Beste puppy halsband – Top 5

Zodra je bij de fokker een puppy gezien hebt waar je direct helemaal verkocht van bent, mag je de nodige aankopen gaan doen. Je hebt bijvoorbeeld een bench nodig, je hebt voer nodig, je hebt speelgoed nodig en je hebt ook een halsband + riem nodig.

Voor een puppy is de halsband van onwijs groot belang; je wilt immers dat hij op een veilige manier uitgelaten kan worden. Tegelijkertijd moet je ook rekening houden met de groei van een puppy. Een puppy groeit behoorlijk hard; dat geldt ook voor zijn hals.

hals opmeten van puppy
Kijk mij eens:)

Het is dus absoluut wenselijk dat je een halsband aanschaft die in lengte verstelbaar is. Daarmee verkrijg je een lange levensduur en is de investering dus meer dan de moeite waard.

In dit artikel vind je alle relevante informatie omtrent een puppy halsband. We bespreken waarom de aanschaf hiervan zo belangrijk is, waar je op moet letten bij het aanschaffen van een puppy halsband én wat in onze ogen de beste puppy halsband is.

Aan het einde van het artikel vind je ook nog enkele handige tips voor het gebruik van een halsband. Voor degene die niet het hele artikel wil lezen alvast de beste keuze hieronder!

PuppyTrainen heeft de Beeztees Puppyset Tori als beste gekozen!

Waarom een puppy halsband aanschaffen?

Op het moment dat je een puppy in huis krijgt, is het een jong wezen. Hij moet nog een hoop leren en jij bent degene die hem dat moet gaan leren. Eén van de leerpunten is het trekken aan de lijn.

In de eerste dagen trekt jouw puppy ongetwijfeld veel aan de lijn, waardoor er continue een spanning op zijn hals komt te staan.

In deze periode is het skelet van de pup, en dus ook zijn hals, nog volop in groei. Het trekken aan de lijn mag deze groei absoluut niet in de weg zitten.

Door een juiste halsband aan te schaffen, wordt de kracht op de hals van de puppy minder. De kracht die wél op de hals uitgevoerd wordt, wordt op de juiste manier ‘afgevoerd’.

Om van een puppy halsband optimaal gebruik te kunnen maken, is een korte riem aan te raden. Door de riem kort te houden, kan je het trekken aan de riem sneller afleren.

Beloon bovendien goed gedrag, zodat je puppy doorkrijgt wat het gewenste gedrag is.

Er zijn ook baasjes die een halsband aanschaffen omdat het een mooi sieraad is. Je kunt bovendien aan de halsband bijvoorbeeld een hartje hangen of een plaatje met daarin het nummer van jezelf gegraveerd.

Mocht je hond ook kwijt raken, kan de eventuele vinder je direct bellen.

Labrador pup met naamplaatje om de halsband
Labrador pup met naamplaatje

Bestaan er speciale halsbanden voor puppy’s?

Als je het huidige aanbod van halsbanden bekijkt, zie je onwijs veel verschillende varianten naar voren komen.

Meerdere merken hebben zich toegelegd op het fabriceren van halsbanden, maar hebben zij ook speciale halsbanden voor puppy’s ontwikkeld?

Nee, speciale puppy halsbanden bestaan eigenlijk niet. Wel bestaan er halsbanden die uitermate geschikt zijn voor puppy’s.

Die halsbanden zijn bijvoorbeeld in lengte verstelbaar en zijn daardoor geschikt voor de kleinere halzen van puppy’s.

Waar moet je op letten bij het uitkiezen van een halsband voor je pup?

Wil je graag een halsband voor jouw puppy aanschaffen? Dan heb je in ieder geval meer dan genoeg keus. Om de beste halsband voor jouw pup te vinden, is het advies om op de volgende facetten te letten:

 • De lengte van de halsband
 • Is de halsband verstelbaar?
 • De kleur van de halsband
 • Het materiaal van de halsband
 • Het prijskaartje van de halsband

Als je op deze facetten let, is het mogelijk om het juiste halsbandje voor jouw puppy te vinden. daarbij willen we je graag nog één tip meegeven: let ook goed op de beoordelingen die je over de halsband kunt vinden.

Labrador puppy in het zand
Labrador pup

Je bent namelijk niet het enige baasje van een puppy die op zoek is naar een nieuwe halsband. Zijn veel andere baasjes te spreken over een bepaalde halsband? Dan is dat een goed teken.

Mogelijk is dat zelfs een doorslaggevende factor om uiteindelijk voor een bepaalde halsband te kiezen.

In bovenstaande lijst is wat ons betreft met name de lengte van groot belang. Het is namelijk belangrijk dat de halsband goed om de hals van je puppy heen zit:

 • De halsband mag niet te strak zitten; daarmee knel je de hals af en komt ook de groei van het skelet in het gedring.
 • De halsband mag niet te los zitten; dan kan de halsband afschieten en kan je puppy vrij over straat rondrennen.

Zorg er dus voor dat je een halsband koopt met de juiste afmetingen. Het is daarbij super wenselijk dat de halsband in lengte verstelbaar is, aangezien je daarmee direct op de groei van jouw puppy in kunt spelen.

Je hoeft de halsband dan niet direct na het eerste levensjaar weg te gooien, maar kunt hier juist jarenlang gebruik van maken.

Labrador liggend in relaxstoel
Whats up?

Wat zijn de beste puppy halsbanden?

Je hebt hierboven kunnen lezen dat je op de nodige facetten moet letten. Vind je het daardoor lastig om de beste halsband voor jouw puppy te selecteren?

Dan hebben wij goed nieuws voor je; wij hebben namelijk een top 5 van de beste puppy halsbanden voor je opgesteld.

Hieronder bespreken wij alle puppy halsbanden in het kort, zodat je de juiste informatie hebt om uiteindelijk de juiste keuze te gaan maken!

Max & Molly Hondenhalsband Comic XS

Beste puppy halsband - Top 5
Bron afbeelding Bol.com

Deze halsband, met maatje XS, is absoluut aan te raden voor kleine hondjes. De halsband is verstelbaar van 22 tot 35 centimeter. Door deze verstelbaarheid is deze halsband met name geschikt voor honden die niet al té veel groeien.

Voor puppy’s biedt deze halsband in ieder geval het gewenste comfort en de gewenste veiligheid. De halsband is van polyester vervaardigd, waardoor je ook van een lange levensduur kunt genieten.

Is de halsband vies geworden? Geen probleem; je kunt deze op maximaal 30 graden wassen!

Beeztees Puppyset Tori

Beste puppy halsband - Top 5

Deze halsband is specifiek voor puppy’s ontwikkeld en brengt meerdere voordelen met zich mee. Als je voor deze halsband kiest, krijg je een bijbehorende riem meegeleverd.

De riem en de halsband hebben hetzelfde patroontje en passen durf perfect bij elkaar. De halsband is verstelbaar tussen 20 en 30 centimeter en de riem heeft een maximale lengte van 120 centimeter.

Al met al is dit een prima halsband + riem voor de meeste puppy’s!

Collar Soft – Ronde leren halsband

Beste puppy halsband - Top 5
Bron afbeelding Bol.com

Deze prachtige halsband ziet er onwijs fraai uit én is in meerdere maten verkrijgbaar. Afhankelijk van de afmetingen van de hals van jouw pup kan je uit de volgende maten kiezen: XXS (17 tot 20 cm), XS (20 tot 25 cm) of S (25 tot 33 cm).

Ook voor de grotere pups zijn geschikte maten te vinden. Met deze halsband steelt jouw puppy in ieder geval de show. Dankzij het hoogwaardige leer geniet je bovendien van een lange levensduur!

Trixie Puppyhalsbandjes 22-35 cm.

Beste puppy halsband - Top 5
Bron afbeelding Bol.com

Heb je meerdere pups in huis rondlopen? Dan zijn deze puppyhalsbandjes absoluut aan te raden. Je krijgt zes van deze bandjes geleverd met allemaal een andere kleur.

De bandjes zijn in lengte verstelbaar (22 tot 35 cm) en hebben dus een kenmerkende uitstraling. Doordat de bandjes allemaal een andere kleur hebben, ben je in staat om de puppy’s uit elkaar te houden.

De bandjes zijn van nylon vervaardigd en zijn daardoor comfortabel voor een pup!

LED Honden Halsband – Blauw

Beste puppy halsband - Top 5
Bron afbeelding Bol.com

Deze lijst met beste puppy halsbanden sluiten we af met deze LED halsband. Met dank aan deze halsband valt jouw puppy/hond altijd goed op; vooral in het donker is jouw hond een opvallende verschijning.

Dit maakt het uitlaten ’s avonds laat of ’s ochtends vroeg direct een heel stuk veiliger. Voordeel van deze halsband is dat je hem kunt verstellen tussen 20 en 75 centimeter; ideaal dus voor honden die relatief snel groeien.

Tips voor het gebruik van een puppy halsband

Labrador met poot op een bal
Ja die bal is van mij klopt!

In bovenstaande top 5 heb je vijf geschikte halsbanden voor een puppy kunnen vinden. Naar welke halsband gaat jouw voorkeur uit?

Beste puppy halsband - Top 5

Ongeacht voor welke halsband je kiest; het is onwijs belangrijk om de halsband op de juiste wijze te gebruiken. Met behulp van onderstaande tips is dat voor elk baasje mogelijk:

 • Controleer regelmatig de sluiting van de halsband; werkt deze nog naar behoren?
 • Controleer regelmatig de lengte van de halsband; passen er twee vingers van jou tussen? Dan heeft de halsband nog de juiste lengte.
 • Laat de halsband goed drogen nadat deze nat geworden is; daarmee verleng je de levensduur.
 • Doe de halsband ’s nachts af; daarmee verbeter je de nachtelijke slaaprust van jouw trouwe viervoeter.

Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Daisy is van jongs af aan al dol op honden. Op Puppytrainen.nl deelt ze al haar kennis, tips en ervaringen zodat jij met vertrouwen jouw pup kunt opvoeden tot je beste maatje.

Plaats een reactie