Beste slaapzak voor honden? – Onze top 3!

Een hond kan het ook koud krijgen. Over het algemeen denken mensen dat een hond genoeg heeft aan een hondenkussen of dekentje. Hier ligt de hond dan op en die zal het dan wel warm hebben door zijn vacht.

Ik zie wel eens honden die onder hun kussen kruipen. Ze hebben het dan duidelijk koud. Het is voor een hond niet fijn om het koud te hebben. Het verstoort de nachtrust en het is niet gezond. Je wilt toch ook dat jouw hond gezond blijft?

Een slaapzak voor honden kan daarom een goed alternatief zijn. Jouw hond die kan ergens inkruipen en het schuift niet snel weg. Maar wat is nu de beste slaapzak voor honden? Ik ben op onderzoek uitgegaan. Mijn bevindingen zet ik in dit artikel.

PuppyTrainen heeft de Lief! Hondenslaapzak als beste getest!

Waarom een slaapzak voor honden?

Voordat ik mijn top drie bekend maak vertel ik je nog even kort wat de voordelen van een slaapzak voor honden zijn:

 1. Je hond kan zijn temperatuur goed reguleren
 2. Je hond heeft het nooit meer koud
 3. Het is gezonder
 4. Je hond die heeft altijd een deken en een zacht kussen bij zich
 5. Je hond kan overal mee naartoe en overal blijven slapen
 6. Je hond heeft een veilig plekje
 7. Je hond heeft een erkenning van thuis mee als je ergens naar toe gaat
 8. Je hond die zal minder last hebben van stress

Hoe vind je de juiste slaapzak voor je hond?


Je weet nu wat de voordelen zijn. Nu is het nog zaak dat je de juiste slaapzak voor je hond gaat vinden. Maar hoe doe je dat? Ik zal hieronder een aantal stappen opschrijven:

 1. Kijk naar de plek waar je hond moet slapen. Is het een tochtige plaats? Is de plek goed geventileerd? Is de plaats bij een verwarming? Is het er koud of warm? Heeft je hond extra warmte nodig?
 2. Ligt je hond vaak op de stenen? Heb je het idee dat hij vaak naar een andere plaats loopt? Kijk goed naar het gedrag van je hond. Zo weet je of hij behoefte heeft aan een extra kussen of deken.
 3. Kijk goed naar de ondergrond
 4. Meet je hond op. Je hond moet natuurlijk wel in de slaapzak passen. Door je hond op te meten kom je erachter of deze goed in de slaapzak zal passen.
 5. Leg eens eerst een oude slaapzak neer, kijk of hij er echt in gaat liggen.
 6. Houdt het gedrag van je hond in de gaten.
 7. Kijk naar het materiaal. Kijk wat je fijn vindt en belangrijk.
 8. Kijk goed naar de dikte van de slaapzak.
 9. Kijk of je het juiste formaat hebt gekocht.
 10. Probeer het even een tijdje uit. Kijk of je hond er vaak in gaat liggen. Vaak kun je hem terugsturen.

Wat de beste slaapzak voor mijn hond?

Je weet nu waar je op moet letten als je een slaapzak voor je hond gaat uitzoeken. Ook weet je wat de voordelen van een slaapzak voor honden is.

Nu is het zaak om de beste slaapzak voor je hond uit te zoeken. Hieronder heb ik een top 3 samengesteld die jou kan helpen bij het uitzoeken van de beste slaapzak voor je hond.

1.Dogic Honden slaapzak donkerrood

Deze hondenslaapzak van Dogic is in mijn ogen ideaal. Het is een niet te diepe slaapzak gemaakt van polyester. Daarnaast is hij ruim en in diverse maten te verkrijgen.

Het mooie vind ik de vorm. Je hond kan erin gaan liggen, toch heeft hij nog voldoende ruimte. Het is prettig om te weten dat je op deze manier je hond meer ruimte kunt geven.

Je hond die kan er makkelijk inkruipen. Daarnaast is deze slaapzak voor honden ook nog eens een lust voor het oog. Het mooie aan deze slaapzak is dat je hond er optimaal van kan genieten.

Het is een mooie kleur en hij straalt rust uit. Neem de slaapzak overal mee naar toe en zorg ervoor dat je hond goed en comfortabel kan slapen.

Voordelen:

 • Prijs is goed in combinatie met de kwaliteit
 • Licht van gewicht
 • Makkelijk mee te nemen
 • Niet te dik

Nadelen:

 • De slaapzak is van polyester, dit is niet echt milieuvriendelijk.
 • Doordat de slaapzak van polyester is kunnen sommige honden er meer in zweten.

2.I love Pets Honden slaapzak

Deze hondenslaapzak van I love Pets is zeer geschikt voor kleine honden en pups. Het mooie aan deze slaapzak is dat hij lekker zacht is. Hij is gemaakt van fleece stof en dat vinden veel honden altijd erg fijn. Verder is het fijn dat deze slaapzak in diverse kleuren te verkrijgen is.

Ook is deze slaapzak te verkrijgen in diverse maten: 20 x 40 cm (voor kleine puppy chihuahua) – 35 x 50 cm (voor kleine katten en volwassen chihuahua tot ongeveer 3,5 kg).

Deze slaapzak is echt alleen geschikt voor kleine honden. Hij is niet in grotere maten te verkrijgen. Dat is wellicht een beetje jammer.

Toch is het fijn om te weten dat er een slaapzak op de markt is die je heel eenvoudig mee kunt nemen. Je zult op deze manier niet bang hoeven te zijn dat je geen warme plek voor je hond kan vinden.

Voordelen:

 • Verkrijgbaar in kleine maten
 • Zeer zacht
 • Makkelijk mee te nemen
 • Licht van gewicht
 • Makkelijk uit te wassen

Nadelen:

 • Niet in andere maten te verkrijgen
 • Van niet natuurlijke stof dus niet echt milieuvriendelijk
Beste slaapzak voor honden? - Onze top 3!

3.Lief! Hondenkussen met slaapzak boys 47×32 cm

Lief staat bij baby’s al bekend om haar prachtige design, maar Lief richt zich nu ook op de hondenmarkt. Het mooie hieraan is dat Lief een prachtig design op de markt heeft gebracht. Dit heeft Lief gecombineerd met een kussen en een slaapzak.

Ik kwam dit design tegen en ik dacht dit is ideaal. Je hebt op deze manier een slaapzak voor je hond en je hebt er gelijk een kussen bij. Je hond kan op deze manier zijn temperatuur goed reguleren, heeft het niet koud en kan genieten van een zachte ondergrond.

Het is de ideale manier voor je hond om te slapen. Bovendien steelt je hond met dit design ook nog eens de show.

Voordelen:

 • In diverse maten te verkrijgen
 • Geen extra kussen nodig
 • Makkelijk mee te nemen

Nadelen:

 • Moeilijk uit te wassen
 • Niet makkelijk mee te nemen

Beste slaapzak voor honden: Wat is de beste slaapzak?

Ik heb heel kort vertelt waarom een slaapzak voor je hond zo ideaal is. Je weet nu wat de voor- en nadelen zijn. Ook weet je hoe je een slaapzak voor je hond kunt vinden en waar je op moet letten als je een slaapzak voor je hond aankoopt.

Het is nu wel belangrijk dat je deze tips in je achterhoofd houdt. Anders vind je alsnog niet de juiste slaapzak voor je hond.

Ik vind het daarnaast ook belangrijk dat je vooral kijkt naar wat jij belangrijk vindt en wat je mooi vindt. Het moet ook comfortabel zijn voor je hond.

De lijst met beste hondenslaapzakken heb ik zeer zorgvuldig samengesteld. De Lief! Hondenslaapzak is in mijn ogen nog steeds de beste aankoop die je kunt doen. Hij is compact, makkelijk mee te nemen en hij is licht van gewicht.

Beste slaapzak voor honden? - Onze top 3!
Lief! Hondenslaapzak Boys Maat - L

Als je nog geen keuze kunt maken, kun je altijd een slaapzak uit de lijst kiezen. Ik hoop dat je een slaapzak vindt die bij je hond past, maar met de tips uit te artikel moet dat vast en zeker lukken.

Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie