Wat is het Beste Tuigje voor je Puppy?

Ben jij op zoek naar het beste tuigje voor je puppy? Ga je een puppy in huis halen? Dan moet je er goed rekening mee houden dat je meerdere benodigdheden aan moet schaffen.

Je kunt hierbij denken aan een bench voor jouw puppy, aan het juiste speelgoed, aan de juiste producten om je puppy mee te kunnen verzorgen, aan de juiste producten om je puppy mee uit te kunnen laten en aan voerbak.

Voor het uitlaten van jouw puppy heb je meerdere keuzes. Deze keuzes hebben onder andere betrekking op de riem waar je voor kiest. Ga je voor een lange riem (bijvoorbeeld 5 meter) of gaat je voorkeur uit naar een korte riem (bijvoorbeeld 1 meter)?

In onze ogen is het beter om voor een korte riem te gaan. Je puppy luistert immers nog niet perfect en trekt ongetwijfeld nog aan de riem.

Door een korte riem te gebruiken, kan je dit trekken aan de riem sneller afleren. Ook voor het trainen van je pup is een korte riem aan te raden.

Maar, hoe ga je nou precies van die riem gebruik maken? Kies je daarbij voor een halsband? Of gaat jouw voorkeur uit naar een puppy tuigje? De kenners zijn het er niet over eens wat de beste keuze is.

Mechelse herder met tuigje om
Kijk mij eens mooi zitten dan

Een halsband brengt meerdere voordelen met zich mee, maar dat geldt ook zeker voor een puppy tuigje. Er zijn echter meerdere redenen waarom veel baasjes uiteindelijk de voorkeur aan een puppy tuigje geven.

In dit artikel vind je alle relevante informatie over de beste puppy tuigjes. We bespreken waarom het gebruik van een puppy tuigje aan te raden is,  waar je op moet letten bij de aanschaf van een puppy tuigje en wat de beste puppy tuigjes zijn.

In dit artikel vind je namelijk drie puppy tuigjes terug die volledig aan alle verwachtingen voldoen. Ben je benieuwd geworden? Lees het artikel op je gemakje door en schaf + gebruik vervolgens het beste puppy tuigje voor jouw jonge viervoeter!

Wat zijn de voordelen van een puppy tuigje?

Zoals reeds hierboven gezegd, is het uitlaten van een puppy niet te vergelijken met het uitlaten van een oudere hond. Een puppy trekt veel aan de lijn en luistert nog niet al te goed.

Bovendien is de kans groot dat de puppy uit nieuwsgierigheid allerlei kanten op gaat lopen; precies de kanten op waar jij níet naar toe wilt.

Aangezien een puppy nog veelvuldig aan de lijn trekt, is het gebruik van een halsband niet aan te raden. Deze halsband snijdt namelijk aan de nek en kan zelfs schade aan de nek aanrichten.

Dat gebeurt niet al te snel, maar met een halsband loopt je hond daar wel een groter risico voor op. Vooral daarom is het gebruik van een puppy tuigje aan te raden.

Het puppy tuigje wordt eigenlijk om het lichaam van de hond heen gedaan. Hierdoor worden de krachten beter verdeeld en wordt bijvoorbeeld de nek van jouw puppy nog ontzien. Het is goed om te weten dat het lichaam van jouw puppy in de eerste maanden onwijs hard groeit.

Deze groei wil je niet belemmeren en je wilt dus niet al té veel kracht op het skelet van de puppy zetten. Met een honden tuigje worden de krachten perfect verdeeld, waardoor het lichaam van jouw pup op de juiste manier aan kan groeien.

Ook is het met een honden tuigje mogelijk om jouw puppy beter op te voeden. Je kunt hem gericht trainen dankzij dit tuigje, terwijl je dus niet bang hoeft te zijn dat je hem pijn doet.

Voornamelijk vanwege deze redenen kiezen veel baasjes van een puppy voor een puppy tuigje.

Ook zie je veelvuldig oudere honden met een tuigje om lopen. Dat heeft puur te maken met de redenen die we hierboven besproken hebben. Een tuigje heeft simpelweg enkele zwaarwegende voordelen ten opzichte van een halsband.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een honden tuigje?

Wil jij graag van bovenstaande voordelen gaan genieten? Dan is het zaak om het beste honden tuigje voor jouw puppy uit te gaan zoeken.

Wij kunnen je alvast één ding verklappen; het aanbod is behoorlijk divers. Mede door het diverse aanbod is het niet al te makkelijk om direct het juiste honden tuigje te vinden.

Je moet allereerst goed naar de borstomvang jouw puppy kijken. Het tuigje moet namelijk groot genoeg zijn om rondom de borst van je hond vastgemaakt te kunnen worden. Meet dus de borstomvang van je hond op en tel daar enkele centimeters bij op.

Vervolgens weet je hoe groot het hondentuigje minimaal moet zijn. Bij de zoektocht naar het juiste honden tuigje kan je filteren op bijvoorbeeld ‘maximaal 30 centimeter’, ’41 tot 50 centimeter’ of ’61 tot 70 centimeter’.

Grote van tuigje bepalen
Ik zit vandaag even model

Als je voor jouw puppy een tuigje gaat kopen, hoef je echter alleen maar naar de tuigjes voor een borstomvang van maximaal 30 centimeter te kijken.

Verder moet je ook goed letten op de vormgeving en uitstraling van het tuigje. Aangezien het tuigje om het lichaam van je hond heen komt te zitten, is het behoorlijk opvallend.

Kijk daarom goed naar het totale aanbod en bepaal voor jezelf welk kleur tuigje je het mooiste vindt. Je kunt eigenlijk tussen alle kleuren kiezen; variërend van een basic kleur (bruin) tot aan een opvallende kleur (geel). De keus is aan jou.

Tot slot is het ook verstandig om op het prijskaartje en de kwaliteit te letten. Durf te investeren in een iets duurder tuigje, aangezien die tuigjes veelal beter zijn dan de goedkopere varianten.

Mechelse pup mooi zitten
Nu is wel mooi geweest toch?

Door éénmalig het juiste tuigje aan te schaffen, kan je daar jarenlang van genieten. Dat is zeker het geval als je kiest voor een tuigje die in lengte verstelbaar is. Met dat tuigje kan je mogelijk het gehele leven van jouw trouwe viervoeter doen.

De beste puppy tuigjes

Zo, je weet nu precies waar je op moet letten bij het uitkiezen van een tuigje voor jouw puppy. Om jou met deze zoektocht een handje te helpen, hebben wij alvast vele tuigjes aan een strenge keuring onderworpen.

Op basis van die keuring hebben wij uiteindelijk drie prima puppy tuigjes weten te selecteren. Deze tuigjes zijn van de hoogste kwaliteit, hebben een prima prijs-kwaliteitsverhouding en hebben de juiste afmetingen voor een puppy.

In onderstaande reviews kan je meer informatie over deze puppy tuigjes vinden.

Puppia soft hondenharnas – roze

Onder meer dit puppy tuigje, ook wel harnas genoemd, voldoet aan al onze verwachtingen. Het tuigje is van een hoge kwaliteit, zit bijzonder comfortabel voor jouw puppy en heeft een verstelbare buikriem.

Doordat het tuigje verstelbaar is, kan je hier jarenlang van genieten. De afmetingen van dit tuigje zijn als volgt:

  • Nek: 21 cm
  • Borst: 26 tot 37 cm

Het enige waar je je vraagtekens bij kunt zetten, is de felle kleur van het tuigje. De roze kleur valt van een grote afstand al op en is misschien niet de meest voor de hand liggende kleur voor een reu.

Verder hebben we eigenlijk niks aan te merken op dit puppy tuigje.

Wil je liever een ander kleur van dit tuigje? Ook dat is mogelijk; het tuigje is ook in het rood, zwart, lichtblauw en beige verkrijgbaar.

Puppia Soft kopen

Nobby Hondentuig – zwart met rood

Ook dit hondentuigje van Nobby is perfect voor een puppy. Dit tuigje is namelijk ook verstelbaar en kan versteld worden tussen de 30 en 40 centimeter. Dit tuigje is daarmee meer geschikt voor de iets grotere puppy’s dan de hierboven genoemde variant.

Nobby heeft voor verschillende materialen gekozen, waarbij nylon onder meer zorgt voor een miniem gewicht. Aan de binnenkant van het tuigje is gekozen voor een zachte stof, zodat het tuigje bijzonder comfortabel voor jouw puppy zit.

Door de kleurstelling – zwart met rood – is dit tuigje eigenlijk voor alle puppy’s geschikt. Bijkomend voordeel is dat je puppy goed opvalt, ook als je in het donker met hem aan het wandelen bent.

Heb je dit tuigje liever in een andere kleur? Dan kan je ook nog kiezen voor een blauwe variant. Ongeacht voor welke kleur je kiest; dit tuigje heeft alles waar je naar op zoek bent!

Nobby hondentuig kopen

Julius K9 IDC powertuig/harnas – zwart met blauw

Deze lijst met beste puppy tuigjes sluiten we in stijl af met deze variant van Julius. Dit bekende merk heeft prima werk afgeleverd met dit comfortabele, fraaie en hoogwaardige tuigje.

Dankzij speciaal materiaal aan de binnenkant voelt je puppy nagenoeg niet dat hij een tuigje om heen. Dankzij de reflecterende borstband en de randbescherming is ook aan de veiligheid van jouw puppy gedacht.

Qua borstomvang heb je bij dit tuigje meerdere mogelijkheden; het tuigje is namelijk in lengte verstelbaar. Je kunt hierbij kiezen tussen verschillende lengtes tussen de 30 en 40 centimeter.

Behalve in deze kleurstelling is dit tuigje ook nog in het fuchsia met zwart, rood met zwart en volledig in het zwart verkrijgbaar. Al met al hebben we ook op dit tuigje weinig aan te merken.

Julius K9 IDC kopen

Besluit

Een puppy tuigje brengt meerdere voordelen voor jouw puppy met zich mee. Bekijk de verschillende varianten, vergelijk de verschillende varianten en sla direct je slag!

Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie