Kauwspeelgoed voor puppy’s – Beste top 3

Kauwspeelgoed voor je puppy, elke puppy is natuurlijk anders. Pups beginnen klein en worden groot, andere groeien amper. Sommige puppy’s nemen heel wat van je tijd en energie in beslag met hoe druk ze zijn, en andere hebben bijna geen aandacht nodig om zich te vermaken.

Toch hebben alle puppy’s wel een paar dingen gemeen: het duurt meestal even voordat ze zindelijk zijn, ze zijn natuurlijk zo schattig als het maar kan, maar ze zijn ook vooral speels. Daarom is het eigenlijk altijd wel een goed idee om voor je puppy wat speelgoed in huis te halen.

Speelgoed voor puppy’s komt natuurlijk ook in allerlei soorten en maten voor. Met sommige speeltjes kan je hond zichzelf prima vermaken, terwijl er bij andere toch wel van je verwacht wordt dat je actief met je puppy bezig bent.

Beide kunnen natuurlijk goede opties zijn. Er zijn verder genoeg dingen waar je aan moet denken als het gaat over je puppy: hoe krijg ik hem zindelijk, moet ik met het op puppycursus, welke inentingen heeft hij nodig, en ga zo maar door. 

Daarnaast is het aanbod van producten voor je puppy simpelweg enorm groot. Ga op internet op zoek naar een hondenspeeltje en je zult al snel het gevoel hebben dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

Daarom heb ik een selectie gemaakt van een aantal uitstekende keuzes als het aankomt op kauwspeelgoed voor puppy’s. Eigenlijk kun je met geen enkele van deze speeltjes de mist in gaan, maar toch heb ik goed gekeken naar de voordelen en nadelen.

Zo heb ik een top 3 samengesteld waardoor de keuze misschien toch nét wat makkelijker wordt! Ik heb voor de volgende producten gekozen:

 1. Beeztees Puppy Rubberen Speelbal
 2. Rogz Grinz Puppy Ball
 3. Nina Ottosson Treat Tumble

De keuze voor deze producten, en hun volgorde, licht ik verderop in het artikel natuurlijk uitgebreid toe. Dat ik het ene product net iets hoger inschat dan het andere zegt natuurlijk niet dat jij dit ook doet. Maar voor degene met weinig geduld:)

PuppyTrainen heeft als beste gekozen de rubberen speelbal van Beeztees!

Kauwspeelgoed voor je puppy – waarom heb je het nodig?

Voor de meeste hondeneigenaren is het volstrekt logisch om speelgoed in huis te halen. Zowel puppy’s als wat oudere honden kunnen veel baat hebben bij kauwspeelgoed. Hier zet ik even wat voordelen uiteen van puppy speelgoed, nog voordat ik naar mijn top 3 ga. 

Ten eerste zijn speeltjes voor honden een uitstekende vorm van mentale training. Sowieso is het leuk om een hond te hebben die goed is in het oplossen van problemen en die in staat is om snel nieuwe dingen te leren (zie een hondenspeeltje als een soort van sudoku), maar er is nog een ander voordeel.

Kauwspeelgoed voor puppy’s – Beste top 3
Hond met kauwspeelgoed in bek

Door het spelen met een bal of wat voor speeltje dan ook moet de puppy zijn aandacht erbij houden. Dit is voor hem vaak zo’n inspannende taak dat hij er zelfs sneller van vermoeid raakt dan van een wandeling van een half uur.

Dat geeft hem minder energie om constant te gaan blijven of op andere manieren irritant te zijn, zoals puppy’s nogal eens willen doen. Ook wel een keer fijn!

Daarnaast is het op termijn toch wel fijn wanneer je je puppy met een gerust hart alleen thuis kan achterlaten wanneer je naar je werk gaat, een dagje gaat winkelen of wat dan ook. Als gezelschapsdieren zijn honden niet altijd even graag alleen.

Dit verschilt natuurlijk per hond, maar vaak zien we wel dat honden die geen aandacht kunnen krijgen een uitlaatklep zoeken. Dan kom je thuis en zie je bijvoorbeeld dat de hond de boekenkast onder handen heeft genomen. Had je hem misschien toch in de bench moeten stoppen!

Met het juiste speeltje leert je puppy alvast hoe het is om alleen te zijn wanneer je later misschien niet altijd even veel tijd hebt om hem overdag te vermaken. Hij leert ook om plezier te maken zonder dat jij daar voor nodig bent – misschien laat hij je in de toekomst ook wat vaker met rust wanneer je thuis druk bezig bent.

Verder is het natuurlijk ook gewoon leuk, zowel voor jou als voor je hond, om hondenspeelgoed te gebruiken en met elkaar te spelen. Een hond die mentaal en fysiek door zijn baasje gestimuleerd wordt, is vaak een blije hond. En een blije hond betekent hopelijk ook een blij baasje.

Kauwspeelgoed voor puppy’s – Beste top 3
Hond spelend met bal

Gaat de relatie met je puppy nog een beetje met ups en downs, dan kan een hondenspeeltje hier mogelijk bij helpen. Wanneer de puppy jou associeert met speelgoed, plezier en spelen, kan dit de band tussen jullie natuurlijk alleen maar ten goede komen!

Kauwspeelgoed – waarop letten?

Voordat ik aangekomen ben bij mijn persoonlijke top 3 zijn hier nog enkele tips. Waar moet je op letten bij het aanschaffen van kauwspeelgoed voor je hond?

Kijk ten eerste goed naar de afmetingen van het speelgoed. Het is logischerwijs belangrijk dat het speelgoed in dit opzicht goed past bij je hond. Verwacht je dat je puppy over vier maanden dertig kilo zwaarder is?

Dan is het misschien geen goed idee om een kleine speelbal te kopen die hij dan net zo makkelijk doorslikt. Andersom is het misschien geen goed idee om een grote bal te kopen voor je Jack Russel of je chihuahua – daar heeft hij natuurlijk niets aan. 

Daarnaast is het een goed idee om even te kijken naar het materiaal. Hondenspeeltjes zijn meestal veilig voor allerlei soorten honden, dus daar zit het probleem niet echt, maar elke hond heeft zo zijn eigen voorkeur.

Kauwspeelgoed voor puppy’s – Beste top 3
Geen idee wat het is maar het kauwt wel lekker:)

Dit gaat dus ook een beetje met vallen en opstaan: misschien heeft je hond niets met rubberen speeltjes, maar speelt hij liever met nylon of pluchen speelgoed.

Iedere hondeneigenaar koopt wel eens een speeltje waar zijn of haar hond niets mee heeft, maar hou dit ook in de gaten voor de volgende keer, en koop geen soortgelijk speelgoed!

Ook is het goed om te letten op duurzaamheid. Bepaalde speeltjes zijn weer iets sterker dan andere speeltjes, en hetzelfde geldt natuurlijk voor materialen. Sommige puppy’s hebben al een flinke bijtkracht, terwijl dit bij andere puppy’s wel meevalt. Ook dit gaat weer een beetje met vallen en opstaan. 

Als beste gekozen door PuppyTrainen

Beste kauwspeelgoed – mijn top 3

Nu je weet waarom je puppy kauwspeelgoed goed kan gebruiken, en ook waar je op moet letten bij het kopen van zulke producten, zijn we aangekomen bij mijn top 3. Er zijn duizenden soorten kauwspeelgoed op de markt en dus is er voor elke puppy wat wils, maar er zijn altijd verschillen in dingen als prijs en kwaliteit.

De top 3 hieronder bestaat enkel uit kauwspeelgoed van bewezen kwaliteit. Ik benoem de voor- en nadelen, maar in principe kan je hier niet de mist in gaan. Let goed op welke het beste bij je hond past, maar in principe kan iedere puppy wel goed uit de voeten met in ieder geval één van deze drie.

Beeztees Puppy Rubberen Speelbal

Wat mij betreft is de rubberen speelbal van Beeztees de beste keus op de markt voor je puppy. Hij kan zowel actief als inactief gebruikt worden.

Voordelen:

 • De Beeztees Rubberen Speelbal heeft met €6,25 een prima prijs voor kauwspeelgoed. Daarnaast gaat hij in mijn ervaring ook lang mee, waardoor je voor weinig geld lang voorzien bent van prima kauwspeelgoed.
 • Je kan je puppy prima alleen laten met de bal en hij zal er lang plezier mee hebben. Daarnaast kan je echter ook leuke apporteerspelletjes met hem spelen!
 • De speelbal is voorzien van een lekkere vanille geur zodat hij altijd fijn ruikt en je puppy van een extra stimulans voorziet.
 • Door zijn simpele vorm is de speelbal makkelijk schoon te maken.

Nadeel:

 • In tegenstelling tot de andere opties die ik hier geef, kan je de Beeztees-speelbal niet vullen met snoepjes.

Rogz Grinz Puppy Ball

Ook de speelbal van Rogz Grinz is een uitstekende keuze, en vormt de nummer twee in deze lijst.

Voordelen:

 • De speelbal van Rogz Grinz komt in twee formaten: Small (4,9 cm) en Medium (6,4) cm. Hierdoor is hij bruikbaar voor zowel de kleinste als grotere puppy’s. Deze bal ziet er stoer uit! Er staan stoere tanden afgebeeld op de bal en hij is verkrijgbaar in zowel roze als blauw.
 • Je kunt de speelbal vullen met lekkere hondensnoepjes voor een extra uitdaging voor je puppy.
 • Met €3,95 is de speelbal spotgoedkoop!

Nadeel:

 • In mijn ervaring is de speelbal iets minder duurzaam dan de Beeztees-speelbal. Als je een hond hebt met een flinke bijtkracht, dan kan hij hem zomaar een keer kapot bijten. 

Nina Ottosson Treat Tumble

Ben je niet per se naar kauwspeelgoed op zoek, maar naar een iets actiever speeltje, zowel voor jou als voor je hond? Dan is de Nina Ottosson Treat Tumble een goede keuze.

Voordelen:

 • De Treat Tumble komt in zowel een Large als Small-formaat. Of je puppy nu klein of groot is, hij kan er vast mee uit de voeten! 
 • Het is leuk om samen bezig te zijn. Stop lekkere hondensnoepjes in de Treat Tumble en help je puppy om het snoep eruit te krijgen. Na verloop van tijd gaat dit steeds beter.
Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie