De beste orthopedische hondenmanden, minder pijn voor je hond!

Orthopedische hondenmanden zijn de perfecte oplossing voor honden die een dagje ouder worden en last krijgen van slijtgage of pijnlijke gewrichten. Het is daarom belangrijk dat je ervoor zorgt dat je een goede hondenmand aanschaft. Anders dan een normale hondenmand, zorgt een orthopedische hondenmand ervoor dat je hond altijd in een correcte en comfortabele houding ligt.  

Ben jij benieuwd naar welke orthopedische hondenmand de beste is? Dat en meer lees je allemaal in dit artikel

[automatic_table_of_contents][/automatic_table_of_contents]

Dit zijn de beste orthopedische hondenmanden

Een orthopedische hondenmand kan wel degelijk een verschil maken wanneer je hond al wat ouder is of last heeft van zijn gewrichten. Om je hond te ondersteunen en hem een fijne, oude dag te kunnen geven, is het belangrijk om de juiste maatregelen te nemen. Lees het artikel verder om meer te weten te komen over de orthopedische hondenmand.

Wat zijn orthopedische hondenmanden?

Zoals je hierboven al in het kort hebt kunnen lezen, is een orthopedische hondenmand bedoeld voor honden die wat ouders zijn of last hebben van de gewrichten. Door een orthopedische hondenmand in te zetten, voorkom je lichamelijke klachten bij je hond en liggen ze in een betere houding.

Orthopedische hondenmanden zijn in de meeste gevallen gevuld met het materiaal memory foam. Memory foam zorgt ervoor dat het gewicht van je hond beter verdeeld word over het kussen en je hond dus in een betere houding gaat liggen. Het is dus vooral bedoeld om de lighouding van je hond te verbeteren en de gewrichten te ontzien.

De beste orthopedische hondenmanden, minder pijn voor je hond!
2 Labradors liggend op een mat

Waarom kiezen voor een orthopedische hondenmand?

Eigenlijk kan je een orthopedische hondenmand voor iedere hond inzetten. Er hoeft niet altijd een duidelijke reden voor te zijn. Het hangt niet per se van het ras of de leeftijd van je hond af. Het is natuurlijk wel altijd goed om rekening te houden met de lighouding van je hond. Voorkomen is immers beter dan genezen. Houd er wel rekening mee dat een orthopedische hondenmand gewrichtsklachten niet volledig voorkomt, dat kan met geen enkel middel.

Wanneer je hond een hogere leeftijd krijgt of al last heeft van zijn gewrichten, (omdat hij misschien artrose heeft) dan zou ik sowieso kiezen voor een orthopedische hondenmand. Je hond verdiend een lekkere slaapplek waar hij zich zonder klachten even kan terugtrekken.

De beste orthopedische hondenmanden, minder pijn voor je hond!
Hondje aan het luieren in mand

Wat zijn de voor- en nadelen van een orthopedische hondenmand?

Ieder product heeft zijn voor- en nadelen. Zo ook een orthopedische hondenmand. Mocht je hier benieuwd naar zijn, dan kan je deze in het onderstaande overzicht uitgebreid terugvinden. Zijn er überhaupt wel nadelen? Daar gaan we achter komen. Natuurlijk beginnen we positief en kijken we eerst naar de voordelen van een orthopedische hondenmand.

  • Orthopedische hondenmand zijn geschikt voor alle honden, van alle leeftijden. Je hond hoeft niet speciaal een lichamelijke klacht of een bepaalde leeftijd te hebben daarvoor.
  • Zorgt ervoor dat de gewrichten volledig ondersteunt worden, mocht je hond daar last van hebben.
  • Je hond neem een juiste lighouding aan. Klachten worden op deze manier voorkomen of verminderd.
  • Orthopedische hondenmanden zijn ook geschikt voor katten. Je kan het dus erg breed inzetten.
  • Er zijn zowel orthopedische hondenmanden, als hondenkussens beschikbaar. Hieruit heb je een ruime keuze.

Ik kan je verklappen, er zijn geen duidelijke nadelen aan een orthopedische hondenmand. Je denkt misschien dat het nadeel zit in de prijs, maar ik kan je verzekeren dat ze niet duurder uit zullen vallen dan een ‘normale’ hondenmand. Hoe fijn is dat?

Top 3 beste orthopedische hondenmanden

Als je het artikel tot en met hier hebt gelezen, dan ben je het een en ander geweten gekomen over een orthopedische hondenmand. Je bent het vast wel met me eens dat dit een hele goede keuze is voor jouw hond, mocht deze lichamelijke klachten ervaren. Om je te helpen bij je keuze, vindt je in het onderstaande overzicht de 3 beste orthopedische hondenmanden die de aanschaf dubbel en dwars waard zijn. Ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan vooral hieronder verder.

1. Bia Bed Original

orthopedische hondenmanden
Afbeelding van Medpets.nl

Op de eerste plek staat deze Bia Bed Original. Wat betreft orthopedische hondenmanden, is dit echt een topper. De binnenkant van de mand is gemaakt polyether, wat alleen de rug, maar ook de gewrichten van je hond optimale comfort en steun bied. Ook heeft de hondenmand een opstaande rand, waardoor hij zijn kop lekker kan laten rusten en hij geen last zal krijgen van nek- of rugklachten. En dat is natuurlijk wat je wil. Ook zorgen opstaande randen ervoor dat je hond geen last zal krijgen van tocht of wind, want ook dat doet zijn gewrichten en spieren geen goed.

De Bia Bed Original is verkrijgbaar in de kleur zwart en taupe. Naast de verschillende kleuren, kan je ook kiezen uit verschillende maten. Dit varieert van groot naar klein. Je kan dus altijd de hondenmand kiezen die bij jouw hond past. De hoes van de hondenmand is gemaakt van kunstleer en kan je eraf ritsen. Zo blijft de hondenmand altijd schoon en hygiënisch. De Bia Bed Original is zeker een aanrader wat betreft orthopedische hondenmanden.

[affiliate_products product_number=”1″ style=”list” image_size=”small” order_by=”stock”]
[/affiliate_products]

2. Scruffs Chateau Orthopaedic Pet Bed

Naast orthopedische hondenmanden, bestaan er ook orthopedische hondenkussens. Ook deze zijn erg goed voor de gewrichten en spieren van jouw hond.

Dit orthopedische hondenkussen, oftewel de Scruff Chateau Orthopedic Pet Bed is een speciaal hondenkussen die jouw hond extra steun geeft tijdens het liggen. Zo worden de rug en de gewrichten optimaal ondersteunt en hoeft jouw hond geen last te krijgen hiervan. Het kussen is gevuld met schuim, wat ervoor zorgt dat het kussen zich volledig aanpast aan het lichaam van jouw hond.

Het kussen is geschikt voor de grotere honden die behoefte hebben aan een orthopedisch hondenkussen. De kussenhoes kan je gemakkelijk afnemen met een natte doek. Zo houd je het kussen lekker schoon en hygiënisch. Kies uit de kleur grijs of lichtbruin, en laat het hondenkussen aansluiten bij je interieur.

[affiliate_products product_number=”2″ style=”list” image_size=”small” order_by=”stock”]
[/affiliate_products]

3. Boony Est 1941 Orthopedisch Kussen Highland Sand

Als laatste is ook dit weer een orthopedisch hondenkussen in een moderne zandkleur. Door de zachte kleur zal hij bij ieder interieur aanpassen, wat natuurlijk ook meespeelt.

Het hondenkussen zal voor je hond heel erg comfortabel liggen en zorgt voor een goede lighouding. Het hondenkussen is geschikt voor zowel honden als katten, wat erg handig kan zijn als je beide huisdieren in huis hebt. Zeker als je hond last heeft van zijn gewrichten, kan het hondenkussen daadwerkelijk een positief verschil maken. Aan het kussen zit een leren handvat, waardoor je hem gemakkelijk kan verplaatsen of zelfs meenemen.

Of het nu gaat om een klein dutje of om de nachtrust, op de Boony Est 1941 Orthopedisch Kussen Highland Sand zal jouw hond altijd in een correcte houding heerlijk kunnen slapen.

[affiliate_products product_number=”3″ style=”list” image_size=”small” order_by=”stock”]
[/affiliate_products]

Waar let je op bij het aanschaffen van een orthopedische hondenmand?

Voordat je daadwerkelijk overgaat op het aanschaffen van een orthopedische hondenmand, is het misschien handig om te weten waar je op moet letten. Dit maakt de zoektocht en aanschaf al een stuk makkelijker.

  • Grootte van de hondenmand: Ik blijf het zeggen, maar de grootte is erg belangrijk. Dat geld natuurlijk voor iedere hondenmand. Zorg ervoor dat de hondenmand niet te klein is, want zo is de kans op gewrichtsklachten een stuk groter. Een hondenmand kan nooit te groot zijn. Zorg ervoor dat je hond comfortabel kan liggen en zich kan terugtrekken.
  • Memory foam: Let erop dat de hondenmand of het hondenkussen het materiaal memory foam bevatten. Dit maakt dat het een orthopedische hondenmand is en dus optimaal bijdraagt aan het comfort.
  • Afneembare hoes: Het is erg fijn om de hondenmand of het kussen af en toe schoon te maken. Dit kan je heel gemakkelijk doen met een natte doek. Let erop dat het materiaal zo gemaakt is dat dat gewoon kan.
  • Duurzaamheid: Zorg ervoor dat het materiaal van de hondenmand of het kussen duurzaam is en het langer meegaat. Zo voorkom je dat je om de haverklap iets nieuws moet aanschaffen.
  • Interieur: De hondenmand staat bij jou in huis. Daarom is het erg leuk en fijn dat het aanpast bij de stijl van je interieur. Zie het maar als een meubelstuk.
De beste orthopedische hondenmanden, minder pijn voor je hond!
Puppy in rieten mand met strik

Conclusie

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel over orthopedische hondenmanden. Als je het artikel helemaal hebt gelezen, dan weet je nu precies wat het is en waar het voor gebruikt word. Ook heb je kunnen lezen wat de voor- en nadelen zijn.

Om je te helpen bij je keuze, vindt je hierboven een top 3 van beste orthopedische hondenmanden. Wil je overgaan op aanschaf, dan raad ik je aan om even terug te lezen waar je op moet letten. Dit maakt je keuze een stuk makkelijker.

Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie