Beste kussen voor honden – Een top 4!

Wil je graag dat ook je hond lekker comfortabel kan liggen terwijl jij op de bank zit/ligt voor de televisie? Dan is het goed om eens te kijken naar een kussen voor je hond.

Beste kussen voor honden - Een top 4!
Ja hoor, kan prima tv kijken vanaf hier:)

Er zijn heel veel verschillende hondenkussens te verkrijgen. Je vindt ze namelijk in allerlei soorten en maten. In dit blogbericht maken we daarom een top 4 van de beste hondenkussens.

Zodat jij voor jouw hond het beste en meest comfortabele kussen kunt aanschaffen.

Het beste kussen voor honden is de Sun Garden Buddy Orthopedisch hondenkussen.

Dit hondenkussen is een orthopedisch kussen dat naast dat het extra comfortabel is, ook nog eens goed voor het lichaam van je hond.

Zo weet je zeker dat je hond niet in een belastende houding ligt. Dit zorgt ervoor dat spieren en gewrichten niet belast worden.

Wil je de top 4 beste kussens volgens ons eens met elkaar vergelijken? Dan raad ik je zeker aan om het hele blogbericht te lezen.

Waarom een kussen voor honden?

Een van de grootste redenen om een kussen voor honden aan te schaffen is om ervoor te zorgen dat ze lekker rustig gaan liggen terwijl jij ook op de bank zit of ligt.

Veel honden hebben er een handje van om dan ook op de bank te willen. Een hondenkussen kan er dan voor zorgen dat een hond lekker op zichzelf gaat liggen.

Daarnaast vinden sommige honden het prima om op de harde vloer te liggen, maar ook honden genieten er extra van als ze lekker zacht kunnen liggen.

Beste kussen voor honden - Een top 4!
Eyy dude, ja ligt lekker man relax:)

Wil jij je hond extra verwennen met een zacht en comfortabel hondenkussen? Dan is de kans groot dat je hond blij zal zijn met een van de hondenkussens uit onze top 4.

Soorten kussens voor honden

Bij het uitzoeken van een hondenkussen zijn er een aantal dingen van belang om te weten. Er zijn namelijk veel verschillende soorten hondenkussens in allerlei vormen en maten.

Ook zijn de kussens vaak gemaakt van verschillende soorten stoffen.

Beste kussen voor honden - Een top 4!
Yo, ook best fijn kussentje hoor hehe:)

Daarnaast heb je ook nog hondenkussens waarbij je de hoes kan afnemen, hondenkussens die speciaal geschikt zijn voor een hondenbench, orthopedische hondenkussen, maar ook hondenkussens die je kunt gebruiken voor in de auto.

Afhankelijk van voor welke situatie jij een kussen gaat aanschaffen voor je hond zijn er dan bepaalde kussens die daar goed bij aansluiten.

In deze top 4 probeer ik een zo veelzijdig mogelijke top 4 te maken, maar wel met hondenkussens die voor vrijwel alle situaties geschikt zijn.

Beste kussen voor honden – De top 4!

Wooff Matras Korrelkussen Magnet – Hondenkussen – Donkergrijs – 110 x 70 x 15 cm

Ben je op zoek naar een hondenkussen dat groot genoeg is voor zowel kleine als grotere honden? Dan is dit hondenkussen uiterst geschikt.

Dit kussen is voorzien van EPS-RE vulling, waardoor dit hondenkussen extra comfortabel is voor je hond om op te liggen.

Daarnaast is dit hondenkussen extra sterk uitgevoerd en kun je het kussen gemakkelijk schoonmaken. Tevens is dit hondenkussen ook wasbaar.

Voordelen:

 • Zeer stevige buitenhoes
 • Hoge kwaliteit
 • Erg comfortabel voor je hond

Nadelen:

 • Hele vieze vlekken was je er moeilijk uit

Dit hondenkussen is prima geschikt om in de woonkamer neer te leggen. Hier kan je hond dan lekker op gaan liggen.

Ook is dit hondenkussen geschikt voor in de auto en sommige benches. Dat maakt dit hondenkussen multifunctioneel.

Trixie vitaal orthopedische kussen taupe/lichtgrijs 60 x 40 cm

Een andere mogelijkheid die ook behoorlijk populair is is de Trixie vitaal orthopedische kussen taupe/lichtgrijs 60 x 40 cm

Dit orthopedische hondenkussen is geschikt voor vooral kleine honden en geeft je hond een prima slaap of ligplaats om lekker tot rust te komen.

Het hondenkussen is gemaakt van Visco-elastisch schuim, dat ook wel memory foam heet. Zo vormt het kussen naar de hond.

Dit zorgt ervoor dat je hond extra comfortabel ligt. Daarnaast is het ook goed om te weten dat de hoes van dit kussen op 30 graden te wassen is.

Hierdoor is het natuurlijk erg makkelijk om het kussen mooi schoon te houden.

Voordelen:

 • Mooi Design
 • Erg comfortabel voor je hond
 • Hoogwaardige kwaliteit

Nadelen:

 • Deze variant alleen verkrijgbaar in maat Small (S).

Dit Orthopedische hondenkussen zal een echte toevoeging zijn voor je hond. Hierdoor is je hond sneller geneigd om zelf op het kussen te gaan liggen in plaats van je eigen omgeving.

Voor sommige hondeneigenaren betekent dat dat je niet meer de bank hoeft te delen met je hond.

Sun Garden Buddy Orthopedisch Hondenkussen 100x65x10cm Antraciet

Het Sun Garden Buddy Orthopedisch Hondenkussen 100x65x10cm Antraciet is ook een Orthopedisch hondenkussen, dat geschikt is voor zowel kleine als middelgrote honden.

Dit hondenkussen is extra comfortabel omdat de bovenkant van het kussen extra zacht gevoerd is.

Beste kussen voor honden - Een top 4!

Als je kiest voor een hondenkussen van Sun Garden, kun je erop rekenen dat het kussen van hoogwaardige kwaliteit is en daarnaast ook nog eens comfortabel.

Omdat het een Orthopedisch kussen is, zal je hond altijd in een goede en ontspannen positie liggen dat niet belastend is voor de hond. Dat maakt dit hondenkussen comfortabel en veilig voor je hond.

Voordelen:

 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Geschikt voor kleine en middelgrote honden

Nadelen:

 • Deze variant alleen verkrijgbaar in Medium (M).

Ben je op zoek naar een uiterst comfortabele hondenkussen voor je kleine tot middelgrote hond? Dan is dit orthopedische hondenkussen een uitstekende keuze.

Scruffs Chester Mattress – Hondenkussen – Graphite – L – 100 x 70 x 8 cm

Als laatste hondenkussen in onze top 4 is er ook nog de Scruffs Chester Mattress – Hondenkussen – Graphite – L – 100 x 70 x 8 cm. Dit hondenkussen is verkrijgbaar in twee verschillende maten namelijk Large en Medium.

Daarnaast is het kussen ook verkrijgbaar in twee verschillende kleuren. De kleuren waaruit je kunt kiezen zijn Grijs en chocolate.

Beste kussen voor honden - Een top 4!
Bron afbeelding Bol.com

Hoewel dit niet een orthopedisch kussen is, is dit kussen dankzij de zeer zachte voering wel heel comfortabel voor je hond om op te liggen.

Daarnaast is dit kussen gemakkelijk te wassen en is de onderkant van het kussen voorzien van antislip. Hierdoor schuift het kussen niet makkelijk weg.

Dit hondenkussen kan in zijn geheel in de wasmachine. Zo wordt het kussen natuurlijk heel gemakkelijk weer schoon.

Voordelen:

 • Zeer comfortabel
 • Makkelijk schoon te krijgen
 • Hoogwaardige kwaliteit

Nadelen:

 • Geen Orthopedisch kussen

Conclusie: Beste kussen voor honden

In dit blogbericht heb je verschillende kussens voor honden kunnen bekijken en ook enigszins kunnen vergelijken.

Bij het kiezen van een hondenkussen is het natuurlijk vooral belangrijk dat je kijkt naar de maat van het kussen. Het zou jammer zijn als je hond een kussen krijgt, dat te klein is voor de hond.

Daarnaast wil je natuurlijk ook dat je hond fijn kan liggen op het hondenkussen en daarmee geen last krijgt van lichaamsdelen. Om die reden is het voor de meeste honden zeker geen overbodige luxe om voor een orthopedisch kussen te gaan.

Natuurlijk liggen de prijzen van een orthopedisch kussen over het algemeen wel wat hoger dan gewone kussens, maar het is voor je hond in ieder geval een stuk gezonder.

Beste kussen voor honden - Een top 4!

In dit geval is in onze ogen de Sun Garden Buddy Orthopedisch hondenkussen de absolute winnaar.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat de andere kussen die niet goed zijn. Of je nou een orthopedisch hondenkussen of een gewoon hondenkussen koopt, je hond zal je zeker heel dankbaar zijn als je een kussen voor je hond koopt.

Heb je een mooi kussen gezien in deze top 4 en wil je het graag aanschaffen? Dan raad ik je van harte aan om dat te doen.

Door een hondenkussen uit de top 10 aan te schaffen weet je zeker dat je een hondenkussen van hoogwaardige kwaliteit koopt. Bekijk daarom ook zeker even de top 10 van Bol.com

Beste kussen voor honden – Een top 4!
Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie