Puppy zelf trainen; is dat slim?

Je puppy zelf trainen. Is dat slim om te doen? Waarom wel? Of waarom juist niet? En hoe ga je dan aan de slag met het trainen van je nieuwe pup? Op deze vragen geven we antwoord in dit artikel.

Puppy zelf trainen vs puppycursus

Je puppy zelf trainen versus een puppycursus volgen met je nieuwe pup. De meningen zijn en blijven er over verdeeld, maar besef je dan het volgende:

“80% van iedere puppycursus doe je helemaal zelf. De overige 20% is instructie en begeleiding…”

Met andere woorden betaal je vrij veel geld voor de instructie en begeleiding bij een puppycursus terwijl je het eigenlijk helemaal zelf doet: je pup trainen. Waarom zou je er dan voor kiezen om toch naar een speciale puppycursus te gaan met je nieuwe hond? Kun je je geld veel beter besteden aan speeltjes en voeding voor je pup toch?

Het antwoord op die eerste vraag is voor veel mensen vrij simpel. Ze zijn namelijk bang dat ze niet goed in staat zijn om hun puppy zelf te trainen. Dit is op zich niet zo gek. Je wilt natuurlijk dat je jonge pup een goede basis krijgt zodat je in een later stadium geen hond krijgt die niet naar je luistert, spullen stuk bijt en/of niet goed is in de omgang met andere honden.

Ook dan is het goed om te weten dat een dure puppycursus je geen garantie geeft dat je hond dit niet of nooit zal gaan doen. Alles valt of staat met hoe jij je pup opvoedt. En daarbij kán een puppycursus dus wel degelijk helpen, maar kun je ook net zo goed je puppy zelf trainen.

Je pup zelf trainen (met een beetje hulp)

Zoals je hebt kunnen lezen doe je het voor 80% helemaal zelf met je pup, dat hele “puppy trainen”. Waarom zou je er dan niet voor kiezen om de 20% hulp en begeleiding op een andere wijze te verkrijgen dan via de reguliere hondenschool of puppycursus?

Als dit je voorkeur heeft zijn er genoeg opties voor je. Je kunt je op het internet inlezen, maar zal dan waarschijnlijk al snel door de bomen het bos niet meer zien. Er is namelijk zo ontzettend veel tegenstrijdige informatie als het gaat om je puppy zelf trainen.

Veel beter is het om je puppy te trainen volgens een bewezen methode. Een manier die zich keer op keer heeft bewezen en waarvan de hondeneigenaren zelf aangeven dat dit dé ultieme manier is geweest om de puppy zelf op te voeden.

De volwassen hond die overblijft nadat de deelnemers aan de slag zijn gegaan met de pup zelf trainen, is een fijne hond. Eentje die goed luistert. Z’n plek kent. Maar tegelijkertijd ook het allerbeste maatje is die je je maar kunt wensen. En dat is uiteindelijk toch wat je doel is toch, als je een pup koopt?

Heb jij je puppy zelf getraind?

We hopen dat je inzicht hebt gekregen op de vraag: “je puppy zelf trainen; is dat slim?”

Je kunt dus heel goed zelf aan de slag gaan met het trainen van je pup en met een klein beetje hulp en begeleiding zal je prima zelf in staat zijn om je hond op te voeden. Als je echt superonzeker bent kan een hondenschool uitkomst bieden, maar garanties heb je dus niet.

Uiteindelijk zal je het zelf moeten doen met je pup. En of er dan iemand is die je á la minute bijstaat of via online oefeningen, zal dan waarschijnlijk niet heel veel verschil maken.

We zijn wel benieuwd naar jouw ervaring. Heb jij je pup zelfstandig getraind en opgevoed? Of ben je toch op puppycursus gegaan met je hond? Wat gaf de doorslag om de keuze te maken die je hebt gemaakt? En ben je blij met je keuze?

Wij adviseren de Online puppytraining van 123Tinki Academy met jaren lange ervaring, De meest uitgebreide Online puppycursus van NL., De realisatie van deze puppycursus heeft 2 jaar tijd gekost en is zeer uitvoering getest. Wij zijn er 100% van overtuigd dat deze puppycursus elke vraag zal beantwoorden die je maar kunt hebben. >>Start hier direct met je eerste Gratis proefles<<

Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie