Best muilkorf voor honden – een top 4.

Ben jij op zoek naar een muilkorf voor je hond? Dan kan dat verschillende redenen hebben. Vaak denken mensen standaard dat een hond met een muilkorf gevaarlijk is en bijt, maar dat hoeft lang niet altijd het geval te zijn.

In dit blogbericht lees je meer over het gebruik van een muilkorf en lees je de top 4 beste muilkorven voor je hond.

In mijn ogen is de beste muilkorf de Muilkorf Adjustable – L – size van Pawise.

Deze hebben we als beste gekozen, omdat deze muilkorf verkrijgbaar is in vrijwel alle maten en daarnaast ook nog eens verstelbaar is om een perfecte pasvorm te creëren voor je hond.

Daarnaast zijn we een voorstander van een muilband in plaats van een korf, omdat een muilband vaak als comfortabeler wordt ervaren bij een hond.

Daarnaast zijn er natuurlijk nog veel meer muilbanden en korven te verkrijgen. Daarom lees je hier de top 4 beste muilkorven/banden zodat je zelf een beslissing kunt maken wat het beste bij jouw hond past.

Wanneer gebruik je een muilkorf voor je hond?

Een van de eerste redenen waarom veel mensen denken dat een muilkorf is, is dat een hond bijt.

Natuurlijk is een muilkorf prima geschikt om ervoor te zorgen dat je hond geen andere honden of mensen bijt tijdens het uitlaten, maar dat is zeker niet de enige reden om voor je hond een muilkorf aan te schaffen.

Muilkorven worden namelijk ook gebruikt, voor als je hond veel van de grond eet tijdens het uitlaten. Sommige honden hebben er namelijk een handje van om alles dat ze kunnen vinden in hun bek te stoppen en dat is natuurlijk lang niet altijd een goed idee.

In dat geval is het een goed idee om een muilkorf aan te schaffen, zodat je zeker weet dat je hond geen voorwerpen van de grond eet waar hij ziek van kan worden.

Daarnaast hebben sommige honden er ook een handje van om hun eigen poep te eten tijdens het uitlaten. Een muilkorf kan een goede manier zijn om dat af te leren.

Daarnaast is het in sommige landen zelfs verplicht om je hond te voorzien van een muilkorf.

Zo zie je dat er verschillende redenen kunnen zijn voor het aanschaffen van een muilkorf en dat het lang niet altijd zo is dat een hond met een muilkorf per definitie ook bijt.

Muilkorf aanschaffen, waarop letten?

Als je van plan bent om een muilkorf voor je hond aan te schaffen, is het belangrijk dat de bek van je hond nog wel een stukje open kan. Dit maakt het dragen van een muilkorf nog enigszins comfortabel voor je hond.

Daarnaast is het ook belangrijk dat je goed rekening houdt met de maat van de muilkorf. De muilkorf moet namelijk niet te strak zitten of knellen. Gelukkig zijn er veel verschillende maten te verkrijgen.

Beste muilkorf voor je hond – Dit zijn de 4 beste muilkorven

Als je op zoek gaat naar een muilkorf voor je hond zie je dat er veel verschillende soorten zijn. Je kunt ze namelijk vinden in allerlei soorten maten en modellen. Een van de belangrijkste dingen om op te letten is dat de muilkorf goed past bij je hond en nog enigszins comfortabel is.

Daarom gebruiken veel hondeneigenaren een muilband in plaats van korf. Een muilkorf is eigenlijk echt een concept van vroeger, terwijl een muilband juist nu helemaal in is.

Beeztees Comfort Muilband – Hond – M – 15-20 cm

De eerste muilkorf die we tegenkwamen is de Beeztees comfort Muilband. Ook hier gaat het inderdaad direct al om een muilband in plaats van een muilkorf.

Over het algemeen wordt er gesteld dat een muilband voor je hond comfortabeler is dan een muilkorf en daarom worden muilbanden steeds vaker verkocht. Deze muilband is verkrijgbaar in verschillende maten en is gemaakt van zachte stof (nylon).

Voordelen:

 • Muilband in plaats van korf
 • Verkrijgbaar in veel verschillende maten

Nadelen:

 • Niet verkrijgbaar in meerdere kleuren

Deze muilband is geschikt voor alle soorten honden en gaat over het algemeen lang mee. Ook krijgt dit product vrijwel alleen maar goede recensies.

Baskerville Ultra Muzzle – Muilkorf – Maat 5 – Zwart

De Baskerville muilkorf is wel een echt muilkorf die geheel om de bek van de hond wordt bevestigd. Hoewel we meer een voorstander zijn van een muilband, is een muilkorf zeker niet minder effectief.

Daarnaast kan ook een muilkorf voor je hond comfortabel genoeg zijn, zodat je hond er geen last van hebt. Het is dan wel belangrijk dat je de juiste maat aanschaft, zodat je hond in de muilkorf nog wel wat ruimte heeft om de bek te openen.

Voordelen:

 • Stevig design
 • Verkrijgbaar in verschillende maten

Nadelen:

 • Niet in andere kleuren te koop
 • Ietwat lastig te bevestigen

Ben je op zoek naar een echte muilkorf? Dan is het goed om te weten dat de kwaliteit van dit product goed te noemen is. Deze muilkorf gaat lang mee en is niet snel kapot te krijgen.

Muilkorf Adjustable – L – size

Best muilkorf voor honden – een top 4.

De pawise Muilkorf Adjustable is ook meer een muilband dan een muilkorf. Toch vormt deze muilband wel om de hele bek, waardoor het meer op een muilkorf lijkt.

Het product is gemaakt van Nylon, waardoor het voor je hond niet vervelend is om de muilband te dragen. Daarnaast is deze variant verkrijgbaar in verschillende maten en ook nog iets aan te passen naar de bek. Zo zijn deze muilbanden geschikt voor alle soorten honden

Voordelen:

 • Geschikt voor alle honden
 • Verstelbaar
 • Verkrijgbaar in veel verschillende maten

Nadelen:   

 • Niet verkrijgbaar in andere kleuren

Ook deze muilband is prima geschikt voor je hond en zal niet heel vervelend zijn voor je hond. Doordat de band verstelbaar is, kan het eigenlijk bij alle honden perfect passen. Zorg er wel voor dat de hond nog wat ruimte heeft om de bek iets te openen.

Trixie Muilkorf Muzzle Flex Silicoon

Een ander merk dat we vaak voorbij zien komen is Trixie. Trixie is gespecialiseerd in producten voor honden en heeft zo ook muilkorven in de aanbieding. Deze variant muilkorf is gemaakt van siliconen en is verkrijgbaar in verschillende maten.

Voordelen:

 • Verkrijgbaar in verschillende maten
 • Hoogwaardige kwaliteit

Nadelen:

 • Niet verstelbaar
 • Alleen verkrijgbaar in zwart.

Over het algemeen zijn de producten van Trixie van hoogwaardige kwaliteit. Daarnaast is deze muilkorf gemaakt van flexibel materiaal dat lang mee gaat. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat de muilkorf snel stuk gaat.

Conclusie: Beste muilkorf voor honden

Je weet nu dat een muilkorf lang niet altijd wordt gebruikt voor alleen honden die bijten, maar dat een muilkorf voor veel meer zaken wordt gebruikt.

Daarnaast weet je nu ook dat er tegenwoordig naast de traditionele muilkorven ook muilbanden bestaan. Deze zijn over het algemeen iets comfortabeler voor je hond.

Dat komt omdat deze muilbanden over het algemeen van nylon gemaakt zijn. Een zachte stof. Of je nu kiest voor een muilkorf of muilband, ze hebben allebei dezelfde functionaliteit.

In mijn ogen is de beste oplossing in de geval de Muilkorf Adjustable – L – size van Pawise. Deze muilband is geschikt voor alle honden, verkrijgbaar in verschillende maten en daarnaast ook nog eens verstelbaar.

Best muilkorf voor honden – een top 4.

Hierdoor is het mogelijk om met deze muilband de ideale pasvorm te creëren voor je hond.  Daarnaast is ook deze muilband gemaakt van Nylon dat een stuk comfortabeler is dan wanneer er gebruik gemaakt wordt van bijvoorbeeld kunststof.

Dat neemt natuurlijk niet weg dat de andere muilkorven direct slecht zijn. Alle muilkorven/banden in dit artikel raad ik van harte aan en zijn allen van goede kwaliteit.

Afhankelijk van je wensen kun je precies kiezen wat het meest bij jou en je hond past.

Best muilkorf voor honden – een top 4.
Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie