Een blaffende hond wanneer de deurbel gaat! Wat kan je eraan doen?

Waarschijnlijk zie je er al enorm tegenop wanneer de postbezorger aan de deur komt om een pakketje af te leveren. Je weet namelijk dat hij zal gaan aanbellen en dat jouw hond als een gek zal gaan blaffen. Erg vervelend voor jou, de buren, maar ook voor degene die aanbelt. Het kan best angstaanjagend zijn om zo’n blaffende hond tekeer horen gaan achter de deur. Terwijl het niet altijd zo bedoeld is.

Het liefst wil je hier iets aan doen en het blaffen afleren. Maar hoe doe je dat? En is dat blaffen wel af te leren? Dat blaffen is absoluut af te leren. Door een aantal effectieve manieren te gebruiken kan het geblaf van jouw hond binnen een korte tijd afgeleerd worden. Hoe? Dat lees je allemaal in dit artikel.

[automatic_table_of_contents][/automatic_table_of_contents]

Oorzaken waarom honden blaffen bij een deurbel

Het gaan van een deurbel kondigt aan dat er een bezoeker aan de deur staat. Dit heeft jouw hond sneller door dan je misschien denkt. Dit verband is voor honden heel erg snel gelegd. Het instinct van een hond zegt op dat moment dat er wellicht een indringer voor de deur kan staan die het huis zomaar binnen wil treden. Het huis dat zijn territorium is.

Is je hond dan agressief? Nee, dat hoeft niet altijd zo te zijn. In de meeste gevallen is dat ieder geval niet zo. Iedere hond is daarin anders. Blaffen komt ook vaak voort uit enthousiasme. Thuis voelen honden zich veel meer op hun gemak en hebben dan eerder de neiging om te gaan blaffen.

Bij het horen van een deurbel weet een hond al snel dat er iemand voor de deur staat. Echter kunnen ze er erg gefrustreerd van raken, omdat ze diegene niet kunnen zien. Dat kan het geblaf veroorzaken.

Ook kan het blaffen dienen als een soort waarschuwing. Dit hoef je niet te zien als agressie, maar als een goed bedoelde actie. Honden zijn erg waakzaam en beschermen hun gezin graag. Je hond kan gaan blaffen om je ergens op te wijzen, zoals iemand die voor de deur staat.

Hoe leer je blaffen af wanneer de deurbel gaat?

Het blaffen bij het gaan van een deurbel is zeker af te leren. Hierin kan je als baasje een aantal stappen ondernemen. Welke dat zijn, lees je hieronder in het overzicht:

  • In plaats van het duidelijk maken wat je niet van je hond verwacht, maak je hem duidelijk wat je wel van hem verwacht? Wat verwacht je van je hond wanneer de deurbel gaat? Ga hiermee samen aan de slag.
  • Beloon je hond op het moment dat hij voldoet aan jouw verwachting. Geef hem een lekkere snack, een flinke aai over zijn bol of lekker samen ravotten in de tuin
  • Zorgt ervoor dat de hond zijn eigen, veilige plekje heeft om zich terug te kunnen trekken. Hiervoor kan je zijn hondenmand of bench gebruiken. Hier kan hij zich optimaal ontspannen wanneer hij iets vervelend of druk vindt.
  • Zet de hondenmand of bench zo nodig in een andere ruimte. Op het moment dat je weet dat de deurbel zal gaan, kan de hond daar zijn rust en ontspanning vinden.

Het is vooral heel erg belangrijk om niet boos te worden of om je hond te straffen op het moment dat hij tóch gaat blaffen. Ik kan me heel erg goed voorstellen dat je af en toe gefrustreerd raakt, maar dit geeft alleen maar een negatief effect op je hond. Het blaffen zal dan echt niet gaan stoppen. Met heel veel geduld en liefde gaat het je zeker weten lukken.

Het blaffen stoppen? Deze producten kunnen helpen

Je wilt het blaffen van je hond graag laten stoppen wanneer de deurbel gaat. Misschien weet jij je geen raad meer en ben je hard op zoek naar een passende oplossing. Die oplossing heb ik voor je. Er zijn namelijk speciale producten op de markt gebracht die het blaffen effectief kunnen stoppen.

De producten zijn niet allemaal hetzelfde en kunnen op een andere manier ingezet worden. Het is uiteindelijk aan jou voor welk product je kiest. Hieronder vind je een uitgebreid overzicht met de producten zelf en de daarbij horende informatie.

Antiblaf Apparaat

Dit apparaat is een speciaal antiblaf station voor honden. Dit apparaat draagt effectief bij aan het verminderen van het blaffen van jouw hond. Het gebruik hiervan is heel erg simpel.

Om te beginnen hebben honden een veel beter gehoor dan dat wij mensen dat hebben. Honden kunnen bepaalde (hoge) tonen horen die wij niet kunnen horen. Vandaar dit antiblaf apparaat. Bevestig het apparaat in een stopcontact binnen de woning.

Het apparaat beschikt over een veilige geluidsgolf met een ultrasone geluid wat een frequentie heeft wat hoger is als 20 kHz. Deze zal geen schade aan uw hond verrichten. Het apparaat werkt volledig zonder schokken, wanneer uw hond gaat blaffen treedt het automatische ultrasone geluid in. Hierdoor zal uw hond stoppen met blaffen. Geschikt voor alle soorten honden.

Na verloop van tijd zal je hond het verband kunnen leggen tussen het geluid uit het apparaat en zijn geblaf. Hij leert hierdoor dat wanneer hij blaft, dat er een vervelend geluid ontstaat. Het blaffen zal uiteindelijk gaan stoppen.

Je hoeft je straks geen zorgen meer te maken over een blaffende hond bij het gaan van een deurbel. Ook wel zo fijn voor degene die aanbelt.

[affiliate_products product_number=”1″ style=”list” image_size=”small” order_by=”stock”]
[/affiliate_products]

SetPuppy Anti-Blafband

Een blaffende hond wanneer de deurbel gaat! Wat kan je eraan doen?

Je hoeft niet te schrikken bij het zien van deze antiblafband. Het lijkt heel erg op een schokband, maar dat is het niet. Het is een diervriendelijke, antiblafband. En vooral dat diervriendelijke is een heel belangrijk aspect, toch?

Het blaffen mag dan misschien vervelend zijn, dat is nog geen reden om je hond heel erg te gaan straffen. Een schokband kan een hond erg veel stress opleveren en zelfs op den duur brandwonden geven.

In plaats van een schokband die schokken geeft bij het blaffen, geeft deze band vibraties en geluiden af. Het is een bewezen, effectieve manier om het blaffen tegen te gaan en helemaal af te leren. Ook hierbij geldt, dat jouw hond op den duur deze trillingen en geluiden in verband gaat brengen met zijn geblaf.

Deze antiblafband van SetPuppy is hiervoor erg geschikt. De band is geschikt voor ieder hondenras, voor zowel kleine als grote honden. De halsband is makkelijk te verstellen en te gebruiken voor honden van 5 tot 40 kilo. Een hele effectieve manier!

[affiliate_products product_number=”2″ style=”list” image_size=”small” order_by=”stock”]
[/affiliate_products]

Petsafe Antiblaf Oplossing Ultrasonic

Een blaffende hond wanneer de deurbel gaat! Wat kan je eraan doen?

Ook dit is weer een zeer geschikt product voor het geblaf van je hond. Deze werkt eigenlijk precies hetzelfde als het eerstgenoemde product, een antiblaf apparaat. Ook deze van Petsafe is daarvoor heel erg geschikt.

Het apparaat werkt tot wel 8 meter afstand. Het apparaat zal het geblaf binnenshuis altijd kunnen opvangen. Petsafe werkt ook met een ultrasonische toon, een toon die alleen honden kunnen horen en dus snel in verband zullen brengen met hun geblaf. Houd er wel rekening mee dat niet iedere hond dit geluid zal oppakken of hierop zal reageren. Voor de rest is het een prima manier.

[affiliate_products product_number=”3″ style=”list” image_size=”small” order_by=”stock”]
[/affiliate_products]

Hulp van een hondentraining

Een blaffende hond wanneer de deurbel gaat! Wat kan je eraan doen?

Je hebt van alles geprobeerd om het blaffen van je hond af te leren en niks lijkt te werken. Je zit met je handen in het haar en zoekt naar de juiste oplossing. Het liefst zou je hier wat hulp bij krijgen. Wist je dat die hulp er is? Dat het ook jou straks lukt om het blaffen van je hond af te leren? 123tinki biedt jou de hulp waar je al die tijd naar gezocht hebt.

123tinki is de nummer 1 online hondenschool die beschikt over een breed aanbod aan hondentrainingen en puppycursussen. Het bijzondere aan 123tinki, is dat de trainingen voor zowel jonge als oudere honden beschikbaar zijn. Een hond is immers nooit te oud om te leren en moet uitgedaagd blijven worden.

Een blaffende hond wanneer de deurbel gaat! Wat kan je eraan doen?

Op 123tinki is er altijd wel een onlinetraining te vinden die bij jou en jouw hond past. Niet alleen om het blaffen af te leren, ook om andere interessante dingen te leren. Omdat 123tinki een online hondenschool is, hoef je niet meer de deur uit om naar cursus te gaan en kan je ’s avonds gewoon lekker op de bank ploffen. 123tinki is een absolute aanrader wanneer het gaat om hondentrainingen en cursussen.

Conclusie

Dit artikel begon met de vraag hoe het blaffen van je hond kan afleren bij het gaan van de deurbel. Je weet nu dat blaffen niet altijd uit agressie is. Sterker nog, in de meeste gevallen is het enthousiasme en is het niet verkeerd bedoeld.

Er zijn een aantal stappen die je kan ondernemen of producten die je kan aanschaffen om het blaffen te stoppen. Die vind je hierboven. Zoek je naar een andere manier om het af te leren óf naar een leuke hondentraining? Dan verwijs ik je graag door naar 123tinki. De nummer 1 online hondenschool die beschikt over de allerleukste hondentrainingen. Kijk ook eens bij de leukste cursus voor honden PuppyPower, hier wordt ook veel aandacht gegeven van het afleren van het blaffen! Veel succes:)

123 Tinki puppycursus Review
Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie