Wat is de beste hondenverzekering In 2022?

Je wilt de beste zorg voor je hond als dat nodig is, zonder jezelf op flinke kosten te jagen. In tegenstelling tot een zorgverzekering bij ons mensen, is een hondenverzekering niet verplicht gemaakt door de overheid. Dit mag je dus helemaal zelf bepalen. Echter zitten er veel voordelen aan het verzekeren van je hond. Hondenverzekeringen bieden de mogelijkheid om hoge dierenarts kosten voor je op te vangen.

Waarom hondenverzekeringen nog meer interessant zijn? Dat ga ik je in dit artikel allemaal vertellen.

Lees het artikel helemaal tot het einde om een top 3 te vinden van de meest gekozen hondenverzekeringen.

Voor degene die niet kunnen wachten op het eindresultaat: Petplan is als beste dierenverzekering gekozen!

Wat is een hondenverzekering?

Jij als baasje zorgt natuurlijk heel erg goed voor je hond. Toch kunnen honden ziek worden. Daar kan je niks aan doen. Gelukkig is er veel medische zorg beschikbaar om je hond beter te kunnen maken. Voor een zieke hond kunnen die kosten flink en snel oplopen. Met een hondenverzekering ben je verzekerd voor onder andere de dierenarts kosten.

Waarom voor een hondenverzekering kiezen?

De reden voor het afsluiten van deze verzekering, zijn hoogoplopende medische kosten. Ik kan me voorstellen dat je erg op kunt zien tegen de medische kosten die een hond met zich mee kan brengen. De afgelopen jaren zijn consulten bij de dierenarts steeds meer in prijs verhoogd. Dit komt mede doordat er steeds meer mogelijk is geworden op medisch gebied.

Zo zijn er bijvoorbeeld MRI-scans en chemotherapie mogelijk. Dit kan zorgen voor een flinke stijging in de kosten. Kosten die je soms helemaal niet op kan vangen.

Een hondenverzekering helpt je met het opvangen van die kosten. Dierenartskosten kunnen vaak erg onverwacht en prijzig zijn. Een gevolg zou kunnen zijn dat jouw hond een operatie of behandeling nodig heeft, die jij niet kan betalen. Operaties en complexe behandelingen kunnen al snel oplopen tot duizenden euro’s. Om dit soort situaties te voorkomen, is er een hondenverzekering om jou te helpen die kosten op te vangen.

Waar let je op bij het afsluiten van een hondenverzekering?

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij het afsluiten van een hondenverzekering. Zo moet je rekening houden met een wachttijd. Wanneer je de hondenverzekering hebt aangevraagd, is je hond niet direct voor 100% verzekerd.

Voor een hondenverzekering geld altijd een wachttijd van 30 dagen. Mocht er binnen deze 30 dagen iets gebeuren, dan wordt dit niet gedekt. Er kunnen natuurlijk altijd uitzonderingen gemaakt worden, bijvoorbeeld bij een noodzakelijke medische ingreep. Neem daarbij altijd contact op met de verzekeraar.  

Ook maakt het wel degelijk een verschil wanneer je een rashond hebt. Rashonden kunnen namelijk bepaalde specifieke aandoeningen met zich meebrengen. Hier kan een verzekeringsmaatschappij rekening mee houden bij het bepalen van de premie. Zo is een buldog redelijk bekend met ademhalingsproblemen. Labradors hebben vaker heup- en elleboogproblemen dan andere hondenrassen. Check dus altijd bij de verzekeraar hoe dit zit.

Ook de leeftijd van je hond kan een grote rol spelen. Hoe jonger je hond is, hoe makkelijker en goedkoper het is om een hondenverzekering af te sluiten. Hieronder vertel ik je meer over hoe het zit met de leeftijd van een hond.

Wat is de beste hondenverzekering voor jouw hond?
Hond ziek

Hondenverzekering op basis van leeftijd

De leeftijd waarop je een hondenverzekering kan afsluiten, hangt volledig af van de verzekeraar. De verzekeraar kijkt altijd naar de medische geschiedenis van de hond, met name bij oudere honden. Bij het verzekeren van je hond, kan je een verdeling maken tussen puppy, een volwassen hond en een oudere hond.

Puppy

Verzekeringen voor puppy’s zijn vaak goedkoper. Je denkt misschien dat het nog heel erg vroeg is om een puppy te verzekeren. Klopt, dat is het ook wel. Maar ook bij puppy’s zit een ongeluk in een klein hoekje. Zo kan jouw puppy ineens onverwachts ziek worden of kan hij zijn pootje breken. Ook de kosten voor zo’n klein hondje kunnen flink oplopen, zeker wanneer het gaat om een operatie of complexe behandeling.

Dan is het ontzettend fijn wanneer een hondenverzekering deze kosten voor je kan opvangen. Het is daarom verstandig je puppy zo snel mogelijk te verzekeren. Dan weet je zeker dat je niet voor onverwachte situaties komt te staan.

Volwassen hond

De meeste verzekeraars verzekeren een hond tot 7 of 8 jaar. In dit geval gaat het dan om een 8+ verzekering. Kijk hier dus altijd goed naar wanneer je hond 7 of 8 jaar is en je een hondenverzekering wil afsluiten.

Oudere hond

Oudere honden zijn vaak duurder om te verzekeren. Dat komt omdat zij een groter gezondheidsrisico hebben dan jonge honden. Daarom hebben veel verzekeringen een leeftijdsgrens opgesteld. Honden van 10 jaar en ouder zonder verzekering, zijn niet meer te verzekeren. Is jouw hond 10 jaar maar is hij al verzekerd? Dan loopt dit uiteraard gewoon door.  

Wat is de beste hondenverzekering voor jouw hond?
Oude hond liggend op bank

Top 3 hondenverzekeringen

Je hebt vast gemerkt dat er veel verzekeraars zijn waar jij je hond kan verzekeren. Ze zijn niet allemaal hetzelfde. Iedere verzekeraar is anders en biedt andere premies aan. Om jou verder op weg te helpen, heb ik een top 3 lijst gemaakt van de meest afgesloten verzekeringen.

1. Petplan

Wat is de beste hondenverzekering voor jouw hond?

Op de eerste plek staat Petplan. Bij Petplan is het al vanaf 6,25 euro per maand mogelijk om je hond te verzekeren. De prijs hangt af van het pakket waar jij voor kiest. Zo zijn er een aantal pakketten beschikbaar waar jij uit kan kiezen:

 • Ongevallenverzekering
 • Basisverzekering
 • Plus verzekering
 • Totaal verzekering

Bij Petplan is het mogelijk om zelf te bepalen bij welke dierenarts jij je hond laat behandelen. Na elk consult dien je heel gemakkelijk de rekening in bij Petplan. Het is tot de leeftijd van 8 jaar mogelijk om je hond te verzekeren bij Petplan. Mocht je er zelf niet uitkomen, dan kan Petlan je gratis adviseren. Petplan heeft medewerkers in dienst met een dierengeneeskundige achtergrond, die al je vragen kunnen beantwoorden en je goed advies kunnen geven.

Zo weet je zeker dat je goed en betrouwbaar advies kan verwachten. Wanneer je meerdere huisdieren bezit, kan een verzekering bij Petplan zeer interessant zijn. Je krijgt dan 5% korting voor ieder huisdier. Je kan bij Petplan kiezen voor een maandelijkse of jaarlijkse betaling van de premie, hoe handig is dat?

De reviews van Petplan zijn zeer belovend en positief. Zo schrijft iemand:

‘De verzekeraar is goed bereikbaar en declaraties worden netjes en spoedig vergoed volgens de premievoorwaarde.’ Je hond is in hele goede handen bij Petplan.

2. HEMA

Wat is de beste hondenverzekering voor jouw hond?

Misschien wist je dit nog helemaal niet, maar bij HEMA is het ook mogelijk om een hondenverzekering af te sluiten. Of je nu beschikt over wel of geen rashond, bij HEMA kan je altijd terecht. Vanaf 12,50 euro per maand, kan je je hond al verzekeren bij HEMA. De medische kosten zijn tot 3000 euro per verzekeringsjaar gedekt.

Over kosten van ingrijpende behandelingen hoef je je dus geen enkele zorgen te maken. Het is mogelijk om te kiezen uit een basisdekking en een aanvullende dekking. Bij de basisdekking is je hond al goed verzekerd. Zo is jouw hond verzekerd voor onder andere behandelingen bij de dierenarts, voor röntgenfoto’s, narcose, echo’s en medicijnen.

Bij de aanvullende dekking zit iets meer. Hierbij kan je ook kiezen voor onder andere fysiotherapie, reizen, tandarts, chemotherapie, radiotherapie en gedragstherapie. Voor welk pakket je kiest, is natuurlijk helemaal aan jou. Bij HEMA betaal je voor rashonden geen onnodig hogere premie. Let wel op: het is tot de leeftijd van 5 jaar mogelijk om je hond te verzekeren bij HEMA.

3. Dierenverzekering

Wat is de beste hondenverzekering voor jouw hond?

Bij Dierenverzekering verzeker je jouw hond voor een vast bedrag per maand. Zo weet je zeker dat je gebruik kan maken van goede zorg, zonder dat daar een groot prijskaartje aan hangt.

Je hoeft niet bang te zijn voor onverwachte kosten. Alle diensten waar jij premie voor betaald, worden volledig gedekt. Bij Dierenverzekering is het mogelijk om tot de leeftijd van 7 jaar je hond te verzekeren. De maximale jaarlijkse vergoeding is voor alle pakketten hetzelfde.

De reden waarom je een hondenverzekering bij Dierenverzekering kan afsluiten: 

 • Castratie en sterilisatie dekking
 • Ieder hondenras welkom, geen enkele uitgezonderd
 • Vrije keuze van dierenarts
 • Een overzichtelijke, digitale polis map
 • Heup- en ellenboogdekking

Conclusie

Dit artikel begon met de vraag wat een hondenverzekering is en waarom het verstandig is om deze af te sluiten. Het is aan te raden om je hond zo jong mogelijk te verzekeren. Ook heb ik je in dit artikel een top 3 van de meest gekozen hondenverzekeringen gegeven. Op de eerste plek is Petplan geëindigd. Petplan biedt 4 verschillende pakketten aan waar jij uiteindelijk je keuze uit kunt maken.

Wat is de beste hondenverzekering In 2022?

Petplan heeft veel medewerkers met een dierengeneeskundige achtergrond in dienst om jou gratis advies te geven wanneer jij er zelf niet helemaal uitkomt. Ook wanneer je meerdere huisdieren wil verzekeren, is Petplan zeer interessant om te overwegen.

Kortom: je hondenverzekering bij Petplan afsluiten is een zeer goede keuze.   

Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie