Beste riem voor honden – Een top 4!

Ben je op zoek naar een nieuwe riem voor je hond? In het grootste gedeelte van Nederland mag je hond op straat niet zonder riem lopen. Het is daarom belangrijk dat je voor je hond een bijpassende hondenriem aanschaft.

Er zijn veel verschillende soorten riemen voor je hond te verkrijgen. Bij het kiezen van een hondenriem heb je de keuze uit Standaard riemen, trainingslijnen, rollijnen en ook slip riemen. Afhankelijk van welke hond je hebt, is een bepaalde riem beter dan de ander.

Beste riem voor honden – Een top 4!

Omdat er zo veel verschillende soorten riemen zijn om aan te schaffen, geven we je hier graag een top 4 van de beste riemen voor je hond. Zo kun je een goede overwogen keuze maken en krijg je meer kennis van de verschillende soorten die te verkrijgen zijn.

Uit deze top 4 van beste hondenriemen, zijn we tot de conclusie gekomen dat de Flexi New Classic de beste hondenriem is voor de meeste honden.

De meeste honden hebben namelijk geen speciale riem nodig. Daarnaast is het voor een hond ook prettig als de hond net even wat meer vrijheid heeft. Daarnaast is het met een rollijn tevens mogelijk om de hond te controleren wanneer het nodig is.

Je kunt je hond dan simpelweg een korte lijn geven op de momenten dat dat nodig is. Wil je weten welke riemen er nog meer zijn? Lees dan verder.

Een Riem voor je hond, welke soorten zijn er?

Ben je van plan om een nieuwe riem voor je hond te aan te schaffen? Dan heb je de keuze uit verschillende soorten riemen.

Beste veiligheid in het donker voor honden - Top 4!
Stja, ik ga liever zonder riem hoor baasje:)

Rollijnen

De meest voorkomende riemen zijn de rol riemen. Deze riemen worden voornamelijk gebruikt bij kleine tot middelgrote honden. Voor grotere honden is een rol lijn meestal te kwetsbaar.

Een van de grootste voordelen van rollijnen voor je hond, is dat de hond meer ruimte heeft om lopen. Dit komt omdat een Rol lijn over het algemeen behoorlijk lang is. Dit geeft je hond meer vrijheid tijdens het wandelen.

Standaard riem

Daarnaast bestaat er ook nog de Standaard riem. Dit is een simpele riem (meestal van stof of leer) met een vaste lengte. Deze riem is te koppelen aan een halsband.

De Standaard riem wordt meestal gebruikt voor grote honden. Dat komt vooral omdat grote honden vaak een stuk sterker zijn en een rol lijn zo kapot trekken.

Anti Sliplijn

Een andere soort riem is een anti slip riem. Deze riem gaat steeds strakker naarmate de hond meer gaat trekken. Dit zal ervoor zorgen dat je hond minder snel trekt als je hond aan de lijn zit.

Dat komt vooral omdat je hond het niet prettig vind als de riem steeds strakker om de nek gaat. In het begin zal het verschil nog niet direct te merken zijn, maar na verloop van tijd gaat dat steeds beter.

Trainingslijn

Een trainingslijn is een extra sterke hondenriem die in lengte verstelbaar is. Daarnaast is een trainingslijn extra stevig en wordt de trainingslijn vaak gebruikt bij het trainen van grote honden.

Met een Trainingslijn hoef je er niet snel bang voor te zijn dat de riem knapt. Ideaal bij het trainen van grote honden.

Beste riem voor honden onze top 4

Nu je weet welke verschillende riemen er te verkrijgen zijn voor je hond, laten we je ook nog graag even onze top 4 zien. Omdat er veel verschillende soorten riemen zijn, hebben we van elke soort riem 1 variant als de beste gekozen.

Afhankelijk van welke hond je hebt, kun je dan een van de onderstaande riemen aanschaffen.  Bekijk hieronder direct onze top 4 beste riem voor honden.

Flamingo Hondenriem Rondo geklonken – Trainingslijn

Een van de beste training lijnen die we zijn tegengekomen is de flamingo Hondenriem Rondo. Deze trainingslijn heeft bij Bol.com de meeste positieve beoordelingen en is daarmee de absolute winnaar van als het gaat om een trainingslijn voor je hond.

De trainingslijn is gemaakt van echt leder waardoor de lijn extra stevig is. De kleur van deze riem voor honden is zwart. Daarnaast kun je de hondenriem makkelijk met een halsband bevestigen dankzij de stevige aansluiting.

Voordelen:

 • Super stevig (echt leder)
 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Verstelbaar

Nadelen:

 • Geen gebruikershandleiding aanwezig

Als je op zoek bent naar een trainingslijn is deze trainingslijn een absolute aanrader. Deze riem voor je hond is te koop bij bol.com.

Hunter Retriever lijn met Stop Freestyle – Standaard riem

Ben je op zoek naar een standaard riem voor je hond? Dan is de Hunter Retrieverlijn met stop een absolute aanrader. Deze hondenriem is zeer stevig en is tevens voorzien van een stop waardoor de riem niet te strak om de nek van je hond gaat zitten als hij trekt.

Beste riem voor honden - Een top 4!

Hierdoor kan je hond niet stikken aan het koord. Deze standaard riem voor je hond is de absolute winnaar omdat het veel goede recensies heeft gekregen en omdat het te verkrijgen is in veel verschillende kleuren.

De kleuren waarin je deze riem kunt bestellen zijn; zwart, bruin, Crème, Geel, Grijs, Groen, Paars, Rood en lichtblauw.

Voordelen:

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren
 • Zeer stevig materiaal
 • Veiligheidsstop

Nadelen:

 • De riem is wat aan de korte kant

Dankzij de variatie in kleuren, kun je de riem natuurlijk optimaal matchen met de halsband van je hond.

Flexi New Classic Koord – Hondenriem – Rollijn

Beste riem voor honden - Een top 4!

Ben je op zoek naar een rollijn voor je hond? Dan is de Flexi New classic de beste riem voor je hond. Flexi staat erom bekend zeer sterke hondenriemen te maken.

Zo ook deze rollijn voor honden. Een van de grootste voordelen van een rollijn is dat je hond meer vrijheid krijgt tijdens het uitlaten.

Daarnaast is het goed om te weten dat deze riem voor honden geschikt is voor honden tot wel 20 kg. Wil je een grote hond met een rol lijn uitlaten?

Dan heb je een steviger koord nodig. Er zijn varianten die ook geschikt zijn voor grote honden, toch is dat meestal niet aan te raden.

Als je kiest voor deze riem voor je hond, heb je de keuze uit twee lengtes, namelijk 5 meter en 8 meter.  Ook is deze variant van de flexi New classic verkrijgbaar in roze en zwart.

Voordelen:

 • Meer vrijheid voor je hond
 • Minder controle
 • Stevig materiaal gebruikt

Nadelen:

 • Voorzien van een koord in plaats van een band

Hoewel een koord over het algemeen sterk genoeg is voor de meeste honden, zijn de rollijnen waarbij een band is gebruikt in plaats van een koord een stuk sterker.

Verder is het een absolute aanrader om deze rollijn voor je hond aan te schaffen als jij je hond tijdens het uitlaten voldoende ruimte wilt geven.

Cesar Millan Sliplijn Met Stop

Naast de rollijn is er ook nog de Sliplijn. Deze hondenriem zorgt ervoor dat de halsband steeds strakker gaat als de hond meer gaat trekken.

Zo kun je de hond makkelijk corrigeren als dat nodig is, maar als de hond niet trekt, gaat de riem weer losser, zodat het voor de hond bijna voelt alsof de hond niet aangelijnd is. Dit help als je de hond wilt leren loslopen of als je het trekken wilt afleren.

Voordelen:

 • Hond makkelijker te sturen en corrigeren
 • Goed voor het leren loslopen van je hond

Nadelen:

 • Riemen zijn vaak kort

Met een sliplijn voor je hond, leer je het trekken tijdens een wandeling snel af. Wel is het belangrijk dat je vooraf even goed bekijkt hoe een sliplijn precies werkt. Zo behaal je maximaal resultaat.

Conclusie: Beste riem voor je hond

Na het lezen van dit artikel ben je op de hoogte van de verschillende soorten riemen voor je hond die je kunt aanschaffen. Ook weet je ongeveer waar welke riem voor wordt gebruikt.

Voor de meeste honden is een rollijn prima en heb je geen speciale trainingslijn of extra stevige riem nodig. Behalve als je een grote sterke hond hebt, is het niet verstandig om een rollijn te gebruiken.

Beste riem voor honden - Een top 4!

Voor de meeste honden is het dus prima om de Flexi New Classic koord rollijn aan te schaffen.

Alle bovenstaande riemen raad ik van harte aan om aan te schaffen. Afhankelijk van wat voor een hond je hebt en waarvoor je de riem gaat gebruiken kun jezelf de meest geschikte riem selecteren.

Ben je van plan om een rollijn aan te gaan schaffen? Dan is het ook goed om te weten dat er rollijnen zijn in veel verschillende maten. Voor de meeste honden kun je prima kiezen voor de maat medium.

Deze riem is namelijk geschikt voor honden vanaf 7 tot 20 kg. Heb je een zwaardere hond? Dan kun je voor Large kiezen.

Voor honden van minder dan 7 kg bestaan er ook small rollijnen. Persoonlijk vind ik deze handvaten te klein waardoor je de controller niet fijn kan vasthouden.

Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie