Chihuahua Geheimen Review – Is het de moeite waard?

Ben jij van plan om een chihuahua aan te schaffen, maar heb je nog geen idee waar je op moet letten bij het hebben van een hond? Dan is het chihuahua handboek perfect voor jou.

In dit handboek leer je namelijk precies hoe jij je chihuahua het beste kunt opvoeden en welke dingen je het beste kunt doen tijdens de opvoeding om je nieuwe trouwe vriend te laten luisteren.

In deze Chihuahua geheimen review deel ik alle informatie over het boek en deel ik mijn eigen bevindingen met je. Zo weet je precies wat je kun verwachten van het boek en of het boek de moeite waard is.

Tip. Check ook even het uitgebreide Revieuw van de Golden Retriever geheimen

Wat is het Chihuahua handboek?

Ik dit boek draait het natuurlijk helemaal om de opvoeding van je chihuahua. In het boek leer je alles over het gedrag van de chihuahua, de opvoeding ervan en welke problemen je kunt tegenkomen als je een chihuahua neemt.

Zo komt het bij een chihuahua vaak voor dat ze ongewenst gedrag vertonen. Dit komt natuurlijk in de meeste gevallen niet door de hond zelf, maar is aangeleerd gedrag. Vaak zonder dat jij als baasje of vrouwtje enig idee hebt waar het is misgegaan. Dit boek helpt je ermee om niet die fouten te maken en zo de beste versie van je hond kunt hebben.

Het is dus absoluut een aanrader om het Chihuahua handboek eens door te lezen als je van plan bent om een chihuahua aan te schaffen of als je al een chihuahua hebt en wilt dat je trouwe viervoeter beter leert luisteren.

 Wie heeft dit boek geschreven?

Bij het schrijven van een review is het natuurlijk ook belangrijk om naar de schrijver van het boek te kijken. Als een schrijver namelijk geen of weinig kennis van zaken heeft, is het meestal ook geen goed idee om naar de informatie te luisteren dat in het boek is geschreven.

Volgens de voorpagina van het boek is het boek geschreven door Peter Plasman, hoewel je zou denken dat dit dan direct de auteur is van het boek, is dat zeker niet het geval.

Na verder op onderzoek uit te zijn gegaan, kwam ik bij een bedrijf dat Blue Sky Marketing heet.

Ook heb ik gevonden dat zij de eigenaar zijn van meerdere honden e-books Zelf vind ik het jammer als de eigenaar zijn boeken niet onder eigen naam publiceert, maar daarvoor een schuilnaam gebruikt.

Dit geeft namelijk aan dat de schrijver van het boek niet 100% transparant is. Ondanks dat de schrijver niet transparant is, heb ik er wel voor gekozen om het boek als nog te lezen.

Wat is het doel van dit boek?

Je hebt nu een idee van wie het boek heeft geschreven. Het bedrijf heeft niet alleen dit boek geschreven, maar verschillende boeken over verschillende hondenrassen.

Het doel van het boek is dan ook om jou te informeren over het aanschaffen van een chihuahua en je alles te leren over het hondenras, zodat jij en je trouwe viervoeter samen door één deur kunnen.

chihuahua vast gehouden in 1 hand
Whats up?

Bij het opvoeden van een hond komt namelijk veel kijken. Lang niet alle mensen die van plan zijn om een hond aan te schaffen weten dat.

Met dit boek wil Blue Sky Marketing die mensen helpen om zich goed voor te breiden op de komst van hun nieuwe huisgenoot.

Daarnaast is er veel informatie te vinden op het internet, maar denkt Blue Sky Marketing dat lang niet alle informatie op het internet betrouwbaar is over chihuahua’s en dat je door die informatie behoorlijk de fout in kan gaan met de opvoeding.

Met dit boek, is het voor jou mogelijk om een goede band te creëren met je chihuahua.

Hoe is dit boek opgebouwd?

Op de voorpagina staat natuurlijk direct dat je alles leert over de Chihuahua, maar is dat ook wel echt zo? In de inhoudsopgave staan de volgende hoofdstukken vermeld:

 • Inleiding
 • Hoofdstuk 1: De Chihuahua: klein van stuk, groot in geschiedenis
 • Hoofdstuk 2: Innerlijk en uiterlijk
 • Hoofdstuk 3: De aanschaf  
 • Hoofdstuk 4: Welkom thuis
 • Hoofdstuk 5: Je Chihuahua ophalen bij de fokker
 • Hoofdstuk 6: Een zindelijke Chihuahua
 • Hoofdstuk 7: Tijd voor Training
 • Hoofdstuk 8: Ongewenst gedrag voorkomen en afleren
 • Hoofdstuk 9: Etenstijd
 • Hoofdstuk 10: uiterlijke verzorging
 • Hoofdstuk 11: Gezondheid
 • Hoofdstuk 12: Voortplanting bij een Chihuahua
 • Nawoord

Wat me direct opvalt aan de inhoudsopgave is dat het boek ontzettend uitgebreid is. Hieruit blijkt direct al dat er veel tijd en moeite is gestoken in dit boek.

Dit boek is dus heel interessant voor jou als je van plan bent om een Chihuahua aan te schaffen, maar ook als je er al een hebt.

Chihuahua Geheimen Review - Is het de moeite waard?
Chihuahua Geheimen Review - Is het de moeite waard?
Inhoudsopgave Chihuahua geheimen

Hoofdstuk 1: De Chihuahua: Klein van stuk, groot in geschiedenis

Hoewel een chihuahua er natuurlijk klein uit ziet en dat ook is, heeft de chihuahua een hele interessante en lange geschiedenis. In dit hoofdstuk leer je meer over waar de Chihuahua vandaan komt.

Hoofdstuk 2: Innerlijk en uiterlijk

Sommige mensen vinden chihuahua’s hele mooie honden en andere mensen vinden ze er heel lelijk uitzien. Ook vinden sommige mensen het karakter van de chihuahua heel fijn en anderen totaal niet.

Een ding is zeker, de Chihuahua is erg populair in Nederland en dat heeft een reden. In dit hoofdstuk leer je meer over het innerlijk en uiterlijk van de chihuahua.

Hoofdstuk 3: De aanschaf

Ben jij van plan om een chihuahua aan te schaffen? Dan zijn er een aantal dingen waarop je moet letten bij het aanschaffen ervan. In dit hoofdstuk leer je precies waarop je moet letten als jij een chihuahua wilt gaan kopen, of een chihuahua wel bij je past en of je de juiste leefomstandigheden hebt voor een chihuahua.

Hoofdstuk 4: Welkom thuis                               

Heb je een Chihuahua aangeschaft en mag je nieuwe vriend eindelijk mee naar huis? Dan is het belangrijk om ook thuis de nodige voorbereidingen te treffen. In dit hoofdstuk leer je precies welke voorbereiding belangrijk is en waarop je moet letten als je een chihuahua in huis neemt.

Chihuahua Geheimen Review
Chihuahua Geheimen Review – Is het de moeite waard?

Zo leer je bijvoorbeeld welk voer het beste is voor de chihuahua, welke hondenmand je nodig hebt en welke speeltjes. Ook natuurlijk hoort bij dit ras een speciale halsband vanwege de groote van de hond.

Hoofdstuk 5: Je Chihuahua ophalen bij de fokker

Er zijn behoorlijk wat fokkers in Nederland die je graag een nieuwe Chihuahua helpen. Toch is het belangrijk om goed op te letten naar welke fokker je gaat.

Daarnaast zijn er een aantal dingen die jij behoort te krijgen als je een chihuahua ophaalt bij de fokker, zoals een hondenpaspoort. In dit hoofdstuk leer je precies welke dingen van belang zijn.

Hoofdstuk 6: De zindelijke chihuahua

Als je een hond in huis neemt wil je natuurlijk ook dat de hond zindelijk is. Hiervoor is het belangrijk om te trainen. In dit hoofdstuk leer je precies hoe jij ervoor kun zorgen dat je chihuahua snel zindelijk wordt.

Dit doe je door bepaalde oefeningen te doen en spelletjes te spelen met de hond. Zo wordt het voor je chihuahua makkelijk om zindelijk te worden.

Hoofdstuk 7: Tijd voor Training

Je zou denken dat zo’n klein hondje als een chihuahua geen training nodig heeft en van zichzelf al lief is en luistert, toch is het ook bij een chihuahua ontzettend belangrijk om de hond goed op te voeden.

Niet alleen luister je chihuahua beter als je ermee gaat trainen, goede regels en een goed baasje is ook belangrijk voor het welzijn van de hond. Honden houden ervan om regels op te volgen.

Hoofdstuk 8: Ongewenst gedrag voorkomen en afleren

Hoewel je natuurlijk een groot gedeelte van ongewenst gedrag al kunt afleren met goede training, zijn er een aantal dingen die kunnen voorkomen ondanks dat je met de hond getraind hebt.

Zo kan het zijn dat je Chihuahua veel bedelt om eten, flink blaft en jankt als hij alleen is en Opspringt tegen mensen.

Ook kan het zijn dat je chihuahua totaal niet met andere honden kan of heel dominant is. In dit hoofdstuk leer je precies hoe je met dit soort situaties om moet gaan om ervoor te zorgen dat het niet weer voorkomt.

Hoofdstuk 9: Etenstijd

Chihuahua Geheimen Review - Is het de moeite waard?
Jaja, bijna:)

Bij het aanschaffen van een Chihuahua of eigenlijk elke hond, hoort natuurlijk ook de voeding voor je hond. Er is heel veel verschillende voeding te verkrijgen in Nederland, waardoor je al snel door de bomen het bos niet meer ziet.

In dit hoofdstuk leer je alles over het geven van de juiste voeding voor je hond en waarom dat zo belangrijk is.

Hoofdstuk 10: Uiterlijke verzorging

Naast het voeden van je hond, is natuurlijk ook de uiterlijke verzorging van je Chihuahua belangrijk.

Zo is het belangrijk om de vacht te verzorgen zodat je hond geen knopen krijgt, is het belangrijk om goed op te letten met teken en vlooien en dien je de hond te behandelen als hij last heeft van vlooien of teken.

Zo zijn er nog een aantal zaken waarmee je rekening moet houden die betrekking hebben op de uiterlijke verzorging van een hond. Dat leer je allemaal in dit hoofdstuk.

Chihuahua Geheimen Review - Is het de moeite waard?
Je ziet mij niet heh

 Hoofdstuk 11: Gezondheid

Bij het aanschaffen van een hond wil je natuurlijk graag dat de hond zo lang mogelijk gezond blijft en zonder enige problemen door het leven gaat.

Toch komen er soms een bepaald soort gezondheidsklachten voor bij chihuahua’s die wel belangrijk zijn om te weten.

In dit hoofdstuk leer je precies welke gezondheidsproblemen veel kunnen voorkomen bij de Chihuahua en hoe je daar rekening mee kunt houden.

Hoofdstuk 12: Voortplanting bij de Chihuahua

Het fokken van een chihuahua is totaal niet makkelijk en er komt veel bij kijken. In dit hoofdstuk leer je precies wat er allemaal aan vooraf gegaan is, om jouw Chihuahua op de wereld te brengen.

Je leert meer over de zwangerschap bij chihuahua’s en de geboorte van pups.

Ook leer je welke complicaties zich voorkunnen doen als jouw chihuahua zwanger is zodat je er rekening mee kunt houden als het gebeurt.

Chihuahua Geheimen Review - Is het de moeite waard?

Heeft dit boek mij verder geholpen?

Zelf wilde ik graag meer leren over de Chihuahua en heeft dit boek mij ontzettend geholpen om meer te weten te komen over dit bijzondere ras. Voordat ik dit boek gelezen had, dacht ik dat een chihuahua een simpele hond was.

Inmiddels weet ik dat juist Chihuahua ’s hele complexe en bijzondere honden zijn. Als je besluit een chihuahua aan te schaffen is dit het beste boek om te lezen als jij je goed wilt voorbereiden op de komst van je hond.

Wat vinden andere lezers van dit boek?

Zoals je hebt kunnen lezen ben ikzelf behoorlijk positief over het boek. Vrijwel alle informatie dat je zou moeten weten over een chihuahua kun je lezen in dit boek.

Natuurlijk is niet alleen mijn mening belangrijk, maar ook de mening van andere lezers van het boek. Daarom ben ik op het internet op zoek gegaan naar wat andere mensen zeggen over het boek.

Na lang te hebben gezocht, hebben we niet veel recensies kunnen vinden over het boek. Wel vonden we en forum die bij het boek hoort, maar is daar maar weinig activiteit. In totaal heb ik 3 positieve recensies kunnen vinden.

Deze recensies gingen kort over de inhoud van het boek. Met name over de hoeveelheid informatie.

In dit geval zou je het dus moeten doen met mijn eigen ervaringen met het boek.

Krijg je nog extra bonussen bij dit boek?

Vrijwel altijd als je een digitaal product aanschaft, krijg je daar altijd een aantal bonussen bij. Ook bij dit boek krijg je een aantal leuke bonussen gratis als je besluit het boek aan te schaffen.

 • Bonus 1: Succesvolle tips voor de verzorging en training van je puppy (e-book)
 • Bonus 2: Je hond de baas (e-book)
 • Bonus 3: Honden training geheimen (e-book)
 • Bonus 4: 8 ongelofelijk simpele technieken om je hond te laten komen als je hem roept  (e-book)
 • Bonus 5: Levenslange updates van het Chihuahua geheimen boek

Alle E-book bonussen hebben een verkoopwaarde van €9,95,- en zijn nu helemaal Gratis! Hoewel het Chihuahua Geheimen boek al ontzettend informatief was om te lezen, was ik ook verbaasd over de vele informatie die je krijgt uit de bonussen.

Alleen al zonder de bonussen is het absoluut de moeite waard om het boek aan te schaffen. Helemaal als je er ook nog eens zulke goede bonussen gratis bij krijgt.

Wat kost dit boek?

Ben jij ook op zoek naar alle informatie over de Chihuahua en ben je ervan overtuigd dat dit boek je ermee kan helpen? Dan is het goed om te weten dat dit boek eigenlijk veel te goedkoop wordt aangeboden.

Voor slechts 37 euro inclusief alle bonussen krijg jij al toegang tot het boek. Zelf ben ik van mening dat dit bedrag heel laag is voor alle informatie die je krijgt en daarmee absoluut de moeite waard om het te lezen.

Chihuahua Geheimen Review - Is het de moeite waard?

Kan ik dit boek aanraden?

Nu ik aan het einde ben gekomen van deze uitgebreide review, vraag jij je vast af of ik het boek nu echt kan aanraden of niet. Is het echt de moeite waard om het geld uit te geven aan het boek, of kun je beter verder kijken.

Ik heb natuurlijk tijdens het schrijven van de review al een paar keer aangegeven dat ik zeer enthousiast ben over het boek. Het is dan ook een absolute aanrader om het boek eens te lezen.

Het boek is geschikt voor jou als jij meer wilt weten over chihuahua’s, net een chihuahua hebt aangeschaft, of van plan bent dit op korte termijn te doen.

Echt alle belangrijke informatie over chihuahua’s kun je hier teruglezen. Dat zorgt ervoor dat jij goed voorbereid bent op het houden van een chihuahua.

Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Daisy is van jongs af aan al dol op honden. Op Puppytrainen.nl deelt ze al haar kennis, tips en ervaringen zodat jij met vertrouwen jouw pup kunt opvoeden tot je beste maatje.

1 gedachte over “Chihuahua Geheimen Review – Is het de moeite waard?”

Plaats een reactie