Puppypower cursus van Loca – De beste en leukste puppycursus van Nederland!

Heb je recent een puppy in huis gekregen? Of ben je van plan om binnenkort een puppy in huis te halen? Mocht je hoe dan ook een puppy in huis krijgen, is het belangrijk dat je hem/haar goed op gaat voeden. Hier heb niet alleen jij veel belang bij, maar ook jouw hond.

Door jouw puppy op een goede manier op te voeden, voorkom je dat jouw puppy ongewenst gedrag gaat vertonen. Merk je bijvoorbeeld nu al dat jouw puppy blaft als de deurbel gaat?

Dan is dat ongetwijfeld iets waar je niet op zit te wachten. Om dergelijke ‘problemen’ op te lossen, kun je met de Puppypower cursus van Maanen LOCA aan de slag gaan.

In deze Puppypower cursus review bespreek ik graag deze cursus uitgebreid. Daarbij geef ik mijn persoonlijke mening, terwijl ik ook nadrukkelijk naar de inhoud van de cursus kijk.

Aan de hand van deze Puppypower cursus review kun je voor jezelf de juiste keuze maken; ga je je voor deze cursus aanmelden of niet? Dat is eigenlijk dé vraag die centraal staat in deze uitgebreide review!

Kwispelklas – Nieuwste en populairste puppycursus

[automatic_table_of_contents][/automatic_table_of_contents]

Wat is de Puppypower cursus precies?

Heb je al eens een op de website van Van Maanen LOCA gekeken? Dan heb je mogelijk al opgemerkt dat je bij hen meerdere cursussen kunt volgen.

Eén van deze cursussen heeft de naam ‘Puppypower cursus’ gekregen. Dit is een cursus waarmee je jouw puppy op de juiste manier op kunt gaan voeden.

Deze online cursus duurt maar liefst 16 weken. In deze 16 weken staat onder meer de term socialisatie centraal. Daarnaast ga je werken aan de hechte band; die wil je uiteraard graag met jouw puppy opbouwen. Als je eenmaal een hechte band met jouw pup hebt, luistert jouw pup ook een stuk beter. Dát kun je dus ook als resultaat gaan boeken met behulp van deze puppycursus.

Via Van Maanen LOCA kun je echter ook nog de volgende cursussen volgen:

 • Nieuwe start: een cursus die ontwikkeld is voor puberhonden. Oftewel; honden die geen puppy meer zijn, maar wel ongewenst gedrag gaan vertonen. Met deze cursus kun je bijvoorbeeld een herintreder hond op de juiste manier opvoeden.
 • Een stapje vooruit: als je jouw hond goed opgevoed hebt, ben je nog niet klaar. Nee, met de cursus ‘Een stapje vooruit’ kun je de band met jouw hond verder en verder versterken. Het mooie is dat deze cursus maar liefst 16 weken lang duurt en eigenlijk voor alle volwassen- en senior honden geschikt is.

In deze review vertel ik je ook graag meer over de twee hierboven genoemde cursussen. Daarnaast zoom ik ook nader in op Van Maanen LOCA. Want; wie zijn dit nou precies? En waarom hebben zij zich gericht op het aanbieden van cursussen voor honden?

Wie zijn Van Maanen LOCA?

De Van Maanen LOCA club is opgericht door Minna en Eline. Deze twee dames hebben de handen ineengeslagen en uiteindelijk besloten om met een uitgebreide hondenclub op de proppen te komen. Hieronder vertel ik je graag iets meer over beide dames.

Eline van Maanen

Puppypower cursus van Maanen LOCA - Spelenderwijs je pup opvoeden!

Samen met haar man Jan is Eline van Maanen eigenaar van Van Maanen vakantiehuizen. Daarnaast is zij ook de eigenaar van Van Maanen LOCA. Zoals je kunt zien, is Eline een drukbezette vrouw. Het is bovenal een vrouw die veel passie voor honden heeft. Ze heeft zelf ook twee handen, Dalton en Doerak, en heeft opgemerkt dat een goede opvoeding van cruciaal belang is.

Door de jaren heen is Eline met Minna samen gaan werken. Van Minna heeft zij veel geleerd, waardoor ze haar relatie met haar honden flink heeft weten te verbeteren. Samen met Minna is Eline daarom dus met de Van Maanen LOCA club gestart. Wat zij precies met deze club wil bereiken, lees je in onderstaand rijtje:

 • Eline wil graag dat zoveel mogelijk hondeneigenaren met elkaar op een leuke manier in contact komen
 • Ze wil graag het leven van zoveel mogelijk honden en baasjes op een positieve manier beïnvloeden
 • Eline wil graag dat alle hondenbezitters een optimale band met hun hond krijgen

Minna

Puppypower cursus van Maanen LOCA - Spelenderwijs je pup opvoeden!

Jarenlang heeft Minna haar eigen hondenschool gehad. Daarnaast werkt ze als instructeur bij de stichting Dutch Cell Dogs, werkt ze voor Van Maanen vakantiehuizen en is ze dus samen met Eline met LOCA gestart. Binnen LOCA richt Minna zich met name op mensen die last van een probleemhond hebben.

Overigens heeft Minna zelf maar liefst 6 honden. Juist doordat ze zoveel honden heeft, weet ze precies hoe honden op de juiste manier opgevoed kunnen worden. Verder neemt Minna ook veel aan wedstrijden deel; wedstrijden samen met haar honden. In de afgelopen jaren heeft Minna bovendien meerdere prijzen gewonnen. Met één van haar honden is ze bijvoorbeeld heel goed in dogdance wedstrijden, terwijl ze samen met een andere hond aan behendigheidswedstrijden doet.

Waarom zijn Eline en Minna met Van Maanen LOCA gestart?

Eline en Minna hebben samen het beste voor met honden. Niet alleen met de honden, maar ook met hun baasjes. Tegelijkertijd merkten ze dat het niet iedereen lukte om honden op de juiste manier op te voeden. Om hen daarbij te helpen, zijn ze met Van Maanen LOCA gestart.

Uiteindelijk is het doel van beide dames simpel: ervoor zorgen dat jij en jouw hond echte soulmates kunnen worden. Om dat te bewerkstellingen, hebben Eline en Minna onder meer meerdere cursussen opgericht. Ook kun je lid worden van de LOCA club, waarbij je van een persoonlijke begeleiding kunt genieten.

Waarom een combi van vakantiehuizen en hondencursussen?

Puppypower cursus van Loca
Bron afbeelding vanmaanenvakantiehuizen.nl

Eline en Minna vinden ondernemen leuk. Ze genieten van hun vrijheid, net zoals dat ze van hun honden genieten. Juist door met de hondencursussen op de proppen te komen, genieten ze van vrijheid én van honden. Ondertussen zijn ze ook nog bezig met de vakantiehuizen. Dit betreft werd door Eline met haar man Jan opgericht, waarna Minna voor hun is gaan werken.

Uiteindelijk zijn ze tot de conclusie gekomen dat dit de perfecte combinatie is. Dat komt met name doordat alle Van Maanen vakantiehuizen geschikt zijn honden. Als je met jouw hond van een leuke vakantie wilt genieten, zijn de Van Maanen vakantiehuizen daar ideaal voor.

Met andere woorden: alles bij Eline en Minna draait om honden. Enerzijds in combinatie met vakantiehuizen en anderzijds in combinatie met de hondencursussen. Belangrijk voordeel van de vakantiehuizen is overigens dat de huisjes volledig afgestemd zijn op honden. Ongeacht voor welk vakantiehuis je kiest, geniet je bijvoorbeeld van een omheinde tuin. Dit betekent dat jouw tuin vrolijk in de tuin los kan lopen, terwijl jij van het heerlijke zonnetje en het mooie leven geniet.

Wat maakt Eline en Minna zo goed?

In de afgelopen jaren is Van Maanen LOCA een flink bedrijf geworden. Dat is enerzijds te danken aan de vakantiehuizen, maar anderzijds ook zeker aan de hondencursussen. Feit is echter dat je wel voor meerdere hondencursussen kunt kiezen, dus wáárom zou je voor de cursussen van Van Maanen LOCA kiezen? Het antwoord blijkt eigenlijk direct uit de volgende cijfers:

 • Meer dan 30 jaar ervaring in hondentraining
 • Al langer dan 22 jaar gediplomeerde hondentrainers
 • Meer dan 3000 baasjes én honden blij gemaakt

Deze cijfers spreken wat mij betreft tot de verbeelding. Als je voor één van de cursussen van Eline en Minna kiest, kun je gewoonweg van een prima kwaliteit uitgaan. Eline en Minna kunnen op veel ervaring en kennis buigen; juist daardoor zijn de cursussen van een hoog niveau.

Het leuke is dat het ook niet alleen bij deze cursussen blijft. Zoals ik eerder in deze review al aangaf, kun je namelijk ook lid van de LOCA club worden. Over deze LOCA club vertel ik je graag hieronder iets meer!

Wat is de LOCA club?

Wil jij graag een hechte band met jouw hond op gaan bouwen? En wil je daarvoor ook gebruik kunnen maken van goede begeleiding? Dan is de LOCA club mogelijk interessant voor je. Als je voor een LOCA abonnement kiest, geniet je namelijk direct van de volgende voordelen:

 • Je krijgt toegang tot een besloten community. In deze community kun je op een veilige, open en leuke manier praten met andere hondenbezitters. Je kunt zelf jouw vragen stellen, maar je kunt ook andere hondenbezitters helpen.
 • Je krijgt online begeleiding. Als je één van de LOCA cursussen volgt, krijg je ook extra begeleiding en advies vanuit Eline en Minna. Je kunt dit zelf aanvragen, waarna de dames van de LOCA club direct voor je klaar staan
 • Je krijgt toegang tot de LOCA dagen. Ook krijg je jaarlijks exclusieve toegang tot de LOCA dagen. Deze LOCA dagen worden op de Van Maanen vakantieparken georganiseerd, waar je ook de Van Maanen vakantiehuizen kunt vinden.
 • Je krijgt toegang tot gratis cursussen. Als je een LOCA abonnement afgesloten hebt, krijg je ook toegang tot gratis cursussen. Daarnaast kun je ook gebruik maken van het zogeheten Blafcafé, waarin je in contact kunt komen met andere hondenbezitters.
 • Je kunt meedoen aan challenges. Jaarlijks organiseren Eline en Minna ook meerdere challenges. Als je succesvol aan deze challenges mee doet, kun je ook nog eens super leuke prijzen winnen.
 • Je krijgt toegang via een app. Tot slot krijg je ook nog via een speciale app toegang tot de LOCA club. Met dank aan deze app maak je het nog makkelijker om via jouw mobiel of tablet deel te nemen aan bijvoorbeeld de community.

Al met al is een LOCA abonnement erg interessant. Je krijgt toegang tot de leuke community, terwijl ook de extra’s super leuk zijn. Wat mij betreft is het zéker interessant om je voor de LOCA club aan te melden.

Overigens kun je de LOCA club en de LOCA cursussen los van elkaar zien. Je kunt namelijk ook één van de cursussen volgen, zonder dat je lid bent van de LOCA club.

Wat kost de LOCA Club?

Spreekt het principe van de LOCA club jou wel aan? En heb je daarom interesse om je voor de LOCA club aan te melden? Dan is het goed om te weten dat je uit twee abonnementen kunt kiezen:

 • Premium: dit abonnement kost 17,95 euro per maand
 • Prof: dit abonnement kost 89 euro per maand

Het Premium abonnement is met name geschikt voor hondenbaasjes die bijvoorbeeld net een puppy hebben. Als je een Premium lid bent, kun je uitgaan van onderstaand abonnement:

Het Prof abonnement is een stuk uitgebreider. Daarbij gaat het om de onderstaande onderdelen:

Als je het écht goed wilt doen, kies je dus voor het Prof abonnement. Je kunt er echter ook voor kiezen om voor het Premium abonnement te gaan. Mocht dat abonnement naar wens zijn, kun je alsnog voor het Premium abonnement kiezen. Feit is dat beide abonnementen bijzonder interessant zijn.

Wat vinden andere hondenbaasjes van de LOCA club?

In de afgelopen jaren is de LOCA club behoorlijk populair geworden. Dat is niet alleen terug te zien aan de gezelligheid in de community, maar ook aan de online beoordelingen. Speciaal voor jou heb ik alvast enig onderzoek naar deze beoordelingen gegaan.

Eigenlijk kan ik het volgende stellen: de meeste beoordelingen zijn echt heel positief. Veel mensen roemen de gezelligheid van de community, maar ook de vakkennis van Eline en Minna. Ook vinden veel hondenbaasjes dat ze echt stappen hebben gezet, met dank aan de LOCA club.

Onder meer de volgende beoordelingen zijn wat mij betreft veelzeggend:

Puppypower cursus van Maanen LOCA - Spelenderwijs je pup opvoeden!

Al met al zijn veel leden van de LOCA club erg positief. Iets wat ik me maar al te goed voor kan stellen!

Welke cursussen bieden Eline en Minna aan?

Zo, je hebt hiervoor veel informatie over de LOCA club kunnen vinden. Het leuke aan Eline en Minna is dat ze niet op één paard wedden. Het klopt dat ze de LOCA club opgericht hebben en faciliteren, maar daar blijft het niet bij. Nee, door de jaren hebben heen beide vrouwen ook meerdere cursussen ontwikkeld.

Ook over deze cursussen wil ik je in deze review graag uitgebreid informeren. Hieronder zet ik de cursussen voor je op een rijtje!

Kwispelklas – Nieuwste en (Populairste) Puppycursus

De allernieuwste cursus van Maanen en Loca is de “Kwispelklas” die nu al razend populair is en als beste puppy/honden cursus wordt gezien door Eline. Eline is de eigenaresse samen met Minna. Zij samen hebben met veel enthousiasme een nieuwe cursus gestart die gemaakt is voor baasje en puppy/hond. In deze cursus wordt het baasje geleerd te praten met je eigen puppy of volwassen hond. 

Het maakt niet uit hoe oud je hond is, wat wel belangrijk is dat je leert je hond te begrijpen! Nu zal je waarschijnlijk denken van ja, ik ken mijn hond maar al te goed en weet precies wanneer hij/zij moet worden uitgelaten. Of wanneer de voerbak gevuld moet worden, wanneer er gespeeld moet worden. Ja!, dat zijn de belangrijkste dingen om je huisdier te verzorgen. Dat klopt, maar deze cursus gaat net iets verder.

Hier moet je denken aan dat je leert begrijpen wat je hond wil zeggen. Ja, dit klinkt raar maar, eigenlijk leer je met deze cursus “praten” met je eigen hond! Inderdaad, praten met je hond, is dat mogelijk? Ja en nee, Ja, je kan echt leren hondentaal te begrijpen, zodat je huisdier je veel meer duidelijk kan maken als, uitlaten, voer geven, spelen. Deze dingen moet je natuurlijk wel blijven doen om je hond gezond te houden en leren te gehoorzamen.

Als je echt je puppy of volwassen hond wilt leren te begrijpen en te “praten”met je hond is deze cursus geknipt voor jou. Met de Kwispelklas cursus wordt je puppy/hond je echte zielmaat. Waarschijnlijk klinkt dit stom maar, als ik echt verdriet heb voelt mijn Jack Russel dit echt aan. Dit merk ik aan haar gedrag, inmiddels is mijn Jack al 14 jaar oud en ik merk aan haar gedrag als er bijvoorbeeld onweer aankomt. 

En als je verdriet hebt komt ze bij je zitten en aan je hand een lik geven als troost. Normaal gesproken doet ze dat niet en ligt ze op haar eigen hondenkussen. Wat ik hiermee zeggen wil is, dit is ervaring en kennis van 14 jaar lang. Zoiets wil je toch graag eerder ervaren met je kersverse pup of al volwassen hond? Dit leer je en veel meer in de kersverse cursus Kwispelklas! Eline en Minna hebben 30 jaar ervaring met honden en willen deze informatie geven met je delen. Grijp je kans nu, Klik Hier voor de populairste en kersverse cursus Kwispelklas.

Puppypower cursus van Loca

De Puppypower cursus

Eén van de populairste cursussen van de LOCA club is de Puppypower cursus. Met deze cursus kun je eigenlijk de basis leggen voor de rest van het leven van jouw pup. Je voedt hem/haar op, je bouwt een hechte band met jouw pup op en je leert hem allerlei basisregels aan. Ook ga je in deze cursus meerdere oefeningen uitvoeren.

Eline en Minna geven aan dat dit een no-nonsens cursus is. Je gaat echt stap voor stap aan de slag met deze cursus, waarbij je op de begeleiding van Eline en Minna kunt rekenen.

Deze cursus duurt in totaal 16 weken. Tijdens deze 16 weken ga je jouw pup opvoeden, ga je trainen met jouw pup en ga je een hechte band met jouw pup opbouwen. Dat doe je aan de hand van de volgende stappen:

 • Stap 1: Zindelijkheid en huisregels. Tijdens de eerste stap ga je aan de zindelijkheid van jouw pup werken. Ook ga je veel leren over de huisregels die je kunt hanteren. Verder kun je ook direct met de eerste huisregels van start gaan.
 • Stap 2: Spel en Socialisatie. Tijdens de tweede stap ga je jouw pup laten wennen aan andere levende wezens. Je kunt hierbij denken aan andere honden, maar ook aan bijvoorbeeld katten en paarden. Verder leer je hem om te gaan met het verkeer en met mensen. Tijdens cursus krijg je ook handige tips en kun je met leuke oefeningen aan de slag gaan. Oefeningen waar zowel jij als jouw hond heel veel van gaan leren.
 • Stap 3: Beweging en Rust. In de derde stap staan zowel slapen als bewegen centraal. Hoeveel uur moet een puppy slapen? En hoeveel uur op een dag kun je met een puppy bewegen? Op onder meer deze twee vragen ga je het antwoord vinden in deze derde stap van de Puppypower cursus.
 • Stap 4: Goed luisteren naar basis commando’s. Tijdens de vierde stap ga je de eerste basis commando’s aan jouw hond leren. Dit zijn commando’s waar jouw hond zijn hele leven iets aan heeft. Zo leer je onder meer hoe hij naast jouw voeten kan gaan lopen, hoe hij kan gaan zitten en hoe hij op commando van jou naar een bepaalde plek toe gaat.
 • Stap 5: leren alleen te zijn en ook overal mee naar toe. Moet jouw puppy af en toe alleen thuis blijven? Of wil je jouw hond graag overal mee naar toe nemen? Ongeacht wat je precies wilt, ga je met deze vijfde stap veel kennis op doen. Zo leer je jouw pup alleen thuis te blijven, maar ga je jouw pup ook leren hoe hij zich moet gedragen in drukke situaties.

Het mag duidelijk zijn: de Puppypower cursus is echt heel uitgebreid. Je gaat bovendien maar liefst 16 weken aan de slag; dit betekent dat jij en jouw hondje echt goed getraind gaan worden. Je bepaalt hierbij overigens wel zelf wanneer je aan de slag gaat. Je kunt deze online cursus geheel op je eigen tempo volgen.

Wat je voor deze Puppypower cursus moet betalen? Nou, voor deze cursus betaal je een bedrag van 109 euro. Dat is wel een tijdelijk bedrag; normaal gesproken betaal je voor een bedrag van 117 euro. Als je graag een leuk bedrag wilt besparen, is het advies dus om je zo snel mogelijk aan te melden voor de Puppypower cursus!

Nieuwe Start

De cursus Nieuwe Start is volledig gericht op herplaatsers en pubers. Als je bijvoorbeeld een hond van 2 jaar oud in huis neemt, kun je hier een flinke kluif aan hebben. De hond moet wennen aan zijn nieuwe omgeving en kan daardoor flink gaan puberen.

Om je hierbij te helpen, hebben Eline en Minna voor een uitgebreide cursus gezorgd. De cursus duurt maar liefst 16 weken en is behoorlijk leuk om te volgen. Niet alleen voor jou, maar ook zeker voor jouw hond. Jullie gaan samen aan de slag, waardoor jullie beide een hoop kennis op gaan doen.

Om dit mogelijk te maken, hebben Eline en Minna voor de volgende vijf stappen gekozen:

 • Stap 1: Gehoorzaamheid, maar totaal niet saai. In deze eerste stap ga je eigenlijk met een volledige gehoorzaamheidscursus aan de slag gaan. Normaal gesproken is dit vrij saai, maar Eline en Minna hebben voor een leuke en actieve cursus gezorgd.
 • Stap 2: Goed in je vel zitten. Tijdens de puberteit kan jouw hond last van zijn lichaam gaan krijgen. Om dit in goede banen te leiden, ga je in deze stap zijn lichaam trainen. Je geeft hem hierdoor niet alleen meer zelfvertrouwen, maar je bouwt ook aan zijn spieren. Verder is het ook een ideale stap om samen met jouw hond een hechte band op te bouwen.
 • Stap 3: Gebruik je neus. Elke hond vindt het super leuk om zijn neus te gebruiken. Hoe een hond zijn neus kan gebruiken, ga je leren in deze derde stap. Dit doe je aan de hand van super leuke zoekoefeningen en overige leuke spelletjes.
 • Stap 4: de leukste spelletjes. Spelletjes staan ook in deze vierde stap volledig centraal. Je gaat op meerdere manieren spelletjes uitvoeren en je bouwt een super leuke relatie met jouw hond op.
 • Stap 5: Uitdagingen aangaan. Tijdens de laatste stap ga je met jouw hond leuke uitdagingen aan. Jullie gaan bijvoorbeeld samen naar drukke situaties, jullie gaan jullie grenzen verleggen en jullie gaan samen leuke dingen doen. Dingen waar je in eerste instantie mogelijk niet over had durven te dromen.

Ook deze cursus is weer onwijs uitgebreid. Daarnaast ben ik van mening dat deze cursus ook echt leuk is om te volgen. Je gaat met veel plezier deze cursus volgen, ondanks dat de cursus maar liefst 16 weken duurt. Eigenlijk alles aan deze cursus kan ik als ‘leuk en leerzaam’ bestempelen.

Moet je nou de hoofdprijs voor deze cursus betalen? Dat valt mee! Voor de cursus Nieuwe Start betaal je een bedrag van 109 euro. Normaal gesproken moet je hier 117 euro voor betalen, maar je krijgt tijdelijk een leuke korting. Maak daar direct gebruik van!

Stapje vooruit

Ben je van mening dat je de leukste, knapste en liefste hond ter wereld hebt? Maar, heb je het idee dat je nog niets alles uit de samenwerking met jouw hond haalt? In dat geval is de cursus Stapje vooruit voor jou geschikt. Met deze cursus kun je op een hele leuke manier aan de samenwerking met jouw werken. Of beter gezegd; jullie gaan echt een hele hechte band opbouwen. Een hechte band waar je op termijn veel aan gaat hebben.

Wat je dan precies met deze cursus gaat doen? Nou, deze cursus duurt 16 weken en bestaat uit maar liefst 5 stappen:

 • Stap 1: Je hond raakt super gemotiveerd. In de eerste stap ga je jouw hond gemotiveerd laten raken. Dit doe je door leuke dingen met hem te doen en door hem uit te dagen. Hóe je dat precies kunt doen, leggen Eline en Minna je uitgebreid uit in deze cursus.
 • Stap 2: Uitdaging vs. talent. Tijdens deze stap staan de 4 bouwstenen ‘denken, doen, snuffelen en sporten’ centraal. Je gaat afwisselend aan de zintuigen van jouw hond werken. Op een leuke manier welteverstaan.
 • Stap 3: Vooruitgang boeken. Tijdens de derde stap ga je echt duidelijke vorderingen maken. De oefeningen worden steeds leuker, worden steeds uitdagender en worden ook steeds avontuurlijker. Het uitvoeren van de oefeningen is overigens ook iets waar jouw hond heel veel plezier aan gaat beleven.
 • Stap 4: 2 jaar of 12 jaar.. het maakt niet. Tijdens deze stap ga je nog meer oefeningen aanleren. Daarbij maakt de leeftijd van jouw hond niet uit. Volgens Eline en Minna is het ook mogelijk om honden van 12 jaar oud de nieuwe oefeningen aan te leren.
 • Stap 5: Bonussen voor onbeperkte variatie. Deze cursus wordt afgesloten met nog meer leuke oefeningen. Door met deze leuke oefeningen aan de slag te gaan, weet je nog meer variatie aan te brengen. Variatie waar jouw hond ook veel aan heeft.

Wat mij betreft is ook deze cursus weer lekker uitgebreid. Bovendien zijn alle oefeningen uit deze cursus echt ongekend leuk. Leuk voor jezelf, maar ook heel leuk voor jouw hond.

Wil je graag direct met deze cursus aan de slag gaan? In dat geval is het advies om je zo snel mogelijk aan te melden voor de cursus. Normaal gesproken betaal je een bedrag van 117 euro, maar je profiteert tijdelijk van een bedrag van 109 euro. Je kunt dus van een makkelijke besparing van een paar euro genieten!

3 gangen trainingsmenu

Wil je je aanmelden voor één van de cursussen van LOCA? Dan is het goed om te weten dat je tijdelijk toegang krijg tot een 3 gangen trainingsmenu.

Dit menu bestaat eigenlijk uit allerlei verschillende oefeningen. Je gaat hiermee de neus, het lichaam en de hersenen van jouw hond trainen. Uit eigen ervaring weet ik dat dit menu voor jouw hond echt geweldig is. In mijn ogen is dit bovendien een super leuke aanvulling op de cursussen van LOCA.

Trekken aan de lijn

Een andere cursus van de LOCA club is de trekken aan de lijn cursus. Veel hondeneigenaren hebben er last van dat hun hond vaak aan de lijn trekt. Dit is natuurlijk niet prettig tijdens het uitlaten. Om dit in de toekomst te voorkomen bij je hond, hebben ze een speciale cursus gemaakt.

Als je de cursus eenmaal hebt aangeschaft krijg je toegang tot de volgende stappen:

Stap 1: De Basistheorie Checklist: Hier lees je precies wat je wel en niet moet doen om ervoor te zorgen dat je hond niet meer aan de lijn trekt.

Stap 2: Basis met de hond: In huis ga je aan de slag om een goede basis te leggen met je hond, zodat je hond straks tijdens het wandelen al begrijpt wat de bedoeling is. Dit duurt twee tot drie dagen.

Stap 3: Basis buiten: Als binnen de fundering eenmaal is gelegd, is het tijd om naar buiten te gaan. Eenmaal buiten wordt de informatie en oefening daadwerkelijk in de praktijk gebracht.

Stap 4: Ander gedrag aanleren: In deze stap ga je aan de slag met gedrag aanleren, waardoor het voor je hond nog moeilijker wordt om aan de lijn te trekken.

Stap 5: Onderhouden goede manieren: Nu je al een goede basis hebt, dat ervoor zal zorgen dat je hond al veel minder aan de lijn trekt, is het tijd om het goede gedrag te behouden. Dat leer je in stap 5.

Zoals je kunt zien is de Trekken aan de lijn cursus een zeer gestructureerde manier van je hond afleren om aan de lijn te trekken. Ook is het handig om te weten dat je na het aanschaffen van de cursus levenslang toegang krijgt tot het lesmateriaal, zodat je ook altijd weer even terug kunt naar de lessen. Trekt jouw hond aan de lijn en wil je daar zo snel mogelijk een einde aan maken? Ga dan naar de cursus pagina.

Cursus Reactief gedrag

Honden hebben een bepaalde manier van reageren op alles wat er om hen heen gebeurt. Ze kunnen agressief reageren, of ze kunnen passief reageren en zich onderwerpen aan de persoon of het ding waardoor ze zich ongemakkelijk voelen.

Honden variëren in termen van hun reacties, maar reactief gedrag is een term die wordt gebruikt om gedragstendensen te beschrijven die worden aangedreven door angst en bezorgdheid.

In deze cursus leer je hoe jij je hond kunt leren zich overal weer op zijn gemak te voelen, zonder agressief of onderdanig te zijn.

Er zijn verschillende technieken beschikbaar om reactief gedrag te corrigeren. Bijvoorbeeld door je hond te leren wat de angstige reactie veroorzaakt, zodat hij of zij zich niet angstig voelt als het weer gebeurt, en je hond van tevoren kalmerende signalen aan te leren, zodat hij of zij weet wanneer het tijd is voor actie. Je leert ook wat honden motiveert om agressief te zijn en manieren te vinden

Je hebt alles geprobeerd om je reactieve hond rustig te krijgen, maar niets lijkt te werken. Het trainen van je hond is een lang en moeilijk proces en het kan vaak frustrerend zijn. Maar je hoeft je geen zorgen te maken, want er is nog hoop! De cursus reactief gedrag is de beste cursus op de markt die mensen met reactieve honden helpt om hen positief gedrag aan te leren.

Online Cursus bezoek ontvangen

Honden kunnen erg territoriaal zijn. Als je hond agressief is, kan het moeilijk zijn om een nieuwe bezoeker bij je thuis te introduceren. Het is belangrijk om een gastvrije sfeer te creëren wanneer je iemand voor het eerst ontmoet.

Net als de meeste dieren hebben honden een instinctief besef van ongewenste indringers en een verlangen om te verdedigen wat zij denken dat van hen is. Wanneer deze instinctieve reactie optreedt, kan de hond agressief worden naar bezoekers en proberen ze weg te houden.

Honden zijn roedeldieren die in groepen leven en meestal erg territoriaal zijn over hun eigen persoonlijke ruimte.

Als je hond agressief is tegen bezoekers en blijft blaffen en grommen wanneer je iemand brengt, moet je misschien een paar stappen nemen om te trainen. Enkele ideeën voor training zijn:

1) Zorg er altijd voor dat gasten hun eigen lekkernijen of speelgoed bij zich hebben als ze langskomen, zodat de hond ermee kan spelen in plaats van erop te springen.

2) Zorg ervoor dat gasten weten welke commando’s je wilt dat ze doen voordat ze het huis binnenkomen, zodat de hond goed zal reageren als ze binnenkomen.

In de cursus komen nog veel meer manieren aan bod om ervoor te zorgen dat jij weer probleemloos bezoekers kunt ontvangen.

Wil je meer weten over de cursus? Ga dan naar de cursuspagina.

E-Book

Eline en Minna hebben recent ook een eigen e-book uitgebracht. Dit e-book heeft de typerende naam ‘de 13 meest gemaakte honden leesvoutjes’ gekregen. Volgens Eline en Minna gaan namelijk veel mensen de fout in met het aflezen van hun hond. Zij denken dat bepaald gedrag een bepaalde reden heeft, maar dergelijke aannames blijken vaak niet te kloppen.

Het leuke is dat je dit e-book gratis kunt downloaden. Wat mij betreft is dit een leuke aanvulling op de LOCA club en de LOCA cursussen.

Wat is voor jou de juiste cursus?

Zou jij dolgraag met één van de cursussen van LOCA aan de slag gaan? Dan is het zaak om de juiste cursus voor jezelf uit te gaan kiezen. Om je hier een handje bij te helpen, heb ik enkele tips voor je op een rijtje gezet:

 • Mijn hond trekt aan de lijn à kies voor de Puppypower cursus of voor de cursus Nieuwe Start. Afhankelijk van de leeftijd van jouw hond.
 • Jouw hond blaft als de deurbel gaat à Kies voor de Puppypower cursus of voor de cursus Nieuwe Start. Ook dit is afhankelijk van de leeftijd van jouw trouwe viervoeter.
 • Jouw hond wordt lui à Kies voor de Stapje Vooruit cursus. Met deze cursus weet je ook een oudere hond weer volledig ‘tot leven te wekken’
 • Jouw hond blaft veel à Kies voor de Puppypower cursus of voor de Nieuwe Start cursus. Indien je een jonge hond hebt, kies je het beste voor de Puppypower cursus.
 • Jouw hond gromt als hij zijn zin niet krijgt à Kies voor de Puppypower- of de Nieuwe Start cursus. De Nieuwe Start cursus is met name geschikt voor herplaatsers of voor honden die in de puberteit zitten.
 • Je wilt meer leuke dingen met jouw hond doen à Kies voor de Stapje Vooruit cursus. Met deze cursus ga je echt op een leuke manier aan de band met jouw hond werken.

Wat vind ik van LOCA?

In deze uitgebreide reviews heb je heel veel informatie kunnen vinden. Zoals je mogelijk al opgemerkt had, ben ik in ieder geval erg te spreken over LOCA. Ik ben te spreken over de LOCA cursussen, over het LOCA e-book en over Eline en Minna. In mijn ogen zijn Eline en Minna echt de juiste personen om een dergelijke dienst op de markt te brengen.

Iets wat ik al helemaal geweldig vind, is de LOCA club. Met deze club ga je echt nog meer van jouw hond genieten. Bovendien kom je in contact met andere hondenbezitters; dit kunnen hele dierbare contacten gaan worden. Ongeacht wat de leeftijd van jouw hond is, kun je gebruik maken van de diensten van LOCA.

En wil je nog een leuke vakantie met jouw hond beleven? Kijk dan eens naar de Van Maanen vakantiehuizen. In en rondom deze vakantiehuizen kun je van een heerlijke vakantie met jouw trouwe viervoeter genieten!

[faq faq_number=”1″]
[/faq]
Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie