Hoeveel kost een puppy? – Deze kosten kun je verwachten!

Heb jij inmiddels de knoop doorgehakt en zou jij dolgraag het baasje van een jonge pup willen worden? Dan kijk je vast enorm uit naar zijn komst. Voordat je je pup kunt gaan ophalen, is het goed om de kosten van dit hondje in kaart te brengen. Met andere woorden: hoeveel kost een puppy? Daar gaan we in dit blogbericht samen achter komen.

De prijzen van honden hangen nogal af van een aantal factoren. Bijvoorbeeld van het hondenras en van de fokker waarmee je te maken hebt. Voor de aanschafprijzen van een puppy zul je toch rekening moeten houden met een bedrag tussen de € 300,- en € 500-. Voor een pup met stamboom betaal je vanzelfsprekend weer wat meer.

Wil jij meer weten over de prijzen van honden en wat je nodig hebt voordat je een pup gaat aanschaffen? Dat en meer gaan we je uitgebreid vertellen. We hopen dat je wat hebt aan de informatie en je je op deze manier voor kunt bereiden op de komst van je puppy.  

[automatic_table_of_contents][/automatic_table_of_contents]

Hoeveel kost een puppy?

Je bent aan het nadenken over de aanschaf van een pup. Voordat je daadwerkelijk over kunt gaan op de daadwerkelijke aanschaf, is het goed om de kosten van een puppy op een rijtje te hebben. Deze kosten willen nog weleens uit onverwachte hoek komen namelijk. Hoe duur is een puppy eigenlijk? Laten wij daar nu net antwoord op hebben voor je.

De prijzen van honden liggen vrij uiteenlopend. Tenslotte zijn er zoveel verschillende hondenrassen en verschillende fokkers, dat de prijzen niet altijd helemaal hetzelfde zijn. Waar je dan precies rekening mee moet houden?

Een pup aanschaffen kost tussen de € 300,- en € 500,-. Zoals je ziet zit daar een flink verschil tussen. Behalve dat het afhangt van de fokker en van het hondenras, hangt het er ook vanaf of je kiest voor een pup met stamboom.

Hoeveel kost een puppy? - Deze kosten kun je verwachten!
Wat kost een puppy nou eigenlijk?

Hoeveel kost een puppy met stamboom?

De standaard kosten van een puppy zijn bekend bij je. Dit is meer een algemene richtlijn die voor ieder hondenras zou kunnen gelden. Zou je graag een pup met stamboom willen hebben? Houd dan rekening met hogere kosten.

De kosten van een pup met stamboom kunnen wat hoger liggen, voornamelijk omdat er wat meer aandacht is besteed aan de gezondheid, het welzijn van de moeder van de pups en de fokker de eerste paar stappen heeft gezet in de socialisatie. Logisch dus dat je hier wat meer voor betaald.

De kosten van een puppy met stamboom? Mocht je dit écht willen en je hebt het er voorover, houd dan rekening met een bedrag dat al gauw kan oplopen tot wel € 1300,-. Het is maar net wat jij wil en wat jij ervoor over hebt.

Hoeveel kost een puppy? - Deze kosten kun je verwachten!
Wat kost een puppy met stamboom?

Hoeveel kost een puppy chippen?

Een pup zal nog veel moeten leren. Behalve dat je hem als baasje leert om te luisteren en om zindelijk te worden, leert hij ook dat hij niet weg mag lopen.

Als baasje heb je geen ogen in je rug en kan een ongelukje in een klein hoekje zitten. Je puppy kan zomaar onder je neus wegglippen. In zo’n geval wil je graag zo snel mogelijk weten waar hij uithangt. Je viervoeter zo snel mogelijk laten chippen zorgt ervoor dat hij teruggevonden kan worden. Sterker nog, het is zelfs verplicht in Nederland.

Ook hieraan zit weer een prijskaartje en de dierenarts voert deze kleine ingreep uit. Hoeveel kost een puppy chippen? Dit kost zo’n € 20,- tot € 50,-.

Hoeveel kost een puppy?
Puppy chippen, wat kost dat?

Wat moet je aanschaffen voor een pup?

Met de aanschafkosten van een pup in je hoofd ben je er helemaal klaar voor. Tenminste, dat is wat je misschien op dit moment verwacht. Nadat je de aanschafkosten van je pup duidelijk op een rijtje hebt voor jezelf, zijn dit niet de enige kosten die je kunt verwachten.

Nadat je je hondje opgehaald hebt en hij thuis is, heeft hij natuurlijk ook van alles nodig. Het beste is om hier van tevoren een lijstje van te maken en voor zijn komst te zorgen dat je dit allemaal in huis hebt. Dat is namelijk de beste voorbereiding die je kunt treffen.

Met andere woorden; wat heb je nodig voor een pup? Daar hebben we een kort lijstje van gemaakt, speciaal voor jou.

Wat zijn de maandelijkse kosten van een hond? 

Een hond kopen is geen eenmalige aanschaf. Dat kunnen we zo onderhand wel concluderen aan de hand van dit blogbericht. Nadat je je puppy hebt betaald en hebt opgehaald, lopen de kosten in principe door. Deze kosten kunnen onderverdeeld worden in onder andere de maandelijkse kosten. Wat zijn de maandelijkse kosten van een hond?

Deze kosten zijn onder andere gebaseerd op het hondenvoer wat je maandelijks zult moeten aanschaffen, de kosten van een hondenverzekering en wellicht het vervangen van kapotte spullen. Dat alles bij elkaar maakt dat een hond gemiddeld tussen de € 50,- en € 100,- per maand kost.

Is in jouw gemeente de hondenbelasting nog steeds van kracht of heeft je hond medicijnen nodig? Dan valt ook dit onder de maandelijkse kosten van een hond. Zoals je ziet, kunnen deze kosten per hond verschillen. Dat is goed om in je achterhoofd te houden.

Hoeveel kost een puppy? - Deze kosten kun je verwachten!
Halloooo, hier zijn we dan!

Wat zijn de kosten van een puppycursus?

Na een pup aanschaffen is het tijd om te beginnen aan zijn opvoeding. Hoewel hij al wat normen en waarden heeft meegekregen van zijn moeder en de fokker wellicht al wat voorwerk heeft gedaan, is het aan jou om de rest te gaan aanpakken.

Niet alleen is de opvoeding gebaseerd op zindelijkheidstraining. Je leert hem ook wat hij wel en niet mag doen, hoe hij met andere mensen dient om te gaan en dat hij luistert naar zijn naam. Een puppycursus is in de meeste gevallen erg verstandig om aan deel te nemen.

Ook aan het volgen van een wekelijkse puppycursus zit een kostenplaatje. Wat zijn de kosten van een puppycursus eigenlijk? Hoewel dat per cursus verschilt, is dit meestal een bedrag dat ligt tussen de € 100,- en € 200,-. Puppycursussen zijn er zowel fysiek als online.

Conclusie

Hoeveel een puppy kost en waar deze kosten dan op zijn gebaseerd, daar hebben we het in dit blogbericht uitgebreid over gehad. Wat we hopen, is dat je veel aan deze informatie hebt gehad en je je kunt gaan voorbereiden op de komst van je nieuwe maatje.

Hoeveel kost een puppy? - Deze kosten kun je verwachten!
Hallo baasje, heb je alles klaar voor mij?

Om een goede voorbereiding te kunnen treffen, is het goed om de kosten op een rijtje te zetten en de spullen op de uitzetlijst alvast te gaan verzamelen.

[faq faq_number=”1″]
[/faq]
Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie