Beste Honden Cursus – Top 3 beste cursussen om je hond te trainen

Een hond aanschaffen. Het is altijd leuk en je kunt niet wachten tot je de vrolijke viervoeter in huis hebt lopen. Toch kan een hond zonder de juiste opvoeding een doorn in het oog zijn en kan de hond meer kapot maken dan je lief is.

Daarom is het belangrijk om je hond zo snel mogelijk te voorzien van de juiste opvoeding zodat jouw hond en jij door één deur kunnen. Daarnaast is het ook belangrijk dat jouw hond leert dat jij de baas bent en niet andersom.

Reden genoeg dus om een cursus te volgen met je hond. Er zijn verschillende mogelijkheden als je met je hond op cursus wilt.

Zo kun je ervoor kiezen om naar een regionale hondenschool te gaan, te kiezen voor een online hondentraining of alles te leren uit boeken. Welke methode je kiest is van veel factoren afhankelijk.

In dit blogbericht leggen we verschillende cursussen voor honden naast elkaar zodat jij een goede keuze kan maken in welke cursus je gaat volgen met je hond. Lees daarom zeker het hele blogbericht.

Geen tijd om te lezen? Dan raad ik je absoluut aan om te gaan voor de online hondenschool 123 Tinki. Hier leer je stap voor stap hoe jij samen met je hond door één deur kunt en samen kan gaan genieten.

Je hond opvoeden op verschillende manieren

Een hond in huis halen is voor veel gezinnen een grote stap en er komt nogal wat bij kijken. Toch is het natuurlijk heel leuk om het nieuwe gezinslid te verwelkomen in je huis, maar dien je wel de nodige voorbereidingen te treffen.

Zo moet het huis er klaar voor zijn om een hond in huis te nemen. Helemaal als je een puppy in huis neemt moeten bepaalde belangrijke voorbereidingen gedaan worden.

Als je eenmaal een hond in huis hebt wil je natuurlijk wel dat je hond goed naar je luistert en dat hij weet dat jij de baas bent. Je kunt dat vervolgens op verschillende manieren aanpakken.

1. Training nemen bij een lokale hondentrainer

Een van de meest voordehand liggende manieren om je hond te trainen is door samen met je hond trainingen te volgen bij een lokale hondentrainer.

Hoewel dit een zeer praktische manier is om je hond op te voeden, is het voor veel mensen geen goede ervaring omdat er veel andere honden bij zijn en je vaak niet de aandacht krijgt die je eigenlijk nodig hebt bij een training.

De trainingen worden namelijk veelal in groepen gegeven. Dat zorgt natuurlijk ook voor de nodige afleiding bij jouw eigen hond.

2. Boeken lezen over hoe jij je hond kunt opvoeden

Een andere methode om je hond op te voeden is natuurlijk door er boeken over te lezen en de geleerde theorie in de praktijk te brengen.

Er zijn verschillende boeken te verkrijgen die je prima uitleggen hoe je ervoor kunt zorgen dat een hond naar je luistert.

3. Een online Training volgen

Een andere manier die tegenwoordig steeds vaker wordt toegepast is het volgen van een online training. In de intro hebben we het hier al kort over gehad.

Met een online training wordt je ondanks dat je er niet de deur voor uit hoeft behoorlijk goed begeleidt in het trainen en opvoeden van je hond.

Alles dat je moet weten over de opvoeding van je hond is te vinden bij de cursus en leer je aan de hand van praktische oefeningen ervoor te zorgen dat jij en je viervoeter samen één worden.

Beste cursus voor honden– Onze top 3

Je hebt net meer informatie gelezen over de verschillende manieren die je kunt toepassen om je hond op een goede manier op te voeden.

Van deze manieren hebben we een top 3 gemaakt van de beste manieren die je kunt toepassen om je hond goed naar je te laten luisteren. In deze top 3 combineren we de verschillende manieren bij elkaar. Hieronder volgt de top 3.

De online hondenschool van 123Tinki.com

Beste Honden Cursus – Top 3 beste cursussen om je hond te trainen

De online cursus van 123Tinki.com is absoluut de nummer 1 manier om je hond te trainen. Niet alleen hoef je de deur niet meer uit om trainingen te volgen met je hond, de lessen zijn ook nog eens heel uitgebreid.

Beste Honden Cursus – Top 3 beste cursussen om je hond te trainen

Als je naar een hondenschool gaat, ben je vaak al beperkt in tijden van lessen en moet jij je veelal aanpassen aan de tijden van de school. Bij een online hondenschool hoeft dat natuurlijk niet.

Daarnaast is de online cursus ook veel voordeliger dan het volgen van lessen bij een hondenschool.

Beste Honden Cursus – Top 3 beste cursussen om je hond te trainen

Voordelen:

 • Meer persoonlijk
 • Veel goedkoper
 • Zeer uitgebreid

Nadelen:

 • Geen contact met andere honden
 • Geen contact met andere eigenaren

Uw hond trainen en opvoeden van G. Bolster.

In dit boek leer je alles over de psychologie van de hond, ga je aan de slag met clicker training en leer je hoe een hond leert door beloond te worden in plaats van gestraft te worden.

Hoewel de meeste honden vrij makkelijk leren is het over het algemeen voor veel hondeneigenaren lastig om hun hond goed onder controle te krijgen.

Dat komt meestal omdat zij niet op de juiste manier met hun hond omgaan. In dit boek leer je precies wat er van jou als baasje verwacht wordt door de hond.

Voordelen:

 • Alle belangrijke aspecten van het opvoeden staat beschreven
 • Veel praktische tips en trucs.
 •  Geschikt voor alle honden

Nadelen:

 • Geen praktische lessen
 • Minder uitgebreid dan een cursus
 • Geen voorbeelden

Voor dummies: Hond opvoeden en trainen

Zelf ben ik een groot voorstander van de voor dummies boeken. Zo ook deze variant van het boek. De boeken van Voor Dummies staan er om bekend dat ze er praktisch zijn en je precies leren wat je zou moeten weten over het onderwerp.

Daarnaast is het Voor Dummies: Honden opvoeden en trainen zo geschreven dat het voor iedereen mogelijk is om de geleerde theorie op een simpele manier in de praktijk te brengen.

Als je het zelf prettig vindt om je informatie uit boeken te halen dan heb je aan het voor dummies boek eigenlijk altijd genoeg. Je leert alleen wat je moet leren en alle ruis is al voor je verwijderd.

Zo kun je direct praktisch en doelgericht aan de slag met de training van je hond.

Voordelen:

 • Inspirerend
 • Praktisch
 • Heldere uitleg

Nadelen:

 • Sommige info mist over agressiviteit
 • Letters aan de kleine kant

Conclusie

Je weet nu dat er verschillende methodes zijn om je hond op een goede manier op te voeden. Welke methode je kiest is eigenlijk niet zo erg.

Beste Honden Cursus – Top 3 beste cursussen om je hond te trainen
Kijk mij eens braaf zijn baasje:)

Alle bovengenoemde manieren zouden ervoor moeten zorgen dat jij je hond goed kan trainen en opvoeden. Zelf ben ik vooral voorstander van de online training omdat deze verreweg het meest uitgebreid is.

Ook is dit vooral als je niet de deur uit wilt de beste manier om je hond op te voeden.

Het kan natuurlijk zijn dat jij het veel prettiger vindt om met een boek aan de slag te gaan. Ook dan heb je aan het bovengenoemde boek veel goede informatie.

Daarnaast wil ik ook zeker melden dat het volgen van een hondentraining bij een lokale hondentrainer helemaal geen slecht idee is, maar tegenwoordig kiezen steeds meer mensen ervoor om een online training te volgen.

Dit omdat ze het dan in hun eigen tijd en huis kunnen doen. Tevens zijn de kosten voor een online training over het algemeen veel lager dan bij een lokale training. Dat is voor mij reden genoeg om de online training van 123Tinki op nummer 1 te zetten.

Beste Honden Cursus – Top 3 beste cursussen om je hond te trainen
Beste Honden Cursus – Top 3 beste cursussen om je hond te trainen
Beste Honden Cursus – Top 3 beste cursussen om je hond te trainen
Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie