Beste hondenbrokken puppy – top 3

Als je een puppy in huis gaat nemen, moet je de nodige voorbereidingen gaan treffen. Zo is het van belang dat je de juiste hondenbrokken voor jouw puppy aan gaat schaffen. Maar, wat zijn nou de beste hondenbrokken voor puppy’s?

Beste hondenbrokken puppy – top 3

Op die vraag geef ik in dit artikel een compleet antwoord. Graag wil ik alvast verklappen welke drie soorten hondenbrokken voor puppy’s ik gekozen heb:

 • Royal Canin Maxi Puppy
 • Pro Plan Medium Puppy – Kip met Optistart
 • Carocroc Puppy Large Breed

Meer informatie over deze drie soorten hondenbrokken voor puppy’s vind je in het restant van dit artikel!

Beste hondenbrokken puppy – top 3

Graag wil ik je melden dat mijn uiteindelijke keuze gevallen is op de Royal Canin Maxi Puppy hondenbrokken.

Het gekende merk Royal Canin heeft weer subliem werk afgeleverd met deze gezonde, energierijke en smaakvolle hondenbrokken.

Wat zijn hondenbrokken voor puppy’s en waarom moet je brokken kopen?

Voor de groei van een puppy is het van cruciaal belang dat hij de juiste voeding voorgeschoteld krijgt. De juiste voeding brengt de nodige voedingsstoffen met zich mee, waardoor het lichaam van de puppy zich op de juiste manier kan gaan ontwikkelen.

Beste hondenbrokken puppy – top 3
Hallo, ik ben Saar een Engelse cockerspaniël puppy die verplicht moet wachten op mijn brokken:)

Ondertussen zorgen de beste hondenbrokken voor puppy’s er ook nog voor dat de vacht goed verzorgd wordt, dat de tanden sterk worden, dat de gewrichten/spieren/botten aangroeien en dat zijn spijsvertering goed blijft werken.

Eigenlijk zijn dit dan ook de belangrijkste redenen waarom je hondenbrokken voor puppy’s zou moeten kopen.

Bijkomend voordeel is dat deze hondenbrokken relatief zacht zijn. Als jouw puppy nog niet zo oud is, is zijn gebit immers nog niet doorontwikkeld.

Hij heeft daarom nog niet de kracht om hondenbrokken voor volwassen honden door te bijten; daarom zijn de hondenbrokken voor puppy’s een stuk zachter. Dit maakt het eten voor jouw puppy een stuk makkelijker en aangenamer.

Beste hondenbrokken puppy – top 3
Engelse cockerspaniël lekker aan het smikkelen

Ook is het een feit dat de verschillende soorten hondenbrokken allerlei verschillende smaken hebben. Zoals je in onderstaande reviews wel gaat lezen, kiezen verschillende fabrikanten voor verschillende smaken.

Door met de hondenbrokken voor jouw puppy te variëren, kan je ook achterhalen welke smaak hij het lekkerste vindt. Hier kan je de rest van zijn leven rekening mee houden.

Hondenbrokken voor een puppy kopen; waar op letten?

Mag jij binnenkort jouw puppy op gaan halen bij de fokker? Dan is het alvast van belang om de nodige voorbereidingen te treffen, waar het kopen van de beste hondenbrokken voor puppy’s één van de voorbeelden van is. Maar, waar moet je dan op letten bij het kopen van de juiste hondenbrokken?

Allereerst wil ik je adviseren om áltijd op de leeftijd van de puppy te filteren. Wat ik hiermee bedoel? Nou, als je bijvoorbeeld bij Bol.com op zoek naar hondenbrokken gaat, kan je aan de linkerkant filteren op leeftijd van de hond.

Je moet hierbij altijd aanvinken dat je op zoek bent naar hondenbrokken voor puppy’s. Zoals hierboven al gesteld, zijn deze hondenbrokken een stuk zachter dan de hondenbrokken voor bijvoorbeeld een volwassen of een senioren hond.

Vervolgens is het advies om ook goed naar de smaak van de hondenbrokken te kijken. Je kunt kiezen voor bijvoorbeeld hondenbrokken met een neutrale smaak, maar het is ook mogelijk om te kiezen voor hondenbrokken met een kip-smaak, een zalm-smaak of een rund-smaak.

Beste hondenbrokken puppy – top 3
Hmmm zal dit met een kipsmaak zijn of?

Voor welke variant je het beste kunt kiezen? Dat is eigenlijk volledig afhankelijk van de smaak van jouw puppy. Mogelijk kan je daarom experimenteren met verschillende smaakvarianten, waardoor je kunt bepalen welke smaak jouw puppy het lekkerste vindt.

Er zijn ook Gratis of goedkope Puppy starterspakketten waar ook verschillende smaken brokken inzitten of een traktatie voor je pup. Ook is het advies om goed naar de afmetingen van jouw hond te kijken. Het maakt namelijk nogal een verschil of jouw pup een Duitse Herder is of een Chihuahua is.

Een kleine hond heeft minder voer nodig dan een grotere hond, waardoor je voor een kleine hond een kleinere verpakking hoeft te kopen. Ook is het wenselijk dat de brokken voor een kleine hond kleiner zijn.

Beste hondenbrokken puppy – top 3
Jack Russel puppy

Verder dien je goed te letten op de eigenschappen van de brokken. Het is namelijk goed mogelijk dat jouw hond een bepaalde allergie heeft, huidproblemen kent of last van een andere aandoening heeft.

Met dergelijke aandoeningen/allergieën dien je vervolgens rekening te houden bij het uitzoeken van de juiste hondenbrokken. Zo is het bijvoorbeeld wenselijk dat de brokken géén toegevoegde kunstmatige stoffen bevatten.

Ook kan je nog selecteren op graanvrije hondenbrokken of glutenvrije hondenbrokken. Ook hierbij geldt weer dat de beste keuze afhankelijk is van jouw puppy.

Beste hondenbrokken puppy – top 3
Ik ben best wel schattig toch:)

Al met al zijn er dus zeker meerdere criteria waar je op moet letten. Besteed dus veel tijd aan het uitzoeken van de beste hondenbrokken voor jouw puppy én maak gebruik van de informatie uit dit artikel.

Ik ben immers ook op zoek gegaan naar de beste hondenbrokken voor puppy’s en heb enkele zeer interessante varianten gevonden.

Over die hondenbrokken lees je hieronder een stuk meer informatie, waardoor je direct de juiste keuze voor jezelf kunt gaan maken!

Beste hondenbrokken voor een puppy – top 3

Aan de hand van een strenge keuring heb ik allerlei hondenbrokken voor puppy’s nader kunnen testen. Uit die test zijn uiteindelijk de drie beste soorten hondenbrokken voor puppy’s naar voren gekomen. Deze hondenbrokken zijn gezond voor jouw puppy, bevatten alle benodigde voedingsstoffen en zijn ook nog eens heerlijk.

In onderstaande reviews bespreek ik de belangrijkste eigenschappen, de belangrijkste voordelen en de belangrijkste nadelen van de beste hondenbrokken voor puppy’s. Wil je meer weten over de beste hondenbrokken voor puppy’s? Lees onderstaande reviews op je gemakje door en probeer deze hondenbrokken voor jouw puppy uit.

Je merkt dan al snel genoeg welke hondenbrokken het meest in de smaak vallen bij jouw kleine viervoeter!

Royal Canin Maxi Puppy

Beste hondenbrokken puppy – top 3
Beste hondenbrokken voor een puppy – top 3
Als beste gekozen door PuppyTrainen Royal Canin Maxi Puppy hondenbrokken (Bron afbeelding Bol.com)

In mijn ogen voldoen deze hondenbrokken van Royal Canin aan alle verwachtingen en wensen. De hondenbrokken zijn, zoals de naam al doet vermoeden, speciaal voor puppy’s ontwikkeld. Dat brengt de nodige voordelen met zich mee, waarvan ik de belangrijkste voordelen in onderstaand rijtje opgesomd heb.

Voordelen van deze hondenbrokken voor puppy’s:

 • Bevat alleen gezonde ingrediënten
 • Zorgt voor stevige opbouw van spieren, gewrichten en botten
 • Verzorgt ook de huid, de vacht en het gebit
 • Heerlijke, neutrale smaak
 • Geschikt voor middelgrote- en grote puppy’s
 • Verkrijgbaar in meerdere soorten verpakkingen

Nadelen van deze hondenbrokken voor puppy’s:

 • Niet geschikt voor kleine puppy’s
 • Relatief prijzig

Mocht je een kleine hond hebben, kan je alsnog kiezen voor andere hondenbrokken van Royal Canin.

In het assortiment van dit populaire merk zijn immers allerlei soorten hondenbrokken voor puppy’s te vinden. Mocht je een middelgrote– of grote hond hebben, zijn dit in ieder geval de beste hondenbrokken voor puppy’s!

Pro Plan Medium Puppy – Kip met Optistart

Ook over deze hondenbrokken voor puppy’s van het merk Pro Plan ben ik zeer te spreken. Deze hondenbrokken weten zich op unieke aspecten te onderscheiden ten opzichte van de hierboven genoemde hondenbrokken van Royal Canin.

Voordelen van deze hondenbrokken voor puppy’s:

 • Heerlijke smaak – kip smaak
 • Zorgt voor verbetering van het immuunsysteem van de pup
 • Ondersteunt de ontwikkeling van gezonde spieren, gewrichten en botten
 • Verzorgt het gebit, de vacht en de huid van puppy
 • Helpt de natuurlijke afweer te versterken
 • Verkrijgbaar in verschillende verpakkingen

Nadelen van deze hondenbrokken voor puppy’s:

 • Niet super geschikt voor grote puppy’s
 • Bevat rijst, maïs en tarwe (daardoor niet geschikt voor puppy’s met maag- en/of darmproblemen)

Met name de heerlijke smaak van deze hondenbrokken kan op veel goedkeuring rekenen. Uiteraard heb ik dit niet zelf kunnen proeven, maar veel baasjes geven aan dat hun puppy’s dol zijn op deze hondenbrokken met kip-smaak.

Carocroc Puppy Large Breed

Deze lijst met beste hondenbrokken voor een puppy sluit ik graag in stijl af. Dat doe ik met deze gezonde en smaakvolle hondenbrokken van het merk Caracroc.

Deze hondenbrokken kunnen op veel positieve beoordelingen rekenen en óók ik ben zeer te spreken over deze hondenbrokken voor puppy’s.

Voordelen van deze hondenbrokken voor puppy’s:

 • Verkrijgbaar in twee hoeveelheden (3 of 15 kg)
 • Bevat alle juiste voedingsstoffen
 • Zorgt voor een sterke ontwikkeling van spieren, gewrichten en botten
 • Kent een heerlijke smaak én bevat geen kunstmatige toevoegingen
 • Geschikt voor middelgrote tot grote puppy’s
 • Zorgt voor een glanzende en gezonde vacht

Nadelen van deze hondenbrokken voor puppy’s:

 • Niet geschikt voor kleine puppy’s
 • Bevat rijst, maïs en gerst (daardoor niet geschikt voor puppy’s met maag- en/of darmproblemen)

Al met al ben ik ook over deze hondenbrokken voor puppy’s zeer te spreken. Met name het feit dat deze brokken voor een glanzende vacht zorgen, spreekt mij erg aan. Uiteraard zijn de brokken ook gezond en smaakvol!

Slotwoord

Zo, naar welk van bovengenoemde hondenbrokken gaat jouw voorkeur? Ben je op zoek naar de beste hondenbrokken voor puppy’s?

Dan heb ik nog maar één advies voor je; kies voor één van de drie hierboven genoemde soorten hondenbrokken.

Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar de hondenbrokken van Royal Canin, maar ook de twee andere soorten hondenbrokken zijn perfect voor puppy’s.

Beste hondenbrokken puppy – top 3
Beste hondenbrokken voor een puppy – top 3
Als beste gekozen door PuppyTrainen Royal Canin Maxi Puppy hondenbrokken (Bron afbeelding Bol.com)

Besteed in ieder geval de nodige tijd aan het uitzoeken van de beste hondenbrokken voor jouw puppy; daar heeft jouw puppy op zowel korte- als op lange termijn alleen maar profijt van!

Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie