Beste veiligheid in het donker voor honden – Top 4!

Tijdens de donkere dagen wil je natuurlijk niet het zicht over je hond verliezen. Vooral als je een hond hebt met een donkere vacht, is een hond in het donker moeilijk te zien.

Beste veiligheid in het donker voor honden – Top 4!

Gelukkig zijn er veel manieren om dit probleem op te lossen en zijn er verschillende veiligheidsoverwegingen die je kunt treffen om ervoor te zorgen dat je hond goed te zien is in het donker.

Zo kun je ervoor kiezen om bij je hond een lichtgevende halsband om te doen, maar er zijn ook controllers voor je hond die voorzien zijn van licht.

Als laatste is er natuurlijk ook de mogelijk om reflecterende kleding bij je hond aan te trekken. Zo weet je zeker dat je hond altijd zichtbaar is in het donker.

Wil je weten welke producten wij het meeste geschikt vinden die zorgen voor meer veiligheid in het donker voor je hond? Lees dan zeker onze top 4 beste veiligheid in het donker voor honden.

De beste methode om ervoor te zorgen dat je veilig je hond kunt uitlaten in het donker is door een halsband aan te schaffen die licht geeft.

PuppyTrainen heeft de Blauwe Led Halsband voor honden als beste getest!

Waarom zorgen voor veiligheid in het donker voor honden?

Een van de belangrijkste redenen om ervoor te zorgen dat je hond goed zichtbaar is in het donker is vooral omdat de hond vaak tijdens het uitlaten niet direct naast je loopt.

Als je dan even niet aan het opletten bent, kan het zijn dat een fietser, scooter of zelfs een auto de hond niet ziet waardoor er een aanrijding ontstaat.

Daarom is het altijd belangrijk om ervoor te zorgen dat zowel jij als je hond goed zichtbaar is. Zelf is het daarom altijd aan te raden om een zaklamp mee te nemen als jij van plan bent om je hond in het donker uit te laten.

Daarnaast is het ook een goed idee om een reflecterend hesje te dragen. Deze zijn ook beschikbaar voor honden, maar in de meeste gevallen heb je aan een lichtgevende halsband voor je hond al meer dan voldoende.

Beste veiligheid in het donker voor honden - Top 4!
Bron afbelding Bol.com

Daarnaast is het ook goed om te weten dat lang niet alle producten even goed zijn. Sommige producten gaan heel lang mee, maar er zijn ook producten die werken op batterijen.

Vaak gaat dit wel goed, maar in sommige gevallen zijn deze producten snel kapot. Het is daarom beter om te kiezen voor producten die voorzien zijn van een Accu. Zo zijn ze ook weer makkelijk op te laden.

Beste veiligheid in het donker producten voor honden- een Top 4!

Je weet nu waarom het vooral belangrijk is om ervoor te zorgen dat zowel jij als je hond goed zichtbaar zijn in het donker. Je wilt tenslotte niet dat je aangereden wordt doordat een voorbijganger je niet heeft gezien.

Er zijn verschillende producten die je helpen om beter zichtbaar te zijn in het donker. Hieronder volgt onze top 4.

Blauwe LED Halsband voor honden Medium 

Beste veiligheid in het donker voor honden - Top 4!

Een van de beste producten om aan te schaffen als je ervoor wilt zorgen dat je hond goed is te zien in het donker is een Lichtgevende halsband. Deze Led halsband voor honden, zal ervoor zorgen dat je hond uitstekend te zien is in het donker.

Dat komt vooral door de felle blauwe kleur. Het is daarnaast ook goed om te weten dat deze LED halsband te verkrijgen is in zowel de kleur blauw als rood. Hoewel deze variant een Maat M is, is deze halsband ook te verkrijgen in de maat Small en Extra large.  

Voordelen:

 • Dankzij de felle kleur zeer goed zichtbaar
 • Zeer flexibel
 • Halsband is op maat te knippen

Nadelen:  

 • Niet verkrijgbaar in de Maat Large. 

Met een lichtgevende zaklamp hoef jij je geen zorgen te maken dat je hond niet te zien is in het donker. Deze LED halsband geeft dankzij de 8 LED Lichten meer dan voldoende licht in het donker.

Hondenriem, Hondenriem 5m LED, hondenlijn met zaklamp

Eerder in dit artikel gaf ik al aan dat het ook belangrijk is dat je zelf goed zichtbaar bent. Een van de meest gebruikte manieren om meer zichtbaar te zijn als eigenaar is door een zaklamp mee te nemen.

Hoe handig zou het dan zijn als je een controller en zaklamp in één kon gebruiken. Er zijn controllers die voorzien zijn van een ingebouwde zaklamp. Ook is de kwaliteit van deze zaklamp nog behoorlijk goed te noemen.

Voordelen:

 • Meer dan voldoende licht in het donker
 • Batterij gaat lang mee
 • Geen zaklamp en controller samen meer vasthouden

Nadelen:

 • Niet geschikt voor grote honden

Omdat deze zaklamp voorzien is van LED verlichting, geeft de zaklamp meer dan genoeg licht af waardoor je goed kan zien wat er voor je gebeurt.

Warm hondenjasje met LED verlichting

Tijdens de wintermaanden is het al vroeg donker en daarmee ook direct een stuk kouder. Daarom is het voor een hond beste prettig om een lekker dikke jas aan te krijgen.

Waarom dan niet een jas voor honden combineren met verlichting. Met deze Warme hondenjas met LED Verlichting sla je twee vliegen in één klap. Je hond krijgt het niet meer koud tijdens de koude maanden en is ook nog eens goed zichtbaar in het donker.

Voordelen:

 • Veel honden vinden een warme jas prettig
 • Verkrijgbaar in verschillende maten
 • Verkrijgbaar in verschillende kleuren

Nadelen:

 • Niet alle honden vinden het prettig
 • Niet zo trendy

Honden Led Verlichting – Riem

Als laatste is er ook nog de mogelijkheid om speciale verlichting aan te schaffen die je kunt bevestigen aan de riem.

Hierdoor heeft je hond geen last van de verlichting om de toch goed zichtbaar in het donker. Veel hondeneigenaren kiezen voor deze optie omdat je deze maar één keer aan de riem hoeft te bevestigen. Natuurlijk is deze methode niet zo handig als je kiest voor een rollijn.

Voordelen:

 • Makkelijk te bevestigen.
 • Geeft veel licht in het donker.
 • Minder vervelend voor een hond dan een lichtgevende halsband.

Nadelen:

 • Werkt op batterijen

Met deze verlichting aan de riem, hoef je ook niet zelf te zorgen voor extra veiligheid. De verlichting wordt namelijk geplaatst tussen de hond en jou in. Zo profiteren jullie beide van deze oplossing.

Conclusie: Beste veiligheid in het donker voor honden

Je weet nu dat er verschillende middelen zijn die ervoor zorgen dat zowel jij als je hond goed zichtbaar zijn in het donker. Bij deze keuze die je maakt, over welk product je gaat aanschaffen zijn een aantal dingen van belang.

Zo is bijvoorbeeld de verlichting voor aan de riem niet geschikt als je een rollijn hebt. Ook is een controller met zaklamp meestal niet geschikt voor grote sterke honden. Daarom is in de meeste gevallen de halsband met led verlichting het meest praktisch voor elke hond.

Om die reden hebben wij besloten dat de Blauwe Led Halsband de absolute winnaar is in deze vergelijking.

Hiermee weet je namelijk zeker dat het te gebruiken is voor elke hond. Wel is het natuurlijk belangrijk dat je zelf ook zorgt voor de nodige verlichting.

Het is daarom raadzaam om naast de blauwe led verlichting zelf ook een veiligheidshesje te dragen en eventueel een zaklamp mee te nemen zodat je meer ziet in het donker.

Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie