123 Tinki puppycursus Review

Heb je op dit moment een pup in huis lopen? Of ben je de mogelijkheden aan het verkennen om een oudere hond in huis te nemen? Of heb je mogelijk op dit moment al een oudere hond in huis rondlopen?

Ongeacht wat de leeftijd van jouw hond is, is het van belang dat je hem/haar goed weet te verzorgen. Dit betekent dat je jouw hond voldoende aandacht moet geven, dat je jouw hond voldoende moet laten bewegen en dat je zijn vacht goed moet verzorgen.

[automatic_table_of_contents][/automatic_table_of_contents]
123 Tinki puppycursus Review
Jack Russel wordt gewassen met hondenshampoo

Tegelijkertijd betekent het ook dat je veel tijd aan jouw hond moet gaan besteden. Niet alleen aan het verzorgen van jouw hond, maar ook aan het opvoeden van jouw hond. Je wilt immers dat je hond zich voorbeeldig gaat gedragen, dat je veel mooie momenten met je hond gaat beleven en dat je jouw hond bijvoorbeeld los kunt laten lopen.

Al van kleins af aan ben ik echt helemaal gek op honden. Een labrador, een golden Retriever of een Beagle; ongeacht hoe groot de hond is, ben ik er gek op. Helaas heb ik zelf niet de leefstijl om een hond in huis te nemen, maar gelukkig directe familie wel. Recent vroeg familie aan mij welke hond ze het beste konden gaan nemen.

Die vraag liet ik me uiteraard geen twee keer stellen. Nee, ik ben direct op zoek gegaan naar het hondenras dat het meeste op hun wensen aansloot. Tijdens deze zoektocht kwam ik onwijs veel informatie, onwijs veel websites en ook online veel online trainingen tegen.

Al snel kwam ik er ook achter dat er veel onwaarheden op het internet vermeld worden. Door die onwaarheden is de kans groot dat je een verkeerde keuze gaat maken; iets waar zowel jij als jouw hond last van hebben. Het is dan ook van essentieel belang dat je je goed voor gaat bereiden op de hond die je (mogelijk) in huis gaat nemen. Ook moet je je goed voorbereiden op het moment dat je jouw hond bij de fokker op gaat halen.

Op het moment dat jouw hond één stap in jouw huis neergezet heeft, moet je eigenlijk al starten met de opvoeding. Ondertussen moet je hem nog ook vermaken, moet je hem ook op de juiste manier zien te vermaken en moet je eigenlijk zorgdragen voor het geluk van jouw trouwe viervoeter.

Hoe je dat kunt doen? Toen ik het mijn familie hierover had, waren we het al vrij snel eens: eigenlijk zou elk baasje een puppycursus moeten volgen. Dankzij een puppycursus bouw je een hechte band met je hond op, terwijl je hem ook al enkele belangrijke regels aan kan leren.

Maar, wat is nou een goede puppycursus? Wij kwamen er al vrij snel achter dat je tegenwoordig ook voor tal van online cursussen kunt kiezen. Veel van deze cursussen vind je in het aanbod van 123Tinki. Samen met mijn familie heb ik dit aanbod doorgenomen, waarbij wij eigenlijk direct enthousiast werden.

Het had er namelijk alle schijn van dat 123Tinki meerdere interessante hondencursussen aanbiedt. Nadat ik enige tijd over 123Tinki nagedacht had, besloot ik me om me voor meerdere online hondencursussen aan te melden. Dat deed ik niet alleen om me te verdiepen in het hebben van een hond, maar ook om kennis te maken met 123Tinki. Op basis van die kennismaking ben ik in staat geweest om deze 123 Tinki review te schrijven.

In deze 123Tinki review laat ik je graag nader kennis maken met dit platform. Zo bespreek ik wat 123Tinki precies is, welke cursussen aangeboden worden en met welk prijskaartje je rekening kunt houden.

Na het lezen van deze 123Tinki review kun je je mogelijk direct aan gaan melden voor dit platform. Is dat iets wat ik je aan kan raden? Dat kan/wil ik op dit moment nog niet verklappen! In de rest van deze review vind je meer informatie over mijn persoonlijke bevindingen.

Wat is 123Tinki precies?

Is 123Tinki een hondenschool? Is 123Tinki een online platform? Of is 123Tinki een aanbieder van online cursussen? Eigenlijk zou je op alle drie deze vragen ‘ja’ kunne beantwoorden. Het is namelijk een feit dat 123Tinki een hondenschool is, dat het een online platform is en dat het een aanbieder van online cursussen is.

Maar, wat kun je nou concreet via 123Tinki leren? Nou, via de Tinki Academy kun je toegang tot ongekend veel hondencursussen krijgen. Met deze hondencursussen kun je jouw hond op de juiste manier opvoeden, kun je jouw hond op de juiste manier verzorgen en kun je jouw hond op de juiste manier vermaken.

Eigenlijk zorgen deze cursussen er voor dat je jouw hond een gelukkig leven kunt gaan leven. Een leven waarin plezier, onbezorgdheid en een hechte band centraal staan.

123 Tinki puppycursus Review
Lekker warm bij baasje op schoot

Over de Tinki Academy wil ik graag alvast het volgende opgemerkt hebben: het aanbod van online hondencursussen is echt héél uitgebreid te noemen. Verderop in deze 123Tinki review laat ik je graag kennis maken met al deze online hondencursussen.

Al met al is 123Tinki dus een aanbieder van online hondencursussen. Op de website van deze aanbieder vind je tientallen cursussen, waarmee je direct uit de voeten kunt. Niet alleen jouw hond heeft baat bij deze cursussen, maar jij zelf ook. Dankzij deze cursussen is het namelijk echt mogelijk om een hechte band met jouw trouwe viervoeter op te bouwen én te behouden!

Wie is de ontwikkelaar van 123Tinki?

Zo, je weet nu al wat de Tinki Academy precies is. Maar, door wie is deze Tinki Academy nou ontwikkeld? Wat is het doel geweest van deze academy? En waarom hebben de ontwikkelaars überhaupt gekozen voor een dergelijk online platform vol met online hondencursussen?

Op die vragen wilde ik voor mezelf een antwoord vinden, waarna ik dus op zoek ben gegaan. Op zoek naar meer informatie over de mensen die achter 123Tinki zit. Toen ik op de website een kijkje nam, viel mij één ding op: ik zag veelvuldig dezelfde mensen op de foto staan. Met name een vrolijk lachende vrouw met blond haar stond op veel afbeeldingen afgebeeld.

Is zij dan de ontwikkelaar van de Tinki Academy? Of zijn dit foto’s van een stockwebsite? Ik ben op onderzoek gegaan, waarna ik lange tijd naar een antwoord heb moeten zoeken. Sterker nog: op dit moment weet ik nog steeds niet door wie Tinki precies ontwikkeld is. Ook weet ik nog steeds niet wie die goedlachse blonde vrouw op de foto’s precies is.

Nee, eigenlijk ben ik niks meer te weten te komen over de ontwikkelaars van 123Tinki. Iets wat mij wel opviel, is dat in de footer van de website het volgende staat: Tinki Academy is onderdeel van Elavar. Als ik via Google naar meer informatie over Elavar op zoek ga, kom ik echter niks concreets tegen.

Ondanks dat ik een flinke zoektocht achter de rug heb, weet ik nog steeds niet wie nou de ontwikkelaars van 123Tinki zijn.

Is dat een slecht teken? Ja, deels. Het is vooral iets waar ik met mijn hoofd echt niet bij kan. Het zou toch veel beter en transparanter zijn als de ontwikkelaars zich transparant op zouden stellen? Uiteindelijk ben ik alleen de volgende informatie op de website tegengekomen:

123 Tinki puppycursus Review

Onder deze tekst stellen vervolgens vier mensen zich voor:

 • Marion Thuring: een dierenarts
 • Karen Hauwenbergh: een hondentrainer
 • Patrick Hultink: een hondenfokker
 • Chantal Hultink: een hondenfokker

Zijn deze mensen het brein achter 123Tinki? Ik heb echt géén idee. Het zou goed kunnen, maar het zou ook zomaar zijn dat deze mensen alleen bij hebben gedragen aan het opzetten van de verschillende online hondencursussen.

Overigens valt op de website wel nog het volgende te lezen:

123 Tinki puppycursus Review

Hier is verder ook niet heel veel meer informatie over te vinden. Ik weet dan ook nog steeds niet wat 123Tinki precies van doen heeft met bijvoorbeeld RTL4 of het Algemeen Dagblad. Onder aan de streep kan ik alleen het volgende concluderen; de ontwikkelaars van 123Tinki hadden een stuk transparanter moeten zijn. Alleen op die manier hadden ze vertrouwen uit kunnen stralen, terwijl dat nu nogal ontbeert.

Desalniettemin wilde ik graag 123Tinki een kans geven; meer informatie over dit online hondenplatform vind je dan ook in het restant van deze Tinki Academy review!

Voor wie is de Tinki Academy geschikt?

Heb je enig idee hoeveel honden er in Nederland rondlopen? Ik heb geen actuele cijfers tot mijn beschikking, maar ik weet wel dat vrij veel huishoudens voor een hond kiezen.

Ook zijn veel huishoudens nog aan het twijfelen over het in huis nemen van een hond óf zijn ze op dit moment meerdere hondenrassen met elkaar aan het vergelijken.

Voor al deze mensen is de Tinki Academy in ieder geval geschikt. In mijn ogen richt 123Tinki zich namelijk op alle hondenbaasjes en potentiële hondenbaasjes. Dit komt onder meer doordat je in het aanbod van Tinki echt heel veel verschillende hondencursussen aantreft. Veel van deze cursussen richten zich op puppy’s, maar ook veel cursussen richten zich op bijvoorbeeld probleemhonden of op oudere honden.

Ongeacht hoe oud jouw hond is, kun je bij 123Tinki wel een geschikte cursus vinden. Daar ben ik van overtuigd. Mede door dat gegeven durf ik dan ook wel te bewaren dat de online hondencursussen van 123Tinki voor een breed publiek geschikt zijn!

Wat is het doel van 123Tinki?

Eerder in deze 123Tinki review heb je kunnen lezen dat het bedrijf Elavar achter dit platform zit. Wie of wat Elavar precies is? Ik heb geen idee. Ik weet echter wel waarom dit bedrijf gestart is met het opzetten van dit online hondenplatform.

Op de website valt namelijk het volgende te lezen: we streven ernaar om het beste uit de baasjes en hun honden te halen. Met deze zin weten de ontwikkelaars eigenlijk direct aan te geven wat het doel van 123Tinki is.Met deze online hondenschool willen ze zowel honden als hun baasjes helpen. Dit is in mijn ogen absoluut een nobel streven.

Ook valt nog online te lezen dat 123Tinki echt alle honden en hun baasjes wilt helpen. Het maakt dus niet uit hoe oud jouw hond is, welk gedragsprobleem jouw hond heeft of wat jij zelf nog wilt leren. Nee, dankzij het uitgebreide aanbod in de Tinki Academy kun je namelijk altijd wel een geschikte cursus vinden!

123 Tinki puppycursus Review

Uit welke cursussen bestaat de Tinki Academy?

Wil jij graag jouw hond op de juiste manier op gaan voeden? Of ben je benieuwd naar bepaalde informatie over het verzorgen van een hond? Ongeacht waar je precies naar op zoek bent, is de kans groot dat je in de Tinki Academy een geschikte cursus kunt vinden.

In deze Academy valt namelijk het volgende te lezen: Of je nu net een puppy in huis hebt, of je hond wordt een jaartje ouder. Bij Tinki Academy vind je online hondencursussen voor iedere levensfase. Maar, hoe weerhoudt zich dit precies tot het aanbod van de online hondencursussen? Om je hier zo uitgebreid mogelijk over te informeren, heb ik besloten om alle mogelijke cursussen op een rijtje te zetten.

In onderstaand rijtje zie je alle cursussen staan, inclusief een korte toelichting vanuit mijn kant. Door dit rijtje op je gemakje door te nemen, kun je direct een gewenste online hondencursus voor jezelf en jouw hond selecteren!

 • Puppycursus Online puppytraining voor de eerste 180 dagen – basis. Met deze cursus kun je de eerste 180 dagen van jouw hond op de juiste manier besteden aan de opvoeding.
 • Puppycursus Online puppytraining voor de eerste 180 dagen. Deze cursus is vergelijkbaar met de hierboven genoemde variant, maar dan een heel stuk uitgebreider.
 • Hondenleven lang leren. Met deze cursus kun je niet alleen puppy’s de juiste dingen aanleren, maar ook nog oudere honden.
 • Help! Mijn puppy gaat puberen. Met deze cursus leer je precies hoe je de puberstreken van jouw puppy zoveel mogelijk kunt beperken/voorkomen.
 • Help! Mijn puppy is een puber. Deze cursus sluit eigenlijk op de hierboven genoemde cursus aan. Deze cursus richt zich echt op het opvoeden van jouw puppy, waardoor hij een stuk minder gaat puberen.
 • Mijn puppy wordt volwassen. In deze cursus leer je veel over de eerste 12 tot 24 maanden van jouw puppy. Dankzij de cursus weet je precies hoe je jouw hond op moet voeden, moet verzorgen en moet trainen tijdens de periode.
 • Mijn hond is volwassen wat nu? Deze cursus richt zich specifiek op honden van 2 tot 7 jaar. Als je een dergelijke hond in jouw huis rond hebt lopen, biedt deze cursus alle gewenste informatie.
 • Zorgen voor een oude(re) hond. Is jouw hond al een senior? Dan leer je met deze cursus precies hoe je hem een aangename oude dag kunt bezorgen.

Voor bovengenoemde cursussen kun je direct via de website ene gratis proefles aanvragen. Ook kun je een deel van de cursus al inzien, zodat je direct een duidelijk beeld van de cursus krijgt.

123 Tinki puppycursus Review

Ik kan je in ieder geval verklappen dat elke cursus onwijs waardevol is. Je kunt dergelijke cursussen eigenlijk zien als een vervanger van de traditionele hondenschool. Doordat het stuk voor stuk online cursussen zijn, kun je hier 24/7 mee aan de slag gaan. Je bent niet meer afhankelijk van tijd en locatie, zoals bij een hondenschool wel het geval is.

Behalve de bovengenoemde cursussen kun je ook nog voor onder meer de onderstaande cursussen kiezen:

 • ’S nachts slapen
 • 10 belangrijke aandachtspunten bij het trainen met de jonge hond
 • 17 meest gestelde vragen over Bench training
 • 17 tips bij de socialisatie van je puppy
 • 21 meest gestelde vragen over het trainen van een puppy
 • 21 stappen om te leren je puppy beter te begrijpen
 • 25 meest gestelde vragen over zindelijkheidstraining
 • 3 stappen om de groei van je pup in de gaten te houden
 • 4 tips om samen met je puppy de nacht makkelijker door te komen
 • 6 praktische zaken die je op deze leeftijd geregeld moet hebben
 • 8 meest gestelde vragen over het alleen thuis laten van een puppy
 • 9 stappen om je pup te leren alleen thuis te blijven
 • Aan de riem leren lopen in 8 stappen
 • Aandacht oefeningen
 • Aanraken
 • Bench training voor je pup in 12 stappen
 • Benchtraining puppy
 • Betasten van het lichaam
 • Blaffen afleren puppy
 • Checklist met 10 punten voor een gezonde puppy
 • Commando ‘blijf’ leren

Ook dit is slechts een kleine opsomming van het ongekend uitgebreide aanbod van 123Tinki. Ik heb niet alle cursussen kunnen tellen, maar ik vermoed dat je in de Tinki Academy meer dan 100 verschillende cursussen kunt vinden. Het leuke hierbij is dat sommige cursussen zich op expliciet één onderwerp richten, terwijl andere cursussen juist een stuk uitgebreider zijn.

Ongeacht wat je precies wilt leren, ben je hiervoor bij de Tinki Academy aan het juiste. Dat is iets waar ik persoonlijk van overtuigd ben. Bovendien weet je op voorhand zeker dat alle cursussen een daadwerkelijke meerwaarde bieden. Als dat níet het geval zou zijn, zou je de cursussen namelijk niet vinden in het aanbod van 123Tinki!

Daar wil ik ook nog het volgende aan toevoegen: elke cursus is super uitgebreid opgebouwd. Dat blijkt bijvoorbeeld uit de opbouw van de cursus Puppycursus Online puppytraining voor de eerste 180 dagen – basis. In onderstaande schermafbeelding zie je precies hoe deze cursus opgebouwd is:

123 Tinki puppycursus Review

Dat is vrij uitgebreid, nietwaar? Al met al kan ik alleen maar vol lof over 123Tinki spreken. Deze online hondenschool weet onwijs veel cursussen aan te bieden, waarbij alle cursussen waardevol zijn én uitgebreid zijn. Wat wens je nog meer?

Krijg je bonussen meegeleverd?

Wil je je voor één van de vele cursussen van 123Tinki aan gaan melden? Dan ben je ongetwijfeld benieuwd of je ook nog bonussen meegeleverd krijgt. Daar was ik ook benieuwd naar, maar ik kan je melden dat dit niet het geval is. 123Tinki heeft er bewust voor gekozen om de cursussen zelf al uitgebreid op te stellen; extra bonussen zijn dus niet nodig.

Je kunt echter wel van een ander soort bonus genieten. Als je een specifiek abonnement bij 123 Tinki afsluit, kun je namelijk onbeperkt cursussen gaan volgen. Hoe dat precies zit, leg ik je graag verderop in deze 123Tinki review uit!

123 Tinki puppycursus Review

Wat vinden andere mensen van 123Tinki?

Op het moment van het schrijven van deze review bestaat 123Tinki nog niet super lang. Toch zijn er al op het internet de nodige beoordelingen te vinden. Hoe dat komt? Dat komt met name door de populariteit van deze online hondenschool. Deze online hondenschool wist ongekend snel een flinke populariteit te verwerven, waardoor het dus al snel veel mensen blij kon gaan maken.

Is dat ook gelukt? Als ik naar de beoordelingen kijk, zie ik in ieder geval veel positieve beoordelingen naar voren komen. Her en der zie ik ook negatieve beoordelingen, maar deze lijken met name door verstrooide mensen geschreven te zijn.

123 Tinki puppycursus Review
Bron afbeelding Feedback company

Onder meer de volgende beoordelingen zijn wat mij betreft typerend:

Al met al zijn dus nagenoeg alle beoordelingen super positief te noemen. Kan ik me in deze beoordelingen vinden? Ja, dat is zeker het geval. Ik heb me in deze 123Tinki review immers ook al vaak positief uitgelaten over deze online hondenschool!

123 Tinki puppycursus Review

Wat zijn de kosten voor een 123Tinki cursus?

Wil jij jouw hond graag op de juiste manier verzorgen, opvoeden en/of trainen? Zoals je in deze review hebt kunnen lezen, ben je hiervoor bij de Tinki Academy absoluut aan het juiste adres. Ik kan me echter ook goed voorstellen dat je je afvraagt wat je voor deze cursussen moet betalen.

Je kunt bij de Tinki Academy eigenlijk uit twee mogelijkheden kiezen:

 • Je kunt een cursus los aanschaffen. In dat geval betaal je een vast bedrag per cursus, waarbij de prijzen variëren van 24 euro tot 204 euro. Des te uitgebreider de cursus is, des te meer geld je voor de cursus moet betalen.
 • Je kunt een totaalpakket aanschaffen. Wat de precieze prijs hiervoor is, is afhankelijk van het pakket waar je voor kiest. Zo kun je kiezen voor een pakket voor puppy’s of een pakket voor oudere honden.

Wat ik je aan kan raden? Ik wil je vooral aanraden om eerst een goed vergelijk te maken. Nadat je dat vergelijk gemaakt hebt, kun je bepalen welke cursussen aansluiten op jouw behoeften. Vervolgens kun je voor die cursussen een vergelijk maken op het gebied van prijskaartjes.

Het is hoe dan ook een feit dat je bij 123Tinki altijd een cursus voor het gewenste budget kunt vinden. Wel wil ik je dus graag aanraden om een goed vergelijk te maken! Ga je een cursus bestellen? Dan heb je de keus tussen 8 betaalmogelijkheden, waaronder iDeal, PayPal en Creditcard. Nadat je besteld hebt, heb je sowieso een 100% niet goed geld terug garantie.

123 Tinki puppycursus Review

Gedurende een termijn van 14 dagen kun je jouw volledige aankoopbedrag retour vragen.

Kan ik de cursussen van 123Tinki aanraden?
Zo, ik ben alweer aan het einde uitgekomen van deze 123Tinki review. Het is nu de hoogste tijd om mijn eindoordeel te vellen.

Over het algemeen ben ik super positief over 123Tinki, maar ik heb wel over twee zaken mijn bedenkingen:

 • Het gebrek aan transparantie. Dit had echt beter gekund c.q. gemoeten.
 • De website is vrij onduidelijk. Die onduidelijkheid is met name te wijten aan het feit dat de website zó onwijs uitgebreid is en ongekend veel informatie bevat. Ik zag in ieder geval door de bomen het bos niet meer.

Verder ben ik wel super te spreken over de Tinki Academy en alle cursussen. De cursussen zijn onwijs uitgebreid opgebouwd, zijn echt heel waardevol én je kunt ook nog eens uit heel veel cursussen kiezen.

Wat wens je nog meer? Als je op deze link klikt, kun je direct het uitgebreide aanbod van cursussen bekijken. Met een cursus van 123Tinki genieten zowel jij als jouw hond van de nodige voordelen!

123 Tinki puppycursus Review
Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie