Welke benodigdheden moet je in huis halen voor een puppy?

Heb je altijd al de grote droom gehad om een eigen hond te hebben? Dan is het moment nu aangebroken om die droom om te toveren tot de werkelijkheid.

Bepaal wat voor ras je wenst te hebben, ga op zoek naar een geschikte fokker en vind daar de pup van je dromen. Als je de pup eenmaal aangeschaft hebt, is het van belang om de juiste voorbereidingen te gaan treffen.

Je moet meerdere benodigdheden in huis halen, zodat je het zo aangenaam mogelijk voor jouw pup en voor jezelf weet te maken. Het is daarbij goed om te weten dat weer een nieuwe omgeving onwijs wennen is voor jouw puppy. Hij wordt namelijk gescheiden van zijn moeder, zijn broers en zijn zusjes.

Dat brengt de nodige veranderingen met zich mee, waar je puppy dan ook logischerwijs flink aan moet gaan wennen. Door de juiste voorbereidingen te treffen, kan je dit gewenningsproces echter een stuk vergemakkelijken voor je lieve puppy.

In dit artikel lees je alle informatie over de onmisbare benodigdheden voor een puppy. Schaf deze benodigdheden aan, zet deze op de juiste plek in jouw huis en ga je puppy ophalen. Met de benodigdheden uit dit artikel ben je volledig klaar voor de komst van jouw puppy!

Een bench

De eerste nachten van jouw puppy in jouw huis zullen best moeizaam gaan worden. Hij huilt veel, hij blaft veel en hij piept veel; dat is althans wat de meeste puppy’s tijdens de eerste nachten doen.

Dit heeft te maken met het hierboven beschreven gewenningsproces. Je puppy was eerst gewend om met zijn moeder, broertjes en zusjes te slapen. Nu ligt hij eenzaam in een voor hem tamelijk onbekende omgeving.

Het is logisch dat dit de nodige onrust bij je puppy naar boven brengt. Met een bench is het mogelijk om deze onrust in te dimmen.

Een bench wordt door jouw puppy al snel gezien als ‘zijn plek’. Dat is zijn territorium waar hij zich snel thuis voelt. Als je even van huis bent, is dat de plek om je puppy in te stoppen.

Dat geldt ook voor de nachten; je puppy kan dan lekker in zijn eigen bench slapen. Ongetwijfeld zal hij dan alsnog af en toe janken en blaffen, maar dat hoort bij het gewenningsproces.

Bijkomend voordeel van een bench is het feit dat je hiermee je hond sneller zindelijk kan maken. Je puppy gaat zijn bench namelijk als zijn eigen huis zien.

Van nature is een hond gewend om zijn eigen huis niet te vervuilen. Hij gaat dus niet in zijn eigen bench plassen of poepen.

Nee, in plaats daarvan gaat hij geluid maken, zodat jij hem op gaat merken. Je kunt hem vervolgens mee naar buiten nemen waar hij uiteindelijk zijn behoefte kan gaan doen.

Als beste keuze bench 2020 gekozen Heavy duty bench super robuustHalsband en riem

Tijdens de eerste dagen moet je ongetwijfeld vaak met jouw puppy naar buiten. Hij is namelijk nog niet zindelijk, dus hij doet veel kleine plasjes. Om hem op een veilige manier uit te kunnen laten, moet je een geschikte halsband en riem aanschaffen.

Een halsband moet niet al te ruim zitten, maar mag ook zeker niet te strak zitten. Het advies is dan ook om de halsband regelmatig te verstellen, zodat deze niet te strak om de snel groeiende nek van je puppy komt te zitten.

Ook de riem is een belangrijke aanschaf. Je moet daarbij keuzes gaan maken tussen een lange of een korte riem. Met een lange riem heeft je puppy meer vrijheid, waardoor hij sneller zelf kan bepalen waar hij naar toe loopt. Aangezien jij de baas bent, moet je dat niet toelaten.

Het is immers de bedoeling dat jij je hond uitlaat in plaats van andersom. Mede daarom kiezen veel baasjes van een puppy voor een korte riem. Met een korte riem is het een stuk makkelijk om het trekken aan de lijn af te leren.

Beste keuze honden/puppyriem 2020 Flexi New Classic Tape

Zwart – 5 m – (<15 kg)Zwart – L – 5 m – (<50 kg)Hondenkussen of hondenmand

Als jij thuis bent, vraagt de pup ongetwijfeld om aandacht. Hij wil spelen of hij wil iets anders leuks met je doen. Het is tegelijkertijd onwijs belangrijk dat je puppy voldoende rust weet te pakken.

Het lichaam van hem groeit onwijs snel; om die groei in goede banen te leiden, moet je puppy veel slapen en tot rust komen. Door een hondenkussen of hondenmand in jouw woonkamer te leggen, kan je puppy op een comfortabele manier heerlijk overdag slapen.

Als hij alleen thuis is, kan je hem in de bench stoppen. De bench en het hondenkussen vullen elkaar dus perfect aan.

Bij het aanschaffen van een hondenkussen of hondenmand kan je het beste rekening houden met zijn toekomstige lengte. Het is daarbij wenselijk dat hij languit op het kussen kan liggen.

Welke benodigdheden moet je in huis halen voor een puppy?
hond languit liggend in mand

Zorg er dus voor dat je een kussen of mand koopt die groot genoeg is. Wil je hem graag verwennen? Dan kan je in eerste instantie ook een kleinere en knussere mand of kussen kopen.

Zodra hij te groot voor het kussen of de mand begint te worden, kan je alsnog een grotere variant kopen.

Met een hondenkussen of hondenmand kan je de gewrichten van jouw puppy op de juiste manier ontlasten. Hierdoor kunnen de gewrichten en de spieren op de juiste manier aangroeien.

Toekomstige gezondheidsproblemen kan je daarmee grotendeels voorkomen. De aanschaf van een hondenkussen/hondenmand wordt wel eens onderschat; deze producten zijn echter van essentieel belang voor de eerste levensmaanden van elke pup.

Voer

Uiteraard moet je ook voer in huis halen. Maar, welk voer moet je dan in huis halen? Het advies is om allereerst speciaal hondenvoer voor puppy’s in huis te halen. Dat voer is relatief zacht, waardoor je pup nog niet al te veel hoeft te bijten en te kauwen.

In de eerste weken/maanden is zijn gebit nog in volle groei, waardoor het kauwen niet altijd even prettig is. Door relatief zacht voer te kopen, maak je het een stuk aangenamer voor hem.

Laat jouw puppy zijn voer staan? Dan is er mogelijk iets met het voer aan de hand. Je kunt naar de dierenarts gaan om bijvoorbeeld je hond op een allergie te laten checken. Vervolgens kan je daar het voer weer op aanpassen.

Tijdens de opvoeding van een pup is het onwijs belangrijk om hem op de juiste momenten te belonen. Als hij bijvoorbeeld tijdens het wandelen goed gedrag vertoont, is het aan te raden om hem een hondenkoekje te geven.

Je moet dus ook een grote voorraad van deze hondenkoekjes in huis halen. Deze koekjes zijn onmisbaar bij het opvoeden van een puppy. Door het goede gedrag te belonen, gaat je pup al snel het gewenste gedrag vertonen. Dat maakt het opvoedproces dus een stuk gemakkelijker voor jou.

Voerbak

Je gaat je hond hoogstwaarschijnlijk niet uit jouw eigen hand laten eten. Nee, koop in plaats daarvan een handige voerbak. Deze voerbak kan je het beste in één set aanschaffen met een waterbak.

Deze voerbak en waterbak zijn de komende jaren dé plek voor jouw puppy om te eten of te drinken.

Ons advies? Kies voor een set van bakken die in hoogte verstelbaar is. Naarmate je hond groter wordt, kan je de bakken steeds hoger instellen.

Welke benodigdheden moet je in huis halen voor een puppy?
lekker hoor

Daardoor hoeft je hond minder te bukken tijdens het eten en drinken. Dat is niet alleen een stuk comfortabeler, maar is ook nog eens beter voor de spieren van jouw trouwe viervoeter.

Verzorgingsproducten

Ook is het van belang om verschillende verzorgingsproducten in huis te halen. Denk hierbij aan shampoo, aan een borstel en aan een nagelknipper voor een hond.

Met de nagelknipper kan je zijn nagels bijwerken, terwijl je met de borstel zijn vacht goed door kunt kammen. Daarmee voorkom je dat vuil zich in de vacht gaat nestelen en dat er klitten in zijn vacht gaan ontstaan.

Met de shampoo ben je in staat om zijn vacht op de juiste manier te wassen. Je puppy is behoorlijk speels en belandt dus ongetwijfeld wel eens in viezigheid.

Welke benodigdheden moet je in huis halen voor een puppy?
zo weer lekker schoon

Door de juiste shampoo in huis te hebben, kan je hem op de juiste manier van boven tot beneden schoonmaken.

Met de juiste verzorgingsproducten kan je al met al jouw puppy op de gewenste manier verzorgen. Daarmee hou je hem in perfecte conditie. Nog ter aanvulling: koop ook een tandenborstel.

Als je hond eenmaal een volwaardig gebit heeft, is het belangrijk om zijn tandjes regelmatig goed te poetsen.

Besluit

Het mag duidelijk zijn; je moet de nodige benodigdheden voor een puppy in huis halen. Als je bovenstaande benodigdheden in huis haalt, kom je in ieder geval al een heel eind.

Je kunt hem op de juiste manier opvoeden, je biedt hem alles wat hij nodig heeft en je kunt dus al snel een hechte band met hem opbouwen.

Merk je nou tijdens de eerste weken dat je iets tekort komt? Schroom niet en schaf direct de producten aan waar je behoefte aan denkt te hebben.

Het opvoeden van een puppy kost nou eenmaal geld; daar moet je op voorhand al rekening mee houden. Door de juiste benodigdheden in huis te hebben, kan je hem in ieder geval een heerlijk leven geven. Dat is onbetaalbaar, niet waar?

Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie