De beste en lekkerste hondensnacks voor jouw hond!

Je hoeft niet te wachten tot Dierendag om je hond even lekker te verwennen. Honden vinden af en toe even snacken heerlijk, net zoals jij dat vindt. En dat kan prima. Je vraagt je nu misschien af welke hondensnacks er zoal op de markt zijn en welke geschikt zijn.

Wist je bijvoorbeeld dat hondensnacks niet ongezond hoeven te zijn? Integendeel, veel hondensnacks hebben een hele gezonde werking op het welzijn van jouw hond.

Naast dat jouw hond een lekkere snack krijgt, is het ook nog eens gezond. Hoe fijn is dat? In dit artikel neem ik je mee in de verschillende soorten hondensnacks, vertel ik je waarom een hondensnack gezond is en vertel ik je waar je op moet letten bij het aanschaffen van hondensnacks.

Na het lezen van dit artikel ben je helemaal op de hoogte en kan jij jouw hond met een gerust hart lekker laten snacken.

[automatic_table_of_contents][/automatic_table_of_contents]

Dit is waarom hondensnacks een gezonde werking hebben

Behalve dat jouw hond hondensnacks erg lekker zal vinden, heeft het wel degelijk een gezonde werking op jouw hond. Hondensnacks kunnen een goede toevoeging zijn op het dieet van jouw hond.

Natuurlijk moet je hier altijd mee oppassen, net als bij mensen is ook bij honden te veel snoepen nooit goed. Hondensnacks zijn onder andere goed voor:

 • Het gebit: Voor zowel mens als dier is een goede verzorging voor het gebit erg belangrijk. Zo zijn hondensnacks een goed middel om eventueel tandsteen te verwijderen. Kauwsnacks is hier een voorbeeld van. Het tandsteen verdwijnt doordat de hond veel moet kauwen.
 • De vacht: In veel hondensnacks zitten goede voedingsstoffen die bijdragen aan een mooie vacht. Snacks met zalmolie en glucosamine hebben zodoende een gezonde uitwerking op jouw hond.
 • De gewrichten: Snacks met glucosamine hebben niet alleen een goede uitwerking op de vacht, maar ook op de gewrichten van jouw hond. Snacks of kauwsnacks met glucosamine kunnen een goede uitwerking hebben op bijvoorbeeld oudere honden of honden met artrose.

Hoe combineer je snacks en voeding?

Zoals ik je hierboven al vertelde, is te veel snoepen voor honden niet goed. Maar af en toe is natuurlijk geen enkel probleem. Ook jouw hond verdient het om eens lekker in de watten gelegd te worden.

Je vraagt je misschien af hoe je snacks combineert met de normale, dagelijkse voeding. Dat ga ik je vertellen.

Heeft jouw hond een allergie? Dan dien je daarmee rekening te houden, ook bij de snacks. Koop dan snacks waarbij de ingrediënten overeenkomen met de dagelijkse voeding.

Dan weet je zeker dat je goed zit en hem niet iets geeft waar hij niet tegen kan. Er bestaan ook speciale snacks voor honden met een huidprobleem, gewricht probleem of gebitsprobleem. Je ziet dat er voor iedere hond een geschikte snack bestaat.

Soorten hondensnacks

Er zijn ontelbaar veel hondensnacks op de markt. Vaak hebben hondensnacks een doel. Zo noemde ik hierboven dat hondensnacks een gezonde werking op de hond kunnen hebben.

Maar er zijn nog meer doelen waar hondensnacks voor bedoeld zijn. Eerst neem ik je mee in de verschillende soorten hondensnacks en bespreek ik ze uitgebreid met je:

 • Gedroogde snacks
 • Beloningssnacks
 • Kauwbotten
 • Zachte snacks

Gedroogde snacks

Gedroogde snacks zijn snacks waar het vocht uit het vlees is gehaald, waardoor het hard en lang houdbaar is. Er wordt vandaag de dag meer en beter gekeken naar hondenvoeding.

Zo wordt er gekeken naar hondenvoeding met meer vlees en minder vezels en chemische stoffen. Vezels kunnen namelijk een nare werking hebben op het darmkanaal van een hond. Honden zijn carnivoren (vleeseters).

Dat betekent dat het darmkanaal zo is gemaakt dat vlees makkelijk verteerd kan worden. Vezels kunnen een gevaarlijke werking op het darmkanaal hebben.

Let er dus altijd op dat er geen vezels in de snack zitten. Gedroogde snacks worden gemaakt van vlees en is dus een goede keuze voor jouw hond.

Aan gedroogde snacks zitten een aantal voordelen. De voordelen van gedroogde snacks zijn onder andere:

 • De snacks zijn gezond
 • Bevatten geen onnatuurlijke zoals geur, kleur of smaakstoffen
 • Zijn ideaal voor de behoefte aan kauwen
 • Ze zijn erg lang houdbaar

Er zitten dus geen onnatuurlijke toevoegingen in de snacks en zijn ze zijn gemaakt van 100% vlees.

Beloningssnacks

Hoe leuk is het om een beloning of een complimentje te krijgen? Dit geld voor zowel mensen als honden. Ook honden vinden het leuk om een complimentje te krijgen voor iets wat ze goed hebben gedaan.

Wanneer we een hond een complimentje geven, geven we daar vaak een beloning bij. Wist je dat daar speciale beloningssnacks voor zijn?

In sommige situaties is het handig om een beloningssnack op zak te hebben om bijvoorbeeld even extra aandacht van je hond te krijgen. In- en rondom huis is dat niet nodig.

Hier zijn weinig afleidingen voor de hond. Maar buitenshuis kunnen er wel veel afleidingen zijn, met name voor pups. Met een lekkere beloning leert jouw hond dat hij zijn aandacht op jou als baasje moet richten en dat hij zich niet moet laten afleiding door zijn omgeving.

Maar welke beloningssnacks zijn er allemaal? Naast dat er speciaal verpakte beloningssnacks bestaan, kan je ze ook makkelijk zelf maken, mocht je even niks in huis hebben en toch willen belonen:

 • Gekookte kipfilet
 • Stukje hondenworst
 • Knakworst (let op: geen varkensvlees)
 • Een beetje smeerkaas of leverworst dat de hond ergens vanaf mag likken

Ook speciale beloningssnacks zijn gemaakt van 100% vlees of soms vis. Mocht je op zoek zijn naar verpakte beloningssnacks, dan zijn dit goede opties:

 • Kalkoenvlees hapjes
 • Lamfilet trainers
 • Rundfilet trainers
 • Konijnenfilet trainers

Met deze snack kan jij jouw hond het beste compliment en beloning geven dat er bestaat.

Kauwbotten

Kauwbotten en kluiven zijn een erg populaire snack. Deze kauwbotten worden gemaakt van gedroogde dierenhuid. Je ziet dat veel snacks van gedroogde producten gemaakt worden, puur omdat ze erg gezond zijn en geen gekke stoffen bevatten.

Naast dat kauwen op kauwbotten goed is voor het gebit, werkt het ook vaak ontspannend voor de hond. Honden hebben namelijk een enorme kauwbehoefte. De kans is klein dat er bij kauwbotten iets mis kan gaan. Toch is het verstandig om met een aantal dingen rekening te houden:

 • Verstopping van de darmen: sommige honden kunnen gevoelige darmen hebben. Sommige producten, zoals Rawhide (gedroogde dierenhuid) kunnen diarree of verstopping veroorzaken
 • Stikken: als jouw hond per ongeluk een stuk gedroogde huid inslikt, kan dat klem blijven zitten in de slokdarm of het spijsverteringskanaal

Natuurlijk kan je veel doen om deze eventuele gevaren te voorkomen. Het is altijd verstandig waakzaam te zijn en je hond in de gaten te houden wanneer hij bezig is met zijn snack. Zo moet je erop letten dat hij niet gaat kokhalzen.

Ook kan je zijn ontlasting in de gaten houden. Heeft hij diarree? Poept hij voldoende? Heeft je hond zijn snack bijna op en blijft er nog een klein stukje over? Pak dit kleine stukje dan weg, zodat hij daarin niet kan stikken.

Er staat je hond nu niks meer in de weg om niet te genieten van zijn snack.

Zachte snacks

Zachte snacks zijn een echte traktatie voor jouw hond. Deze snacks zijn dus ideaal om je hond mee te belonen of te gebruiken tijdens een wandeling, hondentraining of om de band te versterken.

Met deze snack houd je de aandacht van jouw hond echt wel vast. Zachte snacks zijn beschikbaar in veel soorten en smaken. Voor iedere hond zit er wel iets bij. 

Veel voorkomende, zachte snacks zijn:

 • Eenden filet
 • Kalkoenfilet
 • Kipfilet
 • Lam & Wild
 • Hert & Wild

Al deze snacks zitten verpakt in handige bewaarzakken.

Hondjekoek

De beste en lekkerste hondensnacks voor jouw hond!

Je weet nu welke hondensnacks er bestaan en dat veel van deze snacks een gezonde werking op jouw hond kunnen hebben. Je zoekt nu waarschijnlijk naar een winkel of webshop die al deze snacks verkoopt.

Je hoeft niet meer te zoeken, want bij Hondjekoek is het breedste assortiment aan hondensnacks beschikbaar.

Naast de website, is het ook mogelijk een bezoek te brengen aan de fysieke winkel in IJmuiden, mocht je daar vandaan komen of in de buurt wonen.

Bij Hondjekoek vind je alle hondensnacks die ik hierboven met je besproken heb, met daarbij de productinformatie. Zo weet jij precies welke ingrediënten in de snack zitten en welke uitwerking dat op jouw hond kan hebben.

Naast hondensnacks vind je er ook verzorgingsproducten, speelgoed en informatieve boeken om meer te weten te komen over jouw hond.

Heb je naast een hond ook een kat? Ook dan kan je bij Hondjekoek terecht voor lekkere snacks en andere benodigdheden. Hondjekoek is dus zeker een aanrader om even een kijkje bij te gaan nemen. Let wel op, je winkelmandje is zo vol!

Proefpakketten voor je hond

Wist je dat je bij Hondjekoek ook speciale proefpakketten voor je hond kunt aanschaffen? Zo kun je op de website van Hondjekoek kiezen voor de volgende proefpakketten:

 • Hert
 • Verjaardagscadeau pakket
 • Probeerpakket
 • Paard
 • Trainingssnacks

De beste pakketten om zeker eens te proberen zijn:

Snackpakket Hert

Is je hond helemaal gek op herten snacks? Dan is het pakket met hert snacks zeker een goede keuze. Zodra je dit pakket aanschaft, krijg je 5 verschillende snacks thuisgestuurd.

Verjaardagscadeau pakket

Wil jij je hond een verjaardagscadeau geven? Dan is het verjaardagscadeau snackpakket een goede keuze. Hoewel het een verrassing is wat je thuisgestuurd krijgt, is de kans groot dat je hond er gek op is.

Trainerspakket

Tijdens het trainen van je hond is het belangrijk om je hond met regelmaat te belonen. Kun je niet echt kiezen welke beloning je moet aanschaffen voor je hond? Dan is het een goed idee om dit Trainerspakket te bestellen. Zo kun je precies zien met welke snack je hond het beste leert.

Snackpakket paard

Is jouw hond helemaal gek van paardenvlees? Dan is het goed om te weten dat er ook een speciaal pakket voor paardensnacks te verkrijgen is. Zodra je dit pakket in huis haalt, ontvang je 5 verschillende soorten snacks van het paard.

Probeerpakket hond

Heb je helemaal geen idee welke voeding jij aan je hond kunt geven? Bekijk dan ook eens dit probeerpakket voor je hond. Hiermee haal je het volgende in huis:

 • 4 soorten brokvoeding
 • Alle soorten Blikvoer dat hondjekoek aanbiedt

Na het proberen van dit pakket, is de kans groot dat jij precies weet welk voer je hond het lekkerst vindt.

Conclusie

Je bent nu aan het einde van dit artikel gekomen. Je bent helemaal op de hoogte op het gebied van hondensnacks. Je weet nu dat er veel verschillende hondensnacks zijn en waar ze eventueel voor kunnen dienen.

Je weet waar je rekening mee moet houden en waar je op moet letten. Hondensnacks zijn niet altijd per definitie slecht of ongezond.

Sterker nog, hondensnacks hebben vaak een gezonde werking op bijvoorbeeld het gebit of de vacht. Hondensnacks zijn prima te combineren met de dagelijkse voeding, zolang je er maar niet te veel van geeft.

Bij Hondjekoek vind je al deze bovengenoemde snacks terug met aanvullende productinformatie. Niet alleen voor hondensnacks kan je terecht bij Hondjekoek, ook voor andere aanvullende producten kan je hier terecht. Het is het zeker waard om even een te gaan nemen.

Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie