Beste hondenbot voor puppy’s – Top 3

Heb jij een puppy in huis rondlopen? Of verwacht je op korte termijn jouw puppy bij de fokker op te mogen halen? Dan weet je één ding zeker; je moet de nodige spullen in huis gaan halen. Al deze spullen heb je nodig om jouw puppy op te voeden, te verzorgen, te onderhouden én te vermaken.

Met het oog op de laatstgenoemde factor is het onder meer van belang om een hondenbot voor jouw puppy aan te schaffen. Met de beste hondenbot voor een puppy weet jouw pup zich prima te vermaken, maar hij geniet tegelijkertijd ook nog van meerdere andere voordelen.

Over onder meer die voordelen wil ik jou graag in dit artikel (veel) meer vertellen.Daarbij wil ik ook graag alvast benoemen dat ik veel hondenbotten aan een keuring onderworpen heb.

Tijdens deze keuring/test heb ik eigenlijk naar alle relevante criteria gekeken, waarna ik uiteindelijk een top 3 samen heb weten te stellen.

Ik heb hierbij voor de volgende 3 varianten gekozen:

 1. Nylabone Puppy Chew Kipsmaak
 2. Beeztees Kauwbot
 3. Flamingo Chew ’n knot

Waarom mijn voorkeur naar het hondenbot van Nylabone uitgaat?

Dat heeft met meerdere redenen te maken. Graag vertel ik je over die redenen meer verderop in dit artikel; de drie hierboven genoemde hondenbotten bespreek ik namelijk verderop in dit artikel uitgebreid. Je kunt – onder meer op basis van die reviews – direct de juiste keuze voor jouw kleine viervoeter maken!

Wat is een hondenbot en waarom zou je een hondenbot kopen?

Een hondenbot is eigenlijk een bot dat van bepaald materiaal vervaardigd is. Het is de bedoeling dat jouw hond/pup heerlijk op dit bot gaat kluiven, waarbij hij geniet van de lekkere smaak van het bot.

Ondertussen weet hij zich ook nog te vermaken en is het kluiven op een bot onwijs goed voor zijn gebit. Hiermee heb ik direct al enkele redenen genoemd waarom de aanschaf van een hondenbot aan te raden is.

Beste hondenbot voor puppy’s – Top 3
Hond slapend op bot

In de inleiding van dit artikel gaf ik aan dat het van belang is om jouw hond op de juiste manier te vermaken. Je kunt daar leuk speelgoed voor kopen, maar vaak moet jezelf ook aanwezig zijn om jouw hond van dat speelgoed te laten genieten.

Daarbij is een hondenbot géén sprake van; jouw hond/pup kan namelijk heerlijk zelfstandig van een heerlijke hondenbot genieten. Je hoeft hier dus niet per sé bij te zijn en jouw pup kan zich hier urenlang mee vermaken.

Ondertussen geniet hij ook nog van een lekkere smaak. De hedendaagse hondenbotten worden namelijk in allerlei smaken aangeboden; dit varieert van kip tot aan zalm bijvoorbeeld.

Als jouw hond op het hondenbot zit te kluiven, krijgt hij dus vanzelf ook een lekkere smaak in zijn mond. Dat zorgt ervoor dat hij zelf nóg vaker met zijn bot aan de slag gaat.

Daarbij komt ook eens nog dat dit onwijs goed voor zijn gebit is. Zoals je wellicht weet, is het gebit van een pup in ontwikkeling in zijn eerste levensmaanden. Zijn ‘melktandjes’ worden al relatief snel ingewisseld voor grote hondentanden.

Tijdens deze wisseling kan hij echter de nodige pijn ervaren; dit kan onder meer komen door irritaties aan het tandvlees. Door een lekkere bot aan hem te geven, weet hij zijn gebit (en zijn tandvlees) eigenlijk te verkoelen en te verzachten. Ook daarom is de aanschaf van het beste hondenbot absoluut aan te raden.

Het mag duidelijk zijn; er zijn voldoende redenen om direct een hondenbot voor jouw puppy aan te schaffen. Weet je niet zeker of jouw hond het leuk vindt om op een hondenbot te kluiven?

Beste hondenbot voor puppy’s – Top 3
Hond kauwend op bot

Je kunt voor enkele euro’s al een hondenbot aanschaffen; laat het jouw pup daarom zeker eens uitproberen!

Als je een hondenbot voor jouw puppy aan gaat schaffen, is het wel verstandig om goed naar het hondenbot te kijken. Niet alleen hondenbotten zijn namelijk even goed en ook niet alle varianten zijn geschikt voor een puppy.

Graag laat ik je in dit artikel kennis maken met de allerbeste hondenbotten voor een puppy; lees het artikel daarom op je gemakje door en laat je verrassen!

Hondenbot voor een puppy kopen; waar op letten?

Als je een hondenbot aan gaat schaffen, moet je onwijs goed op de samenstelling van het hondenbot letten. Het is namelijk zo dat niet alle hondenbotten even goed zijn voor (het gebit van) een puppy.

Kies bij voorkeur dus voor een hondenbot die speciaal voor puppy’s ontwikkeld is; dat is bijvoorbeeld het geval bij de nummer 1 uit onderstaande reviews.

Daarnaast is het advies om ook goed naar de lengte van de hondenbotten te kijken. Je kunt voor een heel groot hondenbot kiezen, maar als jij een chihuahua hebt, heeft dat niet al te veel zin.

In mijn ogen is het van belang om de lengte van het hondenbot af te stemmen op de afmetingen van jouw hond. Probeer uiteindelijk voor een juiste combinatie te kiezen.

Ook is het goed om naar de smaak van het hondenbot te kijken. Zoals hierboven al gesteld, hebben de verschillende hondenbotten ook verschillende smaken.

Beste hondenbot voor puppy’s – Top 3
Ja wat nou, ik ben bezig dat zie je toch:)

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een rundsmaak, maar ook een kipsmaak of een zalmsmaak behoren tot de mogelijkheden. In veel gevallen is dit een kwestie van aftasten en uitproberen welke smaak jouw pup goed bevalt.

Verder wil ik je ook graag aanraden om altijd te kiezen voor een hondenbot van een gerenommeerd merk. Het is niet voor niets dat ik bijvoorbeeld voor de hondenbotten van Nylabone, Beeztees en Flamingo heb gekozen.

Deze drie merken zijn namelijk één van de beste merken in de wereld van hondensnacks/hondenspeelgoed. Als je voor één van de hondenbotten van één van deze merken kiest, weet je dus zeker dat je goed zit. Tot slot is verstandig om naar de samenstelling van de verpakking te kijken. Wat ik hiermee bedoel?

Nou, je kunt bijvoorbeeld een los hondenbot aanschaffen, maar je kunt ook bijvoorbeeld vier hondenbotten in één verpakking aanschaffen. Wat in dit geval de beste keuze is?

Ja, dat hangt eigenlijk volledig van jouw eigen voorkeuren af. Ik kan je maar één ding aanraden; stem ook dit op jouw puppy af.

Mocht je merken dat hij behoorlijk gek op de hondenbotten is, is het verstandig om direct meerdere hondenbotten in één keer aan te schaffen.

Beste hondenbotten voor een puppy; top 3

Het mag duidelijk zijn; als je een hondenbot voor jouw puppy aan wil schaffen, moet je op meerdere criteria letten.

Graag help ik jou daarom een handje met deze zoektocht. Ik heb namelijk al een top 3 van de beste hondenbotten voor een puppy samen weten te stellen.

Neem de onderstaande reviews op je gemakje door én schaf direct één van de gewenste hondenbotten aan. Ik kan je alvast één ding verzekeren; je gaat hier géén spijt van krijgen.

Nylabone Puppy Chew Kipsmaak

Beste hondenbot voor puppy’s – Top 3

Deze verpakking van 2 hondenbotten met de smaak kip is wat mij betreft de beste optie. Deze hondenbotten hebben een heerlijke smaak, zijn door één van de beste merken vervaardigd en zijn speciaal voor puppy’s ontwikkeld.

Voordelen van dit hondenbot:

 • Heerlijke kip smaak
 • In een verpakking van 2 stuks geleverd
 • Biedt urenlang plezier voor jouw hond
 • Niet al te gemakkelijk kapot te bijten/kauwen door jouw puppy

Nadelen van dit hondenbot:

 • Je moet ruim 10 euro per bot betalen
 • Jouw pup moet hoogstwaarschijnlijk eerst wennen aan dit hondenbot

In mijn ogen is dit verreweg het beste hondenbot dat je voor een puppy kunt kopen. Jouw puppy kan zich namelijk perfect vermaken met dit hondenbot én het is ook nog eens verkoelend en verzachtend voor zijn gebit.

Beeztees Kauwbot

Ook over dit hondenbot van het merk Beeztees ben ik zeer te spreken. Net zoals Nylabone is ook Beeztes namelijk één van de beste merken in de wereld van hondensnacks/hondenspeelgoed.

Voordelen van dit hondenbot:

 • Verpakking van 5 stuks
 • In verschillende lengtes verkrijgbaar
 • Biedt urenlang kauwplezier voor jouw hond
 • Bevat runderhuid

Nadelen van dit hondenbot:

 • Geen uitgesproken smaaksensatie

Flamingo Chew ’n knot

Deze top 3 van beste hondenbotten voor puppy’s sluit ik graag in stijl af. Dat doe ik graag met deze hondenbotten van het merk Flamingo.

Voordelen van dit hondenbot:

 • In een verpakking van 2 stuks
 • Bijzonder lange levensduur
 • Verzorgt de tanden van jouw puppy zeer goed
 • Handige vorm

Nadelen van dit hondenbot:

 • Relatief duur
 • Geen uitgesproken smaak

Slotwoord

Zo, welk hondenbot geniet vooralsnog jouw voorkeur? Ik kan je van harte het hondenbot van Nylabone aanraden, aangezien die de meest uitgesproken smaaksensatie biedt.

Beste hondenbot voor puppy’s – Top 3

Desalniettemin zorgen de drie hierboven genoemde hondenbotten sowieso voor de gewenste verzachting van het gebit en het gewenste vermaak voor jouw puppy. Van de aanschaf van een hondenbot voor jouw puppy ga je absoluut géén spijt krijgen!

Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie