Een hondenriem aanschaffen? Dit is waar je op moet letten!

Jij wil een hondenriem voor jouw hond gaan aanschaffen. Misschien koop je voor het eerst een hondenriem, of is jouw oude hondenriem versleten en dus aan vervanging toe. Maar waar moet je op letten bij het aanschaffen van een hondenriem? Moet je überhaupt ergens op letten? Of moet je toch ergens rekening mee houden?

Er zijn ontzettend veel hondenriemen te vinden tegenwoordig. In alle soorten, maten en kleuren. In dit artikel neem ik je mee in waar je op dient te letten bij het aanschaffen van een hondenriem. Na het lezen van dit artikel ben je hier helemaal van op de hoogte en ben jij in staat de goede keuze te maken voor jouw hond.

[automatic_table_of_contents][/automatic_table_of_contents]

De functie van een hondenriem

Bij het houden van een hond is een hondenriem een vereiste. Die heb je gewoon simpelweg nodig. Binnen de bebouwde kom is het los laten lopen van honden niet toegestaan. Daarnaast wil je jouw hond of pup zo veilig mogelijk houden, en is het gebruik van een hondenriem noodzakelijk. Je hebt buiten namelijk altijd te maken met eventueel gevaar of verkeer.

Waar een hondenriem aan moet voldoen

Als baasje wil jij het allerbeste voor jouw hond of pup. Je wil er alles aan doen om het beestje gezond en veilig te houden. Een hondenriem speelt hierin een grote rol. Niet iedere hondenriem is geschikt en daarnaast moet een hondenriem ook aan een aantal eisen voldoen:

 • De hondenriem moet sterk genoeg zijn: zeker met een grote hond is dit belangrijk. Je wilt niet dat de riem zomaar kapotgetrokken wordt
 • Een comfortabele hondenriem: Dit geldt voor jou, maar ook voor de hond zelf. Voor jou is het belangrijk dat het een fijn handvat heeft en er geen wondjes of blaren ontstaan
 • Een lange riem: Voor de hond zelf is het fijn als hij genoeg ruimte heeft om te bewegen. Let hier wel mee op, want je wil ten alle tijden de controle houden over jouw hond. De riem mag dus niet té lang zijn.
 • De riem moet makkelijk schoon te houden zijn: Het is niet prettig als de riem na verloop van tijd gaat stinken
 • Een opvallende riem: Zeker wanneer je jouw hond in de avond uitlaat, is het belangrijk dat de riem opvalt voor het overige verkeer

Soorten hondenriemen

Welke hondenriem kies je? Zoals ik hierboven al aangaf, zijn er veel soorten hondenriemen te vinden. Hieronder vind je een overzicht van een aantal soorten hondenriemen.

Standaard hondenriem

Dit zijn hondenriemen van ongeveer 1 meter. Deze riemen zijn voor het dagelijks gebruik. De standaardriem worden vaak gemaakt van het materiaal nylon. Uiteraard zijn er ook leren riemen verkrijgbaar.

Deze zijn wat duurzamer en zien er wat luxer uit, mocht je daarnaar op zoek zijn. Met deze riem is een wandeling maken prima. Voor eventuele training is deze riem niet geschikt. Deze riem hierboven afgebeeld is verkrijgbaar bij Bol.com

2 meter of langer

Deze riem doet denken aan de standaard riem die hierboven besproken is. Toch is hij niet helemaal hetzelfde. Hij is namelijk 2 meter en kan variëren tot en met 20 meter. Zo kun je je hond toch iets meer bewegingsvrijheid geven. Dit is natuurlijk leuker voor jou en je hond:)

Intrekbare riemen

Deze riemen hebben verschillende lengtes in het assortiment. De meest voorkomende lengtes binnen deze riemen zijn 3, 5 of 8 meter. Het koord kan zich oprollen in het plastic handvat. De hond kan de riem uittrekken wanneer hij meer ruimte wil of trekt.

Een verstelbare riem

Dit is vaak de favoriete keuze van dierenartsen, trainers en andere baasjes. Deze riem is het meest geschikt om je hond mee te kunnen trainen. De riemen zijn meestal tussen de 2 en 3 meter lang. Door middel van een aantal gespen is het mogelijk om de riem te verlengen of te verkorten. De riem zet je makkelijk vast met deze gespen. Door de verschillende maten zijn ze dus erg geschikt voor een training.

De beste hondenriem op aan te schaffen – De top 3

Je weet nu waar een hondenriem precies voor gebruikt wordt, waarom hij niet mag ontbreken én welke soorten er onder andere op de markt zijn. De top 3 die hieronder beschreven staat, past perfect bij de eisen en zorgt ervoor dat jij veilig met je hond op stap kan gaan. Lees hieronder verder voor de top 3.

1. Flexi New Neon Tape – Hondenriem

Het grootste voordeel, en de reden waarom deze hondenriem op de eerste plek staat, is omdat het een neon kleur heeft. Zoals ik hierboven al vertelde, is de kleur van de hondenriem erg belangrijk. De riem moet een opvallende kleur hebben zodat hij goed opvalt in het verkeer. Zeker wanneer je jouw hond ’s avonds uitlaat, is het belangrijk dat hij goed opvalt in het schemer of donker. Deze riem voldoet helemaal aan die eis.

Het merk van de hondenriem heeft al jaren een goede en bekende naam op het gebied van hondenriemen. De riem heeft een handig remsysteem om de hond terug te kunnen halen. Daarnaast is de lijn makkelijk om te rollen in het handvat en kan hij tot 5 meter uitgerold worden. 

Wanneer je kiest voor deze hondenriem, heb je keuze aan een aantal maten:

 • XS
 • S
 • M
 • L

De maat van de riem hangt samen met het gewicht van jouw hond. Zo is de maat L geschikt voor een hond van ongeveer 50 kilo.

[affiliate_products product_number=”1″ style=”list” image_size=”small” order_by=”stock”]
[/affiliate_products]

2. Trixie hondenriem rustic verstelbaar vetleer

Deze riem een standaard hondenriem van leer. Doordat de riem van leer is, is het een duurzame hondenriem en ziet hij er net wat luxer uit dan andere hondenriemen. Het merk Trixie staat bekend om zijn veilige hondenriemen van topkwaliteit.

De riem is verstelbaar, waardoor hij zeer geschikt is voor trainingen. De riem is geschikt voor hondenrassen tussen de 30 – 80 kilo. De riem is dus erg stevig en wordt niet snel kapotgetrokken. Hoewel de riem is gemaakt van stevig materiaal, ligt hij erg fijn en soepel in de hand. Jij als baasje wil immers ook een comfortabele hondenriem.

[affiliate_products product_number=”2″ style=”list” image_size=”small” order_by=”stock”]
[/affiliate_products]

3.    Trixie Jog lijn Zwart – 90-135 cm

Natuurlijk mogen de sporters onder ons niet vergeten worden. Alleen sporten is vaak niet leuk en kan soms ook saai zijn. Er bestaat geen leuker gezelschap dan jouw eigen hond. Hoe leuk is het dan om samen met jouw hond te sporten?

Het kan tijdens het joggen best lastig zijn om de hondenriem steeds vast te houden. Je wilt je handen immers gewoon vrij hebben, zonder het risico te lopen je hond uit het oog te verliezen. De hondenlijn van Trixie is makkelijk te bevestigen door de heupriem. Bevestig deze heupriem om de heupen heen, en klik de hondenriem daaraan vast. Makkelijk toch?

Deze riem is zeer geschikt voor middelgrote honden. De riem is ideaal voor het joggen, hardlopen of skeeleren. Aan de hondenriem zit een schokdemper gevestigd. Mocht je hond plotseling hard trekken, wordt dit opgevangen door de schokdemper. De heupband is gemaakt van zacht materiaal waardoor hij comfortabel te dragen is.

De hardloopriem is te koop in 2 verschillende maten. Hierbij wordt uitgegaan van de buikomvang van jou als baasje:

 • 75-120 cm
 • 90-135 cm

Zie jij jezelf al hardlopen, met je hond als gezelschap?

[affiliate_products product_number=”3″ style=”list” image_size=”small” order_by=”stock”]
[/affiliate_products]

Je hond Trainen?

Ik benoemde in dit artikel over hondentrainingen. Heb jij daar weleens over nagedacht? Wist je dat hondentrainingen niet alleen voor puppy’s bedoeld zijn, maar ook voor oudere honden? Een hond is tenslotte nooit te oud om te leren.

Dat geldt ook voor jou als baasje. Daarnaast kan een cursus ook ontzettend leuk zijn om aan deel te nemen. Je leert je hond beter kennen en leert samen te werken als een team. Dat klinkt goed, toch?

Een hondencursus zorgt er onder andere voor dat je hond mentaal uitgedaagd en actief blijft. Het doel van een hondentraining is dat de gehoorzaam verbeterd, dat je je hond leert kennen en dat eventuele gedragsproblemen worden aangepakt. Er zijn tegenwoordig verschillende hondentrainingen te vinden en beschikbaar. Heb je weleens gehoord van 123tinki?

123tinki biedt een groot aanbod van hondencursussen aan. Van puppy tot senior hond. Voor iedere levensfase is er een passende en leuke cursus beschikbaar. 123tinki is onder andere bekend bij RTL4, Discovery Channel en het AD.

Bij 123tinki vind je veel nuttige cursussen en veel tips hoe jij kan omgaan met je hond. Het is het zeker waard om even een kijkje te nemen. Er zit vast iets voor jou en jouw hond tussen.

Conclusie

Na het lezen van dit artikel ben je volledig op de hoogte wat betreft hondenriemen. Zo heb ik je verteld wat het doel is van een hondenriem, welke soorten hondenriemen bestaan en wat de top 3 van hondenriemen zijn. De hondenriemen zijn gemakkelijk te bestellen via bol.com. Daar vind je ook meer productinformatie, mocht je daarnaar op zoek zijn.

Ook heb ik je verteld waarom je zou kunnen kiezen voor een hondentraining. Een hondentraining is niet altijd bedoeld voor het gehoorzamen of gedragsproblemen. Het kan ook een hele leuke onderneming zijn om jouw hond te blijven uitdagen en te leren samenwerken.

Het is het zeker waard om even een kijkje te nemen bij 123tinki. Zij bieden ontzettend leuke en leerzame hondentrainingen aan. Hondencursussen zijn geschikt voor iedere leeftijd. Van puppy tot senior.

Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie