Ontwormen bij honden – Dit moet je doen!

Ontwormen bij honden – Dit moet je doen! Je hond, dat is natuurlijk je allerbeste maatje. Het liefst doe je alles met hem samen en wil je als baasje goed voor hem blijven zorgen. We weten zeker dat jou dat ook lukt. Je wilt goed voor je hond zorgen om hem zo gezond mogelijk te houden en om hem een fijn leven te kunnen bieden. Hoe gezond en vrolijk je hond ook lijkt, dat is helaas niet altijd het geval. Ook honden kunnen namelijk met gezondheidsproblemen kampen die jou als baasje niet direct op zullen vallen.

Top 3 ontwormingsproducten voor je hond

[affiliate_products style=”list” image_size=”small” order_by=”cheapest”]
[/affiliate_products]
[automatic_table_of_contents][/automatic_table_of_contents]

Heb je er weleens aan gedacht dat je hond last kan krijgen van wormen? Het is namelijk zo dat voornamelijk puppy’s vrij makkelijk besmet kunnen worden met wormen, en dat geld ook voor de volwassen honden die graag buiten spelen. Als baasje zul je daar op moet ingrijpen.

Het is dus nodig om je hond om de zoveel tijd te ontwormen. Zeker als je hier nog niet zo bekend mee bent, kunnen we ons voorstellen dat je je vraagtekens hebt bij dat ontwormen. Daar gaan we je in dit artikel bij helpen. Je leest hier alles over ontwormen bij honden en wat je moet doen. Na het lezen van dit artikel ben je helemaal op de hoogte van ontwormen bij honden en kan je aan de slag gaan bij je trouwe viervoeter.

Het beste product om jouw hond te ontwormen is Elanco Milbemax Kauwtablet Hond – Anti wormenmiddel

[affiliate_products product_number=”1″ style=”list” image_size=”small” order_by=”stock”]
[/affiliate_products]

Ontwormen bij honden, wat is dat eigenlijk?

We gaan het in dit artikel dus hebben over ontwormen bij honden en hoe je dat moet doen. Dat ontwormen kan je doen met speciale producten. Voordat we daarnaar gaan kijken, gaan we eerst kijken naar het ontwormen zelf. Wat is ontwormen bij honden eigenlijk?

Honden kunnen besmet raken met wormen. Voorbeelden hiervan zijn de lintworm en de spoelworm. Vanaf puppy af aan kunnen honden al besmet raken hiermee. Bijvoorbeeld door het melk van de moederhond of door het eten van zand. Die wormen in het lichaam van je hond, die kunnen op den duur schadelijk worden en de dood hebben als gevolg. Door je hond een ontwormingskuur toe te brengen, voorkom je dat je hond wormen krijgt en worden eventuele wormen verwijderd uit zijn lichaam.

Het is belangrijk om dat ontwormen meerdere malen per jaar te herhalen. Ook om het te voorkomen. Ontworm je hond daarom om de drie maanden. Voor een puppy die 6 maanden is, geld hetzelfde.

Is dat gevaarlijk, ontwormen bij honden? 

Dat ontwormen bij honden, dat klinkt op het eerste gezicht misschien een beetje vreemd. Dat kunnen we ons best voorstellen. Misschien vraag je je nu wel af of dat ontwormen bij honden gevaarlijk is en of daar enige risico’s aanzitten. Die vraag gaan wij natuurlijk voor jou beantwoorden, zodat je hier niet meer mee hoeft te zitten. Laten we voorop stellen, dat het gevaarlijker is om je hond niet te ontwormen dan wanneer je dat wel doet. Als je hond eenmaal last heeft van wormen in zijn lichaam, dan kan dat verkeerd aflopen. Je hond kan vreselijk ziek worden en zelfs overlijden.

Deze wormen die in het lichaam van je hond verblijven, kunnen ervoor zorgen dat je hond permanent last houd van zijn maag- en darmkanaal, alle voedingsstoffen opeten die jouw hond zo vreselijk nodig heeft en kunnen het darmkanaal zo afsluiten, dat je hond eraan kan overlijden. Daarnaast kunnen de wormen die een hond heeft ook schadelijk zijn voor mensen. Ontwormen is dus noodzakelijk, dat merk je al. Niet alleen voor je hond, ook voor jezelf!

Dat kan je dus allemaal voorkomen met een regelmatige wormkuur. Dat ontwormen is dus niet gevaarlijk, maar we willen je wel op het hart drukken om altijd voor de juiste producten te kiezen. Wil jij graag weten welke producten jouw hond gaan helpen bij het ontwormen, zoals de hint die we aan het begin van dit artikel al aan je hebben gegeven? Dan raden we je aan om het artikel verder te lezen. Hier komen we namelijk later uitgebreid bij je op terug.

Ontwormen bij honden – Dit moet je doen!
Volwassen Labrador

Welke wormen kunnen voor komen bij een hond?

We hebben je hierboven in het artikel al een paar voorbeelden gegeven van wormen die bij een hond kunnen voor komen. Om je hier nog een duidelijker beeld van te geven, hebben we nog een aantal wormen voor je op een rijtje gezet, met daarbij een korte uitleg.

  • Lintworm: Deze komt het meeste voor bij zowel honden als katten. De lintworm leeft voornamelijk in de darmen van een hond. De lintworm kan een gevolg zijn van eventuele vlooien. Je hond kan de eitjes van een dergelijke vlo per ongeluk opgegeten hebben, met een lintworm als gevolg. Lintwormen komen ook voor bij mensen.
  • Haakworm: De haakworm zie je voornamelijk in de dunne darm van een hond. De haakworm komt in het lichaam van je hond terecht doordat hij iets heeft opgelikt.
  • Hartworm: Deze komen (gelukkig) niet voor in Nederland. Een hond kan een hartworm namelijk pas krijgen als hij door een bepaalde mug word gestoken. Iets wat in Nederland niet voor komt.
  • Spoelworm: De spoelworm leeft in de darmen en ook deze worm zie je vaak terugkomen bij een hond. De spoelworm kan zelfs al bij een hele jonge puppy voor komen. Deze krijgt hij namelijk via zijn moeder.

Top 3 producten om je hond te ontwormen

Je bent inmiddels het een en ander te weten gekomen over het ontwormen bij honden. We hebben je onder andere verteld wat ontwormen precies is en of het gevaarlijk kan zijn. Je bent in ieder geval helemaal op de hoogte wat betreft ontwormen bij honden.

Je zou kunnen zeggen dat jij als baasje er klaar voor bent om je hond te gaan ontwormen. Je kunt hiermee aan de slag gaan. Voordat je je hond gaat ontwormen, heb je natuurlijk wel de juiste producten nodig hiervoor. Hoe wil je het anders gaan aanpakken? Daar willen wij jou een handje bij helpen.

Om jou als het ware goed te begeleiden bij het ontwormen van je hond, hebben we een aantal producten voor het ontwormen voor je op een rijtje gezet. Door een product uit deze top 3 te kiezen, kan jij straks op een goede en veilige manier aan de slag gaan met het ontwormen van je hond.

1. Elanco Milbemax Kauwtablet Hond – Anti wormenmiddel

Op de eerste plek binnen deze top 3 met producten om te ontwormen, vindt je de Elanco Milbemax Kauwtablet Hond – Anti wormenmiddel. Deze zijn van het merk Milbemax en zijn uitermate geschikt om je hond op een veilige manier te kunnen ontwormen. Wat deze kauwtabletten precies doen? Dat gaan we je natuurlijk precies uitleggen. Dit product is namelijk volgens ons het beste product om je hond te ontwormen.

Ontwormen bij honden – Dit moet je doen!
Afbeelding Bol.com

Dit product wordt zelfs door dierenartsen aanbevolen, dit product zorgt bij de meeste gevallen voor geen bijwerkingen. De kauwtabletten van Milbemax zijn een smakelijke, effectief kuur voor uw hond, en een aangeraden product door dierenartsen.  De stoffen milbemycine oxime en praziquantel zorgen ervoor dat uw hond helemaal wormen vrij is. Wat wil je als baasje nu nog meer? Je hond op een veilige manier ontwormen, Dit product is al beste getest door PuppyTrainen.

[affiliate_products product_number=”1″ style=”grid” image_size=”medium” order_by=”stock”]
[/affiliate_products]

2. Panacur Ontworming – Hond En Kat – 10 Tabletten

Het tweede product om je hond te ontwormen in deze top 3, zijn de ontwormingstabletten van het merk Panacure. Dat dit tabletten zijn, daar zitten eigenlijk alleen maar voordelen aan.

Ontwormen bij honden – Dit moet je doen!

De tabletten die je je hond kan toedienen zorgen er effectief voor dat jouw hond ontwormd word. Omdat het tabletten zijn, kun je deze gemakkelijk in het voer van je hond verwerken. Je hond zal nauwelijks merken dat hij een tabletje krijgt en hij wordt toch effectief ontwormd. Hoe fijn is dat idee?

We hebben natuurlijk ook gekeken naar de reviews van andere baasjes en deze geven allemaal aan dat er geen bijwerkingen zitten aan de tabletten. Het is dus een hele vriendelijke manier van ontwormen.

Let wel op. Deze tabletten zijn niet geschikt voor jonge hondjes van onder de 4 weken. Heb je dus nog een jonge puppy van deze leeftijd, dan is Panacur niet helemaal geschikt. Boven de 4 weken kun je veilig gebruiken mits het anders staat op bijsluiter of verpakking.

[affiliate_products product_number=”2″ style=”grid” image_size=”medium” order_by=”stock”]
[/affiliate_products]

3. Virbac Ontwormingspasta – Hond en Kat – 25 Milliliter

Als laatste in deze top 3 vindt je een ontwormpasta van het merk Virbac. Anders dan de bovenstaande producten, is dit een speciale pasta die je bij je hond kan aanbrengen voor het ontwormen.

Zeker als je hond moeite heeft met het nemen van tabletten, dan is de pasta een hele goede oplossing. Het is een zachte substantie die hij zonder moeite moet kunnen doorslikken. De pasta van Virbac kan heel makkelijk achterop de tong van je hond aangebracht worden met het speciale spuitje. Vindt je hond dit ook lastig? Dan kan je de pasta een beetje door zijn voer heen roeren.

Het ontwormmiddel is geschikt voor alle honden, van alle leeftijden. Daar hoef je dus niet naar te kijken. Hoe jong of hoe oud je hond ook is, Vibrac kan en mag altijd toegediend worden voor het ontwormen. Heb je naast een hond, ook een kat? Ook voor hem of haar mag het middel Vibrac ontwormings pasta gebruikt worden.

[affiliate_products product_number=”3″ style=”grid” image_size=”medium” order_by=”stock”]
[/affiliate_products]

Conclusie: ontwormen bij honden doe je zo!

Ontwormen bij honden. Je hebt in het artikel gelezen hoe je dat moet doen en waarom het noodzakelijk is om dit meerdere malen per jaar te herhalen.

Om je trouwe viervoeter goed te kunnen verzorgen, is dat ontwormen dus echt nodig.

Naast de beste keuze volgens ons, heb je in de top 3 nog andere producten kunnen vinden die jou als baasje kunnen helpen bij het ontwormen van je hond. Veel succes!

[faq faq_number=”1″]
[/faq]
Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie