Je hond meenemen op vakantie? Dit is waar je op moet letten!

Wanneer de zomer er weer aankomt, is het tijd voor lekker weer en wellicht op vakantie gaan. Hoe leuk is het om je hond lekker mee te nemen? Ik weet zeker dat hij enorm zal genieten van lange strandwandelingen of relaxen in de zon.

Je hond meenemen op vakantie is natuurlijk hartstikke leuk en dit moet je ook zeker doen. Wel zijn er een aantal dingen waar je op moet letten en rekening mee moet houden. Benieuwd welke dingen dit zijn? Lees dan dit artikel helemaal tot het einde.

[automatic_table_of_contents][/automatic_table_of_contents]

Basisregels over de grens

Bijna ieder land heeft andere regels en een ander wetgeving wanneer het gaat om honden die meegaan op vakantie. Dit verschilt per (Europees) land en per hondenras, want ook dat weegt mee. Allereerst wil ik je informeren over enkele basisregels die gelden als je met jouw hond over de grens wilt gaan.

Wanneer dit het geval is, dan is het belangrijk dat hij beschikt over een Europees paspoort. Een hondenpaspoort moet door de dierenarts afgegeven worden. Daarnaast moet jouw hond gechipt en ingeënt zijn tegen onder andere hondsdolheid.

Je dient je hond minimaal 3 weken van tevoren in te enten. Deze regels gelden voor zowel landen binnen Europa als buiten Europa. Let erop dat je hond minstens 15 weken oud is wanneer je met hem de grens over wil gaan.

Het kan zo zijn dat sommige landen bepaalde hondenrassen niet toelaten. Zelfs wanneer honden zijn aangelijnd, zijn ze niet altijd toegestaan in bepaalde landen. Een voorbeeld hiervan is Italië. Omdat de Italiaanse regering het aantal bijtincidenten wilde terugdringen, is er besloten om 17 hondenrassen niet meer toe te laten.

Deze wetgeving is in ieder land natuurlijk anders en kan ook nog eens per jaar veranderen. Ik wil je aanraden om dit allemaal te checken voordat je een vakantie gaat boeken. Zoek hierbij naar de meest recente informatie, zodat je zeker weet dat dit klopt.

Land van bestemming

Nadat jij je hebt geïnformeerd en precies weet in welke landen jouw hond welkom is, is het tijd om een land te kiezen, mocht je naar het buitenland gaan. Naast de basisregels waar je rekening mee moet houden, is het ook belangrijk om te kijken naar het klimaat van het land van bestemming. Niet ieder hondenras kan bijvoorbeeld tegen hitte. Check van tevoren welk klimaat bij jouw hond past.

Ook is de reisduur belangrijk om mee te nemen in je beslissing. Naast het feit dat sommige hondenrassen niet tegen hitte kunnen, kunnen ook niet alle hondenrassen tegen lange autoreizen. Ook bij een autovakantie is het belangrijk om te letten op de warmte.

Oververhitting is één van de grootste gevaren bij honden. Houd de auto zo cool mogelijk en laat je hond nooit alleen in de auto zitten, ook niet als hij in de schaduw staat. 10 minuten lijken onschuldig, maar die kunnen al fataal zijn.

Wat neem je mee op vakantie?

Yes! Je weet wat er allemaal bij een vakantie komt kijken en je hebt eindelijk geboekt. Je bent nu bijna klaar om te gaan. Naast de benodigdheden die je zelf nodig hebt voor de vakantie, zijn die er ook voor je hond.

Welke dat zijn? Dat vertel ik je hieronder in een uitgebreid overzicht. Hier vind je een lijst van producten en waar jij die kan aanschaffen. Na het doornemen van deze lijst, kan je ze gaan aanschaffen.

Happy Pet Petgear Dog Seat Belt

Veiligheid voor alles. Zeker wanneer je besluit om met de auto op vakantie te gaan is een hondengordel het eerste product wat je zou kunnen aanschaffen. Hoewel een hondengordel binnen Nederland niet verplicht is, wil ik het je wel met klem aanraden.

Het zorgt ervoor dat je hond op zijn plek blijft zitten en er geen nare ongelukken kunnen gebeuren wanneer je hard moet remmen. In de categorie hondengordels, is dit de meest verkochte en best geteste.

De hondengordel is van Happy Pet en zwart van kleur. De gordel is gemakkelijk te bevestigen aan het harnas van de hond. Het andere uiteinde klik je in de veiligheidssluiting van de autogordel. Met de hondengordel kan jij samen met je hond veilig op vakantie.

[affiliate_products product_number=”1″ style=”list” image_size=”small” order_by=”stock”]
[/affiliate_products]

Luxe Honden Autostoel – Opvouwbare Hondenmand – Autostoel Hond – Inclusief Veiligheidsgordel voor je huisdier – Auto Bench voor honden

Wat mij betreft is dit een topper voor een autovakantie. Zoals ik je hierboven al uitlegde gaat de veiligheid boven alles. Je hond zal vast en zeker de reis op de achterbank doorbrengen. Ik kan me voorstellen dat je niet zit te wachten op een achterbank vol haren, krassen en kwijl. Toch wil jij je hond veilig kunnen vervoeren. In dat geval heb ik de perfecte oplossing voor je.

Deze honden autostoel is daarvoor perfect. De autostoel heeft een ingebouwde veiligheidsgordel, waardoor je hond veilig op zijn plek zal blijven zitten. De autostoel is geschikt voor iedere auto. Na de reis is de autostoel gemakkelijk op te vouwen en weer op te bergen. Zo blijft je auto schoon en blijft je hond veilig op zijn plek zitten.

[affiliate_products product_number=”2″ style=”list” image_size=”small” order_by=”stock”]
[/affiliate_products]

Waterfles 350ml – Honden fles water – Honden bidon – Honden drinkfles

Zeker wanneer je in de zomervakantie op vakantie gaat, kan het erg warm zijn. Vooral in een auto kan de temperatuur flink oplopen. Naast dat het belangrijk is om de auto cool te houden, is goed drinken geen overbodige luxe. Dat geldt voor zowel jou en jouw hond. Met deze honden drinkfles gaat dat heel erg makkelijk.

De fles verdeelt het water in de afgesloten minischaal, waardoor je hond het water makkelijk kan drinken. Met een druk op de knop wordt het overgebleven water terug in de fles gezogen. Ideaal voor onderweg.

[affiliate_products product_number=”3″ style=”list” image_size=”small” order_by=”stock”]
[/affiliate_products]

Hondenriem – Nieuw verstevigend model- reflecterend – voor grote en kleine honden – duurzaam touw- stevige grip – honden trainen – zwart – 1,50 meter

Net zoals thuis, zal de hond ook gewoon uitgelaten moeten worden. Dit geld voor tijdens de reis en op de vakantiebestemming zelf. Een goede, stevige hondenriem zou hierbij superfijn zijn, toch? Zeker wanneer je in een onbekend gebied bent wil je niet dat je hond losraakt van zijn riem en weg kan lopen. Daarom is deze, stevige hondenriem een hele goede keus.

Naast dat de hondenriem erg stevig en geschikt voor ieder hondenras is, is hij ook nog eens reflecterend. Mocht jij jouw hond willen uitlaten in het donker, dan is hij goed te zien voor overige weggebruikers. De hondenriem is verkrijgbaar in verschillende kleuren; zwart, blauw, roze en rood.

[affiliate_products product_number=”4″ style=”list” image_size=”small” order_by=”stock”]
[/affiliate_products]

Hondenspeelgoed geschikt voor puppy’s en kleine honden – 12 stuks

Voor zowel op reis als op de vakantiebestemming is het leuk om een hondenspeeltje bij je te hebben. Zeker voor onderweg om je hond lekker bezig te kunnen houden. Voor op reis is een kauwspeeltje heel erg handig en fijn voor de hond.

Honden vinden het heerlijk om te kauwen en kunnen hier urenlang mee bezig te zijn. Naast dat het kauwen ontspannend is, is het ook nog eens goed voor hun tanden en tandvlees.

Deze speelgoed set bevat maar liefst 12 verschillende speeltjes. De set is speciaal voor puppy’s en kleinere honden. Je hond hoeft zich op de vakantiebestemming en in de auto niet te vervelen.

[affiliate_products product_number=”5″ style=”list” image_size=”small” order_by=”stock”]
[/affiliate_products]

Adaptil Transport Spray voor de hond

Net als bij ons mensen, kan het een hond ook overkomen dat hij wagenziek wordt. Dit is niet iets om je heel erg zorgen over te maken. Wel is het vervelend, voor zowel jou als voor de hond zelf. Naast wagenziekte kan jouw hond ook erg onrustig worden van het reizen.

Dat is logisch, het is ook allemaal harstikke spannend en de dagen lopen toch iets anders dan dat jouw hond gewend is. Zo kan hij bijvoorbeeld overmatig gaan janken of blaffen. Gelukkig is hier iets tegen te doen.

Deze spray is speciaal ontwikkelt voor honden die last hebben van wagenziekte of erg onrustig zijn tijdens de reis. Het helpt de hond kalmeren in stressvolle situaties. De spray bevat onder andere feromonen, dit zijn stofjes die teefjes verspreiden na de bevalling. De geur van feromonen heeft een kalmerende werking op honden en puppy’s. Het middel werkt alleen kalmerend en niet versuffend.

[affiliate_products product_number=”6″ style=”list” image_size=”small” order_by=”stock”]
[/affiliate_products]

De beste tips voor een vakantie met je hond

Om je nog even een handje te helpen bij de voorbereiding van jouw vakantie, heb ik speciaal voor jou de beste tips op een rijtje gezet:

  • Beslis tijdig van tevoren of je op vakantie naar het buitenland gaat; in ieder land gelden andere regels wat betreft hondenrassen en inentingen. Als je vroeg van tevoren beslist waar je heen wil, heb je nog genoeg tijd om informatie te verzamelen en de voorbereidingen te treffen.
  • Vergeet nooit je hondenpaspoort in te pakken.
  • Check het klimaat van het land waar je naartoe wil gaan, niet ieder land heeft een geschikt klimaat voor een hond.
  • Laat je hond minimaal 3 weken van tevoren inenten en chippen.
  • Zorg voor veiligheid in de auto; schaf een hondengordel of hondenmand aan. Kijk in het bovenstaande overzicht voor de beste producten.
  • Zorg voor rustgevende supplementen wanneer jouw hond snel gestrest is; in het bovenstaande overzicht vind je een goed werkende spray.
  • Houd je auto cool; zorg dat je hond niet oververhit raakt en goed blijft drinken.

Een hondenverzekering bij Petplan

Veel baasjes hebben ervoor gekozen om hun hond te laten verzekeren. Een hondenverzekering dekt onder andere hoge dierenartskosten, want een ongeluk kan altijd in een klein hoekje zitten. Ook wanneer je op reis gaat, kan een hondenverzekering erg handig en een geruststelling zijn. In het buitenland kan je hond ook ziek worden of kan hij iets breken. De dierenartskosten kunnen ook dan flink oplopen.

Waar jij je hondenverzekering het beste kan afsluiten? Bij Petplan natuurlijk! Wanneer je bij Petplan een hondenverzekering afsluit, dan zit een reisverzekering standaard bij het pakket in. Ook je hond inenten en chippen worden bij een hondenverzekering vergoed. Bij Petplan is jouw hond in hele goede handen en kan jij met een gerust gevoel op vakantie.

Conclusie

Na het lezen van dit artikel weet je precies waar je op dient te letten wanneer je je hond mee wil nemen op vakantie. Je weet welke voorbereidingen je moet treffen zoals inenten, een hondenpaspoort aanvragen en chippen. Kies ruim van tevoren naar welk land jij op vakantie wil zodat je goed voorbereid bent. Met het bovenstaande overzicht, weet jij precies welke hondenspullen jij nodig hebt.

Bij een vakantie hoort een reisverzekering. Niet alleen voor jou, ook voor je hond. Wanneer je een hondenverzekering afsluit bij Petplan, is jouw hond ook in het buitenland verzekerd voor eventuele ongelukjes of ziektes. Geen onverwachte dierenartskosten. Na het lezen van dit artikel kan jij met een gerust hart op vakantie, samen met je trouwe viervoeter.

Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie