Waar mag je wandelen met je hond? – Top 3 plekken in Nederland!

Vind je het heerlijk om met je hond te wandelen en heb je het gevoel dat je alle plekken in Nederland wel hebt gehad? Er zijn ontzettend veel mooie plekken om met je hond te gaan wandelen. Ook is wandelen voor je hond ontzettend leuk en goed voor de gezondheid. Alleen daarom zou je het al vaker moeten doen. Als je vaak dezelfde route loopt met je hond, gaat de lol er wel een keer af.

Tijd om nieuwe plekken te ontdekken. Als je gaat wandelen bij een van de onderstaande plekken, is succes en plezier gegarandeerd voor zowel jezelf als voor je hond. Wel neemt wandelen op een van deze plekken bijzonder veel tijd in beslag. Zorg daarom ook dat je ervoor zorgt dat je eten en drinken voor jou en je hond mee neemt. Zo komen jullie niets te kort tijdens de wandeling.

Waar mag je wandelen met je hond? – Top 3 plekken in Nederland!

Wat zijn de mooiste plekken om te wandelen met je hond?

Wandelen met de hond is over het algemeen heel rustgevend en de meeste mensen kunnen er ontzettend van genieten. Niet alleen jij geniet van een wandeling maar ook je hond. Nog beter en leuker is het voor je hond als hij mag wandelen bij een plek waar je hond nog nooit is geweest. Je hond kan hier ontzettend veel nieuwe indrukken opdoen en overal lekker aan ruiken.

Maar ook voor jou is het natuurlijk prettig als je niet steeds dezelfde wandeling maakt. Tijd dus om nu een van de onderstaande plekken te gaan bezoeken voor een heerlijke wandeling met je hond.

1. Het Strokelbos, Harderwijk, Gelderland

Kan jouw hond goed loslopen en wil je ook graag gebruik maken van die situatie? Dan is het zeker een goed idee om eens naar het Strokelbos in Harderwijk te gaan. Dit is het enige natuur gebied in Harderwijk waar je hond zonder riem mag lopen. Als je eenmaal bent aangekomen bij het Strokelbos, heb je de mogelijkheid om 3 wandelroutes van verschillende groottes te wandelen.

Een groot gedeelte van dit wandelgebied is vrij voor honden en zelfs is het toegestaan om je hond los te laten lopen. Klik hier om de website te bezoeken van het Strokelbos en voor meer informatie.

2. Landgoed Groenendaal in Heemstede

Een andere zeer bijzondere plek om met je hond te gaan wandelen is Landgoed Groenendaal. Het is op de meeste plekken van het landgoed toegestaan om je hond los te laten lopen. Dat maakt het voor je hond natuurlijk nog leuker. Het is ook goed om te weten dat het losloopgebied voor honden geheel is omheind met hekken, waardoor jij je geen zorgen hoeft te maken dat je hond wegloopt.

Daarnaast is er voor de hond zelfs ruimte om het water te betreden om te zwemmen. Dat maakt dat het landgoed Groenendaal een waar resort is voor je hond. Bezoek de website van het Landgoed Groenedaal voor meer informatie.

3. Spanderswout in Hilversum

Ook het Spanderswout is zeer hond vriendelijk en beschikt over een zeer groot losloopgebied voor honden. Dat betekent dat je hond echt hond kan zijn en lekker zijn gang kan gaan. Ook voor jou als baasje is het natuurlijk fijn als je niet de hele tijd je hond aan de riem hoeft te houden. Zo kan je zelf ook nog genieten van de prachtige omgeving.

Bij het Spanderswout mogen honden bijna overal loslopen. Tevens kun je ook hier terecht voor verschillende prachtige wandelroutes.

Welke dingen neem je mee tijdens het wandelen?

Vooral als je naar een onbekende plek gaat om te wandelen, wil je onderweg wel wat te eten en te drinken bij je hebben. Het is dan handig dat je voor zowel jezelf als voor je hond de belangrijkste benodigdheden meeneemt. Hieronder lees je een aantal belangrijke items die je zeker mee moet nemen als je een lange wandeling gaat maken in een onbekend gebied.

Eten en drinken

Zowel jij als je hond krijgen tijdens het maken van een lange wandeling natuurlijk zin in eten en drinken. Daarom is het allereerst een goed idee om voldoende water en eten mee te nemen. Voor je hond zou je een speciale drinkfles voor honden mee kunnen nemen. Zo voorzie jij je hond van schoon drinkwater en gaat er vrijwel geen water verloren.

Ook kun je eventueel een bakje met hondensnacks meenemen, zodat ook je hond tussendoor kan genieten van een lekkere snack.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is button.png

Speelgoed voor je hond

Veel honden vinden het ontzettend leuk om achter een bal aan te rennen. Er zijn verschillende soorten ballen die gemakkelijk zijn om te werpen. Vooral als je naar een natuurgebied gaat, met een grote uitgestrekte omgeving, kan spelen met de bal heel erg leuk zijn. Denk wel goed na over of er water in de buurt is.

Dan kun je namelijk beter een bal meenemen dat blijft drijven. Ook moet je hond natuurlijk wel kunnen zwemmen, anders ben je zelf degene die de bal uit het water mag halen. Kijk echter wel uit met zout water dat je hond dat niet binnen krijgt, het zoute water is giftig voor je hond! Wil je graag weten wat allemaal giftig is voor je hond? Lees dit artikel.

Ook kan een Frisbee ontzettend leuk zijn om mee te nemen, omdat een Frisbee vaak nog veel verder geworpen kan worden dan een bal. Voordeel is ook dat de meeste Frisbees gewoon blijven drijven op het water.

Hond meenemen in de auto

Eerder in dit artikel heb je informatie kunnen lezen over mooie plekken om te wandelen met je hond. Dit zijn vooral plekken die echt ideaal zijn om te wandelen met je hond. Maar het kan natuurlijk zijn dat jij niet in de buurt woont van een van deze plekken, maar het wel graag wilt gaan bezoeken.

Neem je met regelmaat je hond mee in de auto? Dan is het een goed idee om je auto uit te rusten met wat belangrijke dingen zoals;

  1. hondenloopplank; zodat je hond gemakkelijk in de auto kan komen
  2. Waterblazer; Voor als je hond nat is geworden
  3. Autobench of autogordel; Je verwacht natuurlijk niet dat je een ongeluk gaat maken met de auto, maar de kans bestaat natuurlijk wel. Het is daarom belangrijk dat niet alleen jij veilig bent in de auto, maar ook je hond. Je kunt je hond veilig meenemen in de auto door een auto bench aan te schaffen of je hond te bevestigen met een speciale autogordel voor honden. Zo weet je zeker dat als er een ongeluk gebeurt, ook je hond een kans heeft op overleven en kun jij je hond veilig in de auto meenemen.
Waar mag je wandelen met je hond? - Top 3 plekken in Nederland!

Hond meenemen op de fiets

Woon je wel dichtbij een van de eerdergenoemde locaties? Dan is het natuurlijk ook lekker om er op de fiets naartoe te gaan. Helemaal als het net niet binnen loopafstand ligt, maar wel dichtbij genoeg om te gaan fietsen.

Waar mag je wandelen met je hond? - Top 3 plekken in Nederland!
Eyyy dude, ik ga lekker snel heh:)

Ook als jij je hond meeneemt op de fiets, kun je dat op verschillende manieren doen. Het is een beetje afhankelijk van de grootte van je hond, wat de beste manier is.

Hondenmand op de fiets; Er zijn speciale hondenmanden die je op je fiets kunt bevestigen. Het is belangrijk om te weten dat een hondenfietsmand, vooral geschikt is voor de wat kleinere honden. Een middelgrote- of grote hond gaat er niet inpassen.

Hondenfietsbeugel; een andere methode om je hond mee te nemen op de fiets is door je hond er zelf naast te laten lopen. Veel honden vinden het erg leuk als ze een stuk lekker mogen rennen. Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat je hond in goede conditie is en dat hij de afstand naar het bos met je mee kan rennen.

Vergeet niet dat je hond daarna ook nog een grote wandeling moet maken, dus in dat geval is een hondenfietsbeugel geen goed idee als je eerst een groot stuk moet fietsen naar de locatie. Maar als de wandellocatie redelijk dichtbij ligt en het maar een klein stukje fietsen is, dan is dat natuurlijk prima te doen.

Waar mag je wandelen met je hond? - Top 3 plekken in Nederland!

Hondenfietskar; Een andere manier om je hond mee te nemen op de fiets is met een hondenfietskar. Zelf vind ik dit de beste methode om je hond mee te nemen op de fiets en ook direct de meest veilige. Je kunt een hondenfietskar in de meeste gevallen gewoon achter de fiets koppelen en je hond zit dan veilig in een soort van aanhanger achter de fiets.

Ook als je naar een plek gaat om lang te wandelen is het een goed idee om te gaan voor deze methode in plaats van een hondenfietsbeugel. Zo kan je hond alle energie bewaren voor de wandeling en net als jij optimaal genieten van de wandeling.

Conclusie

Er zijn veel verschillende natuurrijke gebieden in Nederland waar je prima kan wandelen met de hond. Er zijn ook een aantal gebieden die uiterst hond vriendelijk zijn zoals de top 3 die ik eerder in dit artikel heb beschreven. Alle plekken die we hebben beschreven zijn aan te raden om eens te bezoeken. Ook is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid aan je wandeling gaat beginnen.

Neem daarom drinken voor jezelf en je hond mee en zorg ook voor wat eten. Voor je het weet ben je een uur of twee aan het wandelen. Even lekker pauzeren met je hond onder het genot van een (honden)snack is natuurlijk geen slecht idee.

Zorg er ook voor dat jij je hond altijd veilig meeneemt in de auto of op de fiets. Hier zijn voldoende middelen voor te verkrijgen. Ik wens je veel plezier met wandelen!

Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie