Top 5 locaties voor de socialisatie van je puppy

Top 5 locaties voor de socialisatie van je puppy – Heb je meerdere blogberichten gelezen over puppy’s en de opvoeding? Grote kans dat de socialisatie van het dier je niet onbekend voorkomt. De socialisatie van je puppy is namelijk essentieel tijdens de opvoeding en speelt de grootste rol hierin. Een goede socialisatie zorgt er namelijk voor dat je pup zich comfortabel voelt bij andere mensen en andere honden; een grote meerwaarde in zijn latere leven

Hierbij leert hij dus dat het helemaal niet nodig is om beschermend of agressief te reageren. Tijdens een puppycursus wordt hier aandacht aan besteed, maar hier kun je zelf ook al mee aan de slag gaan. Zo kan je in ieder geval de eerste stapjes zetten.

Zo zijn er 5 locaties voor de socialisatie van je puppy waar niet alleen hij, maar ook jij als baasje veel van kan leren. Heb je op dit moment nog geen idee hoe je dit kan aanpakken of wil je meer weten over deze locaties in het algemeen? In dit blogbericht gaan we je daar meer over vertellen.

[automatic_table_of_contents][/automatic_table_of_contents]

Top 5 locaties voor de socialisatie van je puppy

Om je puppy te kunnen laten socialiseren met andere honden en baasjes, zullen jullie samen de hort op moeten om de wereld te gaan verkennen. Hoewel familie en hun honden thuis op bezoek kunnen komen, kun je nooit een drukke situatie creëren waar je pup langzaam aan kan wennen. Daarom hebben we een top 5 met locaties voor de socialisatie van je puppy samengesteld waar jullie samen naartoe kunnen gaan, om de eerste stapjes te kunnen zetten in socialiseren.

Een drukke winkelstraat

In de stad of in het dorp waar jij woont is vast wel een drukke winkelstraat te vinden. Mocht dat niet het geval zijn, dan kun je hier wellicht een dag voor uittrekken. In een drukke winkelstraat is van alles te zien en van alles te beleven; winkelende mensen met winkeltassen, kinderen, ouderen en objecten zoals kinderwagens en rolstoelen. Naast winkelend publiek, trekt een kleine pup hoe dan ook veel aandacht – van zowel groot als klein.

Hierom is een winkelstraat een goede socialisatieplek. Zo kan jouw pup wennen aan eventuele aandacht en leert hij dat dit niet bedreigend hoeft te zijn. Bovendien leert hij dat objecten als kinderwagens, rolstoelen en tasjes geen grote monsters zijn, maar gewoonweg objecten die geen kwaad in de zin hebben.

Top 5 locaties voor de socialisatie van je puppy
Pup laten wennen aan drukte in winkelstraat

Het treinstation

Het treinstation is een grote verzamelplek waar de gehele dag mensen in- en uitlopen. Bovendien zijn er veel verschillende geluiden die nieuw zullen zijn voor je puppy. Bijvoorbeeld een langsrijdende trein, een stoppende trein, dichtgaande deuren en rolkoffertjes van langslopende mensen. Al deze aspecten bij elkaar maken dat dit een goede socialisatie plek is voor je jonge pup. Op het treinstation krijgt hij veel nieuwe indrukken.

Niet alleen zal dat de nieuwsgierigheid wekken van je puppy, dit maakt ook dat dit als angstaanjagend beschouwd kan worden. Niet alleen door de langslopende, vaak haastige mensen, maar ook door de harde en nieuwe geluiden. Zorg dat je het je puppy comfortabel maakt en een stapje terugdoet wanneer hij laat zien dat hij zich niet prettig of angstig voelt. Jij als baasje kunt dat het beste bepalen.

Top 5 locaties voor de socialisatie van je puppy
Laten wennen aan drukke treinstation

Het strand

Zand, zee, zonnende mensen en veel gekleurde handdoeken; grote kans dat het strand veel indruk gaat maken op je kleine pup. Dat maakt dat dit een goede socialisatie locatie zou kunnen zijn om te kunnen wennen aan verschillende aspecten.

Nu zijn honden op de meeste stranden niet toegestaan, maar daarentegen zijn er wel genoeg hondenstranden waar dat wel toegestaan is. Dat maakt dat je pup ook kennis kan maken met honden. Niet zomaar met honden, maar met spelende honden en hun baasjes.

Top 5 locaties voor de socialisatie van je puppy
Laten wennen aan drukte bij het strand

Een speeltuin of een schoolplein

Voor de meeste speeltuinen en schoolpleinen geldt dat honden hier niet toegestaan zijn. Toch kan een van deze twee locaties fungeren als een goede socialisatielocatie.

Het is namelijk wel mogelijk om op een kleine afstand te blijven en je pup hieraan te laten wennen. Speeltuinen en schoolpleinen beschikken over spelende, gillende kinderen en kleurrijke speeltoestellen die bewegen. Daarbij geldt ook dat een kleine pup vrij snel opvalt bij de meeste kinderen en in de belangstelling staat.

Wat dat betreft, is het een zeer goede oefening om eens langs een speeltuin of een schoolplein te lopen. Door met meerdere kinderen in aanmerking te komen, kan je puppy hieraan leren wennen.

Top 5 locaties voor de socialisatie van je puppy
Socialisatie in park

Een voetbalveld

De meeste voetbalvelden verschillen van elkaar. Er zijn namelijk velden of verenigingen waarbij de aanwezigheid van honden wél toegestaan is. Dit maakt dat een voetbalveld de ideale locatie is voor de socialisatie van je puppy. Want dat er veel te zien valt op zo’n veld, dat is een ding dat zeker is.

Rollende ballen, grote grasvelden en soms zelfs veel publiek. Dat maakt het een goede locatie voor je puppy om te socialiseren. De verleiding om achter een bal aan te rennen, is vaak groot en ook het juichende publiek maakt indruk. Mocht je in de gelegenheid zijn om langs een voetbalveld te gaan, probeer er dan eens te gaan kijken met je trouwe viervoeter en hem te laten ervaren hoe het is om met veel mensen samen te zijn op een groot sportveld.

Top 5 locaties voor de socialisatie van je puppy
Pup laten wennen aan drukte voetbalveld

Waar let je op bij de socialisatie van je puppy?

Je puppy laten socialiseren met andere mensen en dieren is niet iets wat vanzelf gaat. Voor zowel jou als voor je puppy is dit een leerproces om te doorlopen. Ook is het goed om te weten dat de socialisatie op sommige fronten mis kan gaan. Bijvoorbeeld omdat het te snel gaat of omdat er niet voldoende tijd aan besteed wordt. Daarom dat je hieronder een aantal punten vindt waar je op moet letten:

  • Probeer zo vroeg mogelijk aan de slag te gaan met je puppy. Het beste is om hier niet later dan 8 weken mee te starten. Dit is voornamelijk omdat jonge hondjes tijdens deze weken het meest leren en oppakken.
  • Wil vooral niet te snel. Wanneer een jonge hond te snel in het diepe gegooid wordt, kan hij hier traumatische ervaringen aan overhouden.
  • Houd je puppy goed in de gaten wanneer jullie op locatie zijn. Merk je dat hij wat onrustig of angstig wordt? Doe een stapje terug en pak het op een later moment weer op.
  • Tijdens de eerst weken dat je puppy thuis is, moet hij nog erg wennen aan zijn nieuwe leefsituatie. Grote kans dat vrienden en familie langs willen komen om hem te bewonderen. Voorkom dat groepen mensen op hem af rennen of zijn aandacht vragen. Dit kan voor een jonge hond zeer beangstigend zijn en dit komt de socialisatie niet ten goede.
  • Breng vooral veel geduld op en pak het stapje voor stapje aan. Alleen dan zul je merken dat het de goede kant op gaat.

Hulp nodig bij de socialisatie? Deze cursus kan jou helpen

We kunnen ons goed voorstellen dat je het laten socialiseren van je puppy niet ziet zitten of dat je wat hulp kunt gebruiken hierbij. Zeker wanneer je hier geen enkele ervaring mee hebt. Weet dat dat oké is en je je niet hoeft te schamen. Een hondje opvoeden komt nu eenmaal met obstakels en eens moet de eerste keer zijn. Een puppy socialisatie cursus kan je daarbij helpen.

Juist hiervoor is de cursus Puppy Power van Van Maanden LOCA ontwikkeld. Tijdens deze 16 weken durende online cursus leer jij als baasje alles wat je moet weten over de opvoeding van je puppy, waaronder dus de socialisatie.

Van de zindelijkheid, basiscommando’s tot aan de socialisatie. Alles wat met de opvoeding te maken heeft wordt behandeld en hier wordt ruimschoots aandacht aan besteed. Mocht je wat geruststelling en hulp nodig hebben, dan is Puppy Power zeer geschikt om aan te schaffen en te volgen.

Conclusie

De opvoeding draait niet alleen om het zindelijk maken van je puppy. Met name de socialisatie is iets waar je veel aandacht aan zult moeten besteden. Een goede socialisatie maakt dat zowel jij als je pup hier profijt van zal hebben op latere leeftijd. In dit blogbericht hebben we je een top 5 van de beste socialisatie locaties gegeven om met je puppy naartoe te gaan. Hier kan hij alvast wennen aan locaties, situaties, mensen en andere honden.

Kun je wat hulp gebruiken bij dit hele proces, bijvoorbeeld van een puppy socialisatie cursus? Puppy Power van Van Maanen LOCA is de beste die je kunt kiezen. De cursus is online te volgen en behandelt de gehele opvoeding.

[faq faq_number=”1″]
[/faq]
Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie