Top 3 Beste Puppy Shampoo voor je pup!

Als je een puppy aan gaat schaffen, dan wil je natuurlijk het beste voor je pup zoals de beste puppy shampoo. Echter heb je alleen aan puppy shampoo niet genoeg voor je kersverse pup. Ook dingen zoals een bench, voer, een hondenriem en nog veel meer dingen die je moet kopen.

Voor de vacht van jouw puppy is het onwijs belangrijk dat deze regelmatig gereinigd wordt. Bij honden met een langharige vacht is het ook aan te raden om deze vacht regelmatig door te borstelen.

Voor dergelijke honden heb je dus onder andere een borstel en puppy shampoo nodig.

Puppy shampoo is in staat om tot diep in de vacht van de hond door te dringen. Al het aanwezige vuil en alle aanwezige bacteriën worden op een effectieve en grondige wijze verwijderd.

hond goed wassen met puppy shampoo
Moet dat nu echt baasje?
[automatic_table_of_contents][/automatic_table_of_contents]

Daarbij is het niet zo dat de huid van jouw puppy geïrriteerd raakt. Althans; dat is het geval als je de juiste puppy shampoo koopt.

In dit artikel lees je alle relevante informatie omtrent de juiste puppy shampoo. Je vindt onder meer informatie over de zoektocht naar de beste puppy shampoo én je vindt een lijst met de beste puppy shampoos.

Wij hebben namelijk allerlei shampoos aan een strenge keuring onderworpen. Op basis van deze keuring hebben wij uiteindelijk een top 3 weten samen te stellen.

Deze top 3 bespreken we aan de hand van korte reviews, zodat je voor jezelf uiteindelijk de juiste keuze kunt maken.

Als beste gekozen door PuppyTrainen is de Beaphar Shampoo Puppy!

Beste Puppy Shampoo voor je pup! Top 3 beste honden shampoo
[affiliate_products product_number=”1″]
[/affiliate_products]

Waarom moet je puppy shampoo gebruiken?

In de eerste levensmaanden is een puppy volop in groei. Zowel lichamelijk als qua gedrag. Als je met jouw puppy gaat wandelen, is de kans groot dat hij door bosjes heen gaat lopen of door modder heen loopt.

Beste Puppy Shampoo voor je pup! Top 3 beste honden shampoo
Ben ik niet mooi schoon?

Dit heeft puur te maken met de leeftijd van je puppy; hij is nieuwe dingen aan het ontdekken en doet dat volledig op zijn eigen manier.

Door onder meer de bosjes en de modder wordt de vacht van je puppy relatief snel vies. Door de vacht van je puppy regelmatig door te borstelen, voorkom je dat dit vuil zich goed kan gaan hechten in de vacht.

Daarnaast voorkom je ook klitten in de vacht, aangezien de vacht van je puppy steeds langer begint te worden.

Met alleen borstelen ben je echter niet in staat om de vacht van je puppy op de perfecte manier te verzorgen. Nee, het advies is om regelmatig je puppy in bad te doen, waarbij je zijn vacht compleet met puppy shampoo schoon kunt maken.

Ook het vuil dat je niet met de borstel uit de vacht krijgt, wordt op deze manier uit de vacht weggehaald. Daarnaast wordt ook de huid van je puppy gereinigd, waardoor ook daar het vuil als sneeuw voor de zon verdwijnt.

puppy helemaal onder de modder
Laat mij even, ik lig net lekker:)

Het mag duidelijk zijn; puppy shampoo is eigenlijk onmisbaar voor elk baasje van een (jonge) hond. Ook op latere leeftijd is het uitermate aan te raden om shampoo te gebruiken.

De vacht en de huid van je hond is dan echter iets ’sterker’, waardoor je andere shampoo kunt gaan gebruiken. Zolang je hond nog klein en jong is, is het advies om uitsluitend puppy shampoo te gebruiken.

Verschillen tussen puppy shampoo en ‘normale’ shampoo

Als je jouw puppy wilt gaan wassen, is het onwijs belangrijk om puppy shampoo te gebruiken. Als je jouw puppy met ‘normale’ shampoo gaat wassen, kan dit voor irritaties aan de vacht en huid zorgen.

Hoe dat komt? Dat heeft te maken met de samenstelling van de vacht. Puppy shampoo is een stuk minder agressief dan shampoo waar je een oude(re) hond mee kunt wassen.

Beste Puppy Shampoo voor je pup! Top 3 beste honden shampoo
Kijk mij nou! Bijna helemaal schoon baasje:)

Daarnaast krijgen we ook wel eens de vraag of het mogelijk is om een puppy met mensenshampoo te wassen. Ook dat is niet aan te raden.

Het is sowieso niet aan te raden om ooit een hond met mensenshampoo te gaan wassen. De verschillen tussen mensenshampoo en hondenshampoo zijn onwijs groot; dat is uiteraard niet zonder reden.

Voor het wassen van een puppy heb je dus eigenlijk maar één keus: puppy shampoo. Weet je nog niet welke shampoo je het beste kunt gebruiken? Dan heb je absoluut baat bij de rest van dit artikel.

Hieronder staan de drie beste puppy shampoos uiteengezet. Deze shampoos voldoen aan alle verwachtingen, zijn niet té agressief voor je puppy, maar zorgen wel voor een grondige reiniging.

Als je voor één van onderstaande puppy shampoos kiest, weet je één ding zeker: de vacht van jouw puppy wordt op de juiste manier gereinigd.

Lees de verschillende producten door, bepaal welk product jou het meeste aanspreekt en schaf dit product direct aan.

Sop vervolgens je puppy met deze shampoo in, laat het even intrekken en spoel de shampoo weer uit. Je geniet daarna van een heerlijk ruikende én zachte vacht. Wat wens je nog meer?

Top 3 Beste Puppy Shampoo voor je pup!
Top 3 Beste Puppy Shampoo voor je pup!

Top 3 beste puppy shampoos

Zoals reeds hierboven gezegd, zijn wij op zoek gegaan naar de beste puppy shampoo. We hebben naar verscheidene shampoos gekeken, waarbij we onder meer hebben gekeken naar prijs-kwaliteitsverhouding en naar positieve beoordelingen van andere gebruikers.

Uiteindelijk zijn we aan de hand van deze keuring uitgekomen bij een top 3. Als je jouw puppy op de juiste manier wilt gaan wassen, kan je het beste voor één van onderstaande puppy shampoos kiezen.

I.s.b. Shampoo Huisdier Lemon Short Coat

Top 3 Beste Puppy Shampoo voor je pup!
Bron afbeelding Bol.com

Heb jij een puppy met een kortharige vacht in huis rondlopen? Dan kan je het beste voor deze Lemon shampoo gaan. Deze shampoo zorgt voor een reinigende werking, waarbij het gebruik maakt van verscheidene natuurlijke ingrediënten. De huid van je puppy wordt hierdoor niet aangetast en blijft in goede conditie. Dat geldt uiteraard ook voor de vacht van jouw puppy.

Door de natuurlijke ingrediënten heeft deze shampoo bovendien een zeer lekkere geur. De shampoo heeft bovendien nóg een ander voordeel.Door de limoen geur wordt de vacht van jouw puppy een stuk minder aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vlooien en teken.Dit ongedierte houdt simpelweg niet van de geur van limoen en blijft daardoor ver uit de buurt van jouw puppy. Dat is mooi meegenomen, niet waar?

[affiliate_products product_number=”2″]
[/affiliate_products]

Greenfields Dog Curly Coat shampoo – beste shampoo voor alle puppy’s

Beste Puppy Shampoo voor je pup! Top 3 beste honden shampoo
Bron afbeelding Bol.com

Heb jij een Labradoodle, een poedel, een beagle of een terriër in huis rond lopen? Ongeacht wat voor soort puppy je hebt, is deze shampoo van het bekende merk Greenfields zeer geschikt.

Door verschillende natuurlijke ingrediënten is deze shampoo in staat om de vacht van jouw puppy de perfecte verzorging te bieden.

De vacht wordt op een grondige doch niet al te agressieve wijze gereinigd. Daarbij wordt de vacht ook nog eens van een heerlijke geur voorzien.

Een geur waardoor je hond lekker ruikt en waardoor ongedierte op afstand blijft. Al met al een prima shampoo voor alle jonge honden!

[affiliate_products product_number=”3″]
[/affiliate_products]

Beaphar Shampoo Puppy – beste shampoo voor alle puppy’s

Beste Puppy Shampoo voor je pup! Top 3 beste honden shampoo

Deze top 3 met beste puppy shampoos sluiten we graag af met deze variant van Beaphar. wat door PuppyTrainen als beste gekozen schampoo is! Deze shampoo heeft louter natuurlijke ingrediënten, waardoor de shampoo geschikt is voor de gevoelige huid van de puppy.

Je weet zeker dat de vacht goed gereinigd wordt, terwijl de gevoelige huid van je puppy níet aangetast wordt.

Deze shampoo bevat onder meer macadamia-olie, waardoor de huid van je pup ook gehydrateerd wordt. Na gebruik zie je direct dat de vacht een mooie glans heeft.

Om het nog aantrekkelijker te maken; deze shampoo is volledig pH-huidneutraal. Ook dat is zeer gewenst als je shampoo voor een je puppy gaat gebruiken. Al met al een prima shampoo voor de gevoelige huid en vacht van een jonge hond!

[affiliate_products product_number=”1″]
[/affiliate_products]

Hoe moet je een puppy shampoo gebruiken?

Heb je één van bovenstaande shampoos aangeschaft? Dan ben je er nog niet. Het is namelijk ook zaak om deze shampoo op de juiste manier te gaan gebruiken.

Beste Puppy Shampoo voor je pup! Top 3 beste honden shampoo

Met onderstaand stappenplan wordt het direct duidelijk hoe je jouw puppy het beste kunt wassen.

Stap 1: zorg voor een omgeving die nat mag worden, denk hierbij aan de tuin of aan de badkamer.

Stap 2: spoel eerst de vacht van je puppy af met lauwwarm water. Ga met je hand door de vacht heen, zodat alle klitten verdwijnen.

Stap 3: doe een klodder van de shampoo in je handpalm en smeer je hond rustig in. Begin bij bijvoorbeeld bij de achterkant van de hond en werk vervolgens naar de nek toe.

Stap 4: bij sommige varianten is het nu zaak om de shampoo in te laten trekken, terwijl dat bij andere shampoos niet het geval is. Raadpleeg voor deze stap altijd de gebruiksaanwijzing van de shampoo.

Stap 5: spoel de vacht met lauwwarm water schoon en haal wederom je hand door de vacht van je puppy heen. Daarmee zorg je ervoor dat alle vuilresten ook daadwerkelijk uit de vacht verdwijnen.

Stap 6: is de vacht van je puppy nog steeds niet naar wens? Dan kan je dit proces nog een keer herhalen.

Let op: zorg ervoor dat de ogen en neus van je puppy nooit in contact komt met deze shampoo. Is dat onverhoopt wel het geval?

Download Gratis het 6 stappen plan PDF om je puppy op de juiste manier te wassen

Spoel de neus/ogen dan direct uit met schoon en koud water. Mocht je hond nadien last van zijn neus of ogen hebben, is het aan te raden om hier contact over op te nemen met de dierenarts.

Beste Puppy Shampoo voor je pup! Top 3 beste honden shampoo
Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie