Benodigdheden voor het adopteren van een pup

Daar is die dan. Het liefste hondje dat je ooit hebt gezien. Het kijkt je met grote bruine ogen aan op Facebook. Vanaf dat moment ben je verkocht.

De pup verblijft nog bij de fokker maar jij haalt hem daar het liefst morgen nog weg. Voordat je het hondje echter overhaast komen, moet je eerst wel het nodige in huis halen.

Een eerste vereiste is dat je je huis puppyproof maakt. Ruim het huis op, berg losliggende snoeren en draden op, ‘verstop’ breekbare spullen, verwijder giftige planten en zet met een hekje een ruimte af waar de pup niet in mag.

Als dit is gebeurd, richt je je op het volgende dat moet gebeuren: wat heb je nodig voor een puppy? Doel is dat je pup snel kan wennen in zijn nieuwe huis. Ik loop stap voor stap de producten met je door die je hiervoor in huis moet halen.

Slaapplek

Waar je het eerst aan moet denken, is een goede slaapplek voor je nieuwe huisgenoot. Een pup moet immers veel slapen om goed te kunnen groeien. Een puppy slaapt wel zo’n 18 à 20 uur per dag.

Kies voor een bench, een mand of een kussen. Een bench heb je al vanaf 25 euro. Deze hieronder is bijvoorbeeld een mooie bench voor elke levensfase.

De slaapplek moet een veilige plek worden voor de hond. Een plaatsje waar die zich even terug kan trekken of heerlijk kan liggen dromen. Wat te denken van deze comfortabele hondenmand?

Of deze voordelige hondenmand die is gevuld met extra pluche, wat zorgt voor extra ligcomfort. Ook met dit kussen bied je je hond een heerlijke slaapplaats. Geef het nieuwe hondje een knuffel mee naar ‘bed’ zodat hij zich ‘s avonds niet eenzaam voelt.

Etensbakjes

Het volgende op je lijstje van belangrijke dingen die je nodig hebt voor je kleine viervoeter, zijn bakjes voor eten en drinken. Koop er drie zodat het niet uitmaakt als er eentje in de afwasmachine zit.

De eet- en drinkbakjes zijn het liefst gemaakt van roestvrij staal. Deze zijn makkelijk schoon te houden en gaan niet snel kapot. Een voerbak met antislipmat is heel handig.

Zet de bakjes op een vaste plek. Zo kan de pup ze makkelijk vinden. Een keuken of bijkeuken is hiervoor een geschikte plaats. Voor puppy’s van kleine rassen kun je lage bakjes gebruiken.

Voor een pup van een groter ras kun je bakjes kopen die je als die groter is gegroeid op hoogte kan afstellen.

Eten

Zorg dat je natvoer en brokken speciaal voor pups in huis hebt. Geef een pup geen gewoon hondenvoer. In puppyvoeding zit precies alles wat hij nodig heeft. Zo krijgt hij de juiste hoeveelheid aan voedingswaarden binnen.

Het eerste jaar groeit je pup heel veel en heeft hij voeding nodig die rijk is aan energie en eiwitten. Welke voeding er bij jouw puppy past, is afhankelijk van zijn grootte.

Royal Canin heeft bijvoorbeeld puppyvoer in de maten mini, medium, maxi en giant en ook nog puppyvoer voor diverse rassen.

Mini Puppy van Royal Canin is speciaal ontwikkeld om de groei van je pup met een verwacht volwassen gewicht van 10 kilogram te ondersteunen.

Koop wat beloningssnacks om de pup te trainen. Of geef hem deze gewoon als een lekker tussendoortje. Deze snacks zijn bijvoorbeeld een lekkere snack voor puppy’s.

Halsband of tuigje

Koop ook een halsband met riem of een hondentuigje voor de pup. Ik raad het gebruik van een tuigje aan maar dit blijft natuurlijk een persoonlijke keuze.

Bij een tuigje wordt, als je onverwachts toch moet trekken, de druk niet alleen uitgeoefend op de nek maar verdeeld over de borstkas. Hieronder afgebeeld is een goed tuigje geschikt voor kleine honden.

Het is verkrijgbaar in allerlei hippe kleuren. Voor een vrolijk gekleurde halsband met looplijn voor pups klik je hier.

Borstel 

Je pup moet je er vanaf het begin aan wennen geborsteld te worden. Vaak is één keer per week voldoende. Zijn vacht ziet er daardoor altijd goed verzorgd uit.

Hij raakt er zo ook aan gewoon dat je hem vastpakt. Kies een borstel of vachtverzorgingshandschoen die past bij de vacht van je hond. Hieronder afgebeeld is zo’n vachtverzorgingshandschoen.

Na een goede borstelbeurt bekijk je natuurlijk ook even zijn nagels, oren en ogen. Hiervoor heb ik dit mooie setje gevonden.

Speelgoed

Een pup moet veel spelen. Dat is goed voor de socialisatie. Ook voorkom je zo dat de hond overal op gaat kauwen. Het langste gaan de rubberen speeltjes mee.

Knuffeltjes moeten in de wasmachine kunnen worden gewassen. Laat je pup niet spelen met kapotte speeltjes maar gooi deze direct weg. Laat je pup ook niet alleen met touw of speelmateriaal maar berg deze weer op als jullie zijn uitgespeeld.

Speelgoed dat iedere pup moet hebben, is een mooie bal. Pups en eigenlijk alle honden zijn ook dol op pluche.

Wat te denken van deze speeleend?

Benodigdheden voor het adopteren van een pup
Happy Pet Pluche Wilde Eend – Hondenspeelgoed . (bron afbeelding Bol.com)

Ontwormingsmiddel

De pup moet regelmatig ontwormd worden. Je hond kan overal darmwormen oplopen, zowel binnen als buiten. Het is haast onmogelijk dat je hond er niet mee in contact komt, of het nu tijdens het uitlaten, binnenshuis of in je tuin is.

Milbemax ontwormingstabletten voor de hond werken preventief tegen long- en hartworminfecties en curatief tegen zweepwormen, haarwormen, spoelwormen en lintwormen.

Milbemax is verkrijgbaar in twee verpakkingen: voor pups en kleine honden en voor grote volwassen honden.

In de zomer moet je je pup ook elke maand ontvlooien. Vlooien Anti-Conceptie is het middel tegen vlooien dat slechts éénmaal per maand gegeven moet worden.

Met dit middel kunnen de eitjes van de vlo niet meer uitkomen, waardoor de levenscyclus van de vlo wordt doorbroken. Hierdoor blijft het huis vlovrij.

Ook geschikt voor de bestrijding van vlooien bij pups. Veilig bij gebruik in de omgeving van kinderen. Een verpakking beschermt drie maanden tegen vlooien.

Boek

Om alles nog eens goed na lezen of om dingen op te zoeken, is een goed boek over puppy’s aan te raden. Hoe vind je deze? Hierin vind je alle informatie die je nodig hebt.

En natuurlijk verzamel je voordat de pup arriveert veel kranten. Daarop kunnen de plasjes die hij in het begin echt nog niet allemaal kan ophouden.

Leg de kranten in de gang voor de voordeur. Met een beetje geluk red je het nog net naar buiten. Rollen keukenpapier voor kleine ongelukjes zijn ook niet onnodig.

Trainingsmat

Wanneer je jouw puppy in huis hebt, wil je eigenlijk dat hij zo snel mogelijk zindelijk wordt. Wil je niet in de weer met kranten en overal plasjes moeten opruimen. Schaf dan een trainingsmat aan.

Deze mat is gemaakt van een absorberend materiaal. Zo kan je met een gerust hart beginnen met de zindelijkheidstrainingen.

De trainingsmatten van Happy Home zijn een uitkomst voor je (onzindelijke) pup. Wanneer je hond plast op de trainingsmat, wordt het vocht geabsorbeerd dankzij de super absorberende gel zodat de omgeving schoon en droog blijft en vervelende geurtjes worden voorkomen.

De plastic onderlaag voorkomt lekkage. Door de plakstrips aan de onderzijde blijft de mat goed op zijn plaats liggen. De trainingsmatten hebben een afmeting van 60 x 60 cm en zijn verkrijgbaar per 30, 60 en 100 stuks.

Poepzakjes

En voor de eerste poepjes die de puppy buiten neerlegt, is dit ook nog nodig.

Je puppy direct goed opvoeden?

Een van de grootste ergenissen van hondeneigenaren is dat de hond totaal niet luistert. Hoe vaak zie je wel niet dat een hond aan de riem direct begint te blaffen, zodra er een andere hond langs komt.

Om dit te voorkomen is het belangrijk om je hond van pup af aan al goed op te voeden. Zo wordt het hebben van een hond een stuk leuker en leert je hond direct goed naar je luisteren.

Een van de beste curssussen voor puppy’s is de cursus van 123 tinki.com. Met behulp van deze cursus hoef jij je geen zorgen meer te maken over de opvoeding van je hond.

Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie