Welke brokken voor een Jack Russel? – De beste keus voor jouw Jack Russel

Ieder hondenras heeft recht op het krijgen van de juiste voeding. Zo ook de Jack Russel. Het zorgt ervoor dat de energie word bijgevuld, de spieren en gewrichten worden ondersteund en eventuele gezondheidsproblemen voorkomen kunnen worden. Tegenwoordig zijn er veel soorten en merken hondenbrokken. Welke brokken voor een Jack Russel? Dat vraag je je vast af.

Volgens ons zijn de brokken van Royal Canin de beste brokken voor een Jack Russel. De brokken beschikken over alle voedingsstoffen die een volwassen Jack Russel nodig heeft om het energielevel op pijl te houden en zijn afgestemd op de behoeftes van een klein hondenras.

Om jou als baasje of als toekomstig baasje uit de brand te kunnen helpen, tref je in dit artikel de beste brokken voor een Jack Russel. Behalve dat je de beste brokken vindt, vindt je ook meer informatie over het eetgedrag van dit hondenras. Lees de top 3 en het bijhorende artikel helemaal tot het einde om de juiste brokken voor jouw Jack Russel te kunnen uitkiezen.

Top 3 gekozen brokken voor Jack Russsel

[affiliate_products style=”list” image_size=”small” order_by=”cheapest”]
[/affiliate_products]
[automatic_table_of_contents][/automatic_table_of_contents]

Puppytrainen heeft Royal Canin Mini Adult als de beste brokken voor een Jack Russel gekozen!

[affiliate_products product_number=”1″ style=”grid” image_size=”small”]
[/affiliate_products]

Welke brokken voor een Jack Russel?

Het kiezen van de juiste hondenbrokken kan een flinke klus zijn. Tenslotte zijn er ontzettend veel soorten en merken. Doordat er zoveel verkrijgbaar is, weet je niet altijd waar je op moet letten en welke de beste zijn voor jouw hond.

Zeker omdat de Jack Russel zo actief is en veel energie verbruikt op een dag, zijn goede hondenbrokken essentieel voor hem. Daarnaast zorgt het ervoor dat zijn gezondheid optimaal blijft en hij de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt. Welke brokken voor een Jack Russel? Je vindt ze in de onderstaande top 3.

1. Royal Canin Mini Adult – Hondenvoer

Waarom Royal Canin Mini adult de beste brokken zijn volgens ons? Daar gaan we het eerst over hebben in deze top 3. Rond de 10 maanden is een Jack Russel een volwassen hond en mag hij overstappen naar volwassen hondenvoer. Met andere woorden, adult hondenvoer. Hoewel de periode als puppy een belangrijke periode is wat hondenvoer betreft, geld dat ook voor een volwassen leeftijd. Royal Canin Mini Adult beschikt over alles wat jouw Jack Russel nodig heeft.

Doordat de brokken zo gebalanceerd zijn en beschikken over de juiste hoeveelheden aan voedingsstoffen, word de kans op overgewicht een stuk kleiner. Zeker voor een Jack Russel is dat een groot voordeel.

Ook omdat Jack Russels zo actief zijn, verbruiken ze dagelijks veel energie en is het nodig om dit op de juiste manier aan te vullen. Laat Royal Canin Mini Adult naar nu net geschikt voor zijn. Omdat het voer is afgestemd op het kleinere hondenras, bevat het de voedingsstoffen die het energielevel aanvullen.

[affiliate_products product_number=”1″ style=”grid” image_size=”medium” order_by=”cheapest”]
[/affiliate_products]

2. Edgard & Cooper Verse Scharrel Eend en Kip – Puppy Brokken

Er is steeds meer bekend over maag- en darmklachten bij honden. Het komt dan ook steeds vaker voor en dat kan al bij een jonge pup beginnen. Misschien heeft jouw Jack Russel hier ook last van en ben jij op zoek naar de beste brokken die geschikt zijn voor hem. Edgard & Cooper kan het voer zijn waar jij naar zoekt.

De brokken bevatten geen ingrediënten die een allergische reactie zouden kunnen veroorzaken en zijn dan ook helemaal vrij van eventuele granen. De maag en darmen worden op deze manier volledig ontzien en raken ook niet overstuur. Wees gerust, de ingrediënten die jouw pup nodig heeft om te kunnen groeien, die zitten allemaal in de brokken verwerkt.

Door de scharrel eend en de kip krijgt jouw pup wel de juiste hoeveelheid aan eiwitten binnen, waardoor hij kan opgroeien tot een grote, volwassen en gezonde hond.

[affiliate_products product_number=”2″ style=”grid” image_size=”medium” order_by=”cheapest”]
[/affiliate_products]

3. Eukanuba Dog Mature & Senior

Hoe ouder een hond word, hoe belangrijker het is om hem een goede verzorging te bieden. Tenslotte kunnen ouderdomskwaaltjes sneller op de loer liggen dan je denkt. Rond de leeftijd van 8 jaar is een Jack Russel een senior hond en is het belangrijk om over te stappen naar senior hondenvoer.

De beste brokken voor een senior Jack Russel zijn van Eukanuba. Net als puppy’s, hebben ook senior Jack Russels veel behoefte aan eiwitten. Dit zorgt er namelijk voor dat de spieren op de juiste manier herstellen en worden ondersteund.

Daarnaast zitten bevinden zich in de brokken Omega-3 en Omega-6 voor het houden van een prachtige vacht, extra Vitamine E voor een gezonde weerstand en extra calcium voor ondersteuning van de gewrichten. Kortom, alles om jouw senior Jack Russel te kunnen laten genieten van zijn oude dag.

[affiliate_products product_number=”3″ style=”grid” image_size=”medium” order_by=”cheapest”]
[/affiliate_products]

Hoeveel eet een Jack Russel?

Jack Russel is een hondenras dat vrij snel overgewicht kan ontwikkelen. Het gevolg zou onder andere artrose kunnen zijn, omdat het zware gewricht op de gewrichten drukt en hierdoor kunnen gaan slijten. Behalve dat artrose op de loer ligt bij een Jack Russel, kan overgewicht ook voor andere gezondheidsproblemen zorgen.  

Het voedingspatroon van een Jack Russel is dus iets waar je niet te veel mee moet rommelen. Het is belangrijk om dit regelmatig en gebalanceerd te houden. Geef hem als baasje niet te veel, maar ook zeker niet te weinig. Hoeveel een Jack Russel dan eet? Dit laten we aan je zien door middel van een kort overzicht:

  • Jack Russel puppy: Omdat een pup nog in de groei is, heeft deze levensfase logischerwijs wat meer voer nodig dan een volwassen Jack Russel. Zo mag een jonge pup tussen de 4 en 5 maaltijden per dag hebben. Na ongeveer 15 weken mag je dit gaan afbouwen tot 3 maaltijden per dag. Geef nooit te veel, want zijn maagje is nog niet volgroeid en kan dit nog maar lastig verteren.
  • Jack Russel adult: Hoewel een volwassen Jack Russel al is uitgegroeid, is het wel belangrijk dat hij genoeg maaltijden op een dag krijgt. Een adult Jack Russel mag tussen de 2 en 3 maaltijden per dag en dit mag je gewoon doen totdat hij een senior leeftijd heeft bereikt. Op deze leeftijd kan overgewicht snel om de hoek komen kijken. Houd dit altijd in de gaten.

Hoeveel mag een Jack Russel eten?

Welke brokken voor een Jack Russel? - De beste keus voor jouw Jack Russel
Hoeveel mag een Jack Russel eten?

Hoeveel mag een Jack Russel dan eigenlijk eten op een dag? We hebben het hierboven al gehad over hoeveel een Jack Russel kan eten. De maaltijden kunnen bijvoorbeeld over een aantal momenten op de dag verdeeld worden. Hoeveel een Jack Russel precies mag eten, dat is vaak erg lastig om te bepalen. Iedere Jack Russel is namelijk verschillend.

Dat geld ook voor de hoeveelheid voer. Hoewel Jack Russels veel energie hebben en dit ook veel verbruiken op een dag, heeft niet ieder hondje dezelfde hoeveelheid brokken nodig. Als baasje zul je dus op onderzoek uit moeten gaan. Houd goed in de gaten wanneer je hond trek heeft en wanneer je hond geen behoefte heeft aan voer. Wel is er een soort richtlijn bij dit hondenras waar je je redelijk aan vast kunt houden.

Een kleine pup mag verdeeld over de verschillende maaltijden op een dag tussen de 90 en 120 gram puppybrokjes hebben. Voor een volwassen hond ligt de hoeveelheid al gauw rond de 150 gram per dag.

Mocht je twijfelen over de hoeveelheid voer voor je hond, trek altijd even aan de bel bij de dierenarts. Hij of zij kan je adviseren hierin en je ook verder helpen, mocht je dat fijn vinden. Onthoud dus altijd dat niet iedere Jack Russel hetzelfde is, ook niet wat de hoeveelheid brokken betreft.

Hoeveel mag een Jack Russel wegen?

Welke brokken voor een Jack Russel? - De beste keus voor jouw Jack Russel
Hoeveel mag mijn Jack Russel wegen?

Dat de Jack Russel geen groot hondenras is, dat hoeven we je vast niet te vertellen. Dat valt direct op. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, ligt overgewicht snel op de loer en kan hierdoor veel druk op de gewrichten komen staan. Logischerwijs is het niet de bedoeling dat een Jack Russel te zwaar weegt, maar ook geen ondergewicht gaat ontwikkelen. Hoeveel mag een Jack Russel dan wegen?

Hoe zwaar een Jack Russel weegt, dat wordt voornamelijk bepaald door zijn lengte. Je hebt uit eerdere artikelen geleerd dat een Jack Russel meestal tussen de 25 en 30 centimeter groot is. Tenminste, dat is de algemene richtlijn van het hondenras.

Met de lengte en het gewicht kun je een simpel rekensommetje maken om zijn ideale gewicht uit te kunnen rekenen. Dat doe je als volgt:

Iedere 5 centimeter aan lichaamsgrootte = 1 kilo in gewicht.

Zo kun je dus simpel uitrekenen hoe zwaar jouw Jack Russel mag wegen in gewicht. Je ziet dat het per hondje verschillend is.

Dit handboek helpt jou bij de opvoeding van een Jack Russel

Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen, is dat er bij de zorg voor een Jack Russel veel kan komen kijken. Voornamelijk zijn eetgedrag is iets om als baasje in acht te houden. Zo kun je een hele hoop voorkomen in de toekomst.

Behalve over het eetgedrag van een Jack Russel, valt er natuurlijk nog veel meer te ontdekken over dit hondenras. Door je goed in te lezen word je geholpen met de opvoeding en weet je wat je ongeveer kunt verwachten. Met Het Complete Handboek Voor de Jack Russel sla jij wat dat betreft de plank niet mis.

Het digitale handboek, dat overal op te downloaden is, staat vol met informatie, geschiedenis en tips voor de opvoeding van een pup en voor een oudere hond. Doordat het handboek digitaal is en overal op te downloaden is, heb je deze altijd bij je en komt deze vast wel van pas. Schaf het handboek aan, download het op een gewenst apparaat en begin direct met inlezen over de Jack Russel.

Conclusie

Voor ieder hondenras is het belangrijk om te kiezen voor de juiste hondenbrokken. Zeker voor zo’n actief hondenras als de Jack Russel, is het belangrijk om te kiezen voor de beste brokken die er zijn. Maar, welke brokken kies je voor een Jack Russel?

In het artikel hebben we je daarmee geholpen. In de top 3 staan de beste brokken voor een Jack Russel en zit er vast ook iets tussen voor jouw hond. Tenslotte verdient je trouwe viervoeter het beste.

Meer lezen over de Jack Russel of wil jij hulp bij zijn opvoeding? Download vandaag nog Het Complete Handboek Voor De Jack Russel en begin daar direct mee.

[faq faq_number=”1″]
[/faq]
Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie