Beste voedselcontainer voor hond – Onze top 5

Is het jou als baasje ook weleens overkomen? Op het moment dat je je hond wil voeren met iets lekkers, kom je erachter dat de hondenbrokken helemaal uitgedroogd en oud zijn geworden. Heel erg vervelend voor jou, maar vooral voor jouw trouwe viervoeter.

Wist je dat hier een hele goede oplossing voor is? Het gebruik van een voedselcontainer is hierbij dé uitkomst? Ik weet zeker dat je hier weleens over gehoord hebt. Je bent vast nieuwsgierig geworden over wat een voedselcontainer is, hoe je hem gebruikt en welke de beste is. Door dit artikel te lezen, vindt je antwoorden op al jouw vragen.

[automatic_table_of_contents][/automatic_table_of_contents]

Wat is een voedselcontainer precies?

Een voedselcontainer voor honden is in principe heel erg te vergelijken met een normale container zoals wij die kennen. Een voedselcontainer is een grote bak waarin je je hondenbrokken kan opslaan en handig kan bewaren.

Hondenbrokken bewaren in de zak neemt vaak veel ruimte in beslag en op deze manier blijven de brokken niet zo lang vers. Een voedselcontainer voor honden is hierbij een goede oplossing.

Waarom kiezen voor een voedselcontainer?

Net zoals bij mensen, is het ook voor honden heel erg belangrijk om gezond te eten. Door je hond gezonde voeding te geven, blijft hij zo lang mogelijk gezond en vitaal. Om het voedsel van je hond gezond te houden, is het van belang dat het vers blijft. Je hond uitgedroogde brokken geven is voor hem niet zo smakelijk en prettig. Daarnaast bevatten uitgedroogde brokken nauwelijks tot geen voedingsstoffen meer. Deze zijn dan allemaal al verloren gegaan. Erg zonde natuurlijk.

Door de hondenbrokken te bewaren in een voedselcontainer, komt er geen lucht meer bij de brokken en blijven ze veel langer vers dan dat je ze bijvoorbeeld in een zak bewaard. Daarnaast gaat het je ook nog eens geld schelen. Door meerdere hoeveelheden hondenvoer aan te schaffen, betaal je een stuk minder dan dat je iedere keer één zakje koopt. In het verleden kon je deze zakken helemaal niet kwijt. Maar wanneer je gaat voor een voedselcontainer, is dat geen enkel probleem meer.

Top 5 beste voedselcontainers

Als je het artikel tot en met hier hebt gelezen, dan ben je het een en ander te weten gekomen over voedselcontainers voor honden. Je weet nu bijvoorbeeld wat een voedselcontainer is en waar hij voor gebruikt wordt.

Misschien wil je zelf graag een voedselcontainer gaan aanschaffen, maar weet je niet helemaal welke de beste is of welke je nu moet kopen. Om je daar een beetje bij te helpen, heb ik speciaal voor jou een top 5 samengesteld, met daarin de beste voedselcontainers voor jou en jouw hond.

1. Curver Voedselcontainer – Hond – Metallic – 54 L

Niet alleen is deze voedselcontainer van het merk Curver heel erg handig, ook ziet hij er fantastisch uit. Doordat de voedselcontainer de kleur metallic heeft, ziet hij er ontzettend trendy en luxe uit.

De voedselcontainer van Curver zorgt ervoor dat er geen lucht bij de brokken kan komen en deze dus niet uitdrogen of dat de belangrijkste voedselstoffen verloren gaan. De container heeft een makkelijke opening voor dagelijks gebruik, zodat je niet iedere keer de grote klep hoeft te openen.

Doormiddel van het handvat en de wielen aan de achterzijde van de container, is hij comfortabel te verplaatsen. Het slepen met zware zakken is passé. Als je kiest voor de voedselcontainer van Curver, kan je kiezen uit verschillende maten van de container:

• 15 L
• 23 L
• 35 L
• 54 L

[affiliate_products product_number=”1″ style=”list” image_size=”small” order_by=”stock”]
[/affiliate_products]

2. Maelson Dry Box 15 Black/Green

De voedselcontainer van het merk Maelson heeft een mooi zwart met groene kleur, en heeft een luchtdichte deksel die ervoor zorgt dat de hondenbrokken lang vers blijven en niet zullen uitdrogen.

De kleinste container heeft een comfortabele draagbeugel, waardoor verplaatsen een eitje is. Naast een draagbeugel, heeft de container handgrepen die ervoor zorgen dat de container makkelijk opgetild kan worden. De brokken bijvullen hoeft niet moeilijk te zijn, want de klep van de container kan ver genoeg open om de brokken te kunnen bijvullen.

Bij de container zit een schepje bijgeleverd, waardoor de brokken iedere keer makkelijk gepakt kunnen worden. Kortom: deze voedselcontainer van het merk Mealson is een hele goede koop en een super goede keuze. De container is beschikbaar in verschillende maten:

• 3 L
• 7,5 L
• 15 L

[affiliate_products product_number=”2″ style=”list” image_size=”small” order_by=”stock”]
[/affiliate_products]

3. Curver – Voedselcontainer Hond – Wit

Hoe leuk ziet deze voedselcontainer eruit? Ik ben het met je eens dat hij functioneel moet zijn, maar als hij een plekje in je huis krijgt dan mag hij er ook wel een beetje leuk uitzien, toch? Ook deze hondencontainer is van Curver, heeft de kleur wit en is voorzien van hele leuke hondenprints. Deze prints zijn in de container gedrukt, waardoor ze niet snel los zullen laten. De deksel is luchtdicht en de brokken zullen dus altijd vers blijven en niet uitdrogen.

De container is voorzien van wieltjes die het jou mogelijk maken om de container te kunnen verplaatsen zonder rugpijn te krijgen van het tillen. Erg handig. De voedselcontainer van Curver is verkrijgbaar in diverse maten:

• 2 L
• 6 L
• 10 L
• 15 L
• 23 L
• 35 L
• 54 L

[affiliate_products product_number=”3″ style=”list” image_size=”small” order_by=”stock”]
3
[/affiliate_products]

4. Blond Amsterdam Voorraad pot hond

Zeker voor de Blond Amsterdam liefhebbers onder ons, is dit echt een hele mooie voorraad pot. Het is eigenlijk geen voedselcontainer, maar de pot is een prima middel om je hondenbrokken te kunnen bewaren zonder dat deze uitdrogen of oud worden.

De pot is gemaakt van aardewerk en mag gewoon gebruikt worden in de magnetron of vaatwasser. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je deze iedere keer met de hand moet afwassen. De pot is handgemaakt en bedrukt met schattige hondenafbeeldingen.

Naast dat de voorraad pot erg handig is, vrolijkt hij ook nog is iedere ruimte in het huis op. De voorraad pot kan je gewoon gezellig op het aanrecht zetten in de keuken. Het is een echte eyecatcher! Ben je op zoek naar een leuke voorraad pot voor het bewaren van je hondenbrokken die er óók nog eens gezellig uit ziet? Dan zou ik zeker gaan voor deze gezellig pot van Blond Amsterdam.

[affiliate_products product_number=”4″ style=”list” image_size=”small” order_by=”stock”]
[/affiliate_products]

5. Moderna Voercontainer Trendy Story Pet Wisdom 38 ltr

Als laatste is dit een voedselcontainer van het merk Moderna. Ook deze container is bijna een lust voor het oog en ziet er supergezellig uit. De container zelf is gemaakt van het materiaal kunststof en de bovenkant kan gemakkelijk verwijderd worden via een handige deksel. De deksel is ook nog eens luchtdicht, waardoor de hondenbrokken heel erg lang vers zullen blijven.

Door het kleine klepje boven op de deksel, kan je makkelijk het voer pakken of bijvullen, mocht dat nodig zijn. Doormiddel van de wieltjes is het verplaatsen van de container zo gepiept. Zeker een aanrader.

[affiliate_products product_number=”5″ style=”list” image_size=”small” order_by=”stock”]
[/affiliate_products]

Waar let je op bij het aanschaffen van een voedselcontainer voor honden?

Je weet nu welke voedselcontainer er op de markt zijn en je hebt een duidelijk overzicht gekregen van welke voedselcontainers de beste zijn.

Voordat je daadwerkelijk je keuze gaat maken, wil ik je erop wijzen dat er een aantal punten zijn waar je op dient te letten. Door rekening te houden met deze punten, wordt het aanschaffen van een voedselcontainer al een stukje makkelijker. Deze punten vind je hieronder.

• Zorg ervoor dat de deksel van de container goed sluit en deze luchtvrij is. Zo blijven de brokken langer vers en gaan de voedingsstoffen niet verloren.
• Wees er zeker van dat de container groot genoeg is om de hoeveelheden voer op te slaan. Veel containers zijn verkrijgbaar in verschillende maten.
• Omdat de voedselcontainer bij jou in huis komt te staan, is het niet geheel onbelangrijk dat hij past bij je interieur. Misschien zit er in de bovenstaande top 5 iets voor je tussen.
• Het is wel zo prettig als de voedselcontainer makkelijk te verplaatsen is. Let er dus op dat er handgrepen of wieltjes onder zitten. Dit gaat je een hoop rugpijn besparen.
• Waar komt de voedselcontainer te staan? In huis of misschien wel buiten? Let er hierbij op dat het materiaal van de container tegen de omstandigheden kan. Daarnaast moet de container wel op de gewenste plek passen natuurlijk.
• Niet geheel onbelangrijk is de prijs. Wat is jouw budget en wat wil jij maximaal uitgeven aan de voedselcontainer? In de bovenstaande top 5 vindt je voedselcontainers met verschillende prijzen.

Conclusie

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel over het gebruik van voedselcontainers voor honden. Je weet nu precies waar je een voedselcontainer voor kan gebruiken en waarom het handig is om er een aan te schaffen. Om je te helpen bij de keuze, vind je hierboven een top 5 met daarin de beste voedselcontainers voor honden. Ik weet zeker dat er iets voor je tussen zit.

Voordat je een voedselcontainer gaat aanschaffen voor je hond, is het belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden. Waar gaat je container staan? Wat is je maximale budget? Moet hij er leuk uitzien of is dat helemaal niet belangrijk voor jou? Met behulp van het bovenstaande overzicht weet jij waar je op moet letten en rekening mee moet houden.

Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie