Beste hondenriem voor jouw hond – Onze top 5

Beste hondenriem voor jouw hond – Onze top 5
Hond met blauwe riem

Iets wat dagelijks terugkomt bij het hebben van een hond, is het uitlaten. Dat doe je natuurlijk meerdere keren op een dag, met af en toe een uitschieter, zoals een bos- of strandwandeling. Voor jou en je hond even een moment van ontspanning en beweging. Om je hond niet uit het oog te verliezen, is het hebben van een hondenriem erg verstandig. In sommige gebieden is het zelfs verplicht om je hond aan te lijnen. Je begrijpt, een hondenriem mag niet gemist worden.

Maar, voor welke hondenriem moet je nu eigenlijk kiezen? En waar moet je eigenlijk op letten als je een hondenriem gaat aanschaffen? Dat en meer lees je allemaal in dit artikel over de beste hondenriem voor jouw hond.

[affiliate_products style=”list” image_size=”small” order_by=”stock”]
[/affiliate_products]
[automatic_table_of_contents][/automatic_table_of_contents]

De beste hondenriem voor jouw hond is de hondenriem van Flexi

[affiliate_products product_number=”1″ style=”list” image_size=”small” order_by=”stock”]
[/affiliate_products]

Waarom heb je een hondenriem nodig voor jouw hond?

Je hebt dus altijd een hondenriem nodig voor jouw hond. Dat weet je nu. Maar, waarom heb je die hondenriem eigenlijk nodig? Je kan toch prima zonder? We gaan het je vertellen.

In de eerste plaats is het in sommige gebieden gewoon verplicht om je hond aan te lijnen. Bijvoorbeeld in natuurgebieden. Je hond zal vast prima los kunnen lopen, maar toch is het af en toe verplicht. Ook zorgt een riem ervoor dat je hond niet wegloopt. Je kan hem op deze manier goed in de gaten houden en corrigeren, mocht dat nodig zijn.

Eén van de belangrijkste redenen waarom je een hondenriem nodig hebt, is om de veiligheid van je hond te kunnen waarborgen. Je hond kan niet zomaar ergens naartoe schieten en een ongeluk krijgen. Door de hondenriem kan je je hond dicht bij je houden en dergelijke ongelukken voorkomen. Je merkt het al, je kan als baasje absoluut niet zonder een hondenriem.

Beste hondenriem voor jouw hond – Onze top 5
Luie Labrador

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een hondenriem?

Dat je een hondenriem nodig hebt als baasje, daar ben je nu wel achter. Voordat we verder gaan kijken naar de beste hondenriemen voor jouw hond, zijn er een aantal dingen waar je vooraf op moet letten. Houd je hier rekening mee, dan weet je zeker dat je geen miskoop doet:

 • Stevig: Zorg ervoor dat je kiest voor een stevige hondenriem. Zeker als je een hond hebt die veel aan zijn riem trekt, moet hij stevig zijn. Het is niet de bedoeling dat deze binnen het minste of geringste knapt.
 • Duurzaamheid: Kies voor materiaal dat duurzaam is. Zo weet je zeker dat de hondenriem lang mee kan gaan en je niet om de haverklap een nieuwe moet gaan aanschaffen. Erg zonde en niet bevorderlijk voor de portemonnee natuurlijk.
 • Prijs: Wat kan jij ongeveer missen voor een hondenriem, denk je? Ieders budget is anders en gelukkig zijn er veel hondenriemen met verschillende prijzen. Maak daar dus een verstandige keuze is. Nu is het niet altijd zo dat de goedkoopste hondenriem lang mee kan gaan.
 • Kleur: Natuurlijk wil het oog wat. Een hondenriem ga je dagelijks gebruiken en daarom moet je ervoor zorgen dat je deze graag gebruikt. Kies een kleur die jij mooi vindt en die bij jou past.
 • Materiaal: Zorg ervoor dat het materiaal van de hondenriem zacht en comfortabel is. Het is niet de bedoeling dat je hond hier last van krijgt.
 • Comfortabel: Jij moet de hondenriem dagelijks vasthouden en het is niet de bedoeling dat je hier blaren of wondjes van krijgt. Kies voor een comfortabel handvat in dat geval.

Beste hondenriem voor jouw hond – Onze top 5

Laten we doorgaan naar de top 5 met daarin de beste hondenriemen voor jouw hond. In deze top 5 lichten we aan jou toe waarom de hondenriem van Flexi de beste keuze is volgens ons, én vindt je nog 4 andere hondenriemen waar jij je keuze uit kan gaan maken. In de top 5 moet jij vast een goede hondenriem voor jouw hond kunnen vinden.

1. Flexi Rollijn New Classic – Large 8 Meter – Hondenriem – Zwart – Tot 60 Kg

Op de eerste plek staat de hondenriem van Flexi, dat heb je aan het begin van dit artikel al kunnen lezen. Waarom wij de hondenriem van Flexi de beste vinden? Dat gaan we nu aan je vertellen.

Voornamelijk vinden wij de hondenriem van Flexi de beste hondenriem, omdat hij voor zowel jou als voor je hond erg comfortabel te gebruiken is. De riem heeft een ergonomisch handvat en kan tot wel 8 meter uitgerold worden. Erg fijn voor de honden die net wat meer ruimte nodig hebben voor een wandeling.

Jij kan de riem comfortabel vasthouden en je hond heeft genoeg ruimte. Nu hoef je de riem niet helemaal uit te rollen natuurlijk, je kan hem op de lengte vastzetten die jij fijn vindt voor je hond. Omdat de rollijn van Flexi aangelijnd kan worden bij honden tot en met 60 kilogram, is hij voor bijna iedere hond erg geschikt.

De hondenriem van Flexi is verkrijgbaar in meerdere kleuren. Zo kan jij de hondenriem aanpassen naar jouw eigen wensen en behoeften:

 • Zwart
 • Rood
 • Blauw
[affiliate_products product_number=”1″ style=”grid” image_size=”medium” order_by=”stock”]
[/affiliate_products]

2. Beeztees Weblijn – Nylon – Zwart – 5 Meter

Is jouw hond een weglopertje en wil je graag een hondenlijn die voorkomt dat je hond wegloopt als hij bijvoorbeeld even in de tuin is? Dat is geen probleem. In dat geval kies je gewoon voor de hondenlijn van Beeztees.

Naast dat je je hond kan uitlaten met de hondenlijn van Beeztees, is dit ook een ideale lijn voor in de tuin. Als je even geen zicht hebt op je hond en je bent bang dat hij wegloopt, dan kan hij aan deze hondenlijn bevestigd worden. Omdat de hondenlijn meer dan 5 meter is, heeft hij genoeg bewegingsvrijheid, zonder dat hij wegloopt.

Hij zal hier dus geen enkele last van krijgen. De Beeztees hondenlijn is gemaakt van het materiaal nylon, en dus zal de lijn niet tegen zijn huid schuren of gaan irriteren. Daar hoef je niet bang voor te zijn. Wil je de hondenlijn liever gebruiken voor een training of cursus? Ook daar is de hondenlijn van Beeztees uitermate geschikt voor. Met een gerust hart kan jij je hond in de tuin laten of lekker trainen.

[affiliate_products product_number=”2″]
[/affiliate_products]

3. Wigzi Dual Doggie 3.0 – Dubbele Hondenriem Voor Twee Honden – 22 Kg Per Hond – Grijs

We horen het je al denken: Hoe laat ik mijn twee honden tegelijk uit? Moet je dan twee hondenriemen gebruiken? Nee, dat hoeft niet! De riem van Wigzi is namelijk geschikt voor twee honden tegelijk.

Het is natuurlijk super onhandig om twee hondenriemen te gebruiken als je allebei je honden uitlaat. Het houd lastig vast en het is niet comfortabel. Daarnaast kunnen je honden verstrikt raken in de twee verschillende lijnen. Daarom is Wigzi voor jou een goede keuze. De lijnen hebben beide een andere kleur, zodat je de lijnen apart van elkaar kan bedienen. In totaal kunnen de lijnen uitgerold worden tot 3 meter en zijn ze geschikt voor honden tot 22 kilogram.

Laat jij je honden vaak ’s avonds uit? Ook dat is geen punt. De lijnen zijn namelijk reflecterend. Op een veilige manier kan jij beide honden uitlaten, ook als het donker is. Bekijk de Wigzi bij Bol.com.

[affiliate_products product_number=”3″]
[/affiliate_products]

4. Hondenriem 10 Meter – Zwart – Lange Lijn – Leiband Hond 10 Meter – Trainingslijn

Wil jij graag een lange trainingslijn of maak jij graag lange boswandelingen met je hond? De hondenriem van HA Trading is maar liefst 10 meter en is daarmee ideaal voor de honden die veel ruimte nodig hebben.

De lijn is ontzettend licht en gemaakt van het materiaal nylon. Dat maakt dat de lijn gemaakt is van zacht materiaal en dat deze uitgespoeld kan worden onder de kraan, mocht dat nodig zijn. De lijn van HA Trading geeft je hond dus genoeg ruimte tijdens het maken van een lange boswandeling of tijdens het volgen van een training. Deze hondenlijn is 10 meter, maar je kan ook kiezen voor andere lengtes:

 • 6 meter
 • 15 meter
 • 20 meter
[affiliate_products product_number=”4″]
[/affiliate_products]

5. Kentucky Dogwear Hondenriem – Handgeknoopt Met Parels – Oranje – 230 Centimeter

Wil jij graag een stijlvolle hondenriem waar jij en je hond de show mee kunnen stelen? Dan is de hondenriem van Kentucky Dogwear absoluut de hondenriem die bij jou past.

Deze riem is namelijk handgeknoopt met prachtige, kleurrijke parels. Hoe ontzettend tof ziet dat eruit? In totaal is de hondenriem 230 centimeter, maar kan deze door de verschillende ringetjes ook versteld worden naar een andere lengte. Omdat de hondenriem met de hand gemaakt is, is deze ontzettend duurzaam en kan hij ook lang mee. Ook al is de riem met de hand gemaakt, hij blijft toch lekker betaalbaar. Liever een andere kleur dan oranje? Dat kan! Bekijk de Kentucky hondenriem bij Bol.com.

 • Goud
 • Lichtblauw
 • Navy
 • Roze
 • Zilver
 • Zwart
[affiliate_products product_number=”5″]
[/affiliate_products]

Conclusie

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel over de beste hondenriem voor jouw hond. We hebben je verteld waarom een hondenriem belangrijk is en waar je op moet letten. Je kan een goede keuze maken vanaf nu.

In het artikel hebben we je verteld welke riem volgens ons de beste is voor jouw hond en we hebben je in de top 5 verteld waarom wij dat vinden. Kies je liever een andere riem dan degene die wij aanbevelen? Geen probleem. In de top 5 staan nog genoeg hondenriemen die erg geschikt kunnen zijn.

Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie