Wat is de Beste puppy training? 2 mogelijkheden

Wil je een puppy in huis gaan halen? Maak dan je borst maar nat! Een puppy is een jong wezen en is dus behoorlijk eigenwijs, brutaal, nieuwsgierig en alles behalve gehoorzaam.

Om je puppy gehoorzaam te laten worden, is het aan te raden om een puppy training te gaan volgen. Een puppy training kan je digitaal volgen, maar je kunt je ook aanmelden bij een puppy cursus.

Ongeacht voor welke variant jij gaat; besteed hier de nodige tijd en aandacht aan.

Als je een baby aan het opvoeden bent, besteed je hier ook veel tijd en aandacht aan. Een baby is een jong wezen en dat geldt ook voor een puppy. Je kunt een jonge hond dus absoluut vergelijken met een jong mens.

Bij een hond is het echter van groot belang dat jullie op één lijn komen te zitten. Aangezien je hond niet in staat is om met jou te praten,  moet je op een andere manier met hem zien te communiceren.

Hoe je dat het beste kunt doen, leer je onder meer tijdens een puppy training.

Waarom is een puppy training aan te raden?

Het volgen van een puppy training, of volledige cursus, brengt meerdere voordelen met zich mee. Het eerste voordeel heeft uiteraard te maken met de gehoorzaamheid van jouw trouwe viervoeter. Zodra jij jouw puppy op de juiste manier op weet te voeden, luistert hij perfect naar je. Je leert ongewenst gedrag af en je stimuleert juist het positieve gedrag.

Wat is de Beste puppy training?
Wat is de Beste puppy training? 2 mogelijkheden

Met dank aan een puppy training kan je op één lijn komen te zitten met jouw trouwe viervoeter, waarna jullie nog lang en gelukkig samen zullen leven. Door een puppy training te gaan volgen, leer je zelf echter ook onwijs veel. Je leert hoe je jouw puppy moet behandelen, welke regels je moet hanteren, hoe je deze regels kunt hanteren en ook wat absoluut niet helpt.

Zo is het onder meer uit den boze om agressief gedrag richting jouw pup te vertonen; daar maak je hem alleen maar angstig en agressief mee. Met een puppy training leren zowel jij als jouw puppy de noodzakelijke elementen. Hierdoor komen jullie op één lijn te zitten en kan je optimaal gaan genieten van jouw puppy.

Tijdens de training ligt de focus onder meer op het afleren van bijten, het afleren van blaffen en het afleren van trekken aan de lijn. Als je jouw puppy eenmaal goed opgevoed hebt, kan je hem ook los laten lopen en dergelijke.

Wat is de Beste puppy training?
Wat is de Beste puppy training? 2 mogelijkheden

Dit begint dus allemaal met het volgen van één of meerdere puppy trainingen.

Wil je graag een puppy training gaan volgen? Dan heb je daar eigenlijk twee mogelijkheden voor. Deze twee mogelijkheden worden in het restant van dit artikel uitgebreid toegelicht en uitgelegd.

Mogelijkheid 1: een online puppy training

Nagenoeg de gehele maatschappij verloopt tegenwoordig via de digitale kanalen. Dat geldt voor het contact met jouw vrienden, voor het contact met collega’s, voor het contact met klanten én voor het opvoeden van jouw puppy.

Het is namelijk mogelijk om via de digitale kanalen een puppy training te volgen. Is dit de meest ideale optie? Nee, dat zeker niet. Is het echter een optie die in sommige gevallen voordelen met zich mee brengt? Ja, dat wel.

Het voordeel van een online puppy training is terug te vinden in de vrijheid die je ervaart. Je hoeft niet op vaste tijdstippen naar de hondenschool. Nee, je kunt de online puppy training op de gewenste momenten volgen.

Hierdoor bepaal je eigenlijk zelf ook het tempo van de verschillende trainingen.

Het aanbod van online puppy trainingen is door de jaren heen steeds uitgebreider geworden. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat het aanbod in de komende jaren verder en verder toe zal gaan nemen.

Je hebt dus meerdere mogelijkheden om digitaal een puppy training te gaan volgen, maar het is niet de meest ideale manier.

Mogelijkheid 2: een puppy training bij een hondenschool

Het advies is om een puppy training bij een gespecialiseerde hondenschool te volgen. Deze hondenschool is gespecialiseerd in het aanbieden van puppy trainingen, zodat je jouw hond de best mogelijke training voor kunt schotelen.

Tijdens deze trainingen ligt de focus niet alleen op jouw hond, maar ook op jezelf. Het is namelijk zaak dat jullie samen op één lijn komen te zitten. Als je dat voor elkaar weet te krijgen, dwingen jullie veel respect voor elkaar af.

Jouw hond krijgt respect voor jou, waardoor hij jou ook als zijn baasje gaat zien. Hierdoor gaat hij perfect naar jou luisteren en is het mogelijk om ongewenst gedrag af te leren.

Het is goed om te weten dat het aanbod van puppy trainingen onwijs divers is. Je kunt een algemene puppy training volgen, maar je kunt ook een zeer specifieke training gaan volgen.

Wat is de Beste puppy training?
Wat is de Beste puppy training? 2 mogelijkheden

Een voorbeeld van een specifieke training is bijvoorbeeld een ABC training. Deze training richt zich volledig op Aandacht, Bewustwording en Bewustzijn en Contact en Communicatie.

Met deze training leer je niet alleen veel aan je puppy, maar je leert zelf ook een hoop. Je leert bijvoorbeeld hoe je het beste met jouw puppy kunt communiceren en hoe je hem de gewenste aandacht kunt geven.

Door het volgen van een puppy training kan je jouw hond perfect opvoeden. Je leert hem ongewenst gedrag af en het goede gedrag wordt juist gestimuleerd.

Hierdoor kan je jarenlang genieten van een lieve, loyale en betrouwbare hond. Een hond die je los kan laten lopen, een hond die je even alleen thuis kunt laten en een hond waar je onwijs veel plezier mee/aan gaat beleven.

Wil je graag een puppy training bij een hondenschool gaan volgen? Dan is het van belang om verschillende trainingen en hondenscholen met elkaar te vergelijken. Waar je dan het beste op kunt letten, bespreken wij hieronder.

Hoe vind je de beste puppy training?

Allereerst moet je voor jezelf gaan bepalen wat voor training je graag wenst te gaan volgen. Wil je een algemene training volgen? Of wil je een zeer specifieke c.q. gerichte training volgen?

Daarbij kan je denken aan de hierboven beschreven ABC training, maar ook aan een speciale training om je puppy het trekken of het bijten af te leren.

Het aanbod van puppy trainingen is zoals gezegd behoorlijk uitgebreid, dus je moet dit goed voor jezelf in kaart zien te brengen.

Daarnaast moet je ook na gaan denken over de frequentie van de trainingen. Wil je de training eenmalig volgen? Of wil je liever de training meerdere keren volgen?

Door een training meerdere keren te volgen, kan je het gewenste gedrag sneller aanleren. De voorkeur van veel hondenscholen gaat bovendien uit naar korte trainingen, aangezien een puppy zich niet altijd even goed en lang kan concentreren.

Daarmee zijn we direct op een ander belangrijk punt uitgekomen; de hondenschool. Het advies is om meerdere hondenscholen met elkaar te vergelijken, zodat je je uiteindelijk bij de beste hondenschool aan kunt melden.

Waar moet je op letten bij het vergelijken van de hondenscholen? Nou, op behoorlijk veel facetten.

Zo is het aan te raden om eens langs te gaan bij de verschillende hondenscholen. Let daar goed op de inhoud van de trainingen, op de aanwezige faciliteiten en op de manier waarop de medewerkers van de hondenschool met honden om gaat.

Hoe oud moet een puppy zijn voor puppytraining?
Hondenschool

Druipt de liefde en de aandacht voor honden er vanaf? Dan is dat absoluut een goed teken. Ook is het wenselijk dat de school een groot grasveld heeft met meerdere faciliteiten, zodat de trainingen perfect kunnen verlopen.

Ook is het aan te raden om naar eventuele certificaten te kijken. Alleen gecertificeerde medewerkers en/of hondenscholen voldoen aan de strenge eisen die gesteld worden. Zodra je je bij een hondenschool met een certificaat aanmeldt, weet je dat je goed zit.

Tot slot willen wij je nog aanraden om goed naar de beoordelingen op het internet te kijken. Door het internet is het een fluitje van een cent om een beoordeling over een hondenschool te delen.

Lees deze beoordelingen goed door en laat ook hier (deels) je keuze vanaf hangen. Van mensen die de puppy training reeds gevolgd hebben, kan je immers de meest nuttige informatie verkrijgen.

Conclusie; Wat is de beste puppy training?

Wat is nou de beste training voor jouw puppy? Dat is afhankelijk van jouw situatie en wensen? Wil je niet vast zitten aan specifieke tijden voor de puppy training?

Dan kan je het beste voor een online puppy training kiezen. Deze online puppycursus bestaat al heel lang en ze hebben dus veel ervaring in het begeleiden van je puppy. Lees het uitgebreide review over 123Tinki.com hier

Wil je echter liever goed begeleid worden? Dan is het aan te raden om naar een hondenschool te gaan. Voordat je de beste hondenschool kunt kiezen, is het dus zaak om de verschillende scholen met elkaar te vergelijken.

Bepaal voor jezelf wat je belangrijk vindt aan een hondenschool en ga vervolgens gericht op zoek naar de nodige informatie.

Als je uiteindelijk voor de beste puppy training kiest, weet je één ding zeker: zowel jouw puppy als jezelf worden hier een stuk beter van.

Jullie komen op één lijn te zitten en jullie genieten optimaal van elkaars aandacht en liefde. Voldoende redenen dus om je nu direct aan te melden voor een puppy training!

Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie