Is jouw hond een wegloper? Check hier de top 3 beste GPS-trackers!

Het ergste wat je als baasje kan overkomen, is het kwijtraken van je hond. Dit kan een heleboel paniek en onrust veroorzaken. Dat is logisch. Je mist hem ontzettend en je zoekt je een ongeluk. Wanneer je hem uiteindelijk gevonden hebt, wil je deze situatie nooit meer meemaken.

Maar hoe voorkom je wéér een situatie waarin je hond onvindbaar is? In dit geval zou een GPS-tracker iets voor jou kunnen zijn. Je hoeft je hond op deze manier nooit meer kwijt te raken. Wat een GPS-tracker is en welke de beste is, dat lees je allemaal in het onderstaande artikel.

[automatic_table_of_contents][/automatic_table_of_contents]

Wat is een GPS-tracker?

Is jouw hond een wegloper? Check hier de top 3 beste GPS-trackers!

Een GPS-tracker is een apparaatje waardoor jij je hond digitaal kan gaan volgen. De apparaatjes zijn los te koop of inclusief halsband. De GPS-tracker stelt jou als baasje in staat om ten alle tijden je hond te volgen en vinden.

Naast dat jij je hond vanuit huis kan blijven volgen, is het ook mogelijk om vanaf je vakantiebestemming te kunnen zien waar je hond is, bijvoorbeeld als hij op zijn logeeradres is. Wat je nodig hebt om de GPS-tracker te kunnen gebruiken, is een abonnement en een app waar jij jouw hond kan blijven volgen. Een abonnement kan je afsluiten bij de fabrikant of doormiddel van een losse simkaart met internet erop.

Het is maar net wat jij prettig vindt en wat de fabrikant aanbiedt. De abonnementen zijn altijd verbonden aan maandelijkse kosten, maar dit zijn geen schokkende bedragen.

Waar kan je een GPS-tracker voor gebruiken?

Een GPS-tracker kan je gebruiken voor verschillende doelen. Natuurlijk kan je een GPS gebruiken om na te gaan waar jouw hond op dat moment is. Nu is hij niet alleen maar daarvoor te gebruiken.

Tegenwoordig kan je met een GPS ook bijhouden hoeveel jouw hond op een dag beweegt. Op heel veel GPS-trackers zit een stappenteller bevestigd, deze houdt bij hoeveel jouw hond op een dag loopt en beweegt. Erg handig wanneer jouw hond bijvoorbeeld overgewicht heeft of al wat ouder is.

Zeker wanneer je hond uitgelaten wordt door een hondenservice, kan je gemakkelijk bijhouden waar en hoeveel ze hebben gelopen.

De voor- en nadelen van een GPS-Tracker

Aan een GPS-tracker kunnen vele voordelen zitten, maar ook een aantal nadelen meespelen. Deze zou je mee kunnen nemen in je beslissing om over te gaan op een GPS-tracker. Voordat ik met je kijk naar de nadelen, kijken we eerst naar de voordelen van een GPS-tracker:

 • Veelzijdig; een GPS-tracker is te gebruiken voor zowel katten als honden. Ook katten hebben er weleens een handje van om weg te lopen
 • Is jouw hond een wegloper, dan weet je hem door een GPS-tracker altijd en over te vinden
 • Veilige zones instellen; bij de meeste GPS-trackers kan je veilige zones instellen waar je hond mag komen. Gaat hij uit die zone, dan krijg je direct een bericht en locatie
 • Waterdicht; de meeste GPS-trackers zijn volledig waterdicht. Je hoeft je geen zorgen te maken over bijvoorbeeld regen
 • Bewegingsactiviteiten volgen; naast de locaties die je kan checken, kan je ook zien hoeveel jouw hond heeft bewogen op een dag. Heel erg handig wanneer hij bijvoorbeeld overgewicht heeft

Aan het gebruiken van een GPS-tracker kunnen ook een aantal nadelen zitten. Deze kunnen zijn:

 • Batterijduur; het kan gebeuren dat een GPS-tracker leeg is op het moment dat je hem écht nodig hebt. Je zult altijd rekening moeten houden met het batterijpercentage
 • Kosten; aan het gebruiken en aanschaffen van een GPS-tracker zitten uiteraard kosten verbonden. Het aanschaffen kan een grote uitgave zijn. Daarnaast moet je bij de meeste GPS-trackers een abonnement afsluiten. Dit kunnen maandelijkse of jaarlijkse kosten met zich meebrengen.

Top 3 beste GPS-trackers voor jouw hond

Je weet nu wat een GPS-tracker is en waar hij zoal voor gebruikt kan worden. Ik kan me voorstellen dat je graag een GPS-tracker wil gaan aanschaffen voor jouw hond, maar dat je niet goed welke je moet kiezen. In dat geval kan ik je een handje op weg helpen. Speciaal voor jou heb ik een top 3 samengesteld met daarin de beste GPS-trackers. Lees hiervoor het onderstaande overzicht.

1. Tractive GPS Hond – Halsband – GPS tracker met actvititeitstracking

Is jouw hond een wegloper? Check hier de top 3 beste GPS-trackers!

Dit is een GPS-tracker van het merk Tractive. Tractive is een Oostenrijks bedrijf dat GPS-trackers ontwikkelt voor onder andere huisdieren. Tractive staat het meest bekend om de GPS-trackers en is daar ook de nummer 1 in.

Deze trackers zijn volledig waterdicht, hebben een wereldwijd bereik en geven je de kans om je hond op ieder moment van de dag, live te kunnen volgen via de app. Zo kom je er met deze tracker ook achter hoeveel lichaamsbeweging jouw hond krijgt op een dag. Zo kan je bijvoorbeeld zien hoeveel calorieën hij verbruikt, krijg je inzicht in zijn activiteiten en hoeveel rustperiodes hij voor zichzelf heeft ingebouwd. Dat is ook wel leuk om te zien, toch?

Een belangrijk aspect van het kiezen van een GPS-tracker, is de duur van de batterij. Je wil niet voor verassingen komen te staan wanneer je hond naar buiten is gevlogen met de tracker, terwijl de batterij op is. De batterij van Tractive gaat bij een intensieve tracking 2 dagen mee, en bij een af en toe tracking 5 dagen. Bij de tracker van Tractive kan je kiezen uit een aantal abonnementen:

 • Nationaal abonnement van 4,17 euro per maand, 2 jaar
 • Nationaal abonnement van 5 euro per maand, voor 1 jaar
 • Wereldwijd abonnement van 4,58 euro per maand, voor 2 jaar
 • Wereldwijd abonnement van 5,83 euro per maand, voor 1 jaar

Je ziet dat de bedragen heel erg kunnen verschillen. Ik denk dat je het wel met me eens bent dat het geen hoge bedragen zijn. De GPS-tracker kost 59,99 euro. Dat is geen schokkend bedrag voor zo’n goede GPS-tracker. De tracker is geschikt voor honden tussen de 2 en 6 jaar oud. De GPS-tracker van Tractive is absoluut de moeite waard en een echte topper.

[affiliate_products product_number=”1″ style=”list” image_size=”small” order_by=”stock”]
[/affiliate_products]

2. Invoxia – Huisdier GPS Tracker – Zonder Simkaart – Tot 1 Maand Batterijduur – Hond – Kat – Poes – Track & Trace Volgsysteem

Is jouw hond een wegloper? Check hier de top 3 beste GPS-trackers!

Als tweede is dit de GPS-tracker van het merk Invoxia. Invoxia is een Frans bedrijf voor elektronica, dat bekend staat om het ontwerp en ontwikkeling op het gebied van slimmer apparaten en elektronica. Zoals een GPS-tracker bijvoorbeeld. Invoxia was het eerste bedrijf dat een GPS-tracker introduceerde met een luidspreker.

En dat maakt deze GPS-tracker ook zo speciaal. Het mogelijk omgevingsgeluiden te horen van de locatie waar jouw hond zich op dat moment bevindt. Daarnaast zit er een beveiliging op de tracker. Wanneer deze wordt opgetild of aangeraakt, gaat er direct een waarschuwing naar een gekoppeld telefoonnummer en wordt de locatie meteen zichtbaar.

Bij deze GPS-tracker heb je geen simkaart nodig. De GPS-tracker van Invoxia wordt geleverd met een 3-jarig netwerk abonnement. De eerste 3 jaar maak je dus gratis gebruik van het netwerk, hoe top is dat? Na deze 3 jaar kan je het abonnement blijven gebruiken voor slechts 9,99 euro per jaar.

Bij een batterijpercentage van 20%, krijg je een waarschuwing op de app dat de tracker bijna leeg is en opgeladen moet worden. De batterij is binnen 90 minuten weer volledig opgeladen en klaar voor gebruik. Na het opladen kan hij maar liefst een hele maand mee.

Ik moet er wel bij zeggen dat deze GPS-tracker een wat hoger prijskaartje heeft. De tracker kost namelijk 119 euro. Maar als je kijkt naar alles wat je er voor terug krijgt, is hij dat dubbel en dwars waard. Ik zou zeggen, zeker waar voor je geld om deze GPS-tracker van Invoxia aan te schaffen.

[affiliate_products product_number=”2″ style=”list” image_size=”small” order_by=”stock”]
[/affiliate_products]

3. Mr. Safe Smart Pet Tracker – GPS Tracker Voor Huisdieren

Is jouw hond een wegloper? Check hier de top 3 beste GPS-trackers!

Als laatste heb ik de GPS-tracker van Mr. Safe voor je om te overwegen. In de categorie van GPS-trackers mag deze absoluut niet ontbreken. Een groot voordeel bij deze GPS-tracker, is dat het mogelijk is om veilige zones in te stellen op de tracker.

Je stelt gebieden in waar je hond zich vrij mag bewegen. Komt hij buiten de zone, dan gaat er een waarschuwing naar je telefoonnummer en kan je je hond makkelijk traceren.

Het mooie aan deze GPS-tracker is dat hij niet leeftijdsgebonden is. Hij is te gebruiken voor iedere hond en iedere leeftijd. De halsband is een one size en zal dus altijd passen bij je hond. De GPS-tracker zit al bevestigd aan een halsband, waardoor je de tracker niet hoeft te bevestigen aan de huidige halsband van je hond, erg handig.

De tracker gaat 7 dagen mee en heeft maar 2 uur de tijd nodig om zich volledig op de kunnen laden. Daarnaast is hij ook nog is helemaal waterdicht. Deze GPS-tracker kost 109 euro en is geschikt voor honden tussen de 15 en 30 kilo. Zeker een GPS-tracker om te overwegen.

[affiliate_products product_number=”3″ style=”list” image_size=”small” order_by=”stock”]
[/affiliate_products]

Conclusie

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel over GPS-trackers. Je weet nu wat een GPS-tracker is en waar hij voor gebruikt kan worden. Het gebruiken van een GPS-tracker is erg veelzijdig en kan voor verschillende dingen ingezet worden.

Je wil vast graag een GPS-tracker aanschaffen om het weglopen van jouw hond op te lossen. Dat is een hele slimme oplossing. Mocht je nog twijfelen of niet helemaal weten voor welke je moet gaan, dan raad ik je aan de bovenstaande top 3 nog even door te nemen.

Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie