op betrouwbaar en eerlijk advies.

Kortom; bij het kiezen van een huisdierverzekering, zou ik zeker gaan voor Petplan. Ik ben echt een hele grote fan geworden van Petplan!

Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie