Jack Russell Geheimen Review – Is het de moeite waard?

De Jack Russell, een populaire hond in Nederland. Als je van plan bent om een Jack Russell aan te gaan schaffen, is het belangrijk dat je voorafgaand aan je aankoop de nodige kennis vergaard over dit hondenras.

Je kunt dit natuurlijk doen via het internet, maar er is ook een alles omvattend boek dat je kunt bestellen om aan je informatie te komen.

Dit is het Jack Russell Geheimen E-book. Lees daarom hieronder mijn Jack Russel Geheimen Review.

Wat is het Jack Russel Geheimen e-book?

In dit boek lees je alle belangrijke informatie die je moet weten voordat je besluit om een Jack Russell in huis te nemen.

Daarnaast is dit boek ook uiterst geschikt als jij al een Jack Russell in huis hebt en je graag meer wilt weten over het ras en de opvoeding ervan.

Jack Russel met een glimlach
Helloooo:)

Veel Jack Russell eigenaren hebben moeite met het onder controle krijgen van de hond omdat ze simpelweg niet weten hoe ze een hond moeten opvoeden. Dit boek biedt daarvoor de uitkomst.

Wie heeft dit boek geschreven?

Bij elke review die we schrijven kijken we natuurlijk uitgebreid naar wie de schrijver is. Je wilt tenslotte weten wie de schrijver is om de betrouwbaarheid van de informatie in het boek te testen.

Inmiddels zijn we van de boeken over honden wel gewend dat de schrijver Blue Sky Marketing is. Ook hier is dat inderdaad weer het geval.

Tevens is er weer een andere schuilnaam gebruikt voor het boek en ook dat zijn we inmiddels wel gewend.

Toch vind ik het geen prettig idee dat de schrijver schuilgaat achter een schuilnaam en had ik liever gezien dat het bedrijf transparant was.

Ondanks dat dit niet het geval is, weten we inmiddels dat de informatie in de boeken van Blue Sky Marketing zeer goed zijn onderzocht. De informatie in dit boek is dus betrouwbaar.

Wat is het doel van dit boek?

Ben jij informatie aan het verzamelen over de Jack Russell? Dan is de kans groot dat je al een Jack Russel hebt, of dat je van plan bent om een Jack Russell aan te schaffen.

Jack Russel puppy
Jack Russel puppy

Voordat je dat gaat doen wil je graag alle informatie hebben om zo goed mogelijk voor je Jack Russell te kunnen zorgen.

Het doel van dit boek is dan ook vooral om jou de nodige informatie te geven over Jack Russells, zodat jij precies weet waar je allemaal op moet letten als je een Jack Russell in huis neemt.

Dit boek helpt je met de aanschaf van je nieuwe hond, de opvoeding en het vertelt je over de geschiedenis van het ras. Hieronder gaan we dieper in op de inhoud van het boek.

Hoe is dit boek opgebouwd?

Wil je alles weten over de Jack Russell? Dan is dit boek uiterst geschikt. Er komt namelijk veel belangrijke informatie aan bod in dit boek. Het boek is al volgt opgebouwd:

 • Voorwoord
 • Hoofdstuk 1: De Jack Russell
 • Hoofdstuk 2: De aankoop van een Jack Russell
 • Hoofdstuk 3: Je Puppy Mee naar huis nemen  
 • Hoofdstuk 4: Opvoeding en training
 • Hoofdstuk 5: Leven met een Jack Russell
 • Hoofdstuk 6: Sport en Show
 • Hoofdstuk 7: De Gouden Jaren
 • Hoofdstuk 8: Veel gestelde vragen
 • Hoofdstuk 9: Nawoord

Zoals we van Blue Sky Marketing gewend zijn is ook het boek over de Jack Russell Zeer uitgebreid. Vrijwel alle informatie die je kunt bedenken staat beschreven in het e-book.

Hoofdstuk 1: De Jack Russell

Jack Russells komen veel voor in Nederlandse gezinnen. In het eerste hoofdstuk leer je meer over de geschiedenis van de Jack Russell.

Ook leer je meer over hoe de Jack Russel aan haar uiterlijk is gekomen, wat het karakter is van de hond en lees je over waarom de Jack Russell eigenlijk een hele speciale hond is.

Prachtige Jack Russel pup
Prachtige Jack Russel pup

Tevens kun je met behulp van dit hoofdstuk voor jezelf al bepalen of een Jack Russell voor jou geschikt is.

Hoofdstuk 2: De aankoop van een Jack Russell

Ben je van plan om een Jack Russell aan te schaffen? Dan zijn er een aantal belangrijke zaken om op te letten.

In dit hoofdstuk leer je precies welke dingen belangrijk zijn bij het aanschaffen van een Jack Russel. Dingen die besproken worden zijn:

 • Of je juist moet kiezen voor een Reu of een Teef
 • De grootte en het gewicht
 • Het Karakter
 • De opvoeding
 • Fysieke verschillen tussen een Reu of een Teef

Ook is het verstandig om jezelf af te vragen of je beter een puppy kunt kiezen of een volwassen Jack Russell. Beide hebben namelijk voor- en nadelen. Ook daarover leer je meer in dit boek.

Tevens is het ook belangrijk om goed onderzoek te doen naar de fokker waarbij je een Jack Russel besluit te kopen. Lang niet bij alle fokkers is het verstandig om een puppy aan te schaffen.

Dit boek vertelt je in ieder geval waar je absoluut geen Jack Russell moet aanschaffen en krijg je een aantal goede tips bij het uitzoeken van een Fokker.

Hoofdstuk 3: Je puppy mee naar huis nemen

Heb je besloten om een puppy aan te schaffen en wil je eindelijk je puppy mee naar huis nemen? Dan is het natuurlijk belangrijk om de nodige voorbereidingen te treffen.

Om je puppy mee naar huis te nemen is het vooral belangrijk om je huis puppy proof te maken. Je zit er natuurlijk niet op te wachten dat jouw puppy je meubels en dergelijke kapot maakt als jij even niet aan het opletten bent.

In dit hoofdstuk van het boek leer je vooral welke dingen je beter niet in je huis kunt hebben als je een puppy mee naar huis neemt.

Zo zijn bepaalde planten giftig voor je puppy, is het nu extra belangrijk om geen schoonmaakmiddelen te laten slingeren en vinden veel puppy’s elektriciteitskabels erg lekker (met alle gevolgen van dien).

Daarnaast krijg je veel informatie over hoe je aan de slag kunt gaan met Bench training en zindelijkheidstraining.

Tevens is het voor je puppy belangrijk om een eigen plekje te krijgen, waar hij zich kan terugtrekken. Waarop je allemaal moet letten leer je precies in dit e-book.

Hoofdstuk 4: Opvoeding en training

Om ervoor te zorgen dat je puppy goed naar je luistert en dat ook blijft doen s het belangrijk om vroegtijdig te beginnen met het trainen van je puppy.

In dit hoofdstuk leer je precies hoe je effectief kunt trainen met je puppy zodat je puppy als hij volwassen is goed naar je luistert.

Een van de belangrijkste dingen die je leert is dat jij als baasje de roedelleider bent en dat jij de baas bent in huis.

Zo zijn er een aantal dingen die je kunt doen om aan je puppy duidelijk te maken dat jij de baas bent.

 • Jij bent de eerste die te eten krijgt
 • Jij en je hond slapen apart
 • Het baasje loopt voor op

Ook leer je in dit hoofdstuk precies waarom discipline zo belangrijk is voor een hond en hoe je daarmee het verschil kunt maken tussen een luisterende en niet-luisterende hond. 

De Jack Russel is de baas in huis.
Ze zien toch niet dat ik stiekem op de stoel lig 😉

Daarnaast zijn er een aantal basiscommando’s die jij aan je hond kunt leren.

Hoofdstuk 5: Leven met een Jack Russell

Als je nu nog geen hond hebt, kun jij je waarschijnlijk nog niet goed voorstellen hoe je dagelijkse leven eruitziet met een hond in huis.

In dit hoofdstuk wordt uitgebreid besproken wat er belangrijk is als jij gaat leven met een Jack Russell in huis.

Zo is het vooral voor je hond belangrijk om dagelijkse routines te hebben. Bijvoorbeeld voor het uitlaten van je hond.

Daarnaast is het belangrijk om je Jack Russell voldoende dagelijkse beweging te geven omdat het behoorlijk actieve honden zijn.

Tevens is het ook belangrijk om je zo veel mogelijk aan een voedingsschema te houden zodat je hond precies weet wanneer hij te eten krijgt. Dit voorkomt dat je hond je aandacht vraagt als hij eten wil.

Hoofdstuk 6: Sport & Show

Wist je dat Jack Russells ook prima geschikt zijn voor sport en show? Je kunt namelijk met je hond bepaalde sporten beoefenen.

Niet alleen vindt een hond het heel leuk om opdrachten uit te voeren, het is natuurlijk ook goed voor de gezondheid van je hond. Sporten die vaak beoefend worden door Jack Russells zijn:

 • Behendigheidstraining
 • Flyball
 • Jacht

Hoewel het niet lijkt alsof een Jack Russell geschikt is voor de jacht, werden Jack Russells oorspronkelijk gefokt om vossen en otters op te sporen.

Hoofdstuk 7: De gouden Jaren

Ook een Jack Russell wordt natuurlijk ouder en daarom is het belangrijk om ook te weten hoe je met een oudere Jack Russell omgaat. Of een Jack Russell nou jong of oud is, de kans is groot dat ze dat niet snel laten zien.

Zo zal ook een oude Jack Russell gewoon zeer actief blijven, maar op oudere leeftijd is het voor jou als baasje taak om ook te zorgen dat je Jack Russell af en toe rust krijgt.

Goed verzorgde Jack Russel van 13 jaar oud
Goed verzorgde Jack Russel van 13 jaar oud

Daarnaast kan het zijn dat je vaker naar de dierenarts moet als je hond ouder wordt. Met het ouder worden komen ten slotte gebreken. Dat is net zo bij de mens.

Tevens kan een oudere hond last krijgen van ouderdomskwaaltjes en hoeft dat niet altijd heel erg te zijn. Wel is het voor jou als baasje belangrijk om daar rekening mee te houden. Hoe je dat doet leer je precies in dit hoofdstuk.

Hoofdstuk 8: Veel gestelde vragen

In dit hoofdstuk van het boek krijg je veel informatie over de meest gestelde vragen over de Jack Russell, zoals:

 • Hoe oud een Jack Russell kan worden
 • Of een jack Russell alleen kan blijven
 • Gaat een Jack Russell samen met kinderen?

Heeft dit boek mij verder geholpen?

Zelf vind ik Jack Russells hele leuke honden en heb ik eigenlijk altijd al meer willen weten over dit hondenras. Ik was vooral verrast door weer de gigantische hoeveelheid aan informatie in dit e-book.

Inmiddels weet ik natuurlijk dat het bedrijf achter dit e-book zich goed inzet om tot een goed boek te komen, maar toch blijft de hoeveelheid informatie me weer verrassen.

Dit boek heeft me geholpen meer te weten te komen over de Jack Russell. Ik weet precies waar ik op moet letten als ik een Jack Russell wil aanschaffen, maar ook hoe ik de Jack Russell het beste kan opvoeden.

Wat vinden andere lezers van dit boek?

Als ik op het internet op zoek ga naar recensies over dit boek, kom ik eigenlijk niet zo veel tegen. Op de Facebookpagina van het boek lees ik vooral positieve reacties.

Het valt me op dat ook deze reacties vooral gaan over de hoeveelheid informatie die je krijgt als je dit e-book aanschaft.

Voor zover ik heb kunnen vinden zijn er alleen maar positieve reacties te vinden over het e-book en vinden ook anderen het e-book een absolute aanrader.

Krijg je nog extra bonussen bij dit boek?

Ook weer bij dit boek dat geschreven is door Blue Sky Marketing krijg je een aantal bonussen meegeleverd als je het Jack Russell Geheimen E-book aanschaft.

 • Bonus 1: Succesvolle tips voor de verzorging en training van je puppy (e-book)
 • Bonus 2: Jack Russell Vriend (e-book)
 • Bonus 3: Honden training geheimen (e-book)
 • Bonus 4: 8 o simpele technieken om je hond te laten komen op commando (e-book)
 • Bonus 5: De perfecte Jack Russell (e-book)

De bonus waar ik het meest blij mee was is de honden training geheimen. Het trainen en opvoeden van een hond is niet makkelijk en daarom zijn alle tips welkom.

Dankzij dit extra e-book, is het voor mij meer duidelijk geworden hoe ik een Jack Russell op de juiste manier kan opvoeden.

Wat kost dit boek?

Je hebt nu behoorlijk wat informatie kunnen lezen over het Jack Russell Geheimen E-book. De kans is groot dat je net zo enthousiast bent als ik om het e-book eens te lezen.

Voor een bedrag van slechts € 37,- euro kun je het e-book + alle bonussen al aanschaffen. Zelf vind ik 37 euro voor de hoeveelheid informatie dat je krijgt helemaal niet veel geld.

Kan ik dit boek aanraden?

Ik ben alweer aan het einde gekomen van deze uitgebreide review. Je hebt natuurlijk al een beetje kunnen lezen dat ik uiterst enthousiast ben over dit e-book en dat ik je absoluut aanraad om het boek te downloaden.

Vrijwel alle belangrijke informatie die je nodig hebt als je een Jack Russell gaat aanschaffen of wilt opvoeden staat in dit e-book en alle bonussen die je krijgt zijn een prima aanvulling om een nog duidelijker beeld te krijgen.

Als je van plan bent om een Jack Russell aan te schaffen of als je al een Jack Russell hebt en je hond beter wilt opvoeden, raad ik je absoluut aan om dit e-book aan te schaffen. 

Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie