Welk voer voor een Beagle? – Onze top 3

Zeg nu zelf, de Beagle is één van de leukste hondenrassen die er is. Niet alleen door het uiterlijk, maar ook door het karakter van de hond. Onder andere door het jachtinstinct is het een actief en energiek hondje.

Om je Beagle zo gezond mogelijk te kunnen houden, heb je het juiste voer nodig. Maar, waar moet je naar kijken? Daarom dat we gaan kijken naar welk voer voor een Beagle?

Het beste voer een Beagle, dat zijn wat ons betreft de puppybrokken van Eukanuba. Het voer is samengesteld voor het middelgrote hondenras en bevat een grote bron aan dierlijke eiwitten.

Alles om jouw puppy gezond en ontwikkeld te laten opgroeien tot een volwassen Beagle, daarover beschikt Eukanuba.

Wil jij meer weten over welk voer voor een Beagle of waar je op moet letten? Daar gaan we je in dit artikel uitgebreid bij helpen. Lees het artikel gewoon tot het einde en jij kunt straks het beste voer voor jouw trouwe viervoeter uitkiezen.

Beste top 3 voer Beagle

[affiliate_products product_number=”4,3,2″ columns=”3″ carousel=”enable,arrows,navigation-dots,infinite-loop,autoplay” numbering=”enable” order_by=”cheapest”]
[/affiliate_products]
[automatic_table_of_contents][/automatic_table_of_contents]

Puppytrainen heeft Eukanuba Dog Puppy Medium als het beste voer voor jouw Beagle gekozen!

[affiliate_products product_number=”4″ columns=”2″ carousel=”enable,autoplay” style=”list” image_size=”small” order_by=”rating”]
[/affiliate_products]

Waarom wij dat vinden? Dat lees je in het artikel!

Welk voer voor een Beagle?

Voer kiezen voor je Beagle, dat is lastiger dan dat het lijkt. Je denkt het klusje even te klaren en een zakje hondenvoer te kiezen, maar niets in minder waar. Doordat voedsel zo’n beetje het belangrijkste levensmiddel is voor een hond, word je al vrij snel aan het twijfelen gebracht.


Waar doe je goed aan en welk voer moet je voor een Beagle kiezen? Daar gaan we je bij helpen. Je vindt in de onderstaande top 3 niet alleen de beste keus volgens ons, maar ook andere varianten die het proberen zeker waad zijn.

1. Eukanuba Dog Puppy Medium – Kip

Welk voer voor een Beagle
Afbeelding van Bol.com

Wij hebben de brokken voor Beagles van Eukanuba verkozen tot het beste voer voor een Beagle. Laten we aan je toelichten waarom wij dat vinden.

Eukanuba is speciaal ontwikkelt voor het middelgrote hondenras, en dus ook voor de Beagle. Puppy’s verbruiken dagelijks veel energie en zijn nog volop in de groei. De juiste ondersteuning van vitaminen, mineralen en voornamelijk eiwitten zijn daar hard bij nodig.

Die eiwitten, dat zijn dierlijke eiwitten gemaakt van het ingrediënt kip. De grootste en beste eiwitbron voor een puppy.

Verder is het voer uitvoerig getest, waaruit de testresultaten bleken dat het écht bijdraagt aan de groei van je puppy. Voor een Beagle puppy is kiezen voor Eukanuba geen verkeerde keuze.

[affiliate_products product_number=”4″ columns=”3″ carousel=”enable,arrows,navigation-dots,infinite-loop,autoplay” heading_title=”h3″ style=”list” image_size=”small” order_by=”stock” sub_id=”Welk voer voor een Beagle? – Onze top 3″]
[/affiliate_products]

2. Royal Canin Medium Light Weight Care

Welk voer voor een Beagle?
Afbeelding van Bol.com

Veel honden hebben tegenwoordig last van overgewicht. Het zou kunnen komen door de leeftijd, het bewegingspatroon of door teveel eten. Om jouw Beagle te kunnen beschermen tegen overgewicht of te kunnen laten afvallen, kunnen de brokken van Royal Canin daar goed bij helpen.

De brokken bevatten namelijk een heel stuk minder vet en calorieën dan de standaard hondenbrokken. Behalve dat het kan helpen bij gewicht verliezen, zijn ze ook nog eens zeer smakelijk en hoef je je daar geen zorgen over te maken.

Ook wat betreft de vitaminen en mineralen krijgt je Beagle alles wat hij nodig heeft en krijgt hij ook een extra dosis vezels binnen die alleen maar goed zijn voor zijn maag- en darmkanaal.

[affiliate_products product_number=”2″ style=”grid” image_size=”medium” order_by=”rating” sub_id=”Welk voer voor een Beagle? – Onze top 3″]
[/affiliate_products]

3. Renske Senior Kalkoen

Welk voer voor een Beagle?
Afbeelding van Bol.com

Is jouw Beagle inmiddels al een senior op leeftijd en merk jij dat hij last heeft van zijn maag of darmen? Dan zoek je natuurlijk naar een goede oplossing en naar voer dat hem niet teveel belast.

De hondenbrokken van Renske zijn speciaal samengesteld voor senior honden die last hebben van hun maag en/of darmen. De brokken zijn helemaal vrij van granen en kunnen op deze manier dus ook geen nare reactie veroorzaken.

Omdat senior honden sneller last kunnen krijgen van hun gewrichten, spieren en gebit bevat Renske genoeg bouwstoffen die jouw Beagle een probleemloze, oude dag bezorgen. Hoe fijn is dat?

[affiliate_products product_number=”3″ style=”grid” image_size=”medium” order_by=”rating” sub_id=”Welk voer voor een Beagle? – Onze top 3″]
[/affiliate_products]

Wat eet een volwassen Beagle?

Een volwassen Beagle eet weer anders dan bijvoorbeeld een kleine puppy. Zeker wat betreft de hoeveelheden en hoe vaak een maaltijd moet worden herhaald. Laten we eens gaan kijken naar wat een volwassen Beagle zoal eet.

Waar je vooral op moet letten bij het voer voor een Beagle, dat zijn toegevoegde granen. Het maag- en darmkanaal van een hond is gebouwd op het verteren van vleesproducten en granen horen daar dus niet bij. Op den duur kunnen granen voor problemen met de maag of met de stoelgang veroorzaken.

Behalve dat je moet letten op toegevoegde granen, is het belangrijk dat een volwassen Beagle eiwitten binnenkrijgt voor zijn spieren en gewrichten, vezels om hem verzadigd te houden gedurende de dag en vitaminen en mineralen voor een gezonde weerstand en een sneller herstel van eventuele ziektes.

Hoe zwaar wordt een Beagle?

Er zijn verschillende hondenrassen die bekend zijn met overgewicht en hier dan ook een grote kans op zouden kunnen hebben. De Beagle is een hondje dat daar bij zou kunnen horen. Dat heeft niet zozeer te maken met aanleg.

Dit hondenras heeft geen natuurlijke rem wat betreft eten en zou dit dan ook de hele dag kunnen doen als hij voedsel tot zijn beschikking heeft.

Het is daarom belangrijk om niet alleen het eetgedrag van je Beagle in de gaten te houden, maar ook zijn gewicht. Zo zijn er wat richtlijnen wat betreft het gewicht van een Beagle. Hoeveel een Beagle dan mag wegen?

Meestal weegt een Beagle tussen de 9 en 15 kilo. Dit gewicht is gebaseerd op de schofthoogte die tussen de 30 en 41 centimeter kan variëren.

Welk voer voor een Beagle? - Onze top 3
Hoe zwaar wordt een Beagle?

Hoeveel eet een Beagle per dag?

Als het even kon, dan zou de Beagle het liefst de hele dag eten. Natuurlijk weten we allemaal dat dat niet zo handig is en daarom zul jij als baasje erop moeten toezien dat jouw Beagle gezonde porties binnenkrijgt op een dag.

Hoeveel een Beagle per dag eet? Over het algemeen eet een volwassen Beagle rond de 550 gram per dag, wat weer over meerdere maaltijden verdeeld mag worden. Dit is een algemene richtlijn die jou als baasje verder kan helpen.

Wat wel belangrijk is om op te letten, is om te kijken of je Beagle trek blijft houden. Je kunt hem een bepaald aantal gram per dag voorschotelen, maar dat is voor sommige hondjes niet genoeg. Je merkt eigenlijk vrijwel vanzelf of hij er genoeg aan heeft. Want te weinig eten, dat is ook niet helemaal de bedoeling.

Welk voer voor een Beagle? - Onze top 3
Hoeveel mag een Beagle eten?

Hoeveel mag een Beagle eten?

Als er één hondje is waarbij eten de hobby is, dan is dat zonder twijfel de Beagle. Wanneer hij voedsel tot zijn beschikking heeft, dan blijft hij maar dooreten. Helemaal handig is dat natuurlijk niet.

Er is namelijk een algemene richtlijn wat een Beagle mag eten. Door deze richtlijn aan te houden zorg je ervoor dat hij voldoende binnenkrijgt, maar ook niet te veel eet.

Hoeveel een Beagle dan mag eten op een dag? Zorg er als baasje voor dat je hem niet meer dan 3 maaltijden per dag voorschotelt. Nu zal een Beagle ook bij meer maaltijden zijn bordje helemaal leeg eten, maar echt verstandig is dat niet.

Hoeveel mag een Beagle wegen?

Aan het begin van het artikel hebben we al besproken hoe zwaar een Beagle ongeveer gaat worden, maar niet hoe zwaar hij mag wegen.

Daar zit natuurlijk wel een aardig verschil in. Tot en met welk gewicht zit de Beagle nog op een gezond gewicht en wanneer moet je dit als baasje in de gaten gaan houden?

Een Beagle gaat dus tussen de 9 en de 15 kilo wegen en dit is gebaseerd op een bepaalde schofthoogte. Er zijn Beagles die qua gewicht de 20 kilo halen, maar dit gewicht is dan gebaseerd op een hogere schofthoogte.

Komt jouw Beagle echter boven de 20 kilo of word hij te zwaar voor zijn lengte? Dan kun je er eigenlijk al vanuit gaan dat je Beagle overgewicht heeft en dat zijn voer hierop aangepast moet worden. 

Welk voer voor een Beagle? - Onze top 3
Wat mag een Beagle wegen?

Meer weten over de Beagle?

Alleen al over het voer voor een Beagle raak je bijna niet uitgepraat. Er valt zoals je hebt kunnen lezen genoeg te leren en te lezen over een Beagle. Zou jij nog veel meer handige en nuttige informatie willen hebben over het hondenras Beagle?

Het digitale handboek Beagle Geheimen geeft jou niet alleen nuttige informatie, maar ook praktische.

Beagle Geheimen
Afbeelding van Beagletraining.nl

Beagle Geheimen staat namelijk vol met praktische tips voor de opvoeding van een Beagle pup en van een volwassen hond. Behalve dat jij meer leert over dit hondenras, krijg je dus ook een steuntje in de rug wat betreft de opvoeding. Het e-book is gemakkelijk aan te schaffen en te downloaden op ieder apparaat.

Conclusie

Hondenvoer kiezen is al vrij lastig, laat staan voor je Beagle. Je wilt hem tenslotte alles geven wat hij nodig heeft en ervoor zorgen dat hij in een goede gezondheid blijft.

Bekijk de top 3 aan het begin van dit artikel nog eens om het beste voer voor jouw Beagle uit te kunnen zoeken. Zo weet je namelijk zeker dat je de beste keuze voor hem maakt.

Kun jij wat praktische tips gebruiken voor de opvoeding van je Beagle of wil je gewoon meer over dit hondenras weten? Download het digitale handboek Beagle Geheimen en start direct met je in te lezen.

[faq faq_number=”1″ numbering=”enable” hide_elements=”title”]
[/faq]
Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie