Beste waterblazers voor een hond – top 3

Relatief veel honden vinden het heerlijk om te zwemmen. Nadat jouw hond uit het water komt, heb je echter wel met een behoorlijke rotzooi te maken. zijn vacht is immers helemaal nat geworden en een natte hond vindt het heerlijk om zich uit te schudden.

Mede daarom is het advies om zijn vacht goed schoon te blazen, voordat je jouw hond bijvoorbeeld in jouw auto laat zitten. In dat geval kan je het beste kiezen voor een waterblazer. Met een waterblazer ben je in staat om jouw hond helemaal ‘droog’ te blazen, waardoor je van een stuk minder rotzooi en vuil last hebt.

Welke waterblazer voor een hond het beste is? Die vraag staat eigenlijk centraal in dit artikel, maar ik kan je alvast één ding verklappen:

De beste waterblazer voor een hond is de Buxibo Hondenföhn

Dit is mijn absolute favoriet. Het is niet voor niets dat deze variant óók door professionals gebruikt wordt. Daarmee heb ik eigenlijk al teveel verklapt; meer informatie over deze waterblazer vind je verderop in dit artikel!

Wat is een waterblazer voor een hond en waarom zou je het kopen?

De vacht van een hond vraagt om de nodige verzorging. Je moet deze vacht goed verzorgen; dat betekent dagelijks de vacht borstelen en ook de vacht goed schoonmaken.

Voor het schoonmaken van een hondenvacht kan je perfect een waterblazer gebruiken. Een waterblazer kan je eigenlijk met een föhn vergelijken; een waterblazer is namelijk – net zoals een föhn – in staat om alle haren schoon te blazen.

Hierdoor weet je de vacht van jouw hond goed te verzorgen en te beschermen. Tijdens het droog blazen van de vacht maak je namelijk de vacht niet alleen droog, maar ook schoon.

Beste waterblazers voor een hond – top 3
Harige Collie

Allerlei vuildeeltjes blaas je namelijk met dank aan de waterblazer óók uit de vacht van jouw hond. Het gebruik van een waterblazer is bijvoorbeeld aan te raden na het wassen van jouw hond. Je kunt de vacht van jouw hond dan op een prettige en veilige manier schoonblazen.

Dat is ook het geval als je net met jouw hond een wandeltocht door de regen hebt gemaakt of als hij een stuk gezwommen heeft. Ongeacht wat de situatie is; met een waterblazer voor een hond ben je in staat om de vacht van jouw hond compleet droog en schoon te blazen.

Beste waterblazers voor een hond – top 3
Hond spelend in water

Door een waterblazer te gebruiken, voorkom je overigens ook dat zijn vacht gaat stinken. Zodra je zijn natte vacht niet droog gaat maken, gaat deze vacht namelijk vanzelf stinken.

Dat kan een behoorlijk smerige geur met zich mee brengen, waardoor dat voor veel baasjes dé reden is om een waterblazer te gebruiken.

Onder aan de streep komt een waterblazer in ieder geval in meerdere situaties prima van pas. Als je de vacht van jouw op een optimale manier wilt verzorgen, is de aanschaf van een waterblazer eigenlijk onmisbaar.

Gelukkig ben je in dit artikel aan het juiste adres; door je goed te informeren, kan je namelijk de juiste keuze gaan maken met betrekking tot de aanschaf van een waterblazer.

Een waterblazer voor een hond kopen; waar op letten?

Heb je interesse om een waterblazer voor jouw hond te gaan kopen? Dan is het goed om te weten dat je op de nodige criteria moet letten. Aan de hand van deze criteria kan je uiteindelijk een goed vergelijk maken, waardoor je in staat bent om de juiste waterblazer voor jouw hond aan te schaffen.

Maar, op welke criteria moet je zoal letten? Daarover vertel ik je hieronder graag iets meer. Ik wil je allereerst aanraden om goed naar het maximale vermogen van de waterblazer te kijken. Des te hoger dit vermogen is, des te meer blaaskracht de waterblazer kan leveren.

Dat betekent dat je met een hoger vermogen ook eerder jouw hond volledig droog kan blazen. Mocht je een grote hond met een dikke vacht hebben, is dat zeer wenselijk. Ook moet je goed naar het geluidsniveau van de waterblazer kijken. Aangezien een hond een bijzonder goed gehoor heeft, is het wenselijk dat het geluidsniveau zo laag mogelijk ligt.

Beste waterblazers voor een hond – top 3
Jaja, ik kom al:)

In mijn ogen is dit zeker één van de belangrijkste criteria waar je goed op moet letten. Door hier goed op te letten, voorkom je in ieder geval dat je een te luide waterblazer aan gaat schaffen.

Een te luide waterblazer is namelijk alles behalve prettig voor jouw trouwe viervoeter.

Tevens wil ik je graag wijzen op het prijskaartje van de waterblazer. Een waterblazer is namelijk alles behalve een goedkoop product. Voor de variant van Buxibo – mijn favoriet – betaal je bijvoorbeeld een bedrag van ruim 88 euro.

Dat is fors aan de prijs, maar daar krijg je ook een hoop voor terug. Als je een dergelijk bedrag in een waterblazer durft/kunt investeren, geniet je bijvoorbeeld van een lange levensduur.

Door deze lange levensduur blijf je plezierig gebruik maken van de waterblazer; niet alleen nu, maar ook in de komende jaren. Ook wil ik je graag wijzen op het aantal standen van de waterblazer. Een hoogwaardige waterblazer heeft namelijk meerdere standen.

Deze standen hebben onder meer betrekking op de blaaskracht én op de temperatuur waarmee de lucht geblazen wordt. Het is hierbij wenselijk dat je meerdere standen tot je beschikking hebt, aangezien je jouw hond daarmee altijd op de gewenste manier schoon en droog kunt blazen.

Tot slot wil ik je graag aanraden om óók nog goed naar de meegeleverde accessoires te kijken. Hierbij is het wenselijk dat je zoveel mogelijk (verschillende) accessoires meegeleverd krijgt.

Hierbij kan je denken aan verschillende opzetstukken; met dank aan de opzetstukken is het makkelijker om bepaalde lichaamsdelen van jouw hond volledig droog en schoon te blazen. Al met al moet je dus op de nodige criteria letten bij het uitkiezen van een waterblazer. Aangezien het geen goedkoop product is, is het zeker aan te raden om een uitgebreid vergelijk te maken.

Gelukkig hoef je dat niet meer zelf te doen; lees het artikel verder om meer informatie te vinden over de drie beste waterblazers!

Beste waterblazers voor een hond – top 3

Lijkt het jou erg prettig om een waterblazer te hebben voor jouw hond? Wil je graag deze waterblazer altijd en overal kunnen gebruiken? Dan is het advies om voor een hoogwaardige waterblazer te kiezen die een lange levensduur heeft. Maar, wat is dan de beste waterblazer voor jouw hond? Ik heb het antwoord op die vraag!

Ik heb namelijk een uitgebreide test gehouden, waarbij ik verschillende waterblazers aan een strenge keuring onderworpen heb. Uiteindelijk heb ik op basis van die strenge keuring een top 3 samen kunnen stellen. Meer informatie over de drie beste waterblazers vind je in onderstaande (korte) reviews!

Buxibo Hondenföhn 500 tot 2400W

Beste waterblazers voor een hond – top 3

Er kan er maar één de beste zijn; dit is een gevleugelde uitspraak die je bijvoorbeeld in de sport vaak voorbij hoort komen.

Hier is echter niet alleen in de sportwereld sprake van, maar ook in de wereld van de hondenblazers. In mijn ogen is deze Buxibo waterblazer namelijk absoluut de beste optie die je hedendaags hebt.

Deze waterblazer heeft een hoog vermogen, een opvallend design, wordt met meerdere opzetstukken geleverd en heeft ook nog eens een lange levensduur.

Dankzij deze lange levensduur is de aanschafprijs een stuk beter te begrijpen; je kunt immers jarenlang genieten van de kracht en de kwaliteit van deze waterblazer.

Mocht je specifiek op zoek naar de beste waterblazer voor jouw hond zijn, kan ik deze waterblazer van Buxibo in ieder geval van harte aanraden.

Hieronder heb ik de verschillende voor- en nadelen van deze waterblazer nog even op een rijtje gezet:

Voordelen van deze waterblazer:

 • Veel vermogen; met dank aan de dubbele motor
 • Meerdere instelbare snelheden en temperaturen; zowel koude als warme lucht mogelijk
 • Prima te gebruiken voor honden met een korte én lange vacht
 • Eenvoudig te gebruiken
 • Geleverd met meerdere accessoires en opzetstukken

Nadelen van deze waterblazer:

 • Redelijk prijzig

LifeGoods 2 in 1 Hondenfohn – Wit – 300W

Beste waterblazer voor de hond top 3
Bron afbeelding Bol.com

Om uiteenlopende redenen ben ik ook te spreken over deze waterblazer van LifeGoods. Deze waterblazer is op weinig vlakken te vergelijken met de hierboven genoemde variant en weet zich juist daardoor te onderscheiden.

Voordelen van deze waterblazer:

 • Compact design; makkelijk mee te nemen op reis
 • Inclusief borstel geleverd
 • Laag geluidsniveau; nog geen 65 decibel
 • Twee verschillende temperaturen (60 of 80 graden)
 • Ergonomisch ontworpen, dus zeer makkelijk te bedienen

Nadelen van deze waterblazer:

 • Komt soms vermogen tekort (slechts 300 watt)
 • Eén vast opzetstuk

Buxibo Hondenföhn – Waterblazer met Draaiknop

Beste waterblazer voor hond top 3
Bron afbeelding Bol.com

Deze top 3 sluit ik graag af met deze variant van Buxibo. Het mag duidelijk zijn dat dit merk hoogwaardige waterblazers op de markt brengt, aangezien de nummer 1 uit deze lijst ook al een variant van Buxibo was.

Deze variant is echter iets voordeliger geprijsd en is mogelijk daarmee een stuk interessanter.

Voordelen van deze waterblazer:

 • Vermogen van maar liefst 2400 watt
 • Zowel een warme als een koude stand
 • Met 3 verschillende opzetstukken geleverd
 • Eenvoudig te gebruiken
 • Geschikt voor alle vachtsoorten
 • Voordeliger dan de beste koop uit dit artikel

Nadelen van deze waterblazer:

 • Ietwat groot en onhandig design
 • Relatief zwaar
 • Maakt relatief veel lawaai

Slotwoord

Naar welk van bovengenoemde waterblazers gaat jouw voorkeur uit? Als ik je één voordeel mag geven; ga voor de nummer 1 uit de hierboven genoemde top 3.

Met die waterblazer zit je voor de komende jaren goed; het apparaat heeft een hoge levensduur en is zeer aangenaam voor zowel jezelf als voor jouw trouwe viervoeter.

Veel plezier met het gebruik maken van jouw nieuwe waterblazer voor jouw hond; je gaat er zéker geen spijt van krijgen!

Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie