Waar let je op bij het kopen van een hondenmand?

De hondenmand: de plek waar jouw hond zich even kan terugtrekken en of ongestoord kan relaxen. Het kan zo zijn dat jouw hond op dit moment geen eigen plekje heeft. Toch is het heel erg belangrijk dat jouw hond een eigen plek heeft. Niet alleen voor de hond, maar ook voor jou als baasje.

Bij het aanschaffen van een hondenmand dien je rekening te houden met een aantal dingen. Zo mag de mand niet te klein zijn en zit er ook verschil in materiaal.

Na het lezen van dit artikel ben je helemaal op de hoogte en ben je in staat de allerbeste keuze te maken voor jou geliefde viervoeter. Ook geef ik je een top 3 van beste hondenmanden om je alvast een stuk op weg te helpen.

Snoozle Donut Hondenmand – Superzacht en Luxe – Wasbaar – Fluffy – Hondenkussen
[automatic_table_of_contents][/automatic_table_of_contents]

Waarom een hondenmand?

Het hebben van een hondenmand is dus erg belangrijk. Voor de hond, maar ook voor jou als baasje. Zo ligt de hond comfortabeler in een hondenmand dan op een koude, kale vloer. In de zomer hoeft dit geen problemen te geven en is het lekker koel voor de hond. In de winter is dit echter niet aan te raden en kan het schadelijk zijn voor jouw hond.

Ook voor de nachten is een hondenmand aan te raden. Zeker als jouw hond in of op bed slaapt/ligt, kan dit enkele nadelen hebben. Doordat honden buiten in bijvoorbeeld bosjes lopen, kunnen ze veel bacteriën met zich meenemen. Jij als baasje kan daaraan blootgesteld worden. Het is dus erg belangrijk dat jouw hond een eigen hondenmand heeft en jij daar niet aan blootgesteld kan worden.

Waar let je op bij het kopen van een hondenmand?
Kan gewoon draaien in mijn mand zeg:)

En niet geheel onbelangrijk, je meubilair blijft gespaard bij de aanschaf van een hondenmand. Honden vinden even op de bank of stoel uitrusten heerlijk en zien daar natuurlijk geen kwaad in. Jij als baasje zal het minder leuk vinden. Je ziet dus dat het hebben van een hondenmand alleen maar voordelen kent. Voor hond en baas.

Waar moet je precies op letten?

Dus, je weet nu waarom het aanschaffen van een hondenmand belangrijk is en waarom je er een moet aanschaffen. Wanneer je dit doet, is het belangrijk om op een aantal dingen te letten. Je hebt natuurlijk het beste voor met je hond en je wil dat hij het zo comfortabel mogelijk heeft.

Je hond zal in iedere hondenmand lekker kunnen slapen of uitrusten. Toch zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Waar je rekening mee moet houden, hangt natuurlijk ook van jouw hond af. Niet iedere hond is hetzelfde. Hieronder een overzicht waar je rekening mee kan houden voor het aanschaffen van een hondenmand:

 • Let op de vulling: Misschien heeft jouw hond heel erg de neiging in van alles te gaan bijten of op te gaan kauwen. In dit geval is het verstandig om te letten op de vulling. Stel je hond gaat er mee aan de haal, dan heb je binnen de kortste keren het hele huis vol met vulling. Niet iets waar je op zit te wachten natuurlijk. Is jouw hond heel erg enthousiast? Dan is het verstandig te kijken naar stevig materiaal. Voor een rustigere hond maakt het niet uit.
 • Waterdicht: Is jouw hond een echte waterrat en houd hij van spelen in het water of de modder? Dan is waterdicht materiaal geen overbodige luxe. Dit voorkomt dat je de mand na twee keer gebruiken al weg moet gooien. Ook kan je kiezen voor een verwisselbare hoes. Deze kan je om de zoveel tijd in de was doen. Dit is bij iedere hond aan te raden. Jij vindt schone lakens op je bed ook fijn. Toch?
 • Design: Natuurlijk staat het welzijn van jouw hond voorop. Je vindt het belangrijk dat je hond het naar zijn zin heeft en een eigen plekje heeft waar hij zich even terug kan trekken. Maar laten we eerlijk zijn, het moet er ook leuk uit zien. De hondenmand krijgt immers een plek in jouw woonkamer en moet dus enigszins passen bij het interieur. Tegenwoordig is er veel keus in hondenmanden waarbij het design en comfort optimaal gecombineerd worden. Zo hebben jij en jouw hond allebei wat jullie willen.

Geschikte maat voor een hondenmand

Honden houden van ruimte. Voor sommige honden is hoe groter hoe beter. Het is dus niet aan te raden om een te kleine hondenmand aan te schaffen.

Waar let je op bij het kopen van een hondenmand?
Ahhhh past precies hoor:)

Het formaat van de hondenmand hangt dus heel erg af van jouw hond en hoe groot hij is. Een hond van 10 kilo heeft een hondenmand van ongeveer 50 cm nodig. Bij een hond van 35 kilo ga je al gauw naar de 90 cm toe. Je ziet dus dat het per hond erg verschilt. Houd vooral in je hoofd dat een mand nooit te groot kan zijn voor je hond.

Mocht je hond ervan houden om lekker opgerold te liggen, dan is het verstandig te kiezen voor een ronde of ovale hondenmand. Het liefst met een zachte rand zodat hij zich lekker knus kan nestelen.

1. Top 3 beste hondenmanden

Je weet nu waarom het aanschaffen van een hondenmand een verstandige keuze is en waar hij allemaal aan moet voldoen. Je bent nu vast benieuwd wat een goede hondenmand is en waarom. Lees dan snel verder, want ik neem je mee in de top 3 beste hondenmanden.

Snoozle Hondenmand New York

Dit is met stipt de nummer 1 in de categorie hondenmanden. De Snoozle Hondenmand New York is de sterkste hondenmand van dit moment. Ideaal dus voor een hond die graag zijn tanden ergens in zet.

De hondenmand is de perfecte combinatie van comfortabel en stijlvol. Een plezier voor hond en baasje. De Snoozle Hondenmand New York is extra goed gevuld en heeft hoge randen. Hierdoor ligt jouw hond comfortabel in zijn mand en ontwikkelt hij geen nek- of rugklachten.

De mand heeft een verlaagde voorkant, waardoor het een hele toegankelijke mand is. Mocht jouw hond een beperking hebben en moeite hebben met bijvoorbeeld lopen, dan is deze mand erg geschikt.

De mand is beschikbaar in 4 maten:

 • M
 • L
 • XL
 • XXL

De hondenmand is in 2 verschillende kleuren beschikbaar en heeft een zeer stijlvol design.

Door de afritsbare hoes is de hondenmand erg makkelijk schoon te houden. Het is een kwestie van de hoes eraf ritsen en wassen maar!

[affiliate_products product_number=”1″ style=”list” image_size=”small” order_by=”stock”]
[/affiliate_products]

2.    Snoozle Donut Hondenmand

Zoals ik je al vertelde is een ronde hondenmand de absolute aanrader voor een hond die graag opgerold ligt. Met een ronde hondenmand ligt hij namelijk extra comfortabel en knus. De mand is beschikbaar in 7 verschillende kleuren, waardoor hij in ieder interieur zal passen.

Deze hondenmand is gevuld met extra pluche, waardoor je hond extra comfortabel en knus in zijn mandje ligt. Op het eerste gezicht lijkt het mandje kleiner, maar vergis je niet. Deze hondenmand is in verschillende maten beschikbaar:

 • S
 • M
 • L
 • XL
 • XXL

Door deze verschillende maten is hij voor ieder formaat hond beschikbaar. Voor de extra hygiëne zijn de maten S t/m L geschikt om te wassen in de wasmachine. De maten XL en XXL zijn geschikt voor de handwas of stoomapparaat. Zo heeft jouw hond altijd een schone mand.

[affiliate_products product_number=”2″ style=”list” image_size=”small” order_by=”stock”]
[/affiliate_products]

3. Happy-House Rieten Hondenmand

De laatste hondenmand in deze top 3 is deze mooie, stijlvolle rieten hondenmand. Een lust voor het oog. Doordat de buitenkant van de mand gemaakt is van riet, is hij erg tijdloos en past hij in bijna ieder interieur.

De mand is bruin en uiteraard is de hoes van het kussen uit te wassen.

Ook deze mand is weer te bestellen in verschillende maten:

 • S
 • M
 • L
 • XL
 • XXL
[affiliate_products product_number=”3″ style=”list” image_size=”small” order_by=”stock”]
[/affiliate_products]

123tinki hondencursussen

Hondencursussen zijn niet alleen geschikt voor puppy’s. In tegendeel, ook oudere honden kunnen prima deelnemen aan een hondencursus. Een hondencursus kan veel bijdragen aan de mentale en fysieke gesteldheid van een hond.

Zo stelt het ze in de gelegenheid om meer uitgedaagd te worden. Daarnaast kunnen enkele gedrags- op opvoedproblemen aangepakt worden.

Bij 123tinki vind je een breed aanbod aan verschillende cursussen die voor iedere leeftijd hond geschikt is. Het is dus een absolute aanrader om hier even een kijkje te nemen.

Conclusie

Na het lezen van dit artikel ben je volledig op de hoogte over het aanschaffen van een hondenmand. Jij als baasje wil het beste voor jouw trouwe viervoeter. Een eigen plekje voor een hond is zeer belangrijk. Want ook een hond vindt het heerlijk om zich af en toe even terug te kunnen trekken. Daarnaast is een hondenmand veel hygiënischer voor jou als baasje.

Het is dus belangrijk om te gaan voor een duurzame hondenmand met de juiste materialen en maten. Vooral voor honden die graag opgerold liggen, is een ronde hondenmand het meest geschikt. In de bovenstaande top 3 kun je precies lezen welke 3 hondenmanden een échte aanrader zijn om te overwegen.

Hondencursussen zijn er niet alleen voor puppy’s. Ook oudere honden zijn nooit te oud om te leren. 123tinki heeft een breed aanbod aan allerlei cursussen en trainingen voor jou en jouw hond. Het is zeker een aanrader daar even een kijkje te gaan nemen. Er zit vast iets tussen wat jou en jouw hond geschikt is om te doen.

Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie