Welke voeding voor een Jack Russel pup? – Dit is de beste keuze voor jouw puppy!

Welke voeding voor een Jack Russel pup? Zeker als jij net een Jack Russel pup in huis hebt, kunnen wij begrijpen dat jij met die vraag zit. Tenslotte is de voeding van een hond het allerbelangrijkste onderdeel van de opvoeding en zijn er tegenwoordig veel soorten hondenvoer op de markt gebracht.

Omdat de Jack Russel een energiek hondje is en het liefst de hele dag actief is, is goede en gezonde voeding voor dit hondenras ontzettend belangrijk en dat begint natuurlijk al van jongs af aan. Omdat pups nog in de groei zitten en wat dat betreft nog een hele weg te gaan hebben, kan goede voeding deze groei en ontwikkeling ondersteunen.

[affiliate_products numbering=”enable” heading_title=”h4″ style=”list” image_size=”small” order_by=”cheapest” sub_id=”welke voeding voor een jack russel pup”]
[/affiliate_products]
[automatic_table_of_contents][/automatic_table_of_contents]

De goede voeding kiezen voor een Jack Russel pup, dat kan nog weleens lastig zijn en waarschijnlijk worstel jij daar ook mee. Je bent niet voor niks op dit artikel gestuit. Geluk bij een ongeluk, want wij gaan je helpen bij het kiezen van de beste voeding voor jouw Jack Russel pup. Behalve de voeding, vindt je nog veel meer informatie over de Jack Russel pup.

[affiliate_products product_number=”1″ style=”list” image_size=”small” order_by=”stock”]
[/affiliate_products]

Welke voeding voor een Jack Russel pup?

De voeding is voor een Jack Russel pup ontzettend belangrijk. Dat heb je in de introductie al kunnen lezen. Om jou te kunnen helpen bij het kiezen van de beste voeding voor jouw Jack Russel pup, hebben wij speciaal voor jou een top 3 gemaakt met daarin de beste keuzes voor jouw Jack Russel pup.

Niet alleen vindt je de beste keuze volgens ons van Puppytrainen, ook vindt je twee andere varianten die geschikt kunnen zijn voor jouw Jack Russel. Neem deze top 3 goed in je op en beslis daarna welke voeding jouw aanspreekt.

1. Royal Canin Mini Puppy – Hondenvoer

Zoals je aan het begin van het artikel al hebt kunnen lezen, is Royal Canin Mini Puppy volgens ons de beste keuze voor jouw Jack Russel pup. Dat willen we graag aan je toelichten.

Het puppyvoer van Royal Canin is speciaal ontwikkelt voor de allerkleinste en ondersteunt dan ook de weerstand en ontwikkeling van jouw kleine Jack Russel. Omdat de eerste periode van je pup erg belangrijk is, heeft Royal Canin ervoor gezorgd dat de brokken genoeg vitamine E bevat, een essentiële vitamine die de afweer van jouw pup ondersteunt. Alles om jouw Jack Russel te laten uitgroeien tot een gezonde, volwassen hond.

Verder zorgen de hondenbrokken ervoor dat het gebit gezond blijft en worden de spieren en gewrichten optimaal ondersteunt. Kortom, Royal Canin Mini Puppy is niet voor niks onze beste keuze. Het puppyvoer mag tot een gewicht van 10 kilogram gegeven worden.

[affiliate_products product_number=”1″ style=”grid” image_size=”medium” order_by=”cheapest”]
[/affiliate_products]

2. Happy Dog Supreme – Young Baby Original

Omdat Jack Russels kans hebben om overgewicht te ontwikkelen, is het belangrijk om voor puppyvoer te kiezen dat gebalanceerd is. In dat geval kies je natuurlijk voor Happy Dog Supreme.

Het puppyvoer is geschikt voor hondjes vanaf 4 weken tot ongeveer 8 maanden en draagt optimaal bij aan de ontwikkeling van jouw jonge Jack Russel pup. Het puppyvoer bevat een bijzonder ingrediënt. Namelijk mosselen. Deze mosselen hebben als voordeel dat ze de ontwikkeling van gewrichten ondersteunen en helpen ontwikkelen. Iets wat voor pups erg belangrijk is.

De brokjes zijn niet de groot of te hard, zodat je pup zich niet per ongeluk kan verslikken. Mocht je vermoeden dat je pup een glutenallergie heeft, ook dan kan je kiezen voor Happy Dog Supreme. De brokjes zijn namelijk glutenvrij en zullen dus geen allergische reactie veroorzaken.

[affiliate_products product_number=”2″ style=”grid” image_size=”medium” order_by=”stock”]
[/affiliate_products]

3. Hill’s Science Plan Puppy – Mini Chicken

Perfect puppyvoer voor de Jack Russel, is puppyvoer dat gericht is op de kleine hondenrassen. Laat Hill’s Science Plan Puppy daar nu net geschikt voor zijn. Dit puppyvoer is namelijk speciaal ontwikkelt voor de kleine hondenrassen.

Hill’s Science heeft duidelijk rekening gehouden met de ontwikkeling van jouw pup. De ingrediënten zijn namelijk op zo’n manier samengesteld dat de hersenen, ogen, het immuunsysteem en de botten een gezonde boost krijgen. Omdat aan het puppyvoer kip is toevoegt, krijgt jouw pup genoeg eiwitten binnen voor het behoud van gezonde gewrichten en krijgt hij genoeg energie om te kunnen groeien.

Zelfs de grootte van de brokjes zijn gericht op het kleine hondenras, want deze zijn niet te groot en dus kan je Jack Russel pup zich niet per ongeluk verslikken. Tot de leeftijd van 1 jaar kan Hill’s Science Plan Puppy voorgeschoteld worden aan jouw trouwe viervoeter.

[affiliate_products product_number=”3″ style=”grid” image_size=”medium” order_by=”stock”]
[/affiliate_products]

Wat moet een Jack Russel pup eten en hoe vaak per dag?

In de bovenstaande top 3 heb je de beste voeding voor een Jack Russel pup kunnen vinden. Hier staat vast iets voor je tussen. Uit de top 3 kan jij dus puppyvoer kiezen dat geschikt is voor een Jack Russel pup. Wel is het belangrijk om bij het kiezen van voeding te letten op een aantal punten, zodat je zeker weet dat je Jack Russel pup de juiste voeding krijgt. Hierbij let je op:

  • Aanwezige granen: Zorg er altijd voor dat het puppyvoer geen granen bevat. Jack Russels zijn zoals alle andere honden carnivoren. Dat betekent dat het maag- en darmkanaal gebouwd is op het verteren van vlees. Granen kunnen niet goed verteerd worden en op den duur kunnen ze hier flink last van krijgen. Dat wil je natuurlijk voorkomen.
  • Voldoende eiwitten: Eiwitten zijn voor een puppy echt essentieel. Zo ook voor een Jack Russel pup. Zorg ervoor dat het puppyvoer voldoende eiwitten bevat. Op deze manier kan hij gezond ontwikkelen en krijgt hij genoeg energie die hem helpen bij het groeien en om een blije pup te zijn.

Hoe vaak je je Jack Russel pup eten mag geven? Houd in de gaten dat je hem nooit te veel geeft, in verband met het ontwikkelen van overgewicht. Het is verstandig om je pup tot ongeveer 10 weken 4 kleine maaltijden op een dag voor te schotelen. Zo krijgt hij niet te veel, en krijgt hij toch voldoende energie binnen. Mocht jij ergens over twijfelen of je hebt gewoon wat advies nodig, dan adviseren wij je om altijd advies te vragen bij de dierenarts. Hij of zij helpt je graag verder hiermee en samen kunnen jullie een plan maken.

Hoeveel slaap heeft een Jack Russel pup nodig?

Welke voeding voor een Jack Russel pup?
Jack Russel met deken over de kop

Het is algemeen bekend dat baby’s veel slaap nodig hebben. Veel meer slaap dan bijvoorbeeld een volwassen persoon. Veel slaap zorgt er namelijk voor dat de baby goed kan groeien en het batterijtje even kan opladen. Maar, dat geld dus voor een baby. Wat heeft de Jack Russel pup daarmee te maken?

Nu, eigenlijk heel veel. Bij honden werkt het namelijk precies zo. Puppy’s hebben net als baby’s veel slaap nodig om goed te kunnen groeien en om even uit te rusten na een drukke ochtend of middag. Het is even een momentje om zich terug te trekken en om het batterijtje te kunnen opladen.

Zeker omdat puppy’s vaak gezellig druk zijn, hebben ze dit ook echt nodig. Het is dus belangrijk om daar als baasje waakzaam op te zijn. Zorg ervoor dat je Jack Russel zich meerdere malen per dag even terugtrekt in de hondenbench of hondenmand om even een dutje te doen. Sommige pups doen dit vanzelf, terwijl andere pups een klein zetje in de rug nodig hebben. Iedere puppy is tenslotte anders.

Welke voeding voor een Jack Russel pup?
Jack Russel lekker in mandje

Maar, hoeveel slaap heeft een Jack Russel pup nu eigenlijk nodig? Nou, dat gaan we je vertellen. De eerste weken van een pup zal hij meer slapen dan een volwassen hond. Dit zal zo’n 15 tot 20 uur per dag zijn. Kijk er dus niet gek van op als je pup de eerste 10 tot 12 weken vaak aan het dutten is. Na die eerste weken zal hij nog steeds regelmatig slapen, maar wel een stuk minder. Als volwassen hond slaapt een Jack Russel tussen de 5 en 10 uur per dag. Zeker omdat de Jack Russel zo actief is en blijft, heeft hij die slaap écht nodig. Ook als hij is uitgegroeid tot een volwassen hond.

Meer weten over Jack Russel puppy’s?

Je hebt in dit artikel veel kunnen lezen over de Jack Russel pup. Behalve de voeding, weet je nu ook waarom een Jack Russel pup veel slaapt en wat de beste keuze is qua voeding. Dat je veel hebt geleerd over de Jack Russel pup, dat is een ding dat zeker is.

Vond je dit artikel zo interessant dat je nog veel meer zou willen leren over de Jack Russel pup of gewoon over het ras Jack Russel? Dan verwijzen we je graag door naar het e-book Het Complete Handboek Voor De Jack Russel.

Hierin vindt je handige informatie, de geschiedenis van het hondenras en krijg je waardevolle tips met betrekking tot de opvoeding van een Jack Russel. Het Complete Handboek Voor De Jack Russel is niet alleen interessant voor hondenbaasjes, maar voor iedereen die meer over de Jack Russel zou willen lezen of leren.

Conclusie

Welke voeding voor een Jack Russel pup? Aan het begin van dit artikel heb je kunnen vinden welke voeding de beste keuze is volgens ons. In de top 3 hebben wij onderbouwt waarom wij dit de beste keuze vinden en hebben wij je 2 andere varianten laten zien die geschikt zijn voor de Jack Russel pup. Als baasje moet jij hier vast een goede keuze uit moeten maken.

[faq faq_number=”1″]
[/faq]
Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie