Beste puppy ontwormingsmiddel – De Beste Top 3

Voor deze lieve beestjes wil je natuurlijk het allerbeste ontwormingsmiddel voor je puppy. De beste voeding, verzorging en producten zodat dit beestje de beste en gezondste opvoeding heeft.

De producten die je voor zo’n jonge hond in zijn of haar eerste maanden gebruikt zijn bepalend voor het verdere leven.

Door een gezonde opvoeding te hebben, zal de puppy opgroeien tot een sterke volwassen hond. Helaas kunnen honden last krijg van wormen.

Als je dit niet op tijd behandeld en de wormen niet op tijd verwijderd met een ontwormingsmiddel, kan dit vervelende gevolgen hebben voor de gezondheid van een puppy.

Het is belangrijk dit snel te behandelen! Gelukkig is er een divers aanbod aan ontwormingsmiddel voor puppy’s. Maar wat is nu het beste product? Hierbij een top 3!

Het Beste ontwormingsmiddel uit de test is het ontwormingsmiddel van Beaphar Milquestra Klein Hond/Puppy.

Wat is het beste puppy ontwormingsmiddel en waarom zou je het kopen?

Honden kunnen last hebben van wormen. Deze wormen leven in het lichaam van hond en nemen voedingstoffen op. Deze voedingsstoffen heeft de pup zelf natuurlijk nodig en kunnen daardoor de lichaamsfuncties van de pup verstoren.

Wormen zijn daarom erg gevaarlijk voor de gezondheid van puppy’s. Helaas is het bijna onmogelijk voor de pup om niet in contact te komen met wormen. Wormen zijn zowel binnen als buiten te vinden.

Zeker een puppy rent het liefst de hele dag door buiten en snuffelt aan alles wat hij of zij tegenkomt. Gelukkig zijn er veel ontwormingsmiddel die de wormen snel zullen doden.

Beste puppy ontwormingsmiddel - De Beste Top 3
Hallo, was je mij kwijt baasje?

Om jouw pup en ook jezelf gezond te houden is het belangrijk om je hond te ontwormen. Meestal is dit al gebeurd als jonge pup bij de fokker.

Verder wordt het aangeraden op een puppy bij 2,4,6 weken te ontwormen. Daarna is het slim om hem of haar iedere maand te ontwormen totdat de hond zo’n 6 maanden is.

Er zijn verschillende soorten wormen waar een hond last van kan hebben. De wormen zijn ingedeeld in drie groepen: lintwormen, platwormen en rondwormen. De lintwormen zijn het minst gevaarlijk.

Diverse soorten wormen bij puppy

Symptomen van wormen bij honden:

 • Opgeblazen dikke buik
 • Diarree (soms met bloed)
 • Vermagering
 • Braken
 • Huiduitslag
 • Groeiachterstand
 • Zwakheid
 • Doffe vacht

Als jouw pup een van deze symptomen vertoond, neem dan zo snel mogelijk contact op met de dierenarts of dierenspeciaalzaak en bespreek samen welk ontwormingsmiddel het beste is voor jouw puppy.

Waarom het belangrijk is om jouw puppy te ontwormen:

 • Wormen kunnen gevaarlijke gevolgen hebben voor de gezondheid en ontwikkeling van pups.
 • De wormen kunnen ook overgedragen worden aan mensen.
 • Ontworm je hond voordat hij of zij gevaccineerd wordt. De entstoffen van een vaccinatie werken beter als de hond geen wormen heeft.
 • Als je meerder huisdieren hebt, is het belangrijk om de wormen van jouw puppy snel te behandelen, voordat ze worden overgedragen aan de andere huisdieren.

Puppy ontwormingsmiddel kopen: waar moet je opletten?

Er zijn verschillende soorten ontwormingsmiddelen. Zo zijn er pillen of tabletten. Verder is een ontwormingsmiddel ook beschikbaar als een vloeistof die moet ingenomen worden of via een pipet in de nek kan worden toegediend.

Let goed op dat het ontwormingsmiddel geschikt is voor puppies. Vraag advies bij de huisarts of een dierenwinkel. Bestel online en lees je goed in of het middel bedoeld is voor jonge honden.

Lees ook altijd nauwkeurig de handleiding en let op dat je de juiste dosering aan jouw puppy geeft.

Top 3 ontwormingsmiddel voor Puppy

Beaphar Milquestra Kleine Hond/Puppy – Ontwormingsmiddel – 2 Tabletten

Beste puppy ontwormingsmiddel - De Beste Top 3

De wormtabletten van Beaphar Milquestra Kleine Hond/Puppy zijn bedoeld als ontwormingsmiddel voor kleine honden en puppies van 1 tot 12 maanden en 0,5 kilogram tot 10 kilogram. De tabletten zijn op basis van Milbemycine oxime en Praziquantel.

De tabletten zijn werkzaam tegen lintwormen, haakwormen, spoelwormen, zweepwormen, longwormen en oogwormen. Daarnaast werkt het ook als een preventieve behandeling tegen hartwormziekte.

De tabletten zijn eenvoudig toe te dienen. Zeker bij een jonge puppy is het belangrijk dat het makkelijk is aan te brengen. Jonge honden zitten nou eenmaal niet graag stil. Meestal werkt slechts 1 tablet al per puppy.

De tabletten van Beaphar Milquestra Klein Hond/puppy hebben een rundvleessmaak, waardoor het minder moeilijk is voor de puppy om ze op te eten. Het is een breed werkend ontwormingsmiddel, omdat het tegen veel verschillende soorten wormen werkt.

Voordelen:

 • De tabletten hebben een rundvleessmaak
 • Werkt tegen veel verschillende soorten wormen
 • Preventieve behandeling tegen hartwormziekte

Nadelen:

 • Bij puppies blijft het altijd lastig om een tablet toe te dienen.

Drontal Pup Ontwormingsmiddel – Puppy – 50 ml

Het Drontal Pup Ontwormingsmiddel is bedoeld tegen rondwormen bij pups en jonge honden. Weeg je hond goed voordat je het middel gaat aanbrengen.

De dosering is 1 milliliter per 1 kilogram lichaamsgewicht. De verpakking bevat een flacon van 50 milliliter.

Je kunt de behandeling met Drontal Pup al gebruiken vanaf het moment dat de pup twee weken oud is. Het kan voorkomen dat je een hond al op zo’n jonge leeftijd een ontwormingsmiddel moet geven, omdat een puppy al een spoelwormbesmetting kan krijgen op een vroege leeftijd.

Deze besmetting kan namelijk via de baarmoeder en moedermelk bij de pup terechtkomen. Het wordt aangeraden om de herhalingsbehandeling iedere twee weken te herhalen totdat de hond 1 jaar oud is.

Daarna kun je deze behandeling ieder half jaar doen. De vloeistof van de Drontal Pup kun je direct toedienen of je kunt het met voedsel vermengen.

Door de bijgevoegde doseerspuit kun je gemakkelijk en veilig de juiste hoeveelheid geven en toedienen. Dit ontwormingsmiddel doodt de belangrijkste haak-, spoel-, en zweepwormen.

Voordelen:

 • Makkelijk aan te brengen, direct of vermengen met voedsel
 • Werkt direct
 • Goed en gemakkelijk doseerbaar door de bijgevoegde doseerspuit

Nadelen:

 • Duurdere aankoop dan ontworming tabletten

Elanco Milbemax Pup & Hond – Anti wormenmiddel – 2 x 4 tabletten

De tabletten van Elanco Milbemax Pup&Hond zijn geschikt voor puppies van 1 tot 12 maanden oud. Verder zijn ze ook geschikt voor volwassen honden van 0,5 tot 10 kilogram.

Het is haast onmogelijk dat jouw hond niet in contact komt met darmwormen. Deze wormen zitten namelijk zowel binnen als buiten. De symptomen van wormen zijn soms lastig te herkennen.

En als de symptomen al zichtbaar zijn, kunnen de verdere gevolgen al ernstig zijn. Daarom is het altijd beter te voorkomen dan te genezen.

De Elanco Milbemax ontwormingstabletten zijn voor de hond bedoeld en werken preventief tegen hart- en longworminfecties. Ook werken ze tegen zweepwormen, spoelwormen, haarwormen en lintwormen.

Voordelen:

 • De tabletten werken preventief tegen hart- en longworminfecties
 • Doden alle wormen
 • Ook voor volwassen honden te gebruiken

Nadelen:

 • Bij puppies blijft het altijd lastig om een tablet toe te dienen.

Slotwoord

Na het lezen van deze top 3 van de beste ontwormingsmiddel voor puppy’s is het hopelijk makkelijker voor je op het juist product te kiezen. Het ontwormingsmiddel van Beaphar Milquestra Klein Hond/Puppy kwam met veel voordelen op nummer 1 terecht.

Met dit middel kom je zeker van de wormen af. Hierdoor is jouw puppy weer gezond en blij en kun jij dit als baasje ook zijn. Het liefst wil je jouw lieve puppy gezond en zonder wormen zien.

Je wilt je puppy natuurlijk het snelst en makkelijk mogelijk helpen zodat hij of zij weer gezond rond kan rennen en spelen.

De ontwormingsmiddelen die terechtkwamen op nummer 2 en 3 zijn ook top opties voor jouw pup. Van deze aankopen zul jij zeker geen spijt hebben! Twijfel niet langer en bestel ze nu!

Pup vindt ontwormingspasta niet lekker:)
Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie