Welk soort voer moet je kopen voor je hond? Top 3 beste droog – en natvoer!

Laat me raden, je wilt of je hebt net een hond aangeschaft. Heel leuk zo’n schattige puppy maar de vraag is welk voer moet ik kopen. Er zijn immers zoveel verschillende soorten. Door de bomen zie je het bos niet meer!

Wees niet getreurd wij hebben hier alles dat je moet weten op een rijtje gezet. Vragen als wat zijn onderlinge verschillen, en welk voer is nu het beste voor je hond. Moet ik soorten combineren? Wees maar gerust en lees snel verder, Want wij hebben een vergelijking voor je gemaakt.

[automatic_table_of_contents][/automatic_table_of_contents]

Wat is het verschil tussen droog en natvoer?

Ik hoor je denken leuk dat dit de beste soorten zijn maar wat is nu het beste voor mijn hond en hoe weet ik wat ik moet kiezen? Dat verschilt een beetje per hond. Volgens Amelie Krause een gediplomeerd dierenarts zijn beide soorten voeding goed voor je hond.

Met brokjes krijg je alleen met een kleine hoeveelheid al een hele grote energie binnen. Met zogenoemd natvoer is dat een stuk minder. Een hond kan tot wel drie keer meer nat voer moeten eten voordat hij of zei dezelfde energie binnen heeft gekregen.

Het verschil tussen nat en droogvoer ligt hem verder vooral in de hoeveelheid water dat in het voer zit. Bij droogvoer is dit ongeveer tussen de drie en twaalf procent water. Bij nat voer kan dit getal heel erg oplopen naar bijvoorbeeld 60 of tot wel 84 procent water. Enorme verschillen dus.

Wat zijn voor voordelen voor droogvoer

 • Droogvoer is over het algemeen iets goedkoper omdat je minder hoeft te geven voordat je hond zijn of haar toegestane hoeveelheid calorieën binnen heeft gekregen.
 • Droogvoer is langer houdbaar omdat het minder water bevat.
 • Droogvoer kan de tanden reinigen doordat een hond beter moet kauwen.
 • Droogvoer is ook een stuk schoner, als je een aantal brokjes laat vallen zuig je deze gewoon op met de stofzuiger. Nat voer laat een grotere rotzooi achter.
 • Hondenvoer is ook een stuk duurzamer omdat er minder verpakking nodig is om dezelfde hoeveelheid energie binnen te krijgen.

Wat zijn de nadelen van droogvoer

 • De maag van uw hond vindt het fijner om natter voer te verwerken. Het eten van droogvoer kost dan ook heel veel lichaamsvocht van je hond.
 • Doordat droogvoer achter of tussen je hond zijn tanden kan plakken kan dit een oorzaak zijn van eventuele gebitsproblemen voor je hond.
Welk soort voer moet je kopen voor je hond? Top 3 beste droog - en natvoer!
Hond brokken aan het eten

Wat zijn voordelen van natvoer

 • Honden vinden natvoer lekkerder, het heeft een sterkere geur en smaak waardoor bijna elke hond als ze de keuze zouden krijgen zouden kiezen voor nat voer.
 • Nat voer wordt makkelijker verteerd door je hond. Zoals eerder gezegd kost droogvoer heel veel lichaam vocht van je hond.
 • Als je hond neigt naar overgewicht dan kan natvoer ook een betere optie zijn. Doordat je hond meer kan eten maar toch minder calorieën binnenkrijgt
 • Doordat er meer vocht in natvoer zit kan het verstandig zijn om dit aan je hond te geven. Als je hond bijvoorbeeld te weinig drinkt op een dag kan het bijvoorbeeld een goeie optie zijn.

Wat zijn nadelen van natvoer

 • Natvoer is moeilijker op te ruimen als je een beetje gemorst hebt.
 • Natvoer is minder lang houdbaar ten opzichte van droog voer.
 • Nat voer is ietsjes duurder als droogvoer.
 • Bij het gebruik van natvoer moet er meer aandacht besteed worden aan het gebit van je hond. Doordat de textuur van het natte voer te zacht is wordt de tandplak niet goed of zelfs helemaal niet van de tanden afgeschraapt.

Kan ik mijn hond een beetje van beide geven?

Ja dit is zeker mogelijk. Volgens Amelie Krause is dit zeker mogelijk. Er zijn echter wel een aantal dingen waar je dan op moet letten. Zo is het verstandig om dan duidelijke scheidingen te hebben tussen momenten met droog en nat voer.

Helaas is dit niet heel handig om te doen als je hond last heeft van een gevoelige maag of darmen. Het afwisselen van voer kan dan alleen maar onrust veroorzaken. Zoals je kan gokken zul jij dan degene zijn die die ‘onrust’ op moet ruimen. Overleg het voor de zekerheid met je dierenarts deze zal het zeker weten!

Top drie soorten droog voer

Deze 3 droogvoeren zijn het beste voor je hond. Ook hebben deze droogvoeren de beste beoordeling over het algemeen.

1: Royal Canin Selection Croc.

Welk soort voer moet je kopen voor je hond? Top 3 beste droog - en natvoer!

Dit ideale droogvoer voldoet aan alle eisen. Het is smaakvol en geschikt voor elke soort hond. Daarnaast is deze helemaal niet duur. De prijs-kwaliteitverhouding van dit product wordt alom geprezen door kopers en gebruikers. Een erg goeie keuze voor jou hond dus!

[affiliate_products product_number=”1″ style=”list” order_by=”stock”]
[/affiliate_products]

2: Nature Dog Food zalm

Dit lekkere krokante hondenvoer is ideaal voor alle honden. Het voer is van zichzelf hypoallergeen graan gluten en soya vrij. Perfect als je hond allergieën of een gevoelige maag/darmpjes heeft.

Dit hoogwaardige voer bestaat voor minimaal vijftig procent uit zalm. Tevens is dit voer rijk aan eiwitten wat bijdraagt aan een goeie spieropbouw voor je hond. Daarnaast is dit voer ook zeer geschikt voor de portemonnee, dit zal het baasje ongetwijfeld erg fijn vinden.

[affiliate_products product_number=”2″ style=”list” image_size=”small” order_by=”stock”]
[/affiliate_products]

3. Celtic connection kip met kalkoen.

Dit lekkere hondenvoer is vers bereid en is hoog in vlees maar juist laag in koolhydraten. Ideaal voor je hond dus! Zeker als je hond neigt naar overgewicht vinden wij dit de ideale voeding voor een gezond en blij beestje.

Het wordt gemaakt met hoogwaardige producten en het vlees dat in dit voer verwerkt zit is op ethisch verantwoorde wijze gekweekt. Het voer is geschikt voor alle leeftijden en wordt erg goed aangeschreven door gebruikers (vijf sterren!)

Top drie soorten natvoer

Ook betreft natvoer hebben we besloten een top 3 te maken.

1: Pedigree adult maaltijdzakjes voordeelpak.

Dit hoogwaardige voer is een echte aanrader. Het is niet alleen lekker goedkoop (34 cent per zakje) maar ook nog eens beregoed voor je hond. Het ondersteund zijn of haar gebit, immuunsysteem vacht en een goeie spijsvertering. Een echte winnaar dus. Het voer is lang houdbaar en is verpakt in individuele zakjes voor zo min mogelijke verspilling.

[affiliate_products product_number=”3″ style=”list” image_size=”small” order_by=”stock”]
[/affiliate_products]

2: Almo Nature – Classic – Adult dog food – Kipfilet 12x290g

Dit geweldige voer is een echte smaakmaker. Het bevat niet alleen minimaal zestig (!) procent vlees maar is een volledige en lekkere smaakmaker voor elke soort (volwassen) hond. Het voer bevat verschillende ingrediënten als cranberry dat de blaas en urinewegen beschermen. Ook bevat de groenlipmossel ter ondersteuning van de gewrichten van je hond. Belangrijk voor je viervoetige vriend of vriendin.

[affiliate_products product_number=”4″ style=”list” image_size=”small” order_by=”stock”]
[/affiliate_products]

3. Lila loves it wild met pastinaak 400 gram

Dit overheerlijke voer is gemaakt met lekker veel vlees pastinaak en peer. Je hond zal dit zonder twijfel heerlijk oppeuzelen. Het voer is graan vrij en bevat essentiële vetzuren geschikt voor alle soorten honden.

Wij twijfelen er niet over dat deze voeding erg in de smaakt zal vallen bij je hond.

Waarom kozen we voor deze producten?

In de categorie droogvoer hebben wij gekozen voor de Royal Canin Selection Croc als beste keuze. Voornaamste redenen hiervoor zijn dat dit een extreem goeie prijs-kwaliteitverhouding is.

Het voer is niet alleen goed voor je hond maar ook voor je portemonnee. Daarnaast is je hond er ongetwijfeld dol op. En een bijkomend voordeel is dat als je dit geweldige voer op internet besteld het aan je deur geleverd wordt.

Hierdoor hoef je niet zelf te sjouwen met die zakken, dit kun je mooi laten doen door de pakketbezorger. Het voer is daarnaast lang houdbaar en ondersteund de gezondheid van je hond. Via deze link is dit fantastische voer te kopen:

In de categorie natvoer is er gekozen voor pedigree adult maaltijdzakjes voordeelpak als beste koop. Dit voer is niet alleen heel erg lekker maar heeft een aantal voordelen dat conventioneel (blik) natvoer niet heeft.

Zo is het verpakt in individuele zakjes zodat het lang houdbaar is en is het per zakje slechts twee en dertig eurocent. Daarnaast is dit voer erg geschikt omdat dit, het gebit van je hond reinigt, iets dat niet altijd aan de orde is bij natvoer.

Dit voer draagt bij aan een gezonde ontwikkeling en ondersteuning van je hond. Bezuinig niet op voer voor je hond, maar zorg voor de beste voeding voor je maatje zodat die lekker fit en gezond blijft.

Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie