Welke maat bench voor een Jack Russel?

Wanneer jij het aanstaande baasje bent van een Jack Russel, zijn er veel producten die je nodig gaat hebben. Bijvoorbeeld een hondenriem, hondenspeeltjes en de juiste voeding. Een hondenbench, die hoort er toch ook écht bij. Het formaat bepalen kan echter een lastig klusje zijn. Daarom dat je hier antwoord krijgt op de vraag welke maat bench voor een Jack Russel?

Het is eigenlijk vrij makkelijk om te ontdekken welke maat bench een Jack Russel nodig heeft. Het maken van een berekening is niet altijd nodig namelijk. Het is goed om ervoor te zorgen dat de rug van je hond de bovenkant van de bench niet raakt, hij helemaal rechtop kan zitten en hij comfortabel kan liggen. Zowel opgerold als languit. Kan dat allemaal? Dan heb je de juiste te pakken.

Ben jij nog niet zo bekend op het vlak van hondenbenches en zou je hier graag wat meer over willen weten? Dat komt dan goed uit. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is dit blogbericht tot en einde te lezen.

[automatic_table_of_contents][/automatic_table_of_contents]

Welke maat bench voor een Jack Russel?

Op de uitzetlijst van een puppy of van een hond, kom je vrijwel altijd de hondenbench tegen. Deze is essentieel en mag zeker niet ontbreken. Sterker nog, het is een groot hulpmiddel tijdens zijn opvoeding.

Soms kan het aanschaffen hiervan moeilijker zijn dan je denkt, want hoe groot moet de bench zijn voor een Jack Russel? Gelukkig zijn er altijd meerdere soorten, maten en kleuren, waardoor er altijd wel iets bij zit voor jouw trouwe viervoeter.

Hoe groot een bench moet zijn voor een Jack Russel? Wat betreft de hoogte moet deze hoog genoeg zijn, zodat hij rechtop kan zitten en rechtop kan staan. De bovenkant van de bench mag zijn rug hierbij niet raken. Wat betreft de diepte en de breedte, moet een Jack Russel hierin zowel languit als opgerold in kunnen liggen. Is dit allemaal mogelijk? Dan heb je de goede maat te pakken.

Wat betreft de afmetingen kies je voor een hondenbench die geschikt is voor het kleine hondenras, aangezien de Jack Russel daaronder valt. Deze afmetingen variëren tussen de 45 en 65 centimeter. Een bench voor een Jack Russel baseer je op het formaat van de hond zelf en op de algemene afmetingen voor het kleine hondenras.

Welke maat bench voor een Jack Russel?
Welke maat bench voor een Jack Russel?

Waarom een bench gebruiken voor een Jack Russel?

Dat deze honden van gezelligheid houden, dat is je als baasje vast niet ontgaan. Omdat Jack Russels ontzettend sociaal zijn en houden van aandacht, zijn ze het liefst de hele dag met je aan de gang.

Je kunt hieruit al opmaken dat de hondenbench essentieel is voor een hondenras als de Jack Russel. Waarom nog meer een bench voor een Jack Russel gebruiken?

  • Is jouw hond aan het herstellen van een operatie of van een ziekte? De hondenbench kan het rustgevende plekje zijn wat hij nodig heeft. Het dwingt hem als het ware om rustig aan te blijven doen en niet over de grens heen te gaan.
  • Deze hondjes zijn ontzettend druk en energiek. Erg leuk en gezellig, maar soms moeten ze even een handje geholpen worden met het nemen van een time-out. Voordat jullie beiden geïrriteerd raken.
  • Als pup is de bench een plekje waar hij zich even kan terugtrekken voor het doen van een dutje. Het is dan ook goed om binnen het gezin af te spreken dat de pup hierin niet gestoord mag worden.
  • Is jouw hond de visite even zat? De bench is dan zijn eigen plekje waar hij even kan bijkomen van alle prikkels.
  • Ook hierin brengen veel honden de nacht door. Niet alleen de traditionele hondenmand is daar geschikt voor.
  • Niet alle hondjes kunnen alleen thuis blijven, ook niet voor een uurtje. De bench kan de uitkomst bieden dat jij even een uurtje de deur uit kan of de grote schoonmaak kan houden. Het slopen van spullen bijvoorbeeld kun je op deze manier voorkomen.
Welke maat bench voor een Jack Russel?
Jack Russel

Waarom mag een hondenbench niet te groot zijn?

Dat het eigen plekje van je maatje niet te klein mag zijn, dat is een vrij simpele optelsom. Comfort is namelijk één van de belangrijkste aspecten en dat mag niet in gevaar komen. Een bench waar hij zich in op moet vouwen, dat is alles behalve comfortabel en het komt zijn gezondheid niet ten goede.

Hoewel je een bench voor een Jack Russel beter wat groter kunt kopen, mag deze ook weer niet té groot zijn. Het gevolg is dan namelijk dat hij zijn eigen plekje gaat vervuilen en dus gaat gebruiken als toilet. Niet helemaal de bedoeling.

Een bench die het juiste formaat heeft, voelt voor de meeste hondjes aan als hun eigen nestje. Het nestje wat ze kennen van de tijd bij moeders. Honden houden hun nestje schoon en op deze manier wordt de zindelijkheidstraining ook aangepakt. Koop je de bench echter te groot? Dan voelt deze niet meer aan als een warm nestje en is de kans groot dat hij hier zijn behoefte in gaat doen.

Daarnaast houd een grotere bench veel minder warmte vast als een kleiner formaat. Ook dat is alles behalve prettig. Zeker als het gaat om kleine hondjes die zich niet zo goed warm kunnen houden.

Waar let je nog meer op bij het aanschaffen van een bench?

Wanneer je het blogbericht tot en met hier hebt gelezen, ben je er achter gekomen welke maat jouw Jack Russel nodig heeft als het gaat om een hondenbench.

Het formaat, daar weet je inmiddels alles van en je weet waar je op moet letten. Is dat het enige waar je op moet letten? Niet helemaal. Er zijn toch nog een aantal punten waar je van tevoren even rekening mee moet houden.

  • De plek van de bench: Heb je al bedacht waar de hondenbench komt te staan? Zorg er in ieder geval voor dat deze niet teveel op de tocht en niet in de felle zon staat. Maak zo nodig een plekje vrij.
  • Rustige plaats: Over de plek gesproken, is het er rustig genoeg? Ook de meest energieke hondjes hebben zo af en toe behoefte aan rust in de tent.
  • Inklapbaar: Wil jij het eigen plekje van je trouwe viervoeter overal mee naartoe nemen, bijvoorbeeld op vakantie? Zorg er dan voor dat je een inklapbare variant aanschaft.
  • Budget: Omdat hondenbenches in zoveel verschillende varianten komen, hebben deze ook allemaal een ander prijskaartje. Beslis voor jezelf wat je eraan kwijt wil en baseer daar de uiteindelijke keuze op. 

Mag een Jack Russel lang in de bench verblijven?

Dat de bench essentieel is voor een hondenras als de Jack Russel, dat is in ieder geval een ding dat zeker is. Het is een fijn hulpmiddel voor tijdens de opvoeding en voor het hondje zelf is het een plekje om de nacht door te brengen, of om even uit te rusten.

Toch is het niet de bedoeling dat de hele dag word doorgebracht hierin. Zeker wat betreft de energie van dit hondenras, is dat niet heel erg verstandig. Hoe lang een Jack Russel dan mag doorbrengen in de hondenbench?

Afgezien van de nachten die hier in doorgebracht worden, is het goed om dit overdag wat beperkter te houden. Bijvoorbeeld wanneer je er écht even een uurtje tussenuit moet. Dan zou dat prima kunnen.

Je Jack Russel opvoeden doe je zo!

Is de opvoeding van dit dominante hondje iets waar je tegenop ziet of waar je wat meer over wilt weten? Het Complete Handboek Voor De Jack Russell verschaft jou van alle informatie waar jij naar zoekt.

Het complete handboek voor de jack russell
Afbeelding van Jackrussellvriend.nl

Het handboek is online te vinden en te downloaden op ieder gewenst apparaat. Van A tot Z leer jij meer over het hondenras Jack Russel en krijg je handige tips die je helpen bij de opvoeding. Wat wil je nog meer?

Conclusie

Welke maat bench voor een Jack Russel? Met die vraag zijn we dit blogbericht begonnen. Behalve dat je hier het antwoord op hebt gekregen, heb je ook veel andere informatie gekregen die de aanschaf van een bench alleen maar makkelijker gaat maken.

Over informatie gesproken, zou je wat hulp willen bij de opvoeding? Het Complete Handboek Voor De Jack Russell helpt je daarbij.

[faq faq_number=”1″]
[/faq]
Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie