Flostouw voor puppy’s – Beste top 4

Het is geweldig om samen met je puppy op avontuur te gaan en spelletjes te spelen! Je jonge hondje zit vol energie en samen spelen helpt om jullie band op te bouwen.

Daarnaast leert je kleine vriend om zichzelf te ontspannen als er een goed speelkwartier is geweest. Wil jij verantwoord met je puppy spelen? Dan is het aan te raden om flostouw voor je hond aan te schaffen.

In dit artikel vertel ik je graag wat een flostouw precies is en wat de voordelen van dit specifieke speelgoed voor je puppy zijn.

Het beste flostouw voor je puppy is niet alleen leuk om mee te spelen, het draagt ook nog eens bij aan de gezondheid van het gebit van je kleine viervoeter.

Ben je nieuwsgierig waar je op moet letten als je een flostouw voor je puppy gaat kopen? Dan vertel ik je in dit artikel ook graag hoe je aan de beste variant kunt komen.

Om bij het allerbeste flostouw voor je puppy uit te komen, heb ik alvast een keuring uitgevoerd. Dit scheelt je zelf veel research op internet en allerlei flostouwen uitproberen.

Door mijn ervaring met goede flostouwen voor puppy’s met de relevante criteria van onderstaande flostouwen te vergelijken, is er een mooie top vier ontstaan. De vier varianten hieronder zijn mijn favoriet:

1. Nobby Puppy Starter Set
2. Beeztees Puppy Touwtrekker Jilco
3. Beeztees Puppy Touwtrekker Kubi
4. Fuzzle Egel met StaartDe Nobby Puppy Starter Set scoorde het beste en dat heeft met meerdere pluspunten te maken.

In dit artikel lees je de uitgebreide reviews van deze vier artikelen terug, waarna je zelf de keuze voor één van deze beste flostouwen voor je puppy kunt maken.

Het is tijd om jullie speeltijd nog gezelliger en verantwoorder in te delen. Je puppy zal je in ieder geval dankbaar zijn!

Wat is een flostouw en welke voordelen zitten hieraan voor je puppy?

Speelgoed voor je puppy kopen is niet alleen leuk, het draagt ook nog eens bij aan de fysieke en mentale gezondheid van je pup. Ben je op zoek naar een verantwoord en leuk speeltje? Dan zou je voor een flostouw kunnen kiezen.

Er zijn speciale flostouwen voor puppy’s te koop en deze vallen vaak enorm in de smaak van je hondje. Een flostouw is een speeltje wat uit samengevlochten touw bestaat.

Vaak zitten er knopen aan het uiteinde, zodat je puppy het flostouw goed vast kan houden.

Een flostouw is een verantwoorde keuze, doordat het touw het tandvlees van je puppy masseert en dit voorkomt de vorming van tandplak op de tanden van de pup.

Flostouw voor puppy’s – Beste top 4
Hond met kauwspeelgoed

Daarnaast werk je door te spelen met een flostouw aan de band tussen jou en je puppy. Die kleine rakkers deinzen namelijk niet terug voor een trekspelletje of het apporteren van het flostouw.

Pak zelf één van het uiteinde van het flostouw en laat je puppy het andere uiteinde in z’n bek pakken. Vanaf dit punt kan de machtsstrijd beginnen.

Natuurlijk mag je nooit te hard trekken aan het touw want dat is slecht voor de pup zijn tanden en gewrichten. Maar doe net alsof je met alle kracht met het touw aan het trekken bent:)

Degene die het speeltje uit de hand of mond van de ander kan trekken, heeft gewonnen. Dit spel gaat jullie gegarandeerd uren speelplezier opleveren. Zorg er wel altijd voor dat je duidelijke regels opstelt tijdens het trekspelletje.

Flostouw voor puppy’s – Beste top 4
hond spelen met kauwspeelgoed

Zo mag je pup nooit in je handen bijten, moet hij goed begrijpen wanneer het spelletje begint en vooral wanneer het klaar is en is het belangrijk om de hond het commando ‘los’ aan te leren.

Wanneer de regels voor je pup duidelijk zijn, zal hij door het spelen van dit trekspelletje geen dominant gedrag gaan vertonen.

Ben je al benieuwd geworden naar welk flostouw het beste scoort? Lees dan snel verder om erachter te komen uit welke top 4 beste flostouwen voor je puppy bestaat.

Flostouw voor je puppy kopen: waar op letten?

Ben je op zoek naar een geschikt flostouw voor je puppy? Dan is het belangrijk dat je op een aantal criteria let voor je er eentje aanschaft. Kijk eerst goed of het flostouw wat je op het oog hebt inderdaad geschikt is voor puppy’s.

Flostouw voor puppy’s – Beste top 4
Hond kauwend op groot bot

Er zit namelijk een verschil in flostouwen voor puppy’s en voor grote honden. Het flostouw moet stevig zijn, niet te groot én niet te zwaar voor je puppy zijn.

Daarnaast dient er enige voorzichtigheid geboden te worden tijdens het spelen van trekspelletjes met puppy’s tussen de 4 en 6 maanden oud.

Op die leeftijd begint de puppy namelijk met wisselen en kan een ruw trekspelletje met een flostouw onnodige schade aan z’n tandjes toebrengen. Het beste is om de pup de trekkracht te laten bepalen, zodat je voelt wat je kleine rakker aankan.

Wil jij je puppy in z’n eentje met een flostouw laten spelen? Dan is het belangrijk dat je er wel bij in de buurt blijft. Je moet namelijk goed in de gaten houden of de puppy geen losse draadjes touw opeet. De flostouwen zijn niet gemaakt om op te knagen of bijten, ze zijn er echt alleen om aan te trekken of om te apporteren.

Om er zeker van te zijn dat je een geweldig flostouw voor je puppy aanschaft, kun je mijn samengestelde top 4 in dit artikel doorlezen.

Ik ben streng geweest wat de criteria van het beste flostouw voor je puppy betreft, dus wanneer je één van de flostouwen uit dit artikel aanschaft, kun je er zeker van zijn dat je de juiste keuze hebt gemaakt!

Lees gerust verder om erachter te komen welke flostouwen het beste bij je puppy passen.

Beste flostouw voor puppy’s – een top 4

Nobby Puppy Starter Set

Flostouw voor puppy’s – Beste top 4

De Nobby Puppy Starter Set staat op nummer 1 omdat dit een geweldig 4-delig flostouw set is, wat uit meerdere speeltjes bestaat. Met het flostouw kunnen jullie naar hartenlust spelen.

Doordat dit starterspakket geheel op het gebit van je puppy is samengesteld, kan de jonge hond ook lekker bijten op het speeltje van vinyl.

Je kunt ervoor kiezen om samen met je puppy met deze speeltjes te spelen, maar dit speelgoed is ook zeker geschikt voor het zelfstandige spel van je kleine vriend(in).

Voordelen van dit flostouw

 • Dit is een 4-delige set, dus je krijgt meer speeltjes voor je geld
 • Het flostouw is van katoen
 • Het helpt de pijn van doorkomende tandjes bij je puppy verzachten
 • Wanneer je puppy moe is kan hij met de zebra knuffelbeer in slaap vallen

Nadelen van dit flostouw

 • Er zitten piepers in de speeltjes
 • De kleuren zwart en wit kunnen saai zijn

Beeztees Puppy Touwtrekker Jilco

Op nummer 2 is de Beeztees Puppy Touwtrekker Jilco geëindigd. Dit speeltje mag zeker niet in de speelgoedcollectie van je pup ontbreken. Het is een flostouw speciaal voor puppy’s met een schattige zachte knuffel in het midden.

Je pup kan dit speeltje overal mee naartoe nemen en er samen met jou mee spelen of mee in slaap vallen. Door het flostouw kan je puppy de pijn van doorkomende tandjes direct verzachten. Je doet je puppy hier dus een groot plezier mee!

Voordelen van dit flostouw

 • Dit speeltje is zowel een knuffel als flostouw in 1
 • Ziet er schattig uit
 • Helpt de pijn van doorkomende tandjes bij je puppy verzachten

Nadelen van dit flostouw

 • Je kunt de pup niet zelfstandig met dit flostouw laten spelen doordat er draadjes los kunnen raken

Beeztees Puppy Touwtrekker Kubi

Het is tijd om de nummer 3 uit de top 4 van de beste flostouwen voor je puppy te onthullen. De Beeztees Puppy Touwtrekker Kubi is een leuke kubus waar aan beide uiteinde een flostouw bevestigt zit.

Dit flostouw is ideaal voor de baasjes die graag trekspelletjes met hun puppy spelen. Daarnaast helpt ook dit flostouw de pijn van het doorkomen van de tanden en kiezen van je pup te verzachten. De Kubi is zeer vriendelijk geprijsd en heeft ook nog eens een pieper in het midden zitten.

Voordelen van dit flostouw

 • Dit flostouw heeft een prachtige kleurencombinatie
 • Dit speeltje is vriendelijk geprijsd
 • Het flostouw is goed voor het tandvlees en gebit van je puppy

Nadelen van dit flostouw

 • Er kunnen touwtjes losraken, waardoor je de pup altijd onder begeleiding met dit speeltje dient te laten spelen

Fuzzle Egel met Staart

Bedenk je goed dat de top 4 voor beste flostouwen voor je puppy is samengesteld uit de beste keuzes voor je pup. De nummer 4 is daarom minstens even interessant als de nummer 1 maar mist net de X-factor waardoor je pup er helemaal verliefd op zal worden.

De laatste beste optie is de Fuzzle Egel met Staart. Dit is een leuk knuffel egeltje waar een klein flostouw als staartje aan zit bevestigd. Doordat het flostouw aan de achterkant van de egel best klein is, is dit speeltje minder geschikt voor een goed potje touwtrekken.

Voordelen van dit flostouw

 • Dit flostouw is in verschillende kleuren verkrijgbaar
 • Het helpt om tandplak bij je puppy te verwijderen en z’n gebit schoon te houden

Nadelen van dit flostouw

 • De knuffel is groter dan het flostouw wat eraan zit, dus hier kun je niet zo makkelijk trekspelletjes mee spelen

Slotwoord

Welk flostouw ga jij na het lezen van de reviews voor je puppy aanschaffen? Ik ben in ieder geval fan van de Noddy Puppy Starter Set, omdat je hier meerdere leuke speeltjes krijgt die echt goed bij jonge puppy’s passen.

Flostouw voor puppy’s – Beste top 4

Natuurlijk zijn de andere soorten flostouwen die je in dit artikel kunt vinden stuk voor stuk ook toppers. Het mooie aan dit verantwoorde puppyspeelgoed is dat je ook nog eens bijdraagt aan de gezondheid van het gebit van jouw kleine viervoeter.

De aanschaf van een flostouw voor je hondje is dus een zorgzame keuze én levert jullie uren speelplezier op.

Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie