Beste puppybrokken – Onze top 5 gezonde keuze

Het geldt voor iedere hond dat goed hondenvoer de juiste basis is voor een goede verzorging. Eten is namelijk één van de eerste levensbehoeftes van een hond. Net zoals bij mensen eigenlijk. Niet zo gek dus dat je als baasje altijd moet zorgen voor goed hondenvoer.

Voornamelijk puppy’s hebben veel behoefte aan de juiste vitaminen en mineralen om te kunnen groeien en ontwikkelen. Hierbij kunnen de juiste puppybrokken een grote rol spelen. Het is dus belangrijk dat jij als baasje de juiste keuze maakt wat puppybrokken betreft.

Maar, waarom moet je specifiek kiezen voor puppybrokken? En wat zijn de beste puppybrokken op dit moment? Geen zorgen, wij gaan je daarbij helpen. We vertellen je alles over puppybrokken en laten je zien welke de beste puppybrokken zijn door middel van een top 5.

[automatic_table_of_contents][/automatic_table_of_contents]

PuppyTrainen heeft als beste getest de glutenvrije puppybrokken van Kivo Petfood.

[affiliate_products product_number=”1″ style=”list” image_size=”small” order_by=”cheapest”]
[/affiliate_products]

Waarom kies je voor puppybrokken?

Hondenvoer is er tegenwoordig in overvloed. Dat ben ik met je eens. Maar, waarom zou je specifiek voor puppybrokken moeten kiezen? Dat gaan we je kort uitleggen.

Puppy’s zijn nog in de groei, dat is je vast wel bekend. Deze jonge hondjes hebben dus nog een lange weg te gaan wat groeien en ontwikkelen betreft. De spieren en gewrichten moeten zich ontwikkelen, je puppy heeft genoeg energie nodig omdat hij veel actief is op een dag en je puppy moet een goede weerstand krijgen voor ziektes en kwaaltjes. Hoe je hem hierbij kan helpen? Dat doe je door voor puppyvoer te kiezen.

Beste puppybrokken
mmmmmm Ik heb zin in wat lekkers 🙂

In puppyvoer zit namelijk een hoog percentage aan eiwitten, hoger dan bij hondenvoer voor bijvoorbeeld senioren. Deze eiwitten dragen bij aan sterke spieren en gewrichten. Daarnaast bevat puppyvoer genoeg vitaminen en mineralen voor de weerstand en voor zijn energielevel. Behalve de ingrediënten zijn puppybrokken een stuk kleiner dan hondenvoer voor senioren. Puppy’s hebben nog een klein bekje en kunnen grote brokken niet goed wegwerken.

Je merkt het al, het is belangrijk om voor een puppy voor speciale puppybrokken te kiezen.

Waar let je op bij het kiezen van puppybrokken?

Bij een puppy kies je dus altijd voor puppybrokken. Dat weet je nu. Maar, waar moet je allemaal op letten als je puppybrokken gaat aanschaffen? Hier hebben we een kort overzicht van gemaakt voor je.

  • Allergieën: Veel honden hebben last van allergieën. Bijvoorbeeld een glutenallergie. Dit begint al van jongs af aan, dus ook bij puppy’s. Heeft je puppy een allergie, kies dan voor puppybrokken die een allergische reactie voorkomen en geen gluten bevatten. Check altijd de ingrediëntenlijst.
  • Grootte van je hond: Een puppy dat uitgroeit tot een middelgrote hond heeft andere voedingsbehoeftes dan een puppy die uitgroeit tot een groot ras. Let daar dus altijd op. Hier bestaan ook gewoon puppybrokken voor.
  • Leeftijd: Let altijd op de leeftijd van je puppy. Is je puppy uitgroeit tot 12 maanden? Dan kan je wisselen van voer.
  • Dieet: Heeft je puppy last van overgewicht of heeft hij daar aanleg voor? Dan kan je het beste kiezen voor speciaal dieetvoer. Dit kan je ook altijd doen in overleg met een dierenarts.
  • Vitaminen en mineralen: Een puppy die in de groei zit heeft de juiste hoeveelheid aan vitaminen en mineralen nodig. Let er dus op dat je puppy deze voldoende binnenkrijgt. 
Beste puppybrokken – Onze top 5 gezonde keuze
Puppy in het gras liggend

Beste puppybrokken – Onze top 5

Nu je wat meer te weten bent gekomen over puppybrokken in het algemeen en je weet waar je op moet letten bij het aanschaffen van brokken, gaan we kijken naar de top 5 met beste puppybrokken. Hierin lichten we toe waarom Kivo Petfood volgens ons het beste is én vindt je nog 4 andere varianten waar je als baasje voor kan kiezen.

We weten zeker dat jij uit deze top 5 een goede keuze moet kunnen maken voor jouw puppy en hij straks kan genieten van zijn brokken.

1. Kivo Petfood Glutenvrije Puppybrokken – Verse Kip – Vers Vlees – Groenten – Fruit – Superfoods

Zoals we je aan het begin van dit artikel al vertelde, zijn de puppybrokken van het merk Kivo Petfood volgens ons de beste puppybrokken die er zijn op dit moment. In deze top 5 gaan we dat voor je toelichten.

De puppybrokken van Kivo Petfood zijn namelijk geschikt voor puppy’s die een speciaal voedingsdoel hebben. Dat betekent dat wanneer je hond een voedselallergie, maag- en darmproblemen of een huidaandoening heeft, dat de brokken hem extra moeten ondersteunen daarbij.

Daar zijn de puppybrokken van Kivo Petfood heel erg geschikt voor. Deze brokken bevatten geen gluten en beschikt over de juiste vitaminen en mineralen die je puppy optimaal ondersteunen bij zijn groei en ontwikkeling. De brokken bevatten alleen natuurlijke ingrediënten en veel dierlijke eiwitten, die je puppy in deze levensfase zo hard nodig heeft.

Kivo Petfood is natuurlijk ook geschikt voor puppy’s die geen speciaal voedingsdoel hebben. 

[affiliate_products product_number=”1″ style=”grid” image_size=”small” order_by=”cheapest”]
[/affiliate_products]

2. Royal Canin Mini Puppy – Hondenvoer

De hondenbrokken van Royal Canin is een hele populaire variant wat puppybrokken betreft. Veel andere baasjes zijn er erg enthousiast over. Niet zo gek dus dat Royal Canin Mini Puppy in onze top 5 is beland.

Mocht jouw puppy een middelgrote hond van 10 kg gaan worden, dan kan je het beste kiezen voor Royal Canin Mini Puppy. De brokken bevatten alle vitaminen en mineralen die jouw puppy nodig heeft bij zijn ontwikkeling. De puppybrokken hebben geen speciaal voedingsdoel en dat betekent dat deze geschikt zijn voor veel verschillende puppy’s. De brokken bevatten genoeg eiwitten en dierlijke vetten die jouw puppy gezond en fit houden. Absoluut een goede keuze wat ons betreft.

De puppybrokken van Royal Canin zijn verkrijgbaar in verschillende formaten waar jij uit kan kiezen:

  • 2 Kg
  • 4 Kg
  • 8 Kg
[affiliate_products product_number=”2″ style=”grid” image_size=”small” order_by=”cheapest”]
[/affiliate_products]

3. Julius K9 – Duck & Pear – Puppy – Junior – 10 Kg

Steeds meer hondenrassen zijn vatbaar voor overgewicht en obesitas. Op den duur kan dat zeer gevaarlijk worden voor bijvoorbeeld de spieren, gewrichten en organen. Dat wil je als baasje voorkomen en dat kan je doen met speciaal dieetvoer voor puppy’s. In dit geval willen wij het dieetvoer van Julius K9 aanraden voor jouw puppy.

Het dieetvoer voor puppy’s van Julius K9 bevat magere eiwitten en de juiste hoeveelheid proteïne om jouw puppy op een gezond gewicht te kunnen houden. Daarnaast zijn de puppybrokken ook nog eens glutenvrij en zijn deze dus ook geschikt voor puppy’s met een eventuele glutenallergie. Voor een gezond gewicht voor jouw puppy kies je voor het dieetvoer van Julius K9.

[affiliate_products product_number=”3″ style=”grid” image_size=”small” order_by=”cheapest”]
[/affiliate_products]

4. Eukanuba Dog Puppy Medium Breed – Kip – Puppyvoer – 15 Kg

Heb jij een puppy van een middelgroot ras? Dan kan je het beste kiezen voor de puppybrokken van het merk Eukanuba. Ook middelgrote hondenrassen hebben namelijk speciale behoeftes wat voeding betreft. Met Eukanuba voldoe je aan deze behoeften.

Eukanuba bevat een hoog percentage aan dierlijke eiwitten, onder andere omdat er kip in de puppybrokken zit verwerkt. Die eiwitten helpen jouw puppy met groeien en ontwikkelen. Daarnaast zijn de puppybrokken van Eukanuba ontwikkelt met behulp van professionals en dierenartsen. Dat Eukanuba een goede keuze is voor jouw puppy, dat is een ding dat zeker is.

[affiliate_products product_number=”4″ style=”grid” image_size=”small” order_by=”cheapest”]
[/affiliate_products]

5. Royal Canin Gastro Intestinal Junior – Tot 12 Maanden – Hondenvoer – 10 Kg

Heeft jouw puppy last van maag- en darmproblemen? Dat is natuurlijk ontzettend vervelend en je wil je puppy hier het liefste zo snel mogelijk vanaf helpen. Het juiste puppyvoer kan je puppy hier bij helpen. In dat geval kies je voor Royal Canin Gastro Intestinal Junior.

Deze puppybrokken dragen bij aan maag- en darmproblemen en helpen je puppy optimaal bij zijn spijsvertering. Het is niet gezegd dat je puppy direct van zijn problemen af komt, maar het kan ieder geval een hele hoop doen. Royal Canin Gastro Intestinal Junior word door meerdere dierenartsen sterk aanbevolen. Twijfel je of heb je advies nodig? Dan kan je altijd terecht bij je dierenarts.  

[affiliate_products product_number=”5″ style=”grid” image_size=”small” order_by=”cheapest”]
[/affiliate_products]

Conclusie

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel over de beste puppybrokken. Je weet inmiddels waarom je zou moeten kiezen voor puppybrokken en waar je op moet letten als je deze gaat aanschaffen. Aan het begin van dit artikel hebben we je laten weten welke brokken volgens ons het beste zijn. Dit zijn de puppybrokken van Kivo Petfood.

In de top 5 hebben we je verteld waarom deze puppybrokken volgens ons het beste zijn. Kies je liever voor iets anders? Geen probleem. In de top 5 vindt je nog 4 andere varianten van brokken waar jij uit kan gaan kiezen.

Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie