Beste Loopplank voor honden – Een top 4!

Ga je regelmatig met je hond op pad en neem je daarvoor je hond met regelmaat mee in de auto? Dan wil je natuurlijk niet dat je hond telkens in- en uit de auto hoeft te springen.

Daarom zijn er speciale loopplanken ontwikkeld. Met behulp van deze loopplank, hoeft je hond niet meer achterin de auto te springen, maar kan je hond simpelweg op de loopplank lopen om in de auto te stappen.

Dit zal ervoor zorgen dat gewrichten van je hond minder snel belasten. Er zijn een aantal verschillende loopplanken te verkrijgen. In dit blogbericht kun je onze top 4 beste loopplanken voor honden bekijken.

Van de 4 loopplanken voor honden die we in dit blogbericht behandelen, is de Duvo Easy-step Pro loopplank tot beste verkozen.

Dat komt vooral omdat deze loopplank gemaakt is van aluminium, waardoor de loopplank extra stevig is.

Daarnaast is het ook een groot voordeel dat deze loopplank uitschuifbaar is, waardoor de loopplank ingeschoven vrij weinig ruimte inneemt.

Wil je weten welke andere loopplanken we nog meer geselecteerd hebben? Dan raad ik je aan om de top 4 hieronder eens te bekijken.

Wat is een loopplank voor honden?

Een loopplank voor honden is een plank dat speciaal ontworpen is voor je hond om de auto in te lopen. Het kan voor honden behoorlijk belastend zijn om steeds de auto in te moeten springen.

Als je veel met je hond op reis gaat of veel gaat wandelen waarbij je eerst samen in de auto gaat, kan het telkens in- en uit de auto springen voor een hond zorgen voor gezondheidsproblemen.

Met een loopplank hoeft je hond niet meer in de auto te springen, maar kan je hond via de loopplank gemakkelijk de auto in lopen. Er zijn veel verschillende loopplanken, maar vrijwel alle loopplanken hebben dezelfde functionaliteiten.

Waarop moet je letten bij het aanschaffen van een loopplank voor honden?

Ben je van plan om een loopplank aan te schaffen voor je hond? Dan is het goed om te letten op een aantal dingen.

Zo zijn er verschillende soorten en maten te verkrijgen en is het afhankelijk van je situatie welke soort loopplank het beste voor jou en je hond is.

Een van de eerste dingen waar je rekening mee dient te houden is het materiaal dat gebruikt is voor de plank. Zo zijn er houten planken, aluminium planken, maar ook van kunststof.

Daarnaast zijn de loopplanken ook te verkrijgen in verschillende kleuren. We hebben hieronder de top 4 beste loopplanken voor honden geselecteerd.

Beste loopplank voor honden – Onze top 4!

Nu je weet waarom het handig is om een loopplank aan te schaffen voor je hond, is het natuurlijk tijd om te gaan kijken naar de verschillende loopplanken die te verkrijgen zijn.

We hebben speciaal voor jou een top 4 van de beste loopplanken geselecteerd.

Deze loopplanken hebben we geselecteerd op basis van positieve recensies en hoe vaak ze verkocht zijn. Daarnaast zijn dit ook direct de meest populaire loopplanken voor honden.

Trixie Loopplank Auto Kunststof (Tot 90 Kg)

Deze loopplank van Trixie is gemaakt van kunststof. Naast dat deze loopplank er mooi uitziet is deze loopplank voor honden van alle luxe voorzien.

Zo is deze loopplank makkelijk in te klappen, is het loopgedeelte voor de hond voorzien van antislip materiaal. Daarmee ben je er zeker van dat je hond niet uitglijdt als het weer buiten slecht is.

Hoewel deze loopplank is gemaakt van kunststof, is de plank wel extreem sterk. Honden tot 90 kg kunnen hier prima op lopen.

Voordelen:

 • Voorzien van een antislip gedeelte
 • Zeer stevig materiaal (kan tot 90kg houden)
 • Mooi en praktisch ( inklapbaar)

Nadelen:

 • Niet geschikt voor honden zwaarder dan 90 kg.

Deze loopplank is voor de meeste honden wel geschikt. Ook is deze loopplank voor honden kwalitatief gezien behoorlijk sterk. Dat betekent dat deze loopplank lang mee gaat.

Deze loopplank voor honden is te koop bij Bol.com.

Duvo Easy-step pro loop plank

Beste Loopplank voor honden - Een top 4!

Ook deze Duvo easy-step pro loopplank is bij veel mensen in de smaak gevallen. Een van de grootste voordelen van deze loopplank is dat hij gemaakt is van aluminium.

Tevens is ook deze loopplank uitgerust met een antislip laag waardoor je hond niet uit zal glijden. Daarnaast is deze loopplank voor honden in plaats van inklapbaar, in te schuiven.

Hierdoor kan deze loop plank behoorlijk compact worden opgeborgen.

Voordelen:

 • Zeer sterk
 • Voorzien van een antislip laag
 • Gemaakt van aluminium
 • Uitschuifbaar

Nadelen:

 • Duurder dan andere modellen

Ook met deze uitschuifbare hondenplank kan je hond prima de auto in lopen zonder dat hij daarbij last krijgt van gezondheidsklachten.

Doordat deze loopplank is gemaakt van aluminium, is deze loopplank extra sterk. En kan de loopplank honden houden tot wel 100 kg.

Deze loopplank voor honden is te koop bij Autobench.nl

Supplies4You Hondenloopplank

Een andere loopplank dat behoorlijk wat goede recensies heeft gekregen is de Supplies4you loopplank . Deze loopplank is geschikt voor zowel grote- als kleine honden en is dankzij de antislipmat extra veilig.

Daarnaast is ook deze loopplank zeer handig in gebruik en makkelijk in te klappen.

Voordelen:

 • Geschikt voor alle soorten honden
 • Antislip materiaal
 • Hoogwaardige kwaliteit

Nadelen:

 • Niet verkrijgbaar in andere kleuren

Ook deze loopplank voor honden is prima geschikt voor vrijwel alle honden. Daarnaast is de kwaliteit van deze loopplank uitstekend te noemen.

Deze loopplank is te koop bij Bol.com.

Trixie Loopplank In Hoogte Verstelbaar Wit – 36 × 90 CM

Als laatste willen we ook nog de Trixie Loopplank meenemen in onze top 4. Trixie staat er bekend om, om altijd hoogwaardige kwaliteit te leveren en dat is ook zeker terug te zien in deze loopplank voor honden.

Deze loopplank is gemaakt van MDF en wordt geleverd in de kleur wit. Een van de grootste voordelen aan deze loopplank is dat deze loopplank in hoogte verstelbaar is.

Zo pas je de loopplank gemakkelijk aan naar de hoogte van je auto. Dankzij de antislip mat op de plank, glijdt je hond niet uit.

Voordelen:

 • Hoogwaardige kwaliteit
 • In hoogte verstelbaar
 • Makkelijk in te klappen

Nadelen:

 • Niet verkrijgbaar in andere kleuren
 • Geschikt voor honden tot 40 kg

Hoewel deze loopplank geschikt is voor vooral kleine– en middelgrote honden, is deze loopplank helaas niet geschikt voor grote zware honden.

Als je hond minder dan 40 kg weegt, is deze loopplank absoluut een aanrader.

Conclusie: Beste loopplank voor honden

In dit blogbericht heb je onze top 4 van de beste loopplanken voor honden kunnen lezen. Wij zijn van mening dat de Duvo Easy Pro Loopplank de beste keuze is voor vrijwel alle honden.

Beste Loopplank voor honden - Een top 4!

Dat komt vooral omdat deze loopplank is gemaakt van aluminium waardoor deze loopplank het meest stevig is. Daarnaast kan deze loopplank een gewicht dragen van maar liefst 100 kg.

Dat maakt deze loopplank het meest geschikt voor vrijwel alle honden. Daarnaast is het ook een groot voordeel dat deze loopplank inschuifbaar is, waardoor de loopplank weinig ruimte inneemt.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat de andere loopplanken in deze top 4 niet goed zijn. Over alle loopplanken uit deze top 4 horen we vrijwel alleen maar goede verhalen. Bekijk ook even wat de beste autobench is voor diverse auto’s.

Je kunt daarom prima tussen één van deze loopplanken kiezen. Houdt er wel rekening mee dat niet alle loopplanken op het internet geschikt zijn voor alle honden.

Hierbij is het vooral belangrijk om te kijken naar het gewicht. Wist je dat bol.com ook een top 10 bij houdt van de beste loopplanken voor honden? Bekijk de top 10 hier >

Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie